Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sigurnost spasenja

power_settings_newLogin to reply
+3
hrvoje hrki
cubela
Spart
7 posters

descriptionSigurnost spasenja - Page 3 EmptyRe: Sigurnost spasenja

more_horiz
Bas sam to hteo da te pitam.

Ako ljubav nije nacelo, kako u vreme kada je ispunjena osecanjima, tako i u vreme kada se samo radi o nacelu a podstice poslunost k Bogu, sta je tu prava borba?

Jeli to ono, uvek mogu da poslusam ili ne poslusam.

more_horiz
Prije svega, ne postoji vrijeme kad se "ne radi o osjećajima", jer čovjek ne posjeduje čarobni prekidač, kojim može isključiti svoje osjećaje.
Dakle, ja stalno nešto osjećam. Čak i za one osobe koje sam samo jednom u životu na kratko upoznao, ali kad god se sjetim te osobe, ja imam neke osjećaje u odnosu na nju. Ja ne mogu isključiti svoje osjećaje i reći da se kod mene čisto radi o načelu. Istina, čovjek može IGNORIRATI osjećaje, ako se jako potrudi, ali ne može ih isključiti.

Kad je riječ o ovome u kontekstu sigurnosti spasenja, ne možemo reći da je ljubav isključivo NAČELO, da ona nema veze s osjećajima. Ljubav jest načelo, u smislu da je temeljni princip Božjeg Zakona, ali ljubav je nešto što i nadilazi samo formalno načelo, pravilo, kućni red. Ljubav je puno više od Zakona. Ljubav jest zakon, ali ona i nadilazi zakon. Ona je način života. Ona je čudesna Božja sila koju ja svojom voljom prihvaćam u svoje biće, a koja me zatim mijenja, malo po malo, mijenja moje izopačene osjećaje, kao i moj izopačeni razum, način razmišljanja. Ljubav mi daje plemenite OSJEĆAJE, daje mi dobre želje, koje ranije nisam imao. Ljubav me također UČI što zakon doista od mene očekuje.
Bez te čudesne Božje sile, ja bih bio možda, kao i Pavao prije svog obraćenja, "u svojim očima savršen", bez mane. Ali tek tada, kad Božja ljubav ispuni čovjeka, taj čovjek sada shvaća da je loš, grešan, puno ispod standarda.

Borba koja nastaje u čovjeku obraćenjem, odvija se U ČOVJEKU. To je UNUTARNJA borba. To je najteža borba na svijetu - borba protiv sebe, protiv svoje NARAVI. A narav, dragi moji prijatelji, narav nije nešto što ja IMAM, narav je nešto što ja JESAM. I upravo zato je ta borba tako teška.

Zadnja promjena: ; uto 06 oľu 2007, 22:26; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Izgleda kao da smo rekli, ako se ne borimo, onda nemamo ni sigurnost spasenja.

Ja to nisam nikada tako gledao.

Da li sam dobro razumeo?

Zar ne treba nasa sigurnost biti u onome sto je Isus ucinio ili jos uvek cini?

Ili kontekst stavljamo na onome sto je i moj deo?

more_horiz
Kad se čovjek obrati, to je jako dobro usporediti s vjenčanjem. U Bibliji imamo jako puno takvih slika. Božja Crkva je kroz cijelu Bibliju uspoređena s Njegovom zaručnicom, a On je njen Zaručnik.

Kad žena s muškarcem sklopi bračni zavjet, ona se obvezuje da će ispunjavati određene uvjete, koji su osnovni za sreću i kvalitetu budućeg bračnog života.

Isto tako, kad neka osoba sklopi zavjet s Bogom (simbolički - krštenjem), ta osoba se obvezuje da će zadovoljavati određene stvari koje se od nje sada, u ovom NOVOM ŽIVOTU očekuju. Apostol Pavao dosta govori o tome, da obraćeni čovjek živi jednim novim životom. On kaže da je taj čovjek nanovo rođen, da je to sada jedna sasvim nova osoba. Isus je istu stvar govorio. Dakle, ta osoba više ne želi živjeti kao prije i obvezuje se da će poštivati određene uvjete, pravila, zakone, koji imaju samo jednu svrhu: da pridonesu njezinoj sreći, njezinom blagostanju, njezinoj dobrobiti, da pridonesu kvaliteti ove nove zajednice koju je uspostavila s Bogom. "Zakon je Božji dobar, krijepi dušu" - rekao je David. Deset Božjih zapovijedi koje je On dao Izraelcima i cijelom svijetu, su DOBRE, korisne, svete, pravedne zapovijedi (Rim 7:12). Bog je obećao Izraelcima da će biti SRETNI, ako se budu tih zapovijedi pridržavali.

Međutim, to što se ja kao obraćeni kršćanin trudim da vršim Božje zapovijedi i što se trudim da živim ispravnim životom, koji je po Božjoj volji, i što na taj način podnosim unutarnju borbu zbog svoje grešne naravi - to ne znači da moja sigurnost spasenja leži u činjenici da se ja borim i to ne znači da sam ja spašen zbog toga što se ja borim i što ja držim Božje zapovijedi. Pavao je puno govorio u poslanicama protiv legalizma, protiv spašavanja kroz vršenje zakona! Dakle, slažem se s tobom, Jevrejine, da ja svoju sigurnost spasenja ne smijem graditi na SEBI, na SVOJOJ POSLUŠNOSTI ZAKONU, na svojim zaslugama.

Međutim, kad sam ja u gornjim postovima naglašavao unutarnju borbu, ja nisam govorio da je ta borba ono što meni PRIBAVLJA SPASENJE! Ne, ja sam samo rekao da je ta borba POKAZATELJ da sam ja obraćen. Čovjek koji ne vidi gdje fula, gdje griješi, koji ne vidi svoju grešnost pred Bogom (a nažalost živimo u svijetu koji jako ide u tom pravcu, posebno nove generacije - to je danas totalna suprotnost srednjem vijeku, koji je pak zapao u drugu krajnost, da stalno samo drhti i brine se za svoje spasenje...), takav čovjek jednostavno NIJE OBRAĆEN. Obraćeni čovjek se bori, on se svakodnevno "odriče sebe", "umire sebi", "nosi svoj križ", prepoznaje u sebi da je slab i da mu je teško biti vjeran Bogu, jer njegova zla narav stalno ide kontra Božjem Zakonu (Rim 7:14-25)!

Mi u ovom topicu pokušavamo dati, definirati, određene konkretne POKAZATELJE da sam spašen, pokazatelje da sam uspostavio zajednicu s Bogom, da sam na dobrom putu i da ću biti spreman za Nebo ako Isus sutra dođe. Ono što sam ja htio reći s tom "unutarnjom borbom" jest da je to definitivno JEDAN OD POKAZATELJA da je čovjek spašen. Smatram da svaki čovjek koji je uspostavio odnos s Bogom zna o čemu govorim. A ja govorim o tome, da nije lako ići uskim putem, nositi križ, odreći se svakodnevno sebe, svoje sebičnosti, mijenjati svoj način razmišljanja (Rim 12:1.2) i dozvoliti Bogu da bude Bog, da me mijenja, da me uči, da mi sve više otvara oči i srce za sve ono što je "dobro, ugodno i savršeno". TKO GOD JE TO POKUŠAO, ZNA DA TO UOPĆE NIJE LAKO. Možda je lako na dan-dva, ali čovjek koji je čvrsto odlučio živjeti takvim novim životom, taj čovjek se mora BORITI. I kroz tu borbu, on se mijenja, on raste i razvija se, najprije je na mlijeku, ali s vremenom prelazi na čvrstu hranu, i to ne samo na području teološkog znanja, nego prije svega na području života, iskustva, na području LJUBAVI.

more_horiz
Vrlo dobro mladi brate, vrlo dobro.

Aj sad da te malo ja ovakav sa sedom kosom, proverim do kraja.

Ako je sve sto je do sada receno merilo sigurnosti spasenja, a ocigledno jeste, kako ga postizemo, kako dolazimo do njega.

Ja bih zeleo, tako da kazem tu, kako kazes, unutrasnju borbu, ali kako se ona dostize?

Ako smo stvarno razumeli tvoje predhodne reci, ako znamo sta smo rekli, onda bi smo i na ovo pitanje trebali imati pravi odgovor.

Molim te, brate Justine, bi li zadovoljio ovakvu jednu moju korisnu znatizelju?

more_horiz
Ako želim znati jesam li spreman za Isusov dolazak ako bi On sutra došao - bilo bi dobro da napravim TEST - da si postavim jednostavno pitanje:
Kakvi su moji odnosi s ljudima? S onim ljudima s kojima često dolazim u kontakt? Tko sam ja? Jesam li ja BLIŽNJI? Isus je onom učitelju zakona rekao da će imati vječni život ako bude bližnji.
Vidite, mi možemo biti članovi bilo koje Crkve, ali to nam nikad neće moći OSIGURATI SPASENJE. Mi možemo jako dobro poznavati Bibliju, ali to nam neće OSIGURATI SPASENJE. Mi možemo otkriti iz Biblije sve što je potrebno činiti za spasenje i možemo se truditi i mučiti da sve to postignemo, ali ni sama ta naša dobra DJELA nam neće OSIGURATI SPASENJE.
Ako želimo OSIGURATI SVOJE SPASENJE, tada mi moramo promijeniti svoj IDENTITET. Moramo biti bližnji. A biti bližnji znači ne živjeti za sebe, nego za Boga i ljude. A ovo nadalje znači, da takvom čovjeku čak i nije toliko važno NJEGOVO OSOBNO SPASENJE i takav čovjek ustvari ni ne radi na tome, da OSIGURA SVOJE SPASENJE, nego radi na tome, da osigura spasenje ljudi oko sebe! To znači biti «novi stvor», s novim umom, s novim srcem. To sve zahtijeva borbu o kojoj sam govorio, ali ta borba nema za cilj da postigne vlastito spasenje, nego spasenje bližnjih. Ta borba nije stalna težnja za vlastitim savršenstvom, nego rad za Boga i ljude! Obraćeni čovjek nije okrenut ka sebi! Ja svoje spasenje ne gradim na sebi, nego na Kristu. Ono što je On za mene učinio, to je ono što meni pribavlja spasenje, a ne ono što ja činim. Kad se obratim i počnem biti BLIŽNJI, tada sam ja jedno novo biće, koje se bori da služi svome Bogu i ljudima, jer ih voli. A ta borba je teška. Ali prirodna posljedica takve borbe jest, između ostaloga, i vlastito usavršavanje. Čovjek se najbolje približava Bogu na taj način, da se približava ljudima. U tom smislu razumijemo i zašto Isus naglašava da je «bio bolestan i obišli smo Ga, bio u tamnici i posjetili smo Ga, bio gol i obukli smo Ga, itd.».

Rani kršćanski mučenici imali su sigurnost spasenja. ZAŠTO I KAKO? Osjećaji koje su oni prema Kristu imali, nisu bili puka prolazna sentimentalnost. Za njih je odnos s Kristom bilo nešto stvarno, nešto što je u njihovom životu donosilo RODOVE, nešto za što se itekako isplatilo boriti! Njihov Bog je njih mijenjao, dao im je ono, što im je bilo vrijednije od sveg blaga svijeta - dao im je oprost od njihovih grijeha i dao im je novo srce, sposobno da VOLI. I zato su ti ljudi mogli gledati u oči svoje krvnike - ljude koji su ih rezali i palili i mučili - i mogli su tim ljudima reći da ih vole, da im sve praštaju, i da ih Bog voli!
MOŽEMO LI MI DANAS OVAKO NEŠTO REĆI NAŠEM KRVNIKU?
Hvala Bogu što ne živimo u takvim uvjetima! Međutim, činjenica je da su ljudi uvijek bili jače povezani s Bogom u onim trenucima, kad su bili u velikoj nevolji. Zato bismo mi sada i danas, u vrijeme mira, trebali svakog dana TRAŽITI od Boga da nam ne dozvoli da se uspavamo, nego da nam da duhovne oči, borbu, da budemo budni, da budemo na oprezu, jer đavo ne spava, iako se nama često tako čini. Zato je apostol Jakov rekao da se trebamo RADOVATI kad upadamo u različite napasti, nevolje i kušnje, jer to sve služi na izgradnju naše vjere, našeg karaktera; to nas približava Bogu (Jakov 1).

Jesmo li mi danas svjesni te borbe između dobra i zla? Jesmo li budni i na oprezu? Ili mislimo da je sve u redu, da je naše spasenje zagarantirano, time što smo dio neke vjerske zajednice?

Isus nam je izričito naglasio nekoliko puta: BUDITE BUDNI!
Braćo i sestre, budimo budni, jer Isus bi mogao sutra doći!

more_horiz
Ne znam imaš li još pitanja, brate Jevrejine?

Priznajem da je o ovim stvarima LAKO PRIČATI.

I priznajem da sam još vrlo mlad i neiskusan...

Znam da Sotona samo čeka priliku da me "prorešeta"...

Ali ja se trudim, brate. Moramo se boriti. Nismo savršeni i nećemo to biti, ali ako u svom životu ne vidimo da idemo prema tome cilju, zapitajmo se što će biti ako Isus sutra dođe.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Ne znam imaš li još pitanja, brate Jevrejine?

Priznajem da je o ovim stvarima LAKO PRIČATI.

I priznajem da sam još vrlo mlad i neiskusan...

Znam da Sotona samo čeka priliku da me "prorešeta"...

Ali ja se trudim, brate. Moramo se boriti. Nismo savršeni i nećemo to biti, ali ako u svom životu ne vidimo da idemo prema tome cilju, zapitajmo se što će biti ako Isus sutra dođe.

O brate Justine,

Nisam hteo da budem pogresno shvacen. Niti sam imao lose sto u mislima. Naprotiv, samo sam tezio da ovu temu zajedno sto vise prosirimo.

Upravo sto mi se svidja kako pises i mislis, zato sam zeleo da te postaknem na jos vece i dublje iznosenje ove vazne istine.

Zao mi je ako sam bio grub, nije mi to bila namera. Ne dao Bog, i to prema tebi nikako.

Bratski pozdrav.

more_horiz
Hehe, pa znam brate. Nemoj ni ti misliti da sam ja mislio da si ti mislio nešto loše. Very Happy

Znam brate da si sve dobro mislio i hvala ti što me potičeš da dublje razmišljam.

more_horiz
Radi posao na koji pozvan.

O drugim stvarima ne razmisljaj, to je Hristov posao!

more_horiz
Noemi je napisao/la:
to stari brzopotezni cubela, bravo...idemo dalje..što može kršćanina ometati u sigurnosti spasenja?

Još nisam sasvim odgovorio ni na prvo, sad ću još nešto dodati: "tko ustraje do konca taj će biti spašen"(Mt 10,22). Dakle, duh obraćena čovjeka spašen, duša se svakodnevno spašava noseći svoj križ i slijedeći Uskrsloga, bježeći od grijeha kao đavao od križa, a tijelo čeka potpuno spasenje na kraju vremena, (vidi, Rim 8,23).

Kršćanina, tj. mene može ometati moja stara narav i ujedno najgori neprijatelj; potom sotona i duh svijeta koji nas okružuje. Sad sam dostatno kazao sve nužno, i nadam se ne dugo i opširno.

Svako dobro želim iz Paradisa.
Smjerno u Kristu brat Ćubela:lol:

Zadnja promjena: ; uto 06 oľu 2007, 23:53; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ne razumijem zašto ovo razdvajanje duha, duše i tijela?
1. Solunjanima 5:23 kaže: "Cijeli vaš duh, duša i tijelo da se sačuva bez krivice za dolazak našeg Gospoda, Isusa Krista!"
Biblija to sve stavlja u isti koš...Biblija ima jedan holistički pristup. Naše cijelo biće - duh, duša i tijelo - zaraženi su grijehom. Kad se predamo Bogu, On polako obnavlja cijelo naše biće, i duh i dušu i tijelo. On nam daje plemenite osjećaje, novi način razmišljanja, a također i fizičko zdravlje(Izreke 3:7.8; Filipljanima 4:7). Mi se trebamo truditi u svakom pogledu da Bogu služimo, ne samo na duhovnom planu, a da zanemarujemo tijelo - to nije Božja volja, jer ako to radimo uskoro ćemo umrijeti. Ne ni samo na tjelesnom planu, naravno. Ne ni samo na duševnom planu. Biblija ima HOLISTIČKI PRISTUP.

more_horiz
Justin je napisao/la:
1. Solunjanima 5:23 kaže: "Cijeli vaš duh, duša i tijelo da se sačuva bez krivice za dolazak našeg Gospoda, Isusa Krista!"
Biblija to sve stavlja u isti koš...Biblija ima jedan holistički pristup. Naše cijelo biće - duh, duša i tijelo - zaraženi su grijehom. Kad se predamo Bogu, On polako obnavlja cijelo naše biće, i duh i dušu i tijelo. On nam daje plemenite osjećaje, novi način razmišljanja, a također i fizičko zdravlje(Izreke 3:7.8; Filipljanima 4:7). Mi se trebamo truditi u svakom pogledu da Bogu služimo, ne samo na duhovnom planu, a da zanemarujemo tijelo - to nije Božja volja, jer ako to radimo uskoro ćemo umrijeti. Ne ni samo na tjelesnom planu, naravno. Ne ni samo na duševnom planu. Biblija ima HOLISTIČKI PRISTUP.

Tko je rekao da tijelo treba zanemarivati? Ne razumiješ ovaj stih koji si naveo, a vidimo da su to troje razdvojeni, a opet sve troje je jedno - čovjek, ili ne razumiješ mene koji je na isti stih ciljao? Dakle?

Opaska:
- pripadnici new age-a zagovaraju novi pristup medicine čovjeku - holistički pristup. Pristup koji će respektirati interakciju uma, tijela i okoline. Oni koriste pojam iscjeljenje.

- U klasičnoj medicini se rabi pojam liječenje, i ako dođe do uspješnog izliječenja to je zbog uspješne primjene lijekova.

- Pojam ozdravljenje je stanje kad se bolest povuče, nastupa zdravlje nakon bolesti. Ovaj zadnji pojam najviše se rabi u Bibliji i u Crkvi. Nek' se zna!

Glede spasenja još nešto: Posinstvo još nije potpuno u sadašnjosti. Ostvariti će se u potpunosti istom kad Isus Krist - moj, a i vaš, Gospodin ponovno dođe. Amen!?

Bratski pozdrav iz Paradisa.
Smjerno u Kristu Ćubela:lol:

more_horiz
Cubela, ja samo imam problema s ovom tvojom rečenicom:

duh obraćena čovjeka spašen, duša se svakodnevno spašava noseći svoj križ i slijedeći Uskrsloga, bježeći od grijeha kao đavao od križa, a tijelo čeka potpuno spasenje na kraju vremena

Znači li to da je duh već sad spašen, duša se još mora spašavati, a tijelo će se tek spasiti pri Kristovom dolasku?

Možeš li mi malo bolje ovo objasniti? Što pod ovim točno misliš i kako to Biblijom podupireš?

more_horiz
Justin je napisao/la:

Znači li to da je duh već sad spašen, duša se još mora spašavati, a tijelo će se tek spasiti pri Kristovom dolasku?

Možeš li mi malo bolje ovo objasniti? Što pod ovim točno misliš i kako to Biblijom podupireš?

Vrlo rado, pod uvjetom da nisi svadljiv, i da ne želiš uzaludnu prepirku.

Duh je onaj dio nas koji je stvoren, kako SP veli, po slici Božjoj. Po tomu je razlika između nas i životinja. Kad su se prva ljudska bića okrenula od Boga, što zovemo iskonskim padom, njihov duh je izgubio moć da se odaziva Bogu. Prekinute veze! Kad sam se obratio Božji Duh spojio se je s mojim. Tako je taj najintimniji dio mene spašen, vraćen u početni red.

Duša je moja psihološka priroda: osjećaji, inelekt i volja - moji osjećaji, misli, želje i nagoni. Taj dio mene se iz dana u dan usavršuje. On se još uvijek pokatkad bori protiv Božje volje. Stoga u toj borbi treba reći: ma ne moja, već Tvoja volja naš Bože! To je onaj dio za kojega je ap. Pavao rekao, vidi, Rim 7,19; potom Fil 2,12-13. Duši treba svakodnevno liječenje starih rana, ona treba slušati glas Duha Sv.

Tijelo - moje tijelo je nevino. Ja ne mogu kriviti tijelo za ono što učinim krivo, više no što mogu kriviti svoj auto ako prebrzo vozim, naravno, uz uvjet da održavam auto u voznom stanju. Duša utječe na tijelo. Kao što kaže ap. Pavao: ... iščekujući posinjenje: otkupljenje našega tijela. Nadom smo spašeni (Rim 8,23).

Nadam se da je sad sve jasno.
Evo nešto za poslasticu:
Spašen sam prije 17 god. - spašavam se ovoga dana - i biti ću spašen ako ustrajem do konca.

Svako dobro od mene.
Smjerno u Kristu brat Ćubela.

more_horiz
Hvala na objašnjenju, brate Ćubela.
Naravno da ne želim uzaludnu prepirku.
Želim da jedni druge vodimo prema sve dubljem poznavanju Boga!

Moj odgovor:

Kažeš da je duh stvoren na sliku Božju, ali Biblija kaže: "Na sliku Božju stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori; muško i žensko stvori ih." (Post 1:27) -na temelju ovoga, gdje ti vidiš da je samo DUH stvoren na sliku Božju? Najčešće tumačenje ovog retka je da "slika Božja" predstavlja ustvari jedinstvo koje imaju muž i žena, a to jedinstvo je aluzija na jedinstvo koje imaju 3 osobe Trojstva. Ili se pak tumači da je slika Božja simbol za čovjekovu kreativnost, stvaranje, te vladanje nad svime stvorenim, baš kao što Bog kreativno stvara i vlada nad svim stvorenim... Neki tumače tu sliku Božju i kao karakternu sličnost s Bogom, snagu odlučivanja, itd... No, bilo kako bilo, ti tvrdiš sljedeće: Kad su se prva ljudska bića okrenula od Boga, što zovemo iskonskim padom, njihov duh je izgubio moć da se odaziva Bogu. Prekinute veze! Kad sam se obratio Božji Duh spojio se je s mojim. Tako je taj najintimniji dio mene spašen, vraćen u početni red.
Slazem se s prvom recenicom. I s prekinutim vezama. Iako moras priznati da se nije samo DUH promijenio nakon pada, nego da su Adam i Eva i tjelesno postali cudni i dusevno (inace, ja pod DUSOM smatram kompletnu osobu, ali ok, sada cu uzeti tvoje tumacenje duse...). Medjutim, ne slazem se s s posljednje dvije recenice. Naime, smatram da je opasno razdvajati na ovakav nacin duh, dusu i tijelo. Zasto? Prije svega, kao sto si vidio, na temelju Biblije ne mozes tvrditi da je samo duh stvoren na "sliku Bozju". Zatim, ti uopce taj ljudski DUH nisi definirao. Kazes da je to najintimniji dio covjeka. Medjutim, ti DUSU opisujes kao najintimniji dio covjekovog bica: Duša je moja psihološka priroda: osjećaji, inelekt i volja - moji osjećaji, misli, želje i nagoni.
Hej, ima li sto intimnije od osjecaja, misli, zelja, volje??
Bez snage volje, mi ne mozemo uspostaviti ispravni odnos s Bogom! Dakle, u startu si sve nekako cudno definirao i postavio...

Inace, slazem se u principu s tim sto si napisao za dusu (ako uzmem da dusa znaci to, sto ti podrazumijevas da ona znaci) i tijelo (da se dusa stalno mora boriti, da ona utjece na tijelo, da tijelo nije krivo samo po sebi - iako se s ovim ne slazem u potpunosti, jer nase tijelo je takodjer iskvareno i nase tjelesne potrebe i apetit su iskvareni...), ali ne mogu se sloziti da je DUH covjeka nakon obracenja savrsen. Ako je to istina, tada ne znam kako razumijes Rimljanima 7:14-25?
A i ako samo logicki razmislis, ako je duh nakon obracenja vracen u pocetni red, te ako je duh najintimniji, kljucni dio covjeka, koji utjece na ostale dvije komponente bica, kako je moguce da je dusa i dalje neposlusna? Ne mozes tako razdvajati covjeka, brate moj. Biblija to nigdje ne radi. Pa ne mozes reci da je nas duh savrsen, a dusa i tijelo nisu... Biblija kaze: "A sam Bog mira da vas posveti CIJELE u svacemu; i cijeli vas duh i dusa i tijelo da se sacuva bez krivice za dolazak Gospodina nasega Isusa Krista." (1. Solunjanima 5:22-23)! Kako ovo tumacis, brate moj?

more_horiz
Ja mislim da nitko ne moze biti 100% siguran de ce biti spasen ili?

more_horiz
Justin je napisao/la:

možeš li nam na temi Duša i duh , malo mpojasniti svoje gledanje na sve to
šta je po tebi duša , a šta duh?

hvala

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply