laodikejac je napisao/la:
Kad spoznaju i pokrste se prime dar Svetoga Duha! Ne mogu da se setim da li bejaše neki primer u Bibliji da je neko primio Sv.Duha i nakon toga bio kršten? Pomozite mi!
Kornelije
laodikejac je napisao/la:
Kad spoznaju i pokrste se prime dar Svetoga Duha! Ne mogu da se setim da li bejaše neki primer u Bibliji da je neko primio Sv.Duha i nakon toga bio kršten? Pomozite mi!
forestsilvy je napisao/la:Kad bi Duh Sveti ostavio covjeka radi pusenja onda uopce ne bi obitavao u nama jer postoje mnoge druge gore stvari od pusenja. To ne znaci da se na to treba izvlaciti, stvar je odluke, ti si taj koji odlucujes a Bog ce ti pomoci u tvojoj odluci da prestanes.
Vjerujem isto tako da Duh Sveti podsjeca ljude da prestanu pusiti, kao i druge lose navike, On te vodi i pokazuje ti
Duh Sveti je osoba kao ti i ja, i on čeka svaki
dan da pričas s njim. Moje iskustvo jeste da svaki put kad bi pocela
razmisljati o Rijeci i postavljati pitanja otvorena srca Duhu Svetom,
dobila bi odgovor i otkrivenje Rijeci.
Krizostom je napisao/la:Na jednom mjestu u Bibliji se kaže da je naše tijelo hram Duha Svetoga. Sv. Pavao kaže da cijelo naše biće: duh, dušu i tijelo pripremimo za Gospodnji dolazak. Isto on govori da proslavimo Gospoda svojim tjelesima, jer smo skupo kupljeni. Naše tijelo pripada Bogu. No što je s onim kršćanima koji puše i piju alkohol? Da li Sveti Duh može prebivati u čovjeku čija su pluća zaprljana nikotinom. Pročitao sam i jednu usporedbu u vezi toga. Da li čovjek može prebivati u svinjcu punom svinja? Što vi kažete?
cubela je napisao/la:Krizostom je napisao/la:Na jednom mjestu u Bibliji se kaže da je naše tijelo hram Duha Svetoga. Sv. Pavao kaže da cijelo naše biće: duh, dušu i tijelo pripremimo za Gospodnji dolazak. Isto on govori da proslavimo Gospoda svojim tjelesima, jer smo skupo kupljeni. Naše tijelo pripada Bogu. No što je s onim kršćanima koji puše i piju alkohol? Da li Sveti Duh može prebivati u čovjeku čija su pluća zaprljana nikotinom. Pročitao sam i jednu usporedbu u vezi toga. Da li čovjek može prebivati u svinjcu punom svinja? Što vi kažete?
Jedno je popiti čašu vina s ocem ili prijateljem, a drugo je opiti se vinom.
Pušiti - znači nezreo kršćanin. Međutim, to je vidljivi porok, teži i gori od njega je biti duhovno nadmen, ohol, naprasit i sl.
Svakako da trebamo paziti na vlastiti šator-tijelo.
Čovjek-ovca-obraćen zaluta u svinjac, ali mu tu nije mjesto; a covjek-svinja-neobraćen uživa u brlogu, jer se tu dobro osjeća.
Slažem se s tobom glede proslavljanja Gospodina svojim tijelom.
Svako dobro želim.
Isla sam u Evandjeosku Pentekostalnu Crkvu u Melburnu. Oni veruju da se spasenje moze izgubiti. Nije moguce!
|
|