Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Hram Duha Svetoga

power_settings_newLogin to reply
+8
cubela
forestsilvy
laodikejac
maki
samaritanka
vanja777
Spart
kainos
12 posters

descriptionHram Duha Svetoga - Page 2 EmptyRe: Hram Duha Svetoga

more_horiz
laodikejac je napisao/la:

Kad spoznaju i pokrste se prime dar Svetoga Duha! Ne mogu da se setim da li bejaše neki primer u Bibliji da je neko primio Sv.Duha i nakon toga bio kršten? Pomozite mi!

Kornelije

more_horiz
Da Kornelije!

more_horiz
Kad bi Duh Sveti ostavio covjeka radi pusenja onda uopce ne bi obitavao u nama jer postoje mnoge druge gore stvari od pusenja. To ne znaci da se na to treba izvlaciti, stvar je odluke, ti si taj koji odlucujes a Bog ce ti pomoci u tvojoj odluci da prestanes.
Vjerujem isto tako da Duh Sveti podsjeca ljude da prestanu pusiti, kao i druge lose navike, On te vodi i pokazuje ti Wink

more_horiz
Da li ljutnja i srdnja,mrznja brata,steti zdravlju,koliko jedna ljutnja stetno utjece ,lijecnici kazu,isto toliko koliko 1kg.svinjskog mesa pojedenog najedamput.Znaci
1ljutnja
1kg.svinjetine
-------------------------
kolesterol

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
forestsilvy je napisao/la:
Kad bi Duh Sveti ostavio covjeka radi pusenja onda uopce ne bi obitavao u nama jer postoje mnoge druge gore stvari od pusenja. To ne znaci da se na to treba izvlaciti, stvar je odluke, ti si taj koji odlucujes a Bog ce ti pomoci u tvojoj odluci da prestanes.
Vjerujem isto tako da Duh Sveti podsjeca ljude da prestanu pusiti, kao i druge lose navike, On te vodi i pokazuje ti Wink

Samo je problem nauciti se slusati.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Tko od vas moze sa sigurnosću reci da ima Duha Svetoga, da je nanovo rođen?
Osoba koja se nanovo rodi, koja primi Duha Svetoga, nov je stvor, i tu promjenu covjek primjeti. I samo covjek koji ima Duha Svetoga moze reci da je njegovo tijelo hram Gospodnji. Logicno.
Da bi čovjek dalje duhovno rasto nakon sto se nanovo rodio mora imati ispravno učenje utemeljeno na Bibliji. Naravno uz učenje dolazi i molitva u jezicima i tvoje odluke koliko čes se mijenjati i koliko ces dopusiti Riječi da te mijenja.

Duh Sveti je osoba kao ti i ja, i on čeka svaki dan da pričas s njim. Moje iskustvo jeste da svaki put kad bi pocela razmisljati o Rijeci i postavljati pitanja otvorena srca Duhu Svetom, dobila bi odgovor i otkrivenje Rijeci.

more_horiz
Duh Sveti je osoba kao ti i ja, i on čeka svaki
dan da pričas s njim. Moje iskustvo jeste da svaki put kad bi pocela
razmisljati o Rijeci i postavljati pitanja otvorena srca Duhu Svetom,
dobila bi odgovor i otkrivenje Rijeci.

Tocno je da je Sveti Duh osoba.

To da Sveti Duh svaki dan ceka da bi se sa njim popricalo to nigdje nepise u Bibliji. Niti se igdje navodi da vjernici komuniciraju sa Svetim Duhom. Takode se krscani ne mole Svetome Duhu.

Sveti Duh govori ljudima kroz Bozju rijec (Bibliju). Sveti Duh djeluje, podsjeca, on je tjesitelj itd.

Jako bitno je napomenuti da Sveti Duh nikada ne objavljiva rijeci koji su van Biblije, to znaci svi zapisi koji su izreceni ili zapisani poslije Biblije su nistavni.

Pozdrav svima

Juda 3: Dragi moji, starajući se svakako da vam pišem o našem zajedničkom
spasenju, osetih potrebu da vam pišem bodreći vas da se borite za veru koja je
jednom zauvek predana svetima.

more_horiz
Duh sveti, obitava u ljude koji služe Bogu odano, što se tiče pušenja, tu je samo pravilo da ne treba da narušavamo Hram svetoga Duha!

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Na jednom mjestu u Bibliji se kaže da je naše tijelo hram Duha Svetoga. Sv. Pavao kaže da cijelo naše biće: duh, dušu i tijelo pripremimo za Gospodnji dolazak. Isto on govori da proslavimo Gospoda svojim tjelesima, jer smo skupo kupljeni. Naše tijelo pripada Bogu. No što je s onim kršćanima koji puše i piju alkohol? Da li Sveti Duh može prebivati u čovjeku čija su pluća zaprljana nikotinom. Pročitao sam i jednu usporedbu u vezi toga. Da li čovjek može prebivati u svinjcu punom svinja? Što vi kažete?Hram Duha Svetoga - Page 2 Cheers1

Jedno je popiti čašu vina s ocem ili prijateljem, a drugo je opiti se vinom.
Pušiti - znači nezreo kršćanin. Međutim, to je vidljivi porok, teži i gori od njega je biti duhovno nadmen, ohol, naprasit i sl.
Svakako da trebamo paziti na vlastiti šator-tijelo.
Čovjek-ovca-obraćen zaluta u svinjac, ali mu tu nije mjesto; a covjek-svinja-neobraćen uživa u brlogu, jer se tu dobro osjeća.
Slažem se s tobom glede proslavljanja Gospodina svojim tijelom.
Svako dobro želim.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
cubela je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:
Na jednom mjestu u Bibliji se kaže da je naše tijelo hram Duha Svetoga. Sv. Pavao kaže da cijelo naše biće: duh, dušu i tijelo pripremimo za Gospodnji dolazak. Isto on govori da proslavimo Gospoda svojim tjelesima, jer smo skupo kupljeni. Naše tijelo pripada Bogu. No što je s onim kršćanima koji puše i piju alkohol? Da li Sveti Duh može prebivati u čovjeku čija su pluća zaprljana nikotinom. Pročitao sam i jednu usporedbu u vezi toga. Da li čovjek može prebivati u svinjcu punom svinja? Što vi kažete?Hram Duha Svetoga - Page 2 Cheers1

Jedno je popiti čašu vina s ocem ili prijateljem, a drugo je opiti se vinom.
Pušiti - znači nezreo kršćanin. Međutim, to je vidljivi porok, teži i gori od njega je biti duhovno nadmen, ohol, naprasit i sl.
Svakako da trebamo paziti na vlastiti šator-tijelo.
Čovjek-ovca-obraćen zaluta u svinjac, ali mu tu nije mjesto; a covjek-svinja-neobraćen uživa u brlogu, jer se tu dobro osjeća.
Slažem se s tobom glede proslavljanja Gospodina svojim tijelom.
Svako dobro želim.

Ej,cubela,mislim da ne treba piti niti casicu vina,sta to znaci da ti ni otac ni prijatelj nisu to sto jesu,ako nisi popio s njim,ja to nemogu prihvatiti,to su valjda nekakovi narodni obicaji.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Najvaznije je imati zdrav razum i zrele misli i siguran sam u to ako se rijesimo poroka i pocnemo zdravo hraniti konzumirajuci cistu hranu kao sto je navedeno u 3. mojsijevoj 11 da cemo biti mnogo zreliji i duhovniji. Bog vas blagoslovio

more_horiz
Mislim da se sjecate stiha
Psalam 127,1
Ako Gospod ne gradi kuće, uzalud se muče, koji je grade. Ako Gospod ne čuva grada, uzalud bdije, koji ga čuva.
Kuca je manje vrijedna od tjela,sve je u vjeri kojom damo Bogu da On bude nas Gospod, a ako je tako onda ce On uciniti,mozda zvuci kao teorija ali je kod Jone jasno da nije mogao pobjeci od onoga sto je On bio,a bio je Bozji prorok i Bog je odlucio zivjeti sa Jonom a cak i onda kad je Jona bio u ribljoj utrobi,Jona je na kraju proslavio Boga i ispunio Bozju volju,a Bog je u svom Sinu proslavio svog proroka I kroz rijeci svoga Sina...Da je samo Mogao Jona cuti kad Isus navodi Jonin primjer kao svoj vlastiti!
Nije do nas, nije do nas ,vec do Gospoda koji ide pred nama....

more_horiz
Potvrdjeno je, vise puta u Novom Zavetu, da je nase telo 'hram Boga zivoga'. Takodje, pise u Efezanima da smo onog casa kada smo se krstili i prihvatili Isusa za svog spasioca tj. sina Bozjeg;priznali da smo gresnici; zamolili Boga da nam oprosti; postali 'born again christians', zapecaceni Duhom Svetim. Isla sam u Evandjeosku Pentekostalnu Crkvu u Melburnu. Oni veruju da se spasenje moze izgubiti. Nije moguce!

/Efezani 1:13. Kroz kojega i vi, cuvsi rijec istine, evandjelje spasenja svojega, u kojemu i vjerovavsi *zapecatiste se svetijem Duhom obecanja.'/

more_horiz
Isla sam u Evandjeosku Pentekostalnu Crkvu u Melburnu. Oni veruju da se spasenje moze izgubiti. Nije moguce!

A kako se moze zasluziti i je li uopce moguce zasluziti spaenje?

more_horiz
Hram Duha Svetoga!?

ovdje leži mislim, mnogo dublja stvarnost od čišćenja i higijene duha i tijela kako samo navodite. Evo opet imam pitanja...

Duh Sveti djeluje neprekidno od stvaranja, kroz Stari i Novi Zavjet, kroz život i Muku Kristovu i nakon Uskrsnuća Isusovog??

Duh Sveti branitelj poslan od samog Krista-u čemu se sastoji Njegova Misija/Poslanje?

Grijeh Protiv Duha Svetoga neće biti oprošten??u čemu je težina hule i grijeha protiv Duha Svetoga?

Bog vas blagoslovio za trud odgovora

more_horiz
Katolička Crkva pokazuje na 6 grijeha protiv DUHA SVETOGA:

= ufati se preuzetno u Milosrđe Božje
= očajavati o Milosti Božjoj
= protiviti se priznatoj istini kršćanske vjere
= zavidjeti bližnjemu darove Božje
= odbijati tvrdokorno spasonosne opomene
= ustrajati u nepokori!!

.