Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Molitva za probuđenje

power_settings_newLogin to reply
+2
dominik
ziger
6 posters

descriptionMolitva za probuđenje - Page 2 EmptyRe: Molitva za probuđenje

more_horiz
Vrlo jake reci.

Naravno da Isus gleda srce.

Isus je jos od apostola napravio Crkvu, skup vernika koji vole Isusa i sluze Mu.

U tom smislu zar danas nije moguce postojanje takve neke zajednice vernika, i to onih koji su u srcu pravi prema Hristu. Ali, dok smo spavali neprijatelj poseja kukolj.

Neznam sta da ti odgovorim jer ti imas drugacije vidjenje. Ujedno verujem da ti ne osudjujes ovakve vernike kao demonske i covecije zablude. Jer bi tada osudio ono sto je Isus na pocetku osnovao ili organizovao.

Ustvari mozda te brate i ne razumem dovoljno.

more_horiz
ne osuđujem ja vjernike nego doktrine i dogme koje su različite crkve postavile da su one nešto poebno Bogu i da Bog gleda samo na njih, te da te crkve imaju pravu istinu danu od Boga....to nije biblijsko viđenje Crkve...tko ne vjeruje u ovo što sam napisao neka pročita pisma 7 crkava, a ako opet ne vjeruje, neka opet pročita i neka se moli Duhu Svetom da pokaže što zapravo znače pisma 7 Crkava...možeš li reći da svi u tvojoj crkvi imaju pravilno srce za Gospodina? naravno da ne možeš jer samo Gospodin zna nakane svačijeg srca....zato znam i vjerujem da u svakoj organiziranoj Crkvi ili izvan Crkve postoje pravi vjernici čija srca Gospodin poznaje i čija srca su pred njim ugodna te na njih gleda kao SVOJU Crkvu...

more_horiz
Naravno da je tako. Mislim da Bog nikada ne pravi razliku medju vernicima. Posebno onima koji MU od sveg srca sluze. I to je u Bibliji jasno istaknuto.

Ujedno po meni, kazem po mom misljenju, ja verujem da ON mora imati jedan skup vernika gde je ISTINA vise prisutna nego kod bilo koga drugoga.

To je za mene Hristova Crkva. To je skup ljudi koji su ujedinjeni vise od drugih na temeljima vece i jasnije istine koju im Sveti Duh daje. A ko su oni, svaki treba da to zna za sebe.
Oni drugi koji Bogu svim srcem sluze van tog Crkvenog sistema, ili su pripadnici nekih drugih Crkvi isto su Bozje verne sluge, kao i pojedinci rasuti po citavoj zemlji.

To je pravi Bozji narod, to je prava Bozja Crkva.
Ja ne odbacujem Hristovo uredjenje kakvo je ON osnovao kada je bio na Zemlji.

Kada se prema tome molimo za probudjenje treba se moliti za sve zajedno. Jer svi iskreni i ne samo iskreni, nego i poslusni su Hristove ovce koje On ima u drugim torovima.

Tako ja bar za sada to vidim.

more_horiz
Jevrejin!
U opću Kristovu crkvu vjerujem, znam da je ISUS jedini put (Ivan 14:6).
Doktrina: Biblija cjelovita bez vađenja iz konteksta.

Nisam rekao puno putova:) SAMO JE JEDAN PUT: ISUS KRIST!!!
Pod konfesije sam mislio različite kršćanske crkve!
Mir Kristov!

more_horiz
OVDJE JE TEMA PROBUĐENJE

more_horiz
Zigeru sta mislis sa probudjenjem?

more_horiz
vivi je napisao/la:
Zigeru sta mislis sa probudjenjem?

Piše se na veliko i moli ali ja još i dalje ne znam što se podrazumijeva pod tim pojmom.

more_horiz
U blogu Evangelina:
Citiram:
"
POZIV NA PROBUĐENJE

<!--
p.MsoNormal
{mso-style-parent:&quot;&quot;;
margin-top:0cm;
margin-right:0cm;
margin-bottom:10.0pt;
margin-left:0cm;
line-height:115%;
font-size:11.0pt;
font-family:&quot;Calibri&quot;,&quot;sans-serif&quot;;
}
-->

Probudite se, pijanice, i plačite! Sve vinopije, tužite za novim vinom: iz usta vam je oteto.
Jer prekri moju zemlju narod moćan i bezbrojan; zubi su mu kao zubi lavlji, očnjaci mu kao u lavice.
Opustoši mi lozu vinovu i polomi smokve moje; oguli ih i razbaca, grane su im pobijeljele.
Plačite k'o djevica odjevena u kostrijet za zaručnikom svojim.
Joel 1,4-7

Bog je dao proroku Joelu sliku svijeta ispunjenog problemima. Za one otvorenih očiju, ta se slika činila očitom. Zemlja je bila okupirana od neprijatelja čiji utjecaj se vidio svugdje.Postojali su problemi u poslu, poljoprivredi, i u samoj srži ljudi. Ali mnogi nisu bili svjesni koliko loše stoje stvari. Neki su zatvorili svoj um i nisu se željeli suočiti s činjenicama. Drugi su bili prezauzeti s vlastitim užicima.

Bog je upozorio sve da se osvrnu oko sebe, da bace novi pogled na ono što se događa. Isto tako, želio je da se osvrnu na prošlost i shvate koliko daleko u prošlosti su problemi počeli. Problemi su počeli kada su ljudi postali okupirani svojom zabavom, a ne Istinom ili Božjim prisustvom.

Danas, pogledajte oko sebe i razmislite što vidite. Pogledajte koliko je veliko odsustvo strahopoštovanja prema Bogu. Koliko je jako prisustvo lažnih religija i nemorala.

Svijetu treba probuđenje. Dozvolite da vam Bog stavi teret na srce. Molite za crkvu kojoj je glava Krist u svojoj zemlji, za vođe svojih zemalja, za vitalne dijelove vaših gradova. Molite da se kršćani probude i da Duh Sveti pohodi vašu zemlju!

Oče moj, donesi osvjedočenje o grijehu nad ovom zemljom. Oprosti nam.

Molim Te da pošalješ svjež Vjetar, Duha Svetog, nad Hrvatsku. Duše Sveti, potakni kršćane da stanu čvrsto u obrani Evanđelja! Obnovi im vatru srca, ukloni malodušnost i sebičnost i lijenost iz srdaca!

Svjež Vjetar pošalji Gospode! Amen."

more_horiz
"Verujem da živimo u poslednjim danima, poslednjim danima milosti. Sud nas čeka, sud ili probuđenje, milosrđe ili gnev Božji. Ne želimo li milosrđe, moraćemo prihvatiti sud. Ništa osim probuđenja nas ne može spasiti. To je istina za svakog pojedinca. A to je istina i za Crkvu, i za našu zemlju.

Danas stojimo na raskršću. Ako Bog ne pošalje probuđenje, možda će morati poslati sud. Od nas zavisi hoće li to biti sud ili probuđenje. Možemo postati obični propovednici Evanđelja ili se možemo uhvatiti za rogove oltara i ne dati Bogu mira dok se još jednom ne pokaže u moćnoj sili probuđenja." (Oswald J. Smith)

more_horiz
Ako molis za probudjenje zigeru, usudjujes li se tada i propovjedati poruku probudjenja crkvama i krscanima?

more_horiz
hvala ti za pitanje puno!
Dapače, jer da bi ono došlo, pojedinac, CRkva (ne mislim na pojedine denominacije već na sve u cjelosti) mora se slomiti do srži.
Moramo se poniziti, zakukati tražeći Boga.
Dođi na moj forum, tamo sam više posvetio molitvi za Probuženje.
Svku noć u 22h molimo svatko za svo grad, kraj, državu i sve.
Molimo, razderimo srce, a ne haljinu.
MOLIMO!
U KRISTOVO IME!
AMEN!
MARANA THA!
HALELUJA!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply