Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Pravo prijateljstvo

power_settings_newLogin to reply
+11
Eutanasije
Medeni
Gubavac
Justin
anđeo_21
mirjam
evangelina
Mali princ
ljubičica
Spart
vivi
15 posters

descriptionPravo prijateljstvo - Page 2 EmptyRe: Pravo prijateljstvo

more_horiz
Pravi prijatelj je strpljiv,kad pogrjesi nije mu tesko reci oprosti.
D.A.L

more_horiz
slazem se sa svime sto je napisala ljubicica na svom postu o prijateljstvu...
necu nista svoje nadodati jer stvarno sve je vec receno...
cheers

more_horiz
Imam li vremena za prijatelja?

30. 10. 2007.

Pravo prijateljstvo - Page 2 PrijateljiJednog je dana nastavnica tražila da njezini učenici sastave popis svih ostalih učenika u učionici, ostavljajući prazan red ispod svakog imena. Zatim je tražila da razmisle o tome što bi najljepše mogli reći za svakog od njih i to zapišu. Razredu je trebalo preostalo vrijeme sata da dovrše zadano. Po završetku sata, dok su izlazili iz učionice, svatko je predao svoje papire. Kod kuće je učiteljica napisala imena svih učenika, svako ime na posebnom listu papira i dodala sve što je tko rekao o toj osobi.

U ponedjeljak je svakom učeniku predala njegov list. Nije trebalo dugo i cijeli se razred smiješio. "Stvarno?" čula je kako šapuću. "Nisam znao da itko mari za mene!" i "Nisam znala da me drugi toliko vole." To su bili najčešći komentari.

Nitko u razredu nikada više nije spomenuo ove listove papira. Učiteljica nije znala da li su o njima razgovarali u razredu ili sa svojim roditeljima, ali to i nije bilo važno. Vježba je ispunila svrhu. Učenici su bili zadovoljni sobom i jedan s drugim.

Prolazile su godine. A onda je jedan od tih učenika poginuo u Vijetnamu i nastavnica je pozvana na njegov pogreb. Nikada ranije nije vidjela vojnika u vojničkom mrtvačkom kovčegu. Izgledao je simpatičan, sazreo mladi čovjek. Crkva je bila prepuna njegovih prijatelja. Jedan po jedan prolazili su pored kovčega. Nastavnica je bila posljednja. Dok je stajala pred kovčegom, prišao joj je jedan od vojnika koji je trebao ponijeti kovčeg.
"Vi ste Markova nastavnica matematike?" upitao je. Kimnula je glavom: "Da." "Marko je o vama puno govorio."

Nakon pogreba većina Markovih prijatelja iz škole okupila se na domjenku. Tu su bili i majka i otac pokojnika, očito čekajući da porazgovaraju s nastavnicom.
"Želimo vam nešto pokazati", rekao je otac izvlačeći lisnicu iz džepa. "To su našli kod Marka kad je ubijen. Mislimo da biste to mogli prepoznati." Otvorio je lisnicu i pažljivo izvadio dva požutjela lista papira; vidjelo se da su bili često savijani i otvarani. Nastavnica je i bez gledanja znala da je to papir na koji je napisala sve dobro što su Markovi prijatelji u razredu napisali o njemu.
"Hvala vam što ste to učinili", rekla je Markova majka. "Kao što vidite, Marku je ovaj papir mnogo značio."

Svi su se Markovi školski prijatelji počeli okupljati oko njih. Charlie se stidljivo nasmiješio i rekao: "Ja još uvijek imam svoj popis. Čuvam ga u gornjoj ladici radnog stola kod kuće." Chuckova supruga je rekla: "Muž me molio da ga stavimo u album s fotografijama s našeg vjenčanja." "I ja čuvam svoj," rekla je Marylin, "držim ga u dnevniku."

A onda je Vicki, još jedna školska prijateljica, posegnula u džep, izvadila lisnicu i pokazala svim prisutnima požutjeli i iskrzani list. "Nosim ga uvijek sa sobom", rekla je i dodala ne trepnuvši očima: "Mislim da smo svi sačuvali svoj popis." Nakon svega što je čula, nastavnica je sjela i zaplakala. Plakala je zbog Marka i svih njegovih prijatelja koji ga nikada više neće vidjeti.

U našoj sredini ima toliko ljudi željnih ljubavi za koje nemamo vremena, a zaboravljamo kako će jednog dana životu doći kraj. Ne znamo kad će taj dan doći. Kažite ljudima oko sebe da ih volite, da vam je stalo do njih, da su nešto posebno i da su vam važni. Recite im, prije no što bude kasno.
Preuzeto
www.adventisti.info

more_horiz
Sjecanje na pravog prijatelja...:

[url=http://object width="425" height="355"param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/8eaNpn-77K4&rel=1"/paramparam name="wmode" value="transparent"/paramembed src="https://www.youtube.com/v/8eaNpn-77K4&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"/embed/object]http://<object><param></param><param></param><embed src="https://www.youtube.com/v/8eaNpn-77K4&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/url]

more_horiz
Pravo prijateljstvo je nešto što će vječno trajati, ono je neuništivo.
Pozdrav vivi i mirjam!

more_horiz
Pravi prijatelj je osoba koja će svoj vlastiti život položiti za tebe ili mene . T0 je osoba koja će žrvovati svoje vrijeme i mogućnosti radi tebe ili mene. Isto tako i samo smo pozvani da budemo takvi prijatelji i da međusobnom ljubavlju i razumijevanjem i žrtvovanjem jedni za druge svjedočimo o Kristovoj ljubavi prema svima nama.Hvala. Gospodin s vama.

more_horiz
Od pravog prijatelja ne tražim da vlastiti život položi za mene.
Od pravog prijatelja ne tražim da se žrtvuje i da previše vremena troši na mene ako mu to ne odgovara.

Ja nisam poput Isusa koji šalje svoje ovce među vukove.
Ako bi poslao svoje ovce među vukove onda bi ih i naoružao,da potamane
te vukove.Very Happy

more_horiz
On ih je poslao medju vukove da bi vukove preobrazili u pitome ovce.

Sto se tice prijateljstva...
Sveti Jovan Zlatousti kada govori o bracnoj ljubavi govori o prijateljstvu izmedju dvoje zaljubljenih. A Rabindranat Tagor (indijski pesnik i patriota) kaze da (parafraziram) prijatelji slusaju sta govorite, dobri prijatelji cuju sta govorite, a pravi prijatelji znaju sta govorite i kada cutite.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Od pravog prijatelja ne tražim da se žrtvuje i da previše vremena troši na mene ako mu to ne odgovara.

te vukove.Very Happy

Pa onda ti je ovo definicija pravog NEPRIJATELJSTVA.A sto ako se stvari obrnuto postave?
Pravi prijatelj kao Krist,ljubi,voli,oprasta i ne zaboravlja sto mu je ucinjeno kad je bio u tamnici,gladan,bolestan.

more_horiz
Eutanasije je napisao/la:
On ih je poslao medju vukove da bi vukove preobrazili u pitome ovce.

Istinita priča:
Ovo me posjeća da jednog Kineza ili Japanca koji je došao u ZOO,otvorio je
vrata kaveza gdje je bio lav i počeo da mu pripovjeda neke rečenice iz Biblije.
Lav ko lav rastrgao je pripovjedača.

Jel li lav kriv što je pripovjedač bio glup?

more_horiz
Dina je napisao/la:
Medeni je napisao/la:

te vukove.Very Happy

Pa onda ti je ovo definicija pravog NEPRIJATELJSTVA.A sto ako se stvari obrnuto postave?
Pravi prijatelj kao Krist,ljubi,voli,oprasta i ne zaboravlja sto mu je ucinjeno kad je bio u tamnici,gladan,bolestan.

Svako ima svoj pojam prijatelja.

more_horiz
Biblija kaže da je pravi prijatelj onaj koji daje svoj život za svoje prijatelje. - Što to znači??

Ova Isusova izjava je najčešće shvaćena na taj način, da će pravi prijatelj žrtvovati i svoj život (ako je potrebno) za svog prijatelja. To stoji. Međutim, ovaj redak bi možda bilo pravilnije shvatiti na taj način, da bismo trebali živjeti za prijatelje. Možda je nekome čak lakše za nekoga umrijeti, nego živjeti s tom osobom i voljeti tu osobu.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Medeni je napisao/la:

te vukove.Very Happy

Ali sto je istiniti prijatelj?

more_horiz
Dina je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Medeni je napisao/la:

te vukove.Very Happy

Ali sto je istiniti prijatelj?

Pa valjda onaj koji stalo priča istinu.

more_horiz
...Jedna duša u dva tijela...
to je istinito prijateljstvo... @ ...

more_horiz
Vjerujem u prava prijateljstva kad stvarno stekneš prijatelja, a to je teško.Imala sam teška iskustva ali to ne znači da nije ostvarljivo,a sada sam u razdoblju da sam se povukla u tišinu nije da sam odustala ali sad mi treba mir od svega.Sad mi je potrebnije da se zbližim k Isusu jer mi je to za sada dovoljno.

more_horiz
Isus je pravi prijatelj

more_horiz
I love you Zivim u Melburnu. Australija. Na zalost, medju nasim narodima je jako tesko naci prave prijatelje ali sam ih nasla medju australcima, hriscanima. I to traje 10 godina. Nikada se nisu promenili. Mislim na zene, naravno. Ja sam udovica. Nas mentalitet ljudi je drugaciji. Citam ove vase postove. Ne mogu da verujem da ako ste hriscani, ako ste zapecaceni Bozjim Svetim Duhom, ako Isus zivi u vasem srcu, kako onda nemate puno prijatelja u crkvama u koju odlazite? Sta Isus misli o tome?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply