Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Pravo prijateljstvo

power_settings_newLogin to reply
+11
Eutanasije
Medeni
Gubavac
Justin
anđeo_21
mirjam
evangelina
Mali princ
ljubičica
Spart
vivi
15 posters

descriptionPravo prijateljstvo EmptyPravo prijateljstvo

more_horiz
Sta mislite o pravom prijateljstvu? pijani
Kako mora biti pravi prijatelj? zajedništvo

descriptionPravo prijateljstvo EmptyRe: Pravo prijateljstvo

more_horiz
pravi prijatelj, bar meni treba biti onaj tko će se znati sa mnom i radovati i tugovati, po potrebi Arrow

more_horiz
Noemi je napisao/la:
pravi prijatelj, bar meni treba biti onaj tko će se znati sa mnom i radovati i tugovati, po potrebi Arrow

Upravo tako.Pravi prijatelji se poznaju u nevolji isto kao i kad je sve ok.

more_horiz
Uvijek i oduvijek,vise volim prave neprijatelje ,od laznih ili licemjernih prijatelja.A u Izrekama stoji ima prijatelja i vjernijih od brata.Dozivjela sam i takva prijateljstva,ali na zalost i ona druga,i uvijek sam dugo patila zbog laznih prijateljstva.

more_horiz
Ja mislim da pravi prijatelj treba biti dobar, ljubazan, iskren i voleti i postovati te. Sa njime bi terbao/la o svacemo da razgovaras i sve da mu kazes bez da on to dalje prepricava.

more_horiz
Mi uvjek gledamo i tražimo pravog prijatelja, a sami nismo često spremni biti prijatelji, jer ono što želiš da tebi čine ljudi ti čini njima, to bi trebala biti osnova prijateljstva, mi smo sretni kada steknemo neku važnu osobu za prijatelje onda se šepurimo,a kada bi trebali prošetati s jednim modernim gubavcem današnjice/bolesnim od HIV-a/centrom grada ući s njim u kafić i reći evo danas sam stekao dobrog prijtelja, bili bi sretniji da se zemlja pod nama otvori nego da to učinimo. Braćo moja kršćani ništa se mi ne razlikujemo od onih koji su učili kod Isusovih nogu ,i bili se spremni zaklinjati na vjernost kao Petar, ali i izdati prije nego što je pijetao zapjevao svog prijatelja.Samo neka nam Bog bude milostiv da budemo svjesni stanja u kojem se nalazimo i na vrijeme srce predamo Bogu da ga On oblikuje kako bi baštinili život kada on ponovo dođe.

more_horiz
ljubičice, ti kao da prepisuješ iz moje podsvijeti, slava Bogu za tebe sestro cheers

more_horiz
Znate onu poslovicu, Bože čuvaj me od prijatelja, od neprijatelja se znam i sam.

more_horiz
I još s veli da ako imaš prijatelja koje možeš nabrojiti na prste više od jedne ruke, tada u stvari nemaš prijatelje nego priljepke....

more_horiz
Super poslovica!

more_horiz
pravi prijatelji su zaista prava rijetkost

more_horiz
Cudo, a ja jednog imam stalno sa mnom.

O gde su vam duhovne oci?

Ima vise, zapamtite to, mnogo vise pravih od laznih. I ja se samo sa njima druzim.

Hocete li mi se najzad pridruziti.

more_horiz
Istina Jevrejin!
Isus je nas najbolji prijatelj.
Ali i na ovoj zemlji nam trebaju prijatelji, koje jako tesko ili nikako mozes naci. Perfektnog prijatelja nema na ovoj zemlji.

more_horiz
Ne samo Isus,

a bezbrojno mnostvo svetih andjela?

Ej vise je nasih od njihovih.

Pravih prijatelja Gospod je odavno obezbedio za svu vecnost, da se mi ovde nikada, ama nikada ne bismo osecali usamljeno.

more_horiz
Mucenik je napisao/la:
Ne samo Isus,

a bezbrojno mnostvo svetih andjela?

Ej vise je nasih od njihovih.

Pravih prijatelja Gospod je odavno obezbedio za svu vecnost, da se mi ovde nikada, ama nikada ne bismo osecali usamljeno.

Isus je pravi prijatelj, to je točno.
No, On je upravo taj koji nam kaže da se držimo zajedništva. To znači, da itekako trebamo ljudskih prijatelja. Prijatelje koje trebamo su oni koji nastoje u Kristu slijediti primjer prijateljstva.
I mi se tako trebamo na Njega ugledati i nastojati drugima biti takav prijatelj. A ne izolirati se od ljudi.

Kada čitaš o Božjoj vojnoj opremi u Efežanima 6,10-18, tada možeš vidjeti da nam jedino leđa nisu zaštićena. Tu stoje prijatelji. Čuvaju nam leđa.

more_horiz
Tako je! Svaki covek treba prijatelja/e jer smo mi drustvena bica.

more_horiz
Puno puta se i Isus služi preko ljudi, preko naših prijatelja da nam pomognu u našim nevoljama, padovima ili da se raduju sa nama, pevaju, druže, čitaju Bibliju, svedoče jedni drugima, pomažu drugim izgubljenim ljudima itd.
Isus ima misiju za svakoga čovjeka i želi da zajedno i pojedinačno radimo za njega u oslobađanju ljudi iz tamnog svijeta, koji im zaklanja svjetlost Isus, našeg Spasitelja.

more_horiz
Slazem se potpuno sa tobom mimi Bog je predivan i uvek se brine za nas i ako smo gresni i puno puta strasni!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply