Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krscanstvo je jednostavno!

power_settings_newLogin to reply
+6
Daniel
Aladin
No Nick
Izrail
hrvoje hrki
forestsilvy
10 posters

descriptionKrscanstvo je jednostavno! - Page 4 EmptyRe: Krscanstvo je jednostavno!

more_horiz
[quote="Konin"]
forestsilvy je napisao/la:

jony ti je dobro odgovorio, I ti filozofiras(nema nis protiv tebe imaj na umu),
KRSCANSTVO NIJE RELIGIJA VEĆ JE KRSCANSTVO OSOBAN ODNOS S BOGOM.

RELIGIJA JE ČOVJEKOV NAČIN DA DODE DO BOGA I DA GA KAO TAKVOG DEFINIRA. (mrtva kopija Božjeg kraljevstva od strane đavla, moras ovo , ono....)

Proturiječiš sama sebi u ove dvije rečenice.
Ako je kršćanstvo put do Boga, zar nebi trebao onda postojati putokaz do tog Boga, zar ne služi tome relgija, da pokaže put do Boga?
Ali dobro, to je sada stvarno filozofija, nije ni bitno.
Ajmo reći ovako, kršćanstvo je religija, kroz koju se ostvaruje osoban odnos s Bogom. Jel' može? Krscanstvo je jednostavno! - Page 4 Icon_wink

Nema tu proturječnosti, nego ti ne vidis.
Putokaz do Boga nije ljudska nauka(aka.religija) vec NJegova Rijec-Biblija -Duh Sveti
Nije filozofija.
Ne krscanstvo nije religija jer je religija mrtva. Ne moze.

A ako je tebi odnos sa Bogom jednostavan, onda blago tebi, svaka čast!

Primjeti da sam ja reagirao na jonyevu izjavu:
"Kršćanstvo je jednostavno - jer nam je sve napisano u Božjoj Riječi i trebali bi se jednostavno držati onoga što ona kaže"

Ja se ne slažem s time. Meni je kršćanstvo religija čiji je cilj ostvariti direktni kontakt sa Bogom i tada više nikakvi propisi nisu potrebni.
Kao što sam rekao, slijediti propise je jednostavno i to je odlika primitivnih religija, kao npr. judaizma ili islama.
Ostvariti osobni odnos s Bogom je puno kompliciranije i teže, a kršćanstvo je jedna takva religija.

Tko te pita što ti mislis?(ispravno razumij) Ima bilijun ljudi koji misli na svoj način pa jel ih to dovelo da upoznaju Boga? Ne.
Uopce nije tesko ostvariti odnos s Bogom, dapace vrlo je lagano, samo ga ti kompliciras u svojoj glavi.
Sjedni doma, i počni pričati s Bogom kao što počnesš pricati s covjekom, jer bez rijeci nema komunikacije.

descriptionKrscanstvo je jednostavno! - Page 4 EmptyRe: Krscanstvo je jednostavno!

more_horiz
Što podrazumijevate pod kršćanstvom?

a) Dvije milijarde ljudi koji govore da su kršćani, a čine stvari koje pokazuju da Krist nije u njima?
b) Nekakvu teoriju, filozofski pravac koji se može naučiti na razno raznim fakultetima?
c) Stil života, odlazak u crkvu i nekakvo emocionalno zadovoljstvo?
d) Ili "ne živim više ja, nego Krist živi u meni"?

Ili pak nešto drugo?

more_horiz

Nema tu proturječnosti, nego ti ne vidis.
Putokaz do Boga nije ljudska nauka(aka.religija) vec NJegova Rijec-Biblija -Duh Sveti
Nije filozofija.
Ne krscanstvo nije religija jer je religija mrtva. Ne moze.

Ajmo mi malo definirati pojmove:
Put do Boga definitivno nije religija, put do Boga je mistično iskustvo, transformacija, a očituje se kroz Duh Sveti.
Kada netko takav put pokuša izreći riječima i zapisati ga, onda dobiješ pisanu riječ, "sveti spis".
A kada se organizira neka zajednica ljudi koji imaju slična mišljenja i koji "slijede" isti takav spis, onda dobiješ religiju, a to je kršćanstvo.
Kada se pokušava razumijeti i kada se raspravlja o spisu, onda dobiješ filozofiju.
Kada hodaš po tom putu, dobiješ mistično iskustvo i osoban odnos s Bogom.
Ne kužim baš o čemu ti pričaš.

Tko te pita što ti mislis?(ispravno razumij) Ima bilijun ljudi koji misli na svoj način pa jel ih to dovelo da upoznaju Boga? Ne.
Uopce nije tesko ostvariti odnos s Bogom, dapace vrlo je lagano, samo ga ti kompliciras u svojoj glavi.
Sjedni doma, i počni pričati s Bogom kao što počnesš pricati s covjekom, jer bez rijeci nema komunikacije.

Pa normalno da ću imati svoje mišljenje, što god radiš mora biti zbog tvog mišljenja, nikako zbog tuđega.
Pa npr, Isus je imao svoje mišljenje i to ga je dovelo do Boga. Da je slijedio mišljenje pismoznanac, nebi baš dobro završio. ;)

Ma nije teško OSTVARITI odnos s Bogom, za to je potrebno samo pokajanje i spoznaja da Boga želiš, teško je Boga u potpunosti spoznati, prosvijetliti se, postati savršen poput Njega. O tome je Isus pričao i to je nešto o čemu ja govorim kada kažem da kršćanstvo nije jednostavno.
Jednostavno je u smislu da kažeš; samo treba odbaciti sve grijehe, otvoriti svaki element svoje ličnost prema Bogu i prihvatiti ga u sebe, jer tada "više ne živim ja u svom tijelu, nego Krist".
To učiniti nije ni malo jednostavno.

more_horiz
Konin je napisao/la:

Pa npr, Isus je imao svoje mišljenje i to ga je dovelo do Boga. Da je slijedio mišljenje pismoznanac, nebi baš dobro završio. Wink

Isus je Bog.

Btw, Konine, da li si ti za sebe kažeš da si kršćanin? Čisto me zanima jer iz tvog pisanja ne mogu izvesti zaključak.

more_horiz
Feba je napisao/la:

Isus je Bog.

Isus je utjelovljenje Boga, koje ima svoje zakonitosti i proces nastajanja.

Feba je napisao/la:

Btw, Konine, da li si ti za sebe kažeš da si kršćanin? Čisto me zanima jer iz tvog pisanja ne mogu izvesti zaključak.

He he, šta je bitno etiketirati nešto? Ja za sebe u principu ne govorim ništa, već sam bio odgovorio da ne pripadam niti jednoj denominaciji. Prvo ti meni odgovori šta točno podrazumijevaš pod pojmom "kršćanin", pa ću ja tebi odgovoriti da li odgovaram tom opisu.

more_horiz
Feba je napisao/la:
Konin je napisao/la:

Pa npr, Isus je imao svoje mišljenje i to ga je dovelo do Boga. Da je slijedio mišljenje pismoznanac, nebi baš dobro završio. Wink

Isus je Bog.

Hvala!

more_horiz
Krscanstvo bar ono koje je Isus donio nije bila religija i torba sa pravilima i uputama kroz lavirint do neba,svakako to nije.
Ono je jednostavno, jer je jednostavno doci Kristu, a od tog dolaska od tog vapaja srca koje vapi za Bozjom miloscu i pravednoscu pocinje put koji ce vas nauciti i o pravednosti i o ljubavi i o zakonu.Krscanstvo je odnos izmedju osudjenika na smrt i Spasitelja koga je Otac sam poslao jer nas je ljubio da ni svog Sina ne postedje nego ga predade kao otkup za mnoge.
Isus je bio jedno sa Ocem i njegova volja bila je volja Njegova Oca,On sam svjedoci: Ja i Otac jedno smo,ko vidje mene vidje Oca koji me je poslao.

I nemojmo misliti da kad vidimo planinu iz doline da je lako osvojiti vrh ako krenete iz podnozja prema vrhu,vidjecete sasvim nove vidike i nove predjele i tek na vrhu cete shvatiti gdje ste zaista bili i sta ste sve prosali,takvo je krscanstvo,i nemojte misliti da nece nastati vrlo komplikovani trenuci kad cete misliti da je vrh predaleko i da je neosvojiv,ipak postoji staza koju su prosli oni koji su pobjedili, ona je dovoljno jasna da svaki koji krene tim putem dobija vjeru i nadu i ljubav da stigne do konacnog cilja....Gospod sa svima koji ga ljube!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply