Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krscanstvo je jednostavno!

power_settings_newLogin to reply
+6
Daniel
Aladin
No Nick
Izrail
hrvoje hrki
forestsilvy
10 posters

descriptionKrscanstvo je jednostavno! - Page 3 EmptyRe: Krscanstvo je jednostavno!

more_horiz
Da brate forestsilvy sa tim ću se svakako složiti! Amen!

Brat Aladin

descriptionKrscanstvo je jednostavno! - Page 3 EmptyRe: Krscanstvo je jednostavno!

more_horiz
HALELUJA!!!

AMEN!!!!!!!!!

more_horiz
forestsilvy je napisao/la:
covjek se ne moze boriti protiv grijeha u svojim udovima, on ce kad tad pocnitii grijeh,
zato je Krist umro da unisti grijeh i da jednom nanovorodenim po Duhu Svetom imamo autoritet nad nasim tijelom koje je gresno dok ne dode Isus i ne dobijemo nova uskrsla tijela. Zakon je slovo na papiru i mrtvo je, a Duh je taj koji daje zivot.
Djelima i vrsenjem zakona se neces opravdati pred Bogom, jer jedino Krist moze covjeka opravdati pred Bogom. Zato je i umro

Isus je GENERALNO otvorio nebo za čovjeka-grešnika

ali svatko od nas , napose, zasebno mora se čitav svoj život boriti za to nebo
nije nitko samim rođenjem ili predoređenjem zazlužio nebo

o tome se radi, samo treba malo dublje razmisliti , ne samo nabacivati citate , bez konteksta šta se mislilo kad se nešto rekloi ili citiralo...study

more_horiz
Spasenje je tu za svakoga tko ga hoce prigrliti , ne treba ti Gospa, generalno otvaranje......
Krscanstvo je odnos s Bogom, ne vrsenje tradicionalnih religioznih stvari, idem postitit , moliti etccc pa cu biti drag u Bozjim ocima. Neces!!! Ti si drag Bozjim ocima(ispravno razumjeti) jer je Isus umro za tebe, i zato jer te on opravdao a ne ti sam svojim djelima. Jer je to tebi nemoguce. Dok god ti nisi primio Krista u svoje srce i prizano svojim ustima da je on umro za tebe i da prihvacas njegov kriz tj, da je on sve ucinio za tebe da bi bio opravdan pred Bogom, pocinje tvoj hod s Bogom, odnos , intiman. Em sto se ponizujes pred Bogom i priznajes da si gresan i da ti treba spasenje dobivas novu narav, Kristovu, pravednu i mozes imati odnos s Bogom jer si dobio Kristovu pravednost, a ne svoju djelima stecenu pravednost koja je samo pravednost u tvojim ocima.

more_horiz
Spasenje je tu za svakoga tko ga hoce prigrliti , ne treba ti Gospa, generalno otvaranje......
Krscanstvo je odnos s Bogom, ne vrsenje tradicionalnih religioznih stvari, idem postitit , moliti etccc pa cu biti drag u Bozjim ocima. Neces!!! Ti si drag Bozjim ocima(ispravno razumjeti) jer je Isus umro za tebe, i zato jer te on opravdao a ne ti sam svojim djelima. Jer je to tebi nemoguce. Dok god ti nisi primio Krista u svoje srce i prizano svojim ustima da je on umro za tebe i da prihvacas njegov kriz tj, da je on sve ucinio za tebe da bi bio opravdan pred Bogom, pocinje tvoj hod s Bogom, odnos , intiman. Em sto se ponizujes pred Bogom i priznajes da si gresan i da ti treba spasenje dobivas novu narav, Kristovu, pravednu i mozes imati odnos s Bogom jer si dobio Kristovu pravednost, a ne svoju djelima stecenu pravednost koja je samo pravednost u tvojim ocima.

da Bog je sigurno rekao činite što vas je volja ( ubijajte , silujte , kradite , ne slušajte roditelje, lažno svjedočite...) , ao onda samo u sebi priznajte da sam ja Spasitelji i " da ste moji sljedbenici" i sve će vam se olako oprostiti:flower:

daj molim , te , poštedi nas instant vjere, prilagođene grešnicima i zlikovcima:study:

more_horiz
To ti pise u Bibliji, pa stani pred Boga i reci mu ; " daj molim , te , poštedi nas instant vjere, prilagođene grešnicima i zlikovcima:"

Da mi te je vidjeti kao to Njemu kazes.

Tvoj odgovor proizlazi iz jasne i vidljive svijesnosti nedostojnosti pred Bogom i to je dobro za pocetak, jer shvacas da si gresan, i da ti treba pomoc, e sada samo odi korak dalje i prihvati dar, Kristovo opravdanje tvoje nedostojnosti pred Bogom. Ti si trebao biti taj na krizu, ti si taj koji si trbeao biti ubijen zbog grijeha, ali nisi, nego je Krist dosao i (parafraziram) rekao Ja te ljubim toliko da ti ne ides u smrt, nego cu ja ici umjesto tebe tako da ti mozes zivjeti i imati moj zivot. Razmjenit cemo se. I tako je bilo. Zato svatko tko Svojim ustima prizna Isusa i vjeruje srcem da ga je Bog uskrisio od mrtvih bit ce spasen(Rim 10:9,10) Opravdan pred Bogom, ne svojom zaslugom, nego Kristovom krvi, njegovim zivotom. Toliko nas je ljubio da je dao Sina za nas, nemoj taj dar odbaciti, nego ga prihvati i budi slobodan od nedostojnosti i svjesnosti grijeha i konstantnog osudivanja sebe. Budi slobodan, jer je Krist sve ucinio, a ti samo trebas prihvatiiti.

more_horiz
Amen brate forestsilvy!

Brat Aladin

more_horiz
hm, hm... sestra Wink))))))

more_horiz
Kršćanstvo je jednostavno - jer nam je sve napisano u Božjoj Riječi i trebali bi se jednostavno držati onoga što ona kaže...

Problem nastaje kad imamo raznorazne crkvene staove i doktrine koje pokušavamo dokazati Biblijom, a ona to jednostavno nije rekla - pa mi ljudi malo iskompliciramo da bi opravdali svoje ili crkvene stavove!

Evo, u ovoj se raspravi spomenula hijerarhija! Ajde mi to dokažite Biblijom!

Jer kad su se Židovi htjeli organizirati kao nacija (1 Sam 8:7) i postaviti kralja - Bog je rekao Samuelu, da narod nije odbacio njega (Samuela), nego Boga. Isto je tako s NZ crkvom kad se organizirala, odbacila je Boga!

Bog nikad postavio hijerarhiju! Postavili su je ljudi.

P.S.
O siromaštvu katoličke crkve ne bi govorio. Papa sjedi u zlatu, itd. a njegova "njemu jednaka" braća po svijetu umiru od gladi!

more_horiz
jony je napisao/la:
Kršćanstvo je jednostavno - jer nam je sve napisano u Božjoj Riječi i trebali bi se jednostavno držati onoga što ona kaže...

Ma kršćanstvo nije nimalo jednostavno, ustvari, vrlo je komplicirano. Wink
Ovo o čemu ti govoriš je nauka pismoznanac i farizeja, a znamo šta je o njima i njihovom nauku mislio Isus.
Kršćanstvo je religija preobrazbe, religija duha, religija rasta, konstantnih izbora i odabira. Nema tu mjesta držanju zakona.
Da je bar sve tako jednostavno...

more_horiz
Konin je napisao/la:
jony je napisao/la:

Ma kršćanstvo nije nimalo jednostavno, ustvari, vrlo je komplicirano. Wink
Ovo o čemu ti govoriš je nauka pismoznanac i farizeja, a znamo šta je o njima i njihovom nauku mislio Isus.
Kršćanstvo je religija preobrazbe, religija duha, religija rasta, konstantnih izbora i odabira. Nema tu mjesta držanju zakona.
Da je bar sve tako jednostavno...

pokazi gdje je komplicirano krscanstvo?

more_horiz
Hvala Bogu za svakog onog kome je kršćanstvo jednostavno.
No, ja nalazim da je pravi kršćanin suočen s velikim teškoćama.
Evo primjer: onaj tko hoće pobožno živjeti, biće progonjen. Pogledajmo kako je onima koji su pravi kršćani, i žive u obiteljskoj zajednici s formalnim kršćanima. Ne mora progonstvo uvijek biti kroz mačeve, oružje, bacanje lavovima i slično.

Progonstvo može biti u obliku ponižavanja, psihičkog nasilja.
Pravom kršćaninu smeta jaka tehno glazba, recimo, koju pušta drugi ukućanin, ili narodnjak. Ili, opijanje, psovanje u kući, galama, svađa...pravom kršćaninu je jako teško izdržavati život u prisustvu nekršćanskog duha. Erotika, laganja, kriminal, sve je to u bliskoj okolini svakodnevnice, skoro svaka obitelj je zaražena nekom demonskom djelatnošću. Kako je živjeti pravom kršćaninu u takvom okruženju, gdje je prisiljen biti radi životnih okolnosti u društvu pijanica, psovača. a to su mu članovi obitelji? I, kad im spomene Boga i Bibliju, doživi ruganje, psovanje...

Nadalje, kako je jednom pravom kršćaninu teško dobiti posao u društvu formalnih kršćana gdje se dobiva poosao preko veze, za koju tisuću eura, a svi se mole istom Bogu?

Nadalje, pravi kršćanin, koji je duboko dotaknut Duhom Svetim, dan i noć sagledava svoje stanje i srce, um, misli i pomisli, i čisti se molitvom i Bopžjom Riječju, jer teži da se mijenja, da u svakom njegovom dijeliću stanuje Bog.

Isus je rekao: težite da budete čisti, savršeni , kao što je Otac vaš. Pravi kršćanin nalazi da nije jednostavno, nego je preteško, neizdrživo živjeti u prvljavom svijetu koji sve više dopušta da nadvlada egoizam, sebičnost, neljubav, pa čak i i u crkvama ima oholosti.

nastavak slijedi ...Very Happy

more_horiz
noemi I understand, ali Konin prica gluposti. Nauka farizeja, pa onda religija, kaj da ti velim?

more_horiz
noemi I understand, ali Konin prica gluposti. Nauka farizeja, pa onda religija, kaj da ti velim?

Malo olako proglašavaš neke ideje glupostima. Šta je točno glupost od onoga što sam rekao?
Da ponovim, kršćanstvo nije jednostavna religija!
Jednostavne religije su religije zakona, kao npr. židovi, muslimani, a nažalost i neke "kršćanske" sljedbe.
U kršćanstvu nema zakona koja treba sljediti, nije ti Isusov nauk skupina uputa, pa ako ih sljediš i pratiš ideš u raj.
Kršćanstvo je religija duha, bitna je tvoja narav, koja se očituje u djelima. Ako ti je narav božanska ideš u raj, a ako nije u pakao.
Kršćanstvo je religija preobrazbe i transformacije, religija pobožavljanja vlastite naravi, rasta u Bogu i težnje savršenstvu.
Sve je međusobno isprepleteno, nema nigdje crno-bijelo, proklet-spašen, cijelo život je odvajanje "žita od kukolja".

more_horiz
Konin je napisao/la:

U kršćanstvu nema zakona koja treba sljediti, nije ti Isusov nauk skupina uputa, pa ako ih sljediš i pratiš ideš u raj.
Kršćanstvo je religija duha, bitna je tvoja narav, koja se očituje u djelima. Ako ti je narav božanska ideš u raj, a ako nije u pakao.
Kršćanstvo je religija preobrazbe i transformacije, religija pobožavljanja vlastite naravi, rasta u Bogu i težnje savršenstvu.
Sve je međusobno isprepleteno, nema nigdje crno-bijelo, proklet-spašen, cijelo život je odvajanje "žita od kukolja".

Slažem se... Međutim, ideja je u primanju Duha Svetog koji radi tu transformaciju i mijenja ti želje, interese, i slično. Stoga, s te strane gledajući - mi ništa ne radimo nego to kroz nas radi Duh Sveti. Možda to iz naše perspektive ne izgleda tako. Odnosno, da pojasnim kako ne radimo ništa - a opet nešto radimo...

Isus kaže da riječi koje On govori su Duh i život. Dakle, da se tako izrazim, što više tih Riječi - više Duha, odnosno ako smo u Riječi Božjoj, molitvi, razmišljanju o Bogu, onda smo u Duhu, koji počinje mijenjati nas (naše želje i sve ostalo) - jer mi sami sebe ne bi mogli trajno promijeniti - već bi se vratili na ono kakvi smo bili ili bi postali i gori!

more_horiz
jony je napisao/la:

Slažem se... Međutim, ideja je u primanju Duha Svetog koji radi tu transformaciju i mijenja ti želje, interese, i slično. Stoga, s te strane gledajući - mi ništa ne radimo nego to kroz nas radi Duh Sveti. Možda to iz naše perspektive ne izgleda tako. Odnosno, da pojasnim kako ne radimo ništa - a opet nešto radimo...

Isus kaže da riječi koje On govori su Duh i život. Dakle, da se tako izrazim, što više tih Riječi - više Duha, odnosno ako smo u Riječi Božjoj, molitvi, razmišljanju o Bogu, onda smo u Duhu, koji počinje mijenjati nas (naše želje i sve ostalo) - jer mi sami sebe ne bi mogli trajno promijeniti - već bi se vratili na ono kakvi smo bili ili bi postali i gori!

Ma u jednu ruku da, a u neku ne.
Ima jedna dobra izreka koja to dosta dobro objašnjava:
Bog je cilj samo ako je Bog sredstvo.
Dakle, ako radiš nešto što te približava Bogu, onda to ustvari radi Duh kroz tebe. Ako radiš nešto što te udaljava od Boga, onda to radiš zbog odsustva Duha. Ali iz tvoje perspektive ti si taj koji to radi. a opet iz Božje perspektive, Duh je taj koji istodobno i djeluje i koji je tvoj vodič.

Jedino što takvo razmišljanje ima veliku zamku u koju većina kršćana upada, a to je da smo spašeni primitkom Duha, da je On savršen, pa da nemoramo biti mi. Duh uistinu je savršen i potpuno čist, ali on je u određenoj mjeri u nama, u nekome više u nekome manje. Nema dara koji pada sa neba, nema trenutne preobrazbe. Na nama je da u svakom trenutku poprimamo sve više Božju narav i rastemo u Duhu Istine, tek kada budemo potpuno savršeni i potpuno čisti možemo Bogu pred lice. Ne postoji ideja; ja nisam savršen ali sam primio Duha, pa samo tako opravdan pred Bogom. Duh je taj koji nam samo donosi Istinu, a na nama je da djelujemo u skladu s njom, kako kaže Isus: "Da nisam došao i govorio im, ne bi bili krivi za grijeh. No sada nemaju ispriku za svoj grijeh"

more_horiz
Konin je napisao/la:

Malo olako proglašavaš neke ideje glupostima. Šta je točno glupost od onoga što sam rekao?
Da ponovim, kršćanstvo nije jednostavna religija!
Jednostavne religije su religije zakona, kao npr. židovi, muslimani, a nažalost i neke "kršćanske" sljedbe.

jony ti je dobro odgovorio, I ti filozofiras(nema nis protiv tebe imaj na umu),

opusti se, ne budi u grču ( i meni je trebalo i jos uvijek učim )

KRSCANSTVO NIJE RELIGIJA VEĆ JE KRSCANSTVO OSOBAN ODNOS S BOGOM. ( Bog te voli i cijeni i nece od tebe tražiti nemoguće i najbitnije On razumije)

RELIGIJA JE ČOVJEKOV NAČIN DA DODE DO BOGA I DA GA KAO TAKVOG DEFINIRA. (mrtva kopija Božjeg kraljevstva od strane đavla, moras ovo , ono....)

more_horiz

jony ti je dobro odgovorio, I ti filozofiras(nema nis protiv tebe imaj na umu),
KRSCANSTVO NIJE RELIGIJA VEĆ JE KRSCANSTVO OSOBAN ODNOS S BOGOM.

RELIGIJA JE ČOVJEKOV NAČIN DA DODE DO BOGA I DA GA KAO TAKVOG DEFINIRA. (mrtva kopija Božjeg kraljevstva od strane đavla, moras ovo , ono....)

Proturiječiš sama sebi u ove dvije rečenice.
Ako je kršćanstvo put do Boga, zar nebi trebao onda postojati putokaz do tog Boga, zar ne služi tome relgija, da pokaže put do Boga?
Ali dobro, to je sada stvarno filozofija, nije ni bitno.
Ajmo reći ovako, kršćanstvo je religija, kroz koju se ostvaruje osoban odnos s Bogom. Jel' može? Wink

A ako je tebi odnos sa Bogom jednostavan, onda blago tebi, svaka čast!

Primjeti da sam ja reagirao na jonyevu izjavu:
"Kršćanstvo je jednostavno - jer nam je sve napisano u Božjoj Riječi i trebali bi se jednostavno držati onoga što ona kaže"

Ja se ne slažem s time. Meni je kršćanstvo religija čiji je cilj ostvariti direktni kontakt sa Bogom i tada više nikakvi propisi nisu potrebni.
Kao što sam rekao, slijediti propise je jednostavno i to je odlika primitivnih religija, kao npr. judaizma ili islama.
Ostvariti osobni odnos s Bogom je puno kompliciranije i teže, a kršćanstvo je jedna takva religija.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply