Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Čista vjera

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionČista vjera EmptyČista vjera

more_horiz
Koji je najčistiji oblik vjere u Boga?

descriptionČista vjera EmptyRe: Čista vjera

more_horiz
Samo je jedan put,istina i život,naš Spasitelj Isus Krist

more_horiz
Romala je napisao/la:
Koji je najčistiji oblik vjere u Boga?

Hebrejima 11 glava
= vjera u obliku ljubavi kupljene u Isusa Krista zabadava
vidi Otkrivenje 3,14 i dalje gdje Isus kaže - znam tvoja djela..

more_horiz
Pod rubrikom Razno sam objavio vijest o novom hrv. prijevodu Bhagavad Gite. Preporucio bih vam da procitate neki od dostupnih prijevoda BhG na hrv. jezik, jer ta kratka knjiga govori o dubokom osobnom odnosu covjeka i Boga. Potpuno je sukladna ovoj temi, cista vjera, ili cista duhovnost...

Naravno, ne morate biti hindusi ili tantrici da bi ste je procitali. Preporucujem je kao dobro duhovno stivo, a i kao jedno od dijela iz opce kulture, svim onima koji mogu nepristrano citati bez predrasuda. I meni osobno se svidjaju mnogi krscanski pisci, iako se ne smatram krscaninom (sto ne znaci da ne mogu imati simpatija za krscanstvo). Osobito sv. Ivan od Kriza, sv. Teresa Avilska i sv. Franjo Asiski.

Usput bih savjetovao jedino da se BhG ne cita u prijevodu Hare Krshna. Tesko mi je to reci jer mi nije namjera da ista kazem protiv niti jedne zajednice, ali ne ulazeci u sustinu njihovog ucenja, mogu reci da su im prijevodi losi, iskrivljeni i netocni pa citalac moze dobiti pogresnu sliku o istocnoj duhovnosti. Sto se tice BhG postoje dobri i nepristrani prijevodi od Veljacica, Robotica i sad ovaj najnoviji od Kardasa.

more_horiz
E, hvala ti. Čula sam od Malog Princa da je od Hare Krišna najlošiji prijevod.

more_horiz
Postoji citat u Pismu koja kaže kakva je čista vjera kojom se ugađa Bogu: ajmo citat na sunce...ko će prvi...Very Happy listajte svoje biblije, tako, tako, ....

more_horiz
Mozda je bolje vlastito iskustvo nego citati...Very Happy

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Mozda je bolje vlastito iskustvo nego citati...Very Happy

To mu dođe u prijevodu na kršćanski izričaj ovako:
vjera dolazi od propovjedanja a djela iz vjere. Smile

Najprije čujemo, pa uzvjerujemo i onda djelujemo.
Pročitamo citat, razumijemo ga i budemo poslušni božjoj volji izraženu kroz napisanu riječ. lux

more_horiz
...samo je vlastito iskustvo istinito i vjerodostojno...

netko kaže: pazi, opeći ćeš. Al dok ne stavim ruku u vatru to ne znam...

bounce

more_horiz
Valjani citat je odraz pravog iskustva vere.

Za mene je cista vera jedino u poznavanju Boga. Isus Hristos u srcu verom. Vera se ujedno ne moze jasno i precizno objasniti jer je to duhovno iskustvo, koje proistice iz zajednice sa Bogom. Bog u nama, je cista, ili prava vera.

Isus je najcistiji oblik vere. Isus = vera. A Isus = vera spoznaje se samo iskustvom!

more_horiz
Hvala Jevrejine! Very Happy

Ajmo ljudi, ima još....citat- koji označava koja je čista i prava vjera pred Bogom?

....čekam... čekam...Razz

evo mala pomoć------- i obilaziti XXXXXXXXXXXX

more_horiz
Kada meni dodju Jehovi svjedoci na vrata ja im ne dam da mi citiraju. Znam i sam citati Bibliju. Trazim ih da mi kazu neko svoje osobno iskustvo u dozivljaju vjere. Ponekad se malo zbune kod takvog zahtjeva, ali ja ne marim. Ponudim ih cajem i kolacima jer znam da ih drugi tjeraju s vrata. Ustvari ne volim uopce razgovarati o duhovnosti kroz citate, ako nije podkrijepljeno vlastititm iskustvom.

more_horiz
..znaš...mi ti volimo čitati bibliju i kako je često čitamo, ostane nam u glavi...i smatramo da je dobro znati Riječ, jer nas podsjeti na nešto važno kad nam zatreba

meni osobno pomažu neki citati za ohrabrenje,utjehu itd.

mi smo ovisnici o bibliji jer se damo izgrađivati na biblijski način, valjda lol! , jer sudeći po kršćanskoj situaciji slabo se čita biblija...

more_horiz
da se čita Biblija, tada bi shvatili da smo djeca božja i da je Bog ljubav, te bismo svi skupa trebali biti djeca ljubavi...

....no ljubavi sve manje u svijetu...a sve više pametovanja...

more_horiz
Mislim da je ona prava vjera jako povezana s pouzdanjem.Kad ti se događaju stašne i teške stvari a ti imaš mir i radost.To drugi odmah primjete i to je veliko svedočanstvo,mislim da tako i Bogu ugađamo kad se u potpunosti pouzdajemo.To je pravo svjetlo u ovim mračnim danima.Biti živi primjer Isusove sile ,ljubavi i dobrote pa nek vide i požele tog Spasitelja koji sve to pruža.Cool

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Sandra je napisao/la:
Mislim da je ona prava vjera jako povezana s pouzdanjem.Kad ti se događaju stašne i teške stvari a ti imaš mir i radost.To drugi odmah primjete i to je veliko svedočanstvo,mislim da tako i Bogu ugađamo kad se u potpunosti pouzdajemo.To je pravo svjetlo u ovim mračnim danima.Biti živi primjer Isusove sile ,ljubavi i dobrote pa nek vide i požele tog Spasitelja koji sve to pruža.Cool

Amen Sandra.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Uvjerila sam u nešto. Kada ljudi najviše zahvljajuju Bogu?

Kada je netko nemoćan da si sam uzme vode ili da sam uzme hranu u usta, a mi mu to omogućimo, i on kaže: hvala Bogu! to mi je najčistije što sam doživjela.

Sve je još kako tako, ali kad sam sebi ne možeš ni WC omogućiti i netko ti s ljubavlju pomogne, i ne bude ti neugodno, itekako je čista vjera u Boga u takvim situacijama.

more_horiz
To svakako,bez toga nema ni svjedočenja ovom svijetu.Pomoći drugima je možda lako ali pokazati mir i radost kad je to najteže ee vjeruj mi to ljudi sigurno primjete.Pomaganje ljudima je primarna stvar u kršćanskom životu ali pouzdanje u živog Boga je duhovni napredak u hodu s Bogom.Kod mene su ljudi bili dotaknuti upravo vidjevši moje ponašanje u najtežim situacijama,tad su počeli razmišljat o Onome koji te nosi iznad svih oluja.Jer u ova teška vremena mir i radost će biti naj poželjniji.kako

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply