Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Majka Tereza - tko je ona?

power_settings_newLogin to reply
+6
ljubičica
Mali princ
Spart
braslav
Izrail
Daniel
10 posters

descriptionMajka Tereza - tko je ona? - Page 5 EmptyRe: Majka Tereza - tko je ona?

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Svaki onaj koji ne prihvata nacela Bozje rijeci nema veze sa Krscanstvom,koliko mi je poznato "majka Tereza"je vjerovala u kipove

Čuj daj nemoj izmišljati, nije vjerovala u kipove a takvim ljudima koji vide u drugome brata je Gospodin duboko u srcu za razliku od onih koji pišu o ljubavi stisnutih usnica i srca sa osudom za bližnjega.
Koliko vidim ti sve znaš kome što fali a pitanje je gdje si ti i znaš li što je s tvojom dušom, neboj se zaviriti ali s Gospodinom tako da se ne prestraviš.
Mir tebi i tvojoj duši.

descriptionMajka Tereza - tko je ona? - Page 5 EmptyRe: Majka Tereza - tko je ona?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:
Svaki onaj koji ne prihvata nacela Bozje rijeci nema veze sa Krscanstvom,koliko mi je poznato "majka Tereza"je vjerovala u kipove

Čuj daj nemoj izmišljati, nije vjerovala u kipove a takvim ljudima koji vide u drugome brata je Gospodin duboko u srcu za razliku od onih koji pišu o ljubavi stisnutih usnica i srca sa osudom za bližnjega.
Koliko vidim ti sve znaš kome što fali a pitanje je gdje si ti i znaš li što je s tvojom dušom, neboj se zaviriti ali s Gospodinom tako da se ne prestraviš.
Mir tebi i tvojoj duši.

Vjerovala je da Bogorodica ima ulogu kao posrednik izmedju ljudi i Boga?

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:

Mir tebi i tvojoj duši.

Vjerovala je da Bogorodica ima ulogu kao posrednik izmedju ljudi i Boga?

Čovječe pa jesi li ti ikada o sebi kritičan ili uvijek tako farizejski nastupaš i prozivaš sve ostale pa i tako dobre i humane osobe.
Okreni se sebi jer tebi Isus želi doći a drugima će suditi kao i tebi. Samo sebe možeš promjeniti ili ipak tvrdiš da brvna u oku nemaš.

more_horiz
Ovdje se ne radi ni o tebi ni o meni vec o onome sto govori Bozja rijec,u tom smislu tesko je odrzivo tvoje ubjedjenje u svetost katolicke crkve ,inace nisam uopce govorio o tebi kao ti sto pokusavas da spustis sve na licni nivo grijeh je grijeh i svaka laz je grijeh cinio je bilo ko i u ime bilo cega a osobito ako se grjeh cini u Kristovo ime,nisam rekao da nemam iili pak da imam trunja ili brvna,no upozoreni smo da cemo po rodovima poznati Hristove tako da ti rodovi moraju biti u skladu sa Svetom Bozjom Rjecju,takodje ne nastupam farizejski jer nemam tu licimjernu crtu da glumim kao neku ljubav,ljubav se ima ili nema ona je ili odozgo ili je nema uopce,najveca je ljubav sljediti i govoriti istinu jer je pisano "upoznacete istinu i istina ce vas izbaviti"Zato se trudim iznjeti istinu kako mi je dato i kako znam i umijem.
Sto se tice kriticnosti drzim se nacela sve sto zelite da vama ljudi cine cinite i vi njima, sto znaci ako bih govorio nesto i cinio protivno onoga sto je pisano Bojoj Rijeci volio bih da mi se to kaze kako ne bih propao u laznom uvjerenju...

more_horiz
Niko tebe ne sili da glumiš pa to se ni nemože jer koliko se ti trudio umatati neka svoja viđenja u božju riječ to ti ne ide i samo sipaš osude po drugima. E sad lako je moguće da svojim bavljenjem drugima i prokazivanjem drugih "grešnika" postaneš sličan onom tužitelju braće koji cijeli dan stoji pred prijestoljem i tuži braću.
Razmisli a Bog će ti staviti na put puno potrebnih ljudi kojima ćeš moći iskazati milosrđe i ljubav ali ako svoj život posvetiš Kristu a ne tužakaš druge.
Stani na loptu i prepusti se malo Kristu osobno.
Što on tebi osobno govori i jeli moguće da ti svim ovim što pokušavaš kazati da je za druge a ne za tebe ipak tebi osobno nešto želi reći. Mir tebi.

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
A jel vi znate kako je Tereza raspolagala s doniranim novcem?

Evo linka http://groups.google.hr/group/hr.soc.religija/browse_thread/thread/5d8761aa157a4d26/d0277a5f7fa05ff9?lnk=st&q=&rnum=1&hl=hr#d0277a5f7fa05ff9 a i citata:

On Sat, 25 Sep 2004 14:49:21 +0200, Mungos wrote:
> Ne poznajem Kalkutu baš sjajno, ali je poznajem prilično dobro. I rekao bih
> da je hrišćanska kampanja protiv kontrolisanja prirasta stanovništva pri
> dnu liste stvari koje su joj potrebne.
> A onda sam shvatio nešto drugo što
> sam, pretpostavljam, već primetio samo toga nisam bio svestan. Zahvaljujući
> Majci Terezi, Kalkutu prati glas paklenog mesta. Ona stvara utisak da je to
> mesto gde ljudi jedva uspevaju deci oterati muve s očiju, da je sve puno
> prosjaka, da ljudi kleče i puze po zemlji.
> Ništa nije tako daleko od istine.
> Onda sam uočio još jednu stvar: šta god da je ona tada govorila ili
> učinila,
> niko to nije dovodio u pitanje, s obzirom na to da je moju profesiju nekako
> držala u šaci. Svi su se slagali da je svetica i o tome nije smelo biti
> rasprave.
> Pitali su je o njenom prijateljstvu s Princezom Dajanom. Njih dve su
> postale
> vrlo bliske. Našle su se više puta u nekoliko poslednjih godina. Mislim da
> možete otprilike pogoditi šta je jedna htela od druge. I obe su to dobile.
> Na neki način to je bilo savršeno prijateljstvo.
> Nije učinila ništa da to ispravi. Zapravo je sasvim nemoguće otkriti šta se
> dogodilo s ogromnim bogatstvom koje je nakupila. Revizije računa nema. Niko
> ne zna ni kakvi su to računi, ni gde je taj novac otišao. Ali mogu vam reći
> gde nije otišao. Nije otišao u konačišta ili sirotišta u Kalkuti, jer tamo
> sam bio, kao i mnogi drugi. Gola primitivnost tog siromaštva i zaostalost
> tih mesta većinu ljudi iz prve zapanjuje. Kad se Majka Tereza razbolela,
> nije išla tamo. To su mesta gde se ide umreti, u kojima se ništa drugo ne
> radi.
> Igle se peru u hladnoj vodi. U medicinskim časopisima je bilo mnogo
> izveštaja o zapuštenim, pretpotopnim uslovima koji ovde vladaju. Znači,
> tamo
> novac ne ide.
> S polovinom novca koji je dobila samo od svojih nagrada, u Kalkuti je mogla
> da izgradi univerzitetsku bolnicu; svakako da to nije uradila. Ako vas
> zanima gde je taj novac nestao, rekao bih da se odgovor krije u intervjuu u
> kojem je izjavila da je otvorila manastire u više od 150 zemalja. Žao mi je
> što moram tu vest da saopštim ljudima koji misle da njihov novac odlazi kao
> pomoć siromašnima u Kalkuti. Umesto toga, oni upravo opremaju neki lepi,
> bogato ukrašeni manastir u Keniji, pun kaleža i tamjana.
> Ali kada se sama razbolela, odmah je otperjala u kliniku Mej ili kakav
> sličan hram američke medicine. Takvu odluku bih - kao neko ko je posetio
> njene primitivne bolnice za umiruće u Kalkuti - nazvao mudrom. Tamo niko ne
> ide, osim da se odjavi, u ovom ili onom smislu.
> Bila je albanskog porekla i ljut nacionalist, no svejedno je posetila
> Albaniju u doba brutalne diktature "prve ateističke države sveta" i odala
> počast njenom mračnom staljinističkom vođi.
> Ulagivala se svojoj proračunatoj zaštitnici Indiri Gandi u vreme kad je
> indijska vlada sprovodila nasilne sterilizacije. No, iznad svega, siromašne
> je podsticala da se prema svojim patnjama odnose kao prema božjem daru.
> Osim toga, suprotstavljala se jedinoj stvari za koju se pouzdano zna da
> ublažava siromaštvo - omogućavanju ženama iz siromašnih zemalja da imaju
> pravo glasa u vezi sa svojom plodnošću.
> No, ja sam u odnosu na Majku Terezu već video kolektivnu halucinaciju,
> proizvedenu doduše ne osobito nadnaravnim metodama današnjih, nekritičkih
> masovnih medija.

nisam baš dobro shvatio našeg malog KRALJEVIĆA

pa brate na što insinuiraš
i u kom kontekstu spominješ povezanost lady di i majke terezije
pa valjda je majk terezija molila LD da svojim ili kraljevskim novcem pomogne siromašnima
nije valjda bilo obrnuto??
bakingemska palača ima toliko novca da kupi pola hrvatske
to valjda znašExclamation

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Niko tebe ne sili da glumiš pa to se ni nemože jer koliko se ti trudio umatati neka svoja viđenja u božju riječ to ti ne ide i samo sipaš osude po drugima. E sad lako je moguće da svojim bavljenjem drugima i prokazivanjem drugih "grešnika" postaneš sličan onom tužitelju braće koji cijeli dan stoji pred prijestoljem i tuži braću.
Razmisli a Bog će ti staviti na put puno potrebnih ljudi kojima ćeš moći iskazati milosrđe i ljubav ali ako svoj život posvetiš Kristu a ne tužakaš druge.
Stani na loptu i prepusti se malo Kristu osobno.
Što on tebi osobno govori i jeli moguće da ti svim ovim što pokušavaš kazati da je za druge a ne za tebe ipak tebi osobno nešto želi reći. Mir tebi.

Ne tuzim ja niti ja donosim nevolje na svjet nego u pravo crkva za koju tvrdis da je sveta, ajd iskoristi priliku pa mi pokazi u cemu se ta svetost ocitovala....

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

Ne tuzim ja niti ja donosim nevolje na svjet nego u pravo crkva za koju tvrdis da je sveta, ajd iskoristi priliku pa mi pokazi u cemu se ta svetost ocitovala....

http://hr.wikipedia.org/wiki/Sveci

U ovome možda?

A u čemu si ti (i tvoja Crkva) toliko sveti da možeš propitkivati tuđu svetost?

more_horiz
Caesar je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Sveci

U ovome možda?

A u čemu si ti (i tvoja Crkva) toliko sveti da možeš propitkivati tuđu svetost?

I ja i moja crkva sveti smo jedino posredstvom krvi ISUSA KRISTA PRED NJIM SU SVI SVECI I LJUSKA MUDROS NISTA!!!

more_horiz
Vidim ja da ništa do tebe ne dopire, izgleda da za tebe bi bio jedini lijek da te Hrki zadavi s citatima o Međugorju.
Very Happy

more_horiz
...

Zadnja promjena: Caesar; pet 03 lis 2008, 11:52; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ustanovili smo vec da katolici u sustini ne vjeruju u Kristovu smrt na krizu pa stvarno ne bih trosio vrijeme na budalastine kao Isusovo tjelo je bilo u grobu a dusa mu se setala po cistilistima ili gdje vec,horor!

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Ustanovili smo vec da katolici u sustini ne vjeruju u Kristovu smrt na krizu

lol! lol!lol!

more_horiz
Caesar je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:
Ustanovili smo vec da katolici u sustini ne vjeruju u Kristovu smrt na krizu

lol! lol!lol!

Kad proucis kako je Bog stvorio covjeka i od cega ga je nacinio mozda shvatis sta sve cini jedno tijelo,no kako katolici tumace da je tjelo bilo mrtvo a dusa isla vamo tamo tako oni ni ne vjeruju u tjelo u Biblijskom smislu,tako isto ne mogu vjerovati ni u uskrsenje jer ne vjeruju da je tjelo mrtvo u cijelini!No mislim da je bolje da se vratimo Terezi tj temi koja je zbog nje i postavljena.....

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

No mislim da je bolje da se vratimo Terezi tj temi koja je zbog nje i postavljena.....

Konačno jedna koja valja...

Zadnja promjena: Caesar; pet 03 lis 2008, 11:57; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
<embed src="http://godtube.com/flvplayer.swf" FlashVars="viewkey=29c2afe9cae03f197568" wmode="transparent" quality="high" width="330" height="270" name="godtube" align="middle" allowscriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" /></embed>

more_horiz
Hell's Angel: Mother Teresa by Christopher Hitchens (1 of 3)

https://www.youtube.com/watch?v=9WQ0i3nCx60

https://www.youtube.com/watch?v=iKkcDgeYBdk

https://www.youtube.com/watch?v=qGuzFUeDDgY

Shaming Mother Teresa - India
https://www.youtube.com/watch?v=30XdrOLT7J4&feature=related

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply