Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Majka Tereza - tko je ona?

power_settings_newLogin to reply
+6
ljubičica
Mali princ
Spart
braslav
Izrail
Daniel
10 posters

descriptionMajka Tereza - tko je ona? - Page 3 EmptyRe: Majka Tereza - tko je ona?

more_horiz
Ma gdje piše da dobro moramo činiti drugome isključivo ako je spreman vjerovati Kristu.
Djelima ljubavi prema nevjernicima najviše svjedočimo Krista stoga ništa majka Tereza nije propustila.Majka Tereza - tko je ona? - Page 3 Icon_rr

descriptionMajka Tereza - tko je ona? - Page 3 EmptyRe: Majka Tereza - tko je ona?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Pa onda zašto se prepiremo i spočitavamo majci terezi?

Ocito da neces vidjeti vrjednosti o kojima govorimo.

Ipak-majka Tereza
Ljudi su nerazumni,nelogicni i egocentricni,
ipak ih voli.
Ako cinis dobro,ljudi ce te optuziti da imas sebicne ,motive.
Ipak cini dobro.
Ako si uspjesan steci ces lazne prijatelje i prave neprijatelje,
ipak treba uspjeti.
Dobro koje cinis,sutra ce biti zaboravljeno.
Ipak cini dobro.
Postenost i iskrenost ucinit ce te ranjavim,
ipak budi posten i iskren.
Ono sto godinama stvaramo,moze preko noci biti unisteno,
ipak stvaraj
Ljudima je stvarno potrebna pomoc,ali bi te mogli napasti
ako im pomognes,
Ipak pomazi ljudima.
Ako das svjetu najbolje od sebe,zauzvrat ces dobiti mozda samo udarce,
ipak daj svjetu najbolje od sebe.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; čet 18 sij 2007, 11:58; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Dobro je rekla zar ne.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Dobro je rekla zar ne.

obred Vise cjenim od toga sto je tako zivjela,i pozivam sve krscane da tako zivimo,i onda se mozemo nazvati krscanima:pop: </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Može slažem se.
Mir tebi.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Ma gdje piše da dobro moramo činiti drugome isključivo ako je spreman vjerovati Kristu.

A tko je to uopće rekao?

more_horiz
Feba je napisao/la:

A tko je to uopće rekao?

Eto tako se moglo isčitati iz tvojih postova.
Ako ti njoj nisi spočitnula zato što je pomagala bez obzira na sve onda se ispričavam.
No ostaje poanta da ona nije ništa propustila.

more_horiz
Izrail je napisao/la:

No, they are not lost. They are saved according to their faith, you
know. If they believe whatever they believe, that is their salvation.

To je odgovor majke Tereze. Ako ovo nije propust, onda ...

more_horiz
Malo je izvan konteksta njenog djelovanja izvučeno.
Uostalom i mi ponekad kažemo no po djelima će nam se suditi.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Feba je napisao/la:

A tko je to uopće rekao?

Eto tako se moglo isčitati iz tvojih postova.
Ako ti njoj nisi spočitnula zato što je pomagala bez obzira na sve onda se ispričavam.

Opet ti velim covjece,pa sto Febi, i meni ,guras svoje rjeci usta,pa zar ne vidis da smo postene i iskrene,i kazemo sto je zena napravila.A da stalno govorimo ,kako bi se mi kao krscani mogli potruditi ,i druge stvari uraditi,da ona nije sve napravila.Ajd budi njezan, i fer ,sa nama slabim zenskim sudom, i priznaj da smo postene prema zeni koja je bila mudra, i divna djela radila,i razvijajmo duh ljubavi,pa sto mislis ti kako je njoj bilo zeni albanki iz Skopja,biti sluga Kristov,prvo razmisli koliko je patrijahalna sredina iz koje potjece,pa onda sve redom,pokazi nam bar malo respekta za nasu iskrenost,red je i krscanski.Blagoslov je to moci.obred </BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Malo je izvan konteksta njenog djelovanja izvučeno.
Uostalom i mi ponekad kažemo no po djelima će nam se suditi.

Nažalost, nije. Gledala sam dokumentarac o njenom radu. I slušala sam ju kako propovijeda okupljenima. Pod pojmom Bog se svašta može utrpati. No o spasenju samo kroz Krista nije rekla ništa.

Da, sudit će se po djelima ali i po riječima.

more_horiz
Bog voli one kojima može najviše darovati, koji od njega najviše očekuju, koji ga najviše trebaju i koji sve na njemu grade.
Majka Terezija

Naša najveća pogreška je naša preokupacija sa greškama drugih.
Khalil Gibran

Tko ima oči neka čita.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Bog voli one kojima može najviše darovati, koji od njega najviše očekuju, koji ga najviše trebaju i koji sve na njemu grade.
Majka Terezija

Khalil Gibran

Tko ima oči neka čita.

I zato ja nisam okupirana s drugima već činim ono što mislim da je Kristu milo. flower

more_horiz
Pa neka te Gospodin onda podrži u tvojim nastojanjima.
U mojim molitvama si .

more_horiz
Feba je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Majka Terezija

Khalil Gibran

Tko ima oči neka čita.

I zato ja nisam okupirana s drugima već činim ono što mislim da je Kristu milo. flower

Kao sto sam vec rekao covijeku se prvo pomaze da se pomogne njegovom tijelu koje pati, a tek onda duhu. Majka Terezija je cinila oboje, ali se prvenstveno koncentrirala na ovo prvo jer je s takvim ljudima imala posla. Ona je organizirala bolnice za humano pomaganje bolesnicima koji su bolesni na smrt. Vecina njezinih pacijenata su bili hinduisti koji su po prvi put osjetli ljubav Krista kroz paznju njenog osoblja, istina da ona nije njima propovijedala evandelje ili govorila da se mogu spasiti samo ako povjeruju u Isusa, ali svejedno je bilo osoba koje su pozeljele postat krscani zbog jedne osobe koja je propovijedala dijelima, a ne rijecima.

Ja mislim da se Bogu mili njen pristup.

more_horiz
Zar je trebala te ljude ostaviti gladne? Jeste ikad vidjeli kakvu snimku takve djece? Ako niste, pozivam vas slobodno, dodjite kod mene u zupu i zmalit cu zupnog vikara da vam pusti!

more_horiz
Mirena je napisao/la:
Zar je trebala te ljude ostaviti gladne? Jeste ikad vidjeli kakvu snimku takve djece? Ako niste, pozivam vas slobodno, dodjite kod mene u zupu i zmalit cu zupnog vikara da vam pusti!

Mirena, molim te da prvo pročitaš što netko piše pa onda komentiraš.
Uopće nije stvar u u onome što je Tereza činila već u onome što nije.
Ono što je činila podržavam, a žao mi je što je propustila artikuliranije navjestiti Krista.

more_horiz
Odustajem, dosta mi je, idem naci bolje mjesto jer ovdje vise nista nema smisla! Molim admina da brise moj account! Jer ja svoju vjeru ovdje ne mogu obraniti vecina pljuje po onome sto vjerujem! Zbogom!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply