Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Majka Tereza - tko je ona?

power_settings_newLogin to reply
+6
ljubičica
Mali princ
Spart
braslav
Izrail
Daniel
10 posters

descriptionMajka Tereza - tko je ona? - Page 4 EmptyRe: Majka Tereza - tko je ona?

more_horiz
Mirena,trudim se napisati ovo,a da ne ispadnem krivo shvaćen.Ti si dobra osoba i vjerujem pravedna.Ne dozvoli da zbog bilo čijih tvrdnji,bude poljuljana tvoja vjera u Krista.On nas je skupo platio,svojom žrtvom na križu.

descriptionMajka Tereza - tko je ona? - Page 4 EmptyRe: Majka Tereza - tko je ona?

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Mirena,trudim se napisati ovo,a da ne ispadnem krivo shvaćen.Ti si dobra osoba i vjerujem pravedna.Ne dozvoli da zbog bilo čijih tvrdnji,bude poljuljana tvoja vjera u Krista.On nas je skupo platio,svojom žrtvom na križu.

Nije njoj poljuljana vjera u Krista nego u ljude na ovom forumu.

more_horiz
Meni nikada nece biti poljuljana vjera u Isusa! Braslav je u pravu!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
braslav je napisao/la:
Joshua je napisao/la:

Nije njoj poljuljana vjera u Krista nego u ljude na ovom forumu.

Ja neznam zasto se pojavljuje ovakav fenomen medju krscanima,do prije par dana bi mir i radost ,na ovom forumu,iako smo mi svi iz razlicitih denomenacija,vec cjeli tjedan govorim krscanska pravila,uvazavaj,ne ponizavaj,sto hoces da tebi netko cini,cini ti drugome,i nikako nitko da cuje,a svi braco moja krscani,pa daj te malo krscanskog duha,svakako da smo i kao ljudi razliciti,ali imajmo malo respekta jedni prema drugima.Nemoramo biti svi iste vjere,ali kao krscani mozemo imati Kristovog duha,a i ne truditi se osobno ubedjivati jedne druge,evo pojavljuje se jedan nik koji ide i nagovara ljude,ma necu reci sve ....ali ako je Bozje djete to si nece dopustiti,budimo Kristovi predstavnici na zemlji,pa nas je jezik bogat,ako se ne slazes sa tim nemoras koristiti grde rijeci,kako bi jedan drugoga uvjerili u tome,pa prije nego recete,takvu rijec,pitajte se sto bi moj Krist rekao kad bi ovu rijec cuo,a ja se necu opoganiti ako cujem nesto o tudjoj vjeri,naravno ne trebam prihvatiti.Imajmo odgovornosti za ono sto kazemo,i opet vas pozivam na Kristov Duh,pun ljubavi,njeznosti,prastanja milosti-za svakoga koji ode s ovog foruma bit ce nam zao,mogli smo se lijepo druziti,jasno da ne moze svatko sa svakim,ali izaberite si ljude s kojim mozete i eto NO problem.A koristim priliku da nik,koji koristi metodu pisanja privatnih poruka,i jadne zavedene ljude vraca u svoj tor,to ucini prije,a ne na forumu.A ljudi se nece opoganiti,nego ce se obogatiti,ako cuju i druge denominacije,pa zivot je mozda jednog dana sretnete,nekog dobrog covjeka iz moje denominacije,i sjetite se mene,ili ja vas.Sve vas volim,i molim ostanite ovdje,izgradjujmo Kristov karakter Krist ce brzo doci.obred </BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Mirena je napisao/la:

Draga Mirena ,draga mi je ova tvoja izjava da tvoja vjera nece biti poljuljana u Krista,ali moramo biti tolerantni,dopustiti drugima da izgradjuju svoju vjeru,upoznaju jedni druge,Kako mozemo ljubiti Krista a jedni druge ne trpjeti ,to nije njegova nauka,ostani Mirena sa nama,ti si draga osoba,imajmo Kristov mir i radost,i nece bit problema,a ako ja tebi silom naguravam sto ti neces,pa sklonit cu se, uzdrzat cu se,ovako mi lici svi krscani ne znas u teoriji tko je pametniji od koga,a u praksi ajmeeee??Mirenice ostani sa nama i Mir i ljubav u Kristu gradi.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
Mirena je napisao/la:

Draga Mirena ,draga mi je ova tvoja izjava da tvoja vjera nece biti poljuljana u Krista,ali moramo biti tolerantni,dopustiti drugima da izgradjuju svoju vjeru,upoznaju jedni druge,Kako mozemo ljubiti Krista a jedni druge ne trpjeti ,to nije njegova nauka,ostani Mirena sa nama,ti si draga osoba,imajmo Kristov mir i radost,i nece bit problema,a ako ja tebi silom naguravam sto ti neces,pa sklonit cu se, uzdrzat cu se,ovako mi lici svi krscani ne znas u teoriji tko je pametniji od koga,a u praksi ajmeeee??Mirenice ostani sa nama i Mir i ljubav u Kristu gradi.</BLOCKQUOTE>

U potpuosti se slažem sa tobom Dina.Lijepo rečeno to stari

more_horiz
A kako da ostanem kada drugi napadaju moju katolicku vjeru, napadaju Mariju, svetog Oca, majku Terezu, svetog Franjo; napadaju ono do cega mi je stalo.
Da li sam i ja antikrist ako po krstenju nosim ime svetog Josipa?

more_horiz
Da je majka Tereza bila hinduistica i da nije nikad cula za
Krista ona bi i dalje bila Kristova po zivotu koji je zivjela.

Kada netko voli ljubiti bliznjeg, njegov Bog je Ljubav tj njegov Bog je Otac, Sin i Duh Sveti bio ta osoba hinduist, budist ili musliman, on mozda ne pozna toga Boga po imenu Isus, ali to ne mijenja da je ta osoba Kristova.
Nije pravo priznavanje Isusa za Boga deklarativno priznavanje jer tada bi svi pape bili kristovi vec kada osoba stavi Ljubav za zivotno pocelo.

more_horiz
A jel vi znate kako je Tereza raspolagala s doniranim novcem?

Evo linka http://groups.google.hr/group/hr.soc.religija/browse_thread/thread/5d8761aa157a4d26/d0277a5f7fa05ff9?lnk=st&q=&rnum=1&hl=hr#d0277a5f7fa05ff9 a i citata:

On Sat, 25 Sep 2004 14:49:21 +0200, Mungos wrote:
> Ne poznajem Kalkutu baš sjajno, ali je poznajem prilično dobro. I rekao bih
> da je hrišćanska kampanja protiv kontrolisanja prirasta stanovništva pri
> dnu liste stvari koje su joj potrebne.
> A onda sam shvatio nešto drugo što
> sam, pretpostavljam, već primetio samo toga nisam bio svestan. Zahvaljujući
> Majci Terezi, Kalkutu prati glas paklenog mesta. Ona stvara utisak da je to
> mesto gde ljudi jedva uspevaju deci oterati muve s očiju, da je sve puno
> prosjaka, da ljudi kleče i puze po zemlji.
> Ništa nije tako daleko od istine.
> Onda sam uočio još jednu stvar: šta god da je ona tada govorila ili
> učinila,
> niko to nije dovodio u pitanje, s obzirom na to da je moju profesiju nekako
> držala u šaci. Svi su se slagali da je svetica i o tome nije smelo biti
> rasprave.
> Pitali su je o njenom prijateljstvu s Princezom Dajanom. Njih dve su
> postale
> vrlo bliske. Našle su se više puta u nekoliko poslednjih godina. Mislim da
> možete otprilike pogoditi šta je jedna htela od druge. I obe su to dobile.
> Na neki način to je bilo savršeno prijateljstvo.
> Nije učinila ništa da to ispravi. Zapravo je sasvim nemoguće otkriti šta se
> dogodilo s ogromnim bogatstvom koje je nakupila. Revizije računa nema. Niko
> ne zna ni kakvi su to računi, ni gde je taj novac otišao. Ali mogu vam reći
> gde nije otišao. Nije otišao u konačišta ili sirotišta u Kalkuti, jer tamo
> sam bio, kao i mnogi drugi. Gola primitivnost tog siromaštva i zaostalost
> tih mesta većinu ljudi iz prve zapanjuje. Kad se Majka Tereza razbolela,
> nije išla tamo. To su mesta gde se ide umreti, u kojima se ništa drugo ne
> radi.
> Igle se peru u hladnoj vodi. U medicinskim časopisima je bilo mnogo
> izveštaja o zapuštenim, pretpotopnim uslovima koji ovde vladaju. Znači,
> tamo
> novac ne ide.
> S polovinom novca koji je dobila samo od svojih nagrada, u Kalkuti je mogla
> da izgradi univerzitetsku bolnicu; svakako da to nije uradila. Ako vas
> zanima gde je taj novac nestao, rekao bih da se odgovor krije u intervjuu u
> kojem je izjavila da je otvorila manastire u više od 150 zemalja. Žao mi je
> što moram tu vest da saopštim ljudima koji misle da njihov novac odlazi kao
> pomoć siromašnima u Kalkuti. Umesto toga, oni upravo opremaju neki lepi,
> bogato ukrašeni manastir u Keniji, pun kaleža i tamjana.
> Ali kada se sama razbolela, odmah je otperjala u kliniku Mej ili kakav
> sličan hram američke medicine. Takvu odluku bih - kao neko ko je posetio
> njene primitivne bolnice za umiruće u Kalkuti - nazvao mudrom. Tamo niko ne
> ide, osim da se odjavi, u ovom ili onom smislu.
> Bila je albanskog porekla i ljut nacionalist, no svejedno je posetila
> Albaniju u doba brutalne diktature "prve ateističke države sveta" i odala
> počast njenom mračnom staljinističkom vođi.
> Ulagivala se svojoj proračunatoj zaštitnici Indiri Gandi u vreme kad je
> indijska vlada sprovodila nasilne sterilizacije. No, iznad svega, siromašne
> je podsticala da se prema svojim patnjama odnose kao prema božjem daru.
> Osim toga, suprotstavljala se jedinoj stvari za koju se pouzdano zna da
> ublažava siromaštvo - omogućavanju ženama iz siromašnih zemalja da imaju
> pravo glasa u vezi sa svojom plodnošću.
> No, ja sam u odnosu na Majku Terezu već video kolektivnu halucinaciju,
> proizvedenu doduše ne osobito nadnaravnim metodama današnjih, nekritičkih
> masovnih medija.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Mirena je napisao/la:
A kako da ostanem kada drugi napadaju moju katolicku vjeru, napadaju Mariju, svetog Oca, majku Terezu, svetog Franjo; napadaju ono do cega mi je stalo.

obred
Mala moja Mirenice,sve sto znadijah rekoh,ako smo Kristova djeca i postivamo se ,zivjet cemo u harmoniji razlika,i bit ce nam lijepo.Krist je za svakog ponaosob umro,a mi nismo u stanju kao krscani zivjeti sa njim i uz njega msdjusobno.Nemoj se vrijedjati,budi tolerantna,neka ljudi govore,sto im je u srcu,a ako imaju Kristovu ljubav,iz njih ce to i zraciti,pa makar koje denomenacije bili.obred To bi nam svima bila dobra pouka,govoriti o svojoj vjeri,ali drugoga ne vrjedjati.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Sa tog linka imas da je Bill Gates veci svatac od Majke Terezije. Toliko od mene.

more_horiz
Kad čitaam ovaj zadnji post od malog princa stvarno sam žalostan da ljudi imaju potrebu napadati dobre primjere požrtvovanosti za drugoga.
Do Gospodina nećemo doći osudom bližnjih ma tko oni bili već Milošću Božjom koji nam je zapovjedio da ne sudimo strogo jer ćemo tako i mi biti suđeni.
Ovaj pristup da se ukazuje na propuste je upravo to.
Ulaznica za vlastito strogo sugenje pred Gospodinom.

more_horiz
braslav je napisao/la:
Sa tog linka imas da je Bill Gates veci svatac od Majke Terezije. Toliko od mene.

A zašto Bill Gates ne bi bio svetac? Zašto jedan Einstein ne bi bio svetac, ili Ruđer Bošković?
Ta i oni pronose slavu i veličinu Božju!

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Kad čitaam ovaj zadnji post od malog princa stvarno sam žalostan da ljudi imaju potrebu napadati dobre primjere požrtvovanosti za drugoga.

Postavlja se pitanje nisu li ti primjeri požrtvovnosti mogli biti i veći da se drugačije raspolagalo donacijama?

more_horiz
Mirena je napisao/la:

Kako bi bilo, ljudi dragi da imate osobnu vjeru?

Mirena, ovdje ima ljudi sa raznih strana koji imaju svoje mišljenje. Ako netko različito misli od tebe, zašto se ti osjećaš napadnuto?

Ti si ispočetka meni se činila kao jedno drago stvorenje koje ljubi Boga. A sad mi se čini, nakon više čitanja, da se ovdje neki transformirali iz svilenosti, miline i ljupokosti u malo drugačije leptire.

nema veze , sve je bezveze, bolje otić u kafić na meze. klopa

more_horiz
U jednom tekstu u Bibliji piše; niste vi izabrali mene nego sam ja izabrao vas,znači svi smo mi izabranici Božji koje Bog sprema za Nebesko kraljevstvo svima nam je dana savjest i slobodna volja da odlučujemo,prije svega kome ćemo služiti, Majka Tereza je izabrala onaj bolji djel dala je svoj život u službu Bogu, postala je Božja alatka, kroz koju je Bog radio jer mu je ona to dozvolila.Ona je kao ja i ti rođena ovdje na zemlji od oca i majke i prema tome dio grešene planete i njenih stanovnika, ono što je nju krasilo su njene plemenite vrline, njena odvažnost i hrabrost, njena beskrajna ljubav prema jadnom i bespomoćnom, nije se ustezala pa ni po cijenu svoga vlastitog života pomagati, liječiti, poučavati i biti u najzabitijim krajevima svijeta misionar Isusa Krista, Majka Tereza je shvatila što je osnova iskrenog pravog kršćanskog života, i nije se razbacivala kršćanskim izrazima nego je sve svoje snage utrošila na pomaganju i spašavanju, ona je primjer svima nama kako nam valja živjeti jedan predan i pobožan život i kako povezati vjeru u djela,jer produkt njene vjere su njena dijela ona je poznala svog Spasitelja i Otkupitelja i znala je da prolaznost života je neminovna ali da oni koji priznaju danas Isusa bivaju upisani u knjizi života na Nebesima, a ta knjiga će se Otvoriti kada On ponovo dođe i hvala Bogu ako i mi tu poruku shvatimo i još danas prihvatimo ga za svog Spasitelja.
Uzor Isus Krist primjer jedog od poslušnih učenika Majka Tereza.

more_horiz
Majka Tereza-kritički osvrt:

http://www.angelfire.com/scary/svetopismo/1023.html

more_horiz
Svaki onaj koji ne prihvata nacela Bozje rijeci nema veze sa Krscanstvom,koliko mi je poznato "majka Tereza"je vjerovala u kipove i u Djevicu Mariju kao posrednika izmedju Boga i Ljudi, kad pricate o milost i o milosrdnim djelima ne mojte zaboraviti da ce neki biti prevareni za vjecnost i izgubiti vjecni zivot,tako da sta vrijede djela milosti po kojima je neko mozda jeo dan ili dva a izgubio je vjecno spasenje,kako se Spasenje ne nalazi u krunicama i u crkvama tako je i ovo primjer prevare koja ima oblicje poboznosti ali ne i Bozju silu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply