"Sada neki, mnogi od vas dolaze sa farmi.Svako zna da dobra i zdrava sadnica ne mora da se prska.Ona ima samozaštitu sama po sebi, u životu, pa klice neće čak ni doći na nju, na istinsku, na zdravu sadnicu.To je ova sadnica iz tople bašte, to je hibridna sadnica koju morate maziti.
Naprimer, neki od vas momaka ste severnjaci.Vratite se nazad u doba dugorogih krava.Danas vi kažete da ste dobili bolju govedinu sa vašom Hereford vrstom.Jeste li? Ne vi niste.Ta dugoroga krava, ne da ja uzdižem staru devojku, ali ona je mogla, ona je prezimila napolju poput jelena.Oh ona je bila mršava i sve ostalo, ali ona je bila dva puta bolja. Ova Herefordova vrsta, vi uklanjate seno ispod nje , kada želite da je uslikate, od njenog stomaka, , da bi jedva mogli pokazati razvijenost butnog zgloba.I šta je to, ako je izgubite tamo napolju ona će umreti.Ona ne bi mogla prezimiti ako bi morala.Vi je morate prehranjivati, i sve ostalo, da se brinete za nju, da je mazite okolo.To je hobrid.Vidite? Ali prava, originalna stara dugoroga, samo je pustite.
Na takav način jei danas i sa našim Hrišćanima.Mi ih imamo tako puno kojima moramo da se ulagujemo, da ih molimo, postavljamo ih, načinimo ih đakonima u crkvi, lupkamo ih po ramenima, damo im veliko mesto u crkvi. Ili oni neće doći unutra, ako vi ne dopustite da ovaj radi ovo, a onaj ono. To je maženje.
Možete zamisliti originalne Hrišćane da su takvi? Oni su bili neuglađeni.Oni su bili krepki.Možete zamisliti apostola Pavla da je bio takva vrsta Hrišćanina, možete zamisliti apostola Petra? "Budući sada , ako me vi ne postavite za glavnog nadgeldnika, pa , ja ne znam , ja bih mogao otići i pridružiti se tome i tome." Oni su bili neuglađeni ljudi.Oni su bili ljudi od vere.Oni su živeli sa Bogom.Oni su hodali sa Bogom. Oni su bili ljudi od nekoliko reči.Oni su služili Bogu dan i noć, konstantno. Vi ih niste morali vakcinisati, i maziti ih, ponuditi im ovo ili ono, ili nešto drugo.Oni su bili ljudi, neuglađeni.Oni su bili originalno seme, ne hibridi u denominacijama."
William Marion Branham