Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Misao dana

power_settings_newLogin to reply
+18
Gubavac
Duda
Diana
Litotron
flower
amos
Marta
magdalena
Domenika
crusader
Debora
dominik
evangelina
Totus Tuus
ziger
Justin
vivi
Spart
22 posters

descriptionMisao dana - Page 6 EmptyRe: Misao dana

more_horiz
Hvala ti Bože na mom teškom životu na dar.
Upoznao sam dno dna i svu širinu dubine.
Rađe sam trnjem hodao,umesto čistom dolinom.
Neću ti reći na kraju života -Hvala na predivnom životu,život je jedan i ja sam ga iskoristio u svemu šta mi pruži.
Reći ću ti već sad-Život mi omrznu,ne verujem da je to sve od tebe... Crying or Very sad
Nije moje da znam šta donosi sutra ,al čini mi se da znam šta ćeš reći onima :
-Živeli ste lepo,i radili šta vas volja,verovali da je život samo jedan,tako neka vam bude (amen)

more_horiz
Ulazi jedan čovek u prostoriju i u njoj sede tri žene.Čovek ušavši
reče: "Zdravo zla ženo!" Na to jedna od njih skoči sa stolice crvenog i
gnevnog lica i reče: " Ko kaže da sam ja zla ?"

more_horiz
7.Strah je Gospodnji početak spoznaje, ali ludi preziru mudrost i pouku.
Izreke 7.1

more_horiz
" Poštujem izreku jednog indijanskog mudraca koja kaže: Ako moraš da progutaš žabu, nemoj da je gledaš, progutaj je odmah.A ako moraš da progutaš više žaba, progutaj najveću prvo"
dr Zoran Đinđić

more_horiz
"Sada neki, mnogi od vas dolaze sa farmi.Svako zna da dobra i zdrava sadnica ne mora da se prska.Ona ima samozaštitu sama po sebi, u životu, pa klice neće čak ni doći na nju, na istinsku, na zdravu sadnicu.To je ova sadnica iz tople bašte, to je hibridna sadnica koju morate maziti.
Naprimer, neki od vas momaka ste severnjaci.Vratite se nazad u doba dugorogih krava.Danas vi kažete da ste dobili bolju govedinu sa vašom Hereford vrstom.Jeste li? Ne vi niste.Ta dugoroga krava, ne da ja uzdižem staru devojku, ali ona je mogla, ona je prezimila napolju poput jelena.Oh ona je bila mršava i sve ostalo, ali ona je bila dva puta bolja. Ova Herefordova vrsta, vi uklanjate seno ispod nje , kada želite da je uslikate, od njenog stomaka, , da bi jedva mogli pokazati razvijenost butnog zgloba.I šta je to, ako je izgubite tamo napolju ona će umreti.Ona ne bi mogla prezimiti ako bi morala.Vi je morate prehranjivati, i sve ostalo, da se brinete za nju, da je mazite okolo.To je hobrid.Vidite? Ali prava, originalna stara dugoroga, samo je pustite.
Na takav način jei danas i sa našim Hrišćanima.Mi ih imamo tako puno kojima moramo da se ulagujemo, da ih molimo, postavljamo ih, načinimo ih đakonima u crkvi, lupkamo ih po ramenima, damo im veliko mesto u crkvi. Ili oni neće doći unutra, ako vi ne dopustite da ovaj radi ovo, a onaj ono. To je maženje.
Možete zamisliti originalne Hrišćane da su takvi? Oni su bili neuglađeni.Oni su bili krepki.Možete zamisliti apostola Pavla da je bio takva vrsta Hrišćanina, možete zamisliti apostola Petra? "Budući sada , ako me vi ne postavite za glavnog nadgeldnika, pa , ja ne znam , ja bih mogao otići i pridružiti se tome i tome." Oni su bili neuglađeni ljudi.Oni su bili ljudi od vere.Oni su živeli sa Bogom.Oni su hodali sa Bogom. Oni su bili ljudi od nekoliko reči.Oni su služili Bogu dan i noć, konstantno. Vi ih niste morali vakcinisati, i maziti ih, ponuditi im ovo ili ono, ili nešto drugo.Oni su bili ljudi, neuglađeni.Oni su bili originalno seme, ne hibridi u denominacijama."

William Marion Branham

more_horiz
Tako je

more_horiz
Isus je rekao na zemlji,” Čovek neće živeti od samog hleba,
već od svake reči,” svake reči, ne samo tu i tamo neke reči, već od svake
reči.Samo je jedna reč bila koja nije verovana, od božije zapovesti, i to je
prouzrokovalo smrt, tugu, i svaku slabost i mržnju. Promašiti reč Božiju, samo
jednu reč, ako je to odvelo ljudsku rasu u smrt, neverovanje samo jedne reči,
sigurno,sigurno. Ali On je rekao to će se dogoditi.Satana je rekao:” Sigurno
neće. Ali se dogodilo. Zato moramo da držimo svaku reč Božiju. I ako ljudi
završe svu patnju i stvari koje su došle na ljudsku rasu , tako što pogrešno
postavili ili nisu verovali jednu reč, kako mi da idemo nazad tako što ćemo
promašiti jednu, ako košta punu cenu, čak i život Njegovog Sina.

William M.Branham

Postanak 3 glava

more_horiz
"Vjerujemo da ljudi koriste lazi ako ne osudjuju zlo zato da ne bi time osudili one koji cine zlo"E.G.W

more_horiz
Duda je napisao/la:
"Vjerujemo da ljudi koriste lazi ako ne osudjuju zlo zato da ne bi time osudili one koji cine zlo"E.G.W

E ovo je stvarno dobra misao, teško je osuditi greh a ne osuditi počinioca.Jedini način da se greh osudi a ne i počinioc je tako što se grešnik udalji od greha i pokaje za njega, onda se gnev Božiji izliva samo na greh.no ako osoba ostaje u grehu kazna se izliva i na njega.Stoga ako osudimo zlo koje neko čini obavezno osudimo i onoga koji ga čini, no ako osudimo greh koji osoba više ne čini onda ta osoba stqaje iza krvi i više nema osude na njoj.
Dali je ispravno koristiti se takvim lažima pitanje je, verujem da je Elena smatrale da ne sa obzirom da nije imala kako naš narod kaže dlake na jeziku kada su u pitanju pogrešne stvari.

more_horiz
Tko Boga ljubi, radi mnogo
Tko Boga ljubi,suti mnogo
Tko Boga ljubi,podnosi sve od svih.
G.del Bufalo

more_horiz
"Mislim da tako trebamo da postupamo da nastavimo dalje dok ne dode Isus. I to je ono što ja želim reci što se toga tice. I verujem ako biste bili kao... Vidite, vi morate biti oduševljeni s Time. Ako niste oduševljeni, onda je tu nešto pogrešno. Nešto je pogrešno. Imali ste... Nemojte samo reci: “Pa, prošli mesec sam bio prilicno oduševljen, ali sada nisam.” Vidite, onda je negde nešto pogrešno. Vi morate biti oduševljeni sve vreme (Vidite?) i da samo nastavljate sa probojom; to je davo koji pokušava da vas dobije. Kao što mi se uvek svidalo kod predsednika Ajzenhauera, gospodina Ajzenhauera. Ja sam se veoma divio generalu Ajzenhaueru. On je rekao: “Kada smo se borili,”rekao je:“cesto bi uzimali granatu i ubacili u top i opalili a ona nije izletela.” Rekao je: “Nismo se predavali.” Rekao je: “Stavili bi drugu, i opalili takode.” Rekao je: “Ne bi odustajali,” rekao je:“nastavili bi okidati dok jedna Tako je to, tako se pobeduje u ratu. Nastavljaj pokušavati. Ubaci granatu i opali. Imate svrhu i metu koju da pogodite. I ako ona ne izleti, izbacite je ubacite jednu drugu, i probajte ponovo. Izbacite je i probajte ponovo dok ne opali. Jedna od njih tamo je živa. I jedna ce izleteti. Tako da je to nacin na koji mi to moramo raditi. Samo nastavite opaljivati, opaljujte dok se nešto ne desi."

autor: William Branham

more_horiz
" Nemoj govoriti Bogu koliko je velik tvoj problem, već reci problemu koiko je velik tvoj Bog! "

more_horiz
" Nemoj govoriti Bogu koliko je velik tvoj problem, već reci problemu koliko je velik tvoj Bog! "

more_horiz
" Te večeri na križu Isus je donio odluku. Bio je prije spreman proći kroz pakao radi tebe i mene nego otići u raj bez tebe i bez mene."

more_horiz
“Nije dovoljno da samo vjerujemo da Isus nije samozvanac i da
biblijska vjera nije lukavo izmi¹ljena bajka. Mi moæemo vjerovati da je
Isusovo ime jedino ime pod nebom kojim se moæemo spasiti, ali to ne
mora znaËiti da smo Ga vjerom prihvatili kao svojeg Spasitelja. Nije
dovoljno vjerovati u teoriju istine. Nije dovoljno rijeËima izraziti svoju
vjeru u Krista i upisati svoje ime u crkvene knjige. ‘Tko vr¹i njegove
zapovijedi, ostaje u Bogu i Bog u njemu. I po tome, po Duhu ¹to nam
ga dade, spoznajemo da on ostaje u nama.’ ‘Ako vr¹imo njegove zapovijedi,
po tom znamo da ga poznajemo.’ (1. Ivanova 3,24; 2,3) To je istinski
dokaz obraÊenja. Bez obzira na to ¹to ispovijedamo, ni¹ta ne vrijedi sve
dok se Krist u nama ne pokaæe na¹im djelima pravednosti.” (Ellen G.

White,
Isusove usporedbe, str. 213)

more_horiz
Iskren covjek istinu kaze uvijek,
a pametan u pravi cas.
Ipolit

more_horiz
"Kajin je bio upravo kao jedan običan čovek. On se pojavio. On je bio baš kao Isav i Jakov; mi ih tamo možemo odslikati ponovo. I skroz kroz Bibliju mi vidimo kako napreduje taj duh, samo ide na gore i ide na gore, i konačno dolazi ovde do glave u ovom dobu u kojem mi sada živimo, kako verujem. Dakle, ako ćete zapaziti, Kajin je bio čovek, prirodan čovek ovog sveta kao i Isav. I–i on je bio religiozno nastrojen. Tako da je on znao da postoji Bog; on je u to verovao. I on je otišao gore… Dakle, vidite, to je mesto gde se ja ne slažem sa crkvama koje kažu: “Jedino što ti možeš je da samo veruješ a Bog to priznaje kao pravednost.” Dakle, to jeste istina u jednom smislu reči; to jeste deo istine, ali nije cela istina. Jedan fini brat Baptista mi je prišao nedavno, rekao je: “Brate Branhame, šta je Abraham mogao još da učini nego da veruje? Abraham je verovao i to mu je bilo uračunato u pravdu.” Rekao sam: “To je tačno. Ali Bog mu je dao jedan znak, pečat obrezanja da On prihvata njegovu veru.” Dakle, Sveti Duh je Božiji Pečat. Dakle, ako kažete da verujete a niste primili Svetog Duha, onda Bog još uopšte nije prepoznao vašu veru. To je tačno. Zato što je Pečat priznanje da je Bog kompletirao i završio Svoje delo u vama (To je tačno.), da je On to priznao, sigurno."

Autor: William Marion Branham

more_horiz
Ne kontrolirano izgovorene rijeci ,su kao prosipano perje,nikad ih vise ne mozes vratiti.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply