Da li je moguća sveopća reforma kršćanskih denominacija koja bi donijela , zajedničke istine Svetog pisma tj. nov identitet..
abraham je napisao/la:Da li je moguća sveopća reforma kršćanskih denominacija koja bi donijela , zajedničke istine Svetog pisma tj. nov identitet..
abraham je napisao/la:Da li je moguća sveopća reforma kršćanskih denominacija koja bi donijela , zajedničke istine Svetog pisma tj. nov identitet..
hrvoje hrki je napisao/la:abraham je napisao/la:Da li je moguća sveopća reforma kršćanskih denominacija koja bi donijela , zajedničke istine Svetog pisma tj. nov identitet..
mene je uvijek zanimalo zašto uopće toliko reformat. denominacija
objava i istina je jedna
ako na onima koji osnivaju razne crkve počiva Duh sveti , otkud onda toliko raznih istina i tumačenja:?:
koliko znam postoji na stotone denominacija , samo u hrvatskoj preko 15-20, au SAD nekoliko tisuća
ispada svaki čovjek, može reći imao sam neku objavu, u Duhu sam spoznao to i to, pa eto izlazim iz svoje ranije crkve, a ja ovako NADAHNUT od D.SVETOGA osnivam novu crkvu:shock:
i onda se cjepka Tijelo Kristovo na tisuće komada
to sigurno nije bila želja Isusa kad je došao na zemlju, da svatko za sebe tvrdi da je prorok i da je primio neku posebno objavu, pa sukladno tome ima Božje poslanje osnovati " svoju-neku novu crkvu"
Feba je napisao/la:abraham je napisao/la:Da li je moguća sveopća reforma kršćanskih denominacija koja bi donijela , zajedničke istine Svetog pisma tj. nov identitet..
U teoriji je moguće, a u praksi
forestsilvy je napisao/la:abraham je napisao/la:Da li je moguća sveopća reforma kršćanskih denominacija koja bi donijela , zajedničke istine Svetog pisma tj. nov identitet..
ja vjerujem da je moguce, problem je ponos. Zbog toga je sotona i pao.
Jevrejin je napisao/la:Zbog Vavilona!
Zbog Crkve koja je pala.
Zbog otrovnog vida kojim je zena bludnica, opila sve narode.
Kako da o tome nisi citao u Bibliji?
Prouci na sta se osdnosi vino u Svetom Pismu. Ali ne obicno vino, vec vino bluda.
"Dodji, pokazacu ti sud nad velikom bludnicom koja sedi na mnogim vodama, s kojom kraljevi zemlje pocinise blud, dok oni koji zive na zemlji behu opijenni vinom njenog bluda." (Otk.17;1.2;)
Hajde prouci istoriju svoje Crkve. Koja je velika Ckrva imala bliske veze sa kraljevima na zemlji, postavljala i rusila kraljeve te su se oni njoj podcinjavali? Koja Crkva velika i mocna i danas ucestvuje u kreiranju svetske politicke scene?
Tako su vinom bluda, ili otrovnim vinom prevareni i zbunjeni narodi.
Kada bi dopustio da ti Biblija sama po sebi, tumaci sama sebe, video bi ko je ova velika bludnica. Kao i njenu ulogu da zbuni i zavede mnoge iskrene reformatore.
Nije zato ni cudo sto su oni iz majke Crkve poneli mnostvo zabluda sa sobom.
Ali, ne zaboravi Isus i Njegova svetlost, polako dizuci se sa horizonta sve vise svetle dok ne svane PRAVI DAN!
O neka bi milostivi Isus prosvetlio tvoj um, i pomilovao te SPASENJEM.
hrvoje hrki je napisao/la:Jevrejin je napisao/la:Zbog Vavilona!
Zbog Crkve koja je pala.
Prouci na sta se osdnosi vino u Svetom Pismu. Ali ne obicno vino, vec vino bluda.
"Dodji, pokazacu ti sud nad velikom bludnicom koja sedi na mnogim vodama, s kojom kraljevi zemlje pocinise blud, dok oni koji zive na zemlji behu opijenni vinom njenog bluda." (Otk.17;1.2;)
Hajde prouci istoriju svoje Crkve. Koja je velika Ckrva imala bliske veze sa kraljevima na zemlji, postavljala i rusila kraljeve te su se oni njoj podcinjavali? Koja Crkva velika i mocna i danas ucestvuje u kreiranju svetske politicke scene?
Kada bi dopustio da ti Biblija sama po sebi, tumaci sama sebe, video bi ko je ova velika bludnica. Kao i njenu ulogu da zbuni i zavede mnoge iskrene reformatore.
Ali, ne zaboravi Isus i Njegova svetlost, polako dizuci se sa horizonta sve vise svetle dok ne svane PRAVI DAN!
već sam na jednoj drugoj temi otkrio ti tko je Velika Bludnica , Grad Veliki
to nije rim , nego NEW YORK
prouči brate malo bolje , nemoj sve strtelice odapinjati na papu i rim:(
uostalom , kakve ima veze papa i nastanak preko 100 reformiranih kršćanskih zajednica
nije valjda papa govorio reformiranim čelnicima , osnuj i ti jednu zajednicu, pa drugom , mogao bi i ti osnovati drugi zajednicu i BITI GLAVNI u njoj , ti treču itd:king:
to što tvrdiš da je papa kriv za to , oprosti, nema blage veze:pai:
abraham je napisao/la:hrvoje hrki je napisao/la:Jevrejin je napisao/la:Zbog Vavilona!
Zbog Crkve koja je pala.
prouči brate malo bolje , nemoj sve strtelice odapinjati na papu i rim:(
uostalom , kakve ima veze papa i nastanak preko 100 reformiranih kršćanskih zajednica
nije valjda papa govorio reformiranim čelnicima , osnuj i ti jednu zajednicu, pa drugom , mogao bi i ti osnovati drugi zajednicu i BITI GLAVNI u njoj , ti treču itd:king:
to što tvrdiš da je papa kriv za to , oprosti, nema blage veze:pai:
Nisu sve kršćanske zajednice zato što se opredjeljuju kao protestantske ili su im korjeni u reformaciji i postreformaciji u skladu sa principom sola scriptura.Većina ih nije reformirana jer nisu uskladile svoje osnovne istine sa Svetim pismom ..Poziv o izlasku iz Babilona odnosi se i na protestantske zajednice odnosno crkve koje nisu uskladile svoja učenja i način života vjernika po Pismu već sudjeluju u Babilonskim grijesima..Biblijski je opravdana jedna tzv. protestantska ekumena radi usklađivanja sa Svetim pismom - tj sa Svjedočanstvom Isusa Krista..Dakle , jedan sveopći protestantski ekumenski Biblijski sabor je potreban radi pridruživanja djelu Trećeg anđela iz Otkrivenja 14 i 18.Što bi po vašem mišljenju trebalo odbaciti a što prihvatiti u osnovnim istinama Svetog pisma po prot. zajednicama odnosno denominacijama?Krivica za pijenje vina bluda stoji kako kod žednoga tako i kod pripravljača vina - što nisu svoju žeđ za evanđeljem i za zadovoljavanje te žeđi uskladili u Duhu Svetom već su obostrano zloupotrebili ključeve - Isusove Riječi.I dalje mnogi žive u bludu i u Rimu i u New Yorku tj. Washington - i oni pod jednom i pod drugom zvjeri iz Otkrivenja.
Kada se američki protestanti ujedine sa katolicima u Kongresu - to će biti kraj slobode Američke nacije, slijedit će ih sve nacije u donošenju zakona o uvjetnoj slobodi savijesti ...kojim će se ograničavati vjerska sloboda i sloboda života na osnovi Svetog pisma zato što duh reformacije ne pristaje da se pokloni ljudskom autoritetu
..Osporavanje Božanskog prava vjernika na život po Bibliji provodit će se silom..jer će zakon biti tako napisan da će svaki zahtjev za slobodom života u skladu sa Svetim pismom biti oznaćen kao propaganda protiv mira - narušavanje vladavine većine, to je i kraj demokracije kroz prihvatanje diktature jedinstva crkve i države radi prisiljavanja opasne manjne na pokornost ljudskim zakonima o bogoštovlju kao uvjetu općeg svjetskog i nacionalnog mira...Na pr. nedjeljni zakon, koji u formi potrebnog odmora i duhovnog obnovljenja čovjekove biti kao društvenog univerzalnog bića, vodi ka takvoj filozofiji slobode koja se temelji na tvorenju onoga što je u skladu sa općim interesom većine a ne u skladu sa Svetim pismom.. Proglasit će se sola scriptura za osnovni uzrok uznemiravanja savjesti i za pokretača pobune protiv svjetskoga mira..
hrvoje hrki je napisao/la:
obojao sam , ono što me čudi i nije mi jasno
odakle crpiš takva tumačenje ili spoznaje da bi u tom smjeru išao vatikan i washington?
|
|