ne
stefani je napisao/la:Sigurno da ne prebiva...
stefani je napisao/la:vjernika ne osuđuje nitko nego sisteme denominacijaSigurno da ne prebiva. U Laudikeji u kojoj zivimo on je vani.
Kako nam pismo govori ovo je jedino doba gde on stoji vani i kuca.
Denominacije su uvukle svet, modu u crkve. Zene su osisale svoje kose iako Rec jasno govori da joj je kosa dana kao pokrivalo i da je sramota ili bolje reci greh za zenu da se osisana moli Bogu. Kosa je nazirejski znak zeni da je poslusna Bozijoj Reci i da postuje biblijski autoritet muskarca nad njom. Da li to denominacije propovedaju?
Propovedaju nesto sto je suprotno Reci i gde ih to stavlja. Na mesto drugog Boga. Jer Rec jeste Bog.
Da li Rec govori da je zena koja nosi musku odecu GAD pred Bogom. Da . Da li to denominacije propovedaju?
Da li Rec govori da su Gospodu mrske gole noge muskarca?
Sigurno da govori. Svestenici u starom zavetu su morali pokrivati noge cak do stopala. Danas propovednici setaju u sorcu i propovedaju jevandjelje. Sramota!
Nadam se da ne shvatate ove reci kao uvredu jer i ja sam nekada bila u svemu tome dok mi bog nije otvorio oci. U pravom smislu reci sam bila zahvacena laodikejskom mlakoscu prema istinama Svetog Pisma. "Slepa, gola siromasna i ne znajuci to..." Ovo ne govorim kao protivnik denominacijskih vernika, jer znam puno iskrenih vernika koji se trude ziveti po Bibliji i sa kojima imam lepo zajednistvo. Mnogi se cak slazu sa ovime sto je receno ali uglavnom zavrsavaju tuznom izjavama: i mi bi voleli da neko ostrije istupi protiv greha ali to bi uznemirilo vecinu u crkvi i onda bolje ne. Oni koji su pokusali su ili ucutkani preko propovedaonice kao buntovnici ili cak i iskljuceni a ima takvih koji su sami otisli iz denominacija da ne bi povredjivali druge i naravno same sebe.
Za sada lep pozdrav od mene
Treba ostati cvrst u veri i zastupati Gospoda u narodu koji dolazi na sastanke, a ne pobeci.
Čak i kad se nalazimo u situaciji u kojoj nam se
čini da smo u vremenu "pred potopom" mi ne smijemo otići iz te crkve u
Laodiceji (ili ostalih, jer su i onako sve jedna), nego smo dužni
svojom vjerom i djelima radit na Crkvi.
mora da postoji jedan apsolut ili etalon koji ima poslednju rec a to je po meni Biblija.
ali kukavicko bezanje iz bojnog polja samo zato
sto nam se nesvidja uloga koju nam je Gospod dodelio, nije
resenje.Treba ostati cvrst u veri i zastupati Gospoda u narodu koji
dolazi na sastanke, a ne pobeci.
Ono sto sam primetio kod vernika danasnjeg
vremena je to da imaju sindrom Ililje proroka:"Sve su pobili samo sam
ja ostao."Hej nije tako, Gospod podize ljude na sve strane u razlicitim
denominacijama koji vicu pripravite put Gospodnji.I trpe, ali
Hriscanski je trpeti za istinu, nekada u ponizenju, treba se pouzdati u
Gospoda kada narod kaze kao starim prorocima nemojte nam prorokovati
istinu, prorokujte nam laz.Treba voleti one koji te proganjaju, da bi
mogao uprkos svemu ostati i zastupati ih.To je istina, a ne
bezati.Gospod odgovara Iliji:"Ostavio sam jos 5000 onih koji nisu
priklonili kolena pred Bal-om".Stani Ilija polako, jedno recju, nije
sve tako kako ti mislis, nije samo tebi data objava o crkvi.Postoje i
drugi ljudi Boziji koji vec godinama trube o tome, koji se nisu
odvojili i napravili svoj novi put, nego svedoce o pravom putu tamo gde
ih je Gospod postavio.Ne napustajte braco i sestre borbenu liniju,
Gospod je sa nama, pa ako treba da trpimo za istinu, zar to nije cast,
koju nikada nismo mogli zasluziti
Crkva nije zajednica. Crkva je misticno telo Hristovo sacinjeno od nanovorodjenih vernika, krstenih u Duhu Svetom, koji bezuslovno veruju Rec boziju. Nemoj gubiti iz vida da ce se na Dan suda pojaviti grupa onih koje ce reci Gospode zar nismo u tvoje ime izgonili djavoli, zar nismo ovo ili on. On ce im reci Idite od mene cinitelji bezakonja, nisam vas poznao. Sta mislis ko je ta grupa? Laudijejanski mangupi, ubice, kockari,...., ne moj prijatelju, propovednici koji su sve to radili u Njegovom Imenu, a sta su cinili ? Bezakonje, prijatelju, bezakonje. Ne moze me niko posvedociti da propovednik koji je u preljubi i ima nekakve znake i cudesa , propoveda Istinu, a mi kao ovce trebamo u ljubavi da ga tapsemo da brate samo nastavi. Istupi za Gospoda, osudi greh, ne brata, greh.Crkva je zajednica, Tijelo Kristovo, a vjernici su udovi tog jednog mističnog Tijela Kristova
vjernika ne osuđuje nitko nego sisteme denominacija
stefani je napisao/la:Ma ne stavljam ti reci u usta, nego samo volim da se znaju neke stvari posto imam iskustva u licnom zivotu sa ljudima koji mnogo pricaju, ali kada treba to da kazu na pravom mestu samo se smeskaju.Sto nemoras biti ti jer to nemogu nikako znati jer te ne poznajem, ali na osnovu ovih reci na koje sam reagovao sa zaljenjem jer nalazim da si za mnoge stvari upravu ,I slazem se sa tobom, ali mislim da nije tacno da Gospod ne prebiva u denominacijama evo i zasto:mislim da pod jedan Bog je imanentan i trancedentan i prebiva svuda i u svemu, pod dva denominacije su sacinjene od crkve odn. vernika i onih koji to nisu.Koji je omer zavisi od mnogo stvari, ali u svakom slucaju Gospod prebiva i kroz svoju crkvu u denominacijama.Pod tri sve gore navedeno po meni dobro, ako moje misljenje nesto vredi, ali sudeci po reci u kojoj Gospod preti crkvi u Laodikeji, i upozorava je ali i dalje je zove svojom i pored sve njene pogresnosti, tako da se ja ne usudjujem da Mu kontriram, ako se neko usudjuje samo napred, ja nesmem.Cetvrto Gospod pita ko ce ici za nas Izaiju, on kaze salji mene jel tako, i onda mu Gospod kaze idi ali te nece poslusati, ali svakako idi.Jel tako, i Izaija ode i poslusa.Mislim da danasnje vreme trazi ljude takvog duha, koji ce se boriti za Gospoda a ne traziti kako da mu bude fino, lepo i udobno.Ljude koji ce propovedati sa krovova i pored progonstva.Ljudi koji ce biti borbeni u Duhu Svetom da kazu ovo je istina, a ne da se sakriju medju istomisljenike i samo crpe zemlju umesto da je obradjuju.Ako je denominacija mlaka, potrebni su vruci vernici da zagreju situaciju, ali moraju biti svesni da ima jedna cena koja mora da se plati, pa ko hoce hoce, Gospod poziva i kaze donesi svetlo, moje svetlo u svojoj kuci prvo, pa onda ces lako osvetliti i tudju, ali ne svako bi hteo da mu bude fino toplo udobno.Ali to nigde ne pise, svi su imali nevolje, apostol Pavle pominje probleme sa laznom bracom, apostol Ivan upozorava na jednog coveka koji je bio vodja da je zastranio, i progonio iz crkve ljude koji mu nisu po volji, ali jeli Ivan rekao ti napusti, ne rekao je kada dodjemo razjasnicemo mu, a ti budi primer.Tako da mislim da je gore pomenuta izjava uvek primenjiva, ako ima neko ko zeli da plati cenu da bude ponizen, odbacen, prezren, ne slusan, ali da kaze:Ovako kaze Gospod, pa sta kosta neka kosta.Ali ne ljudi zele rezultate ovde, cast ovde, ali ako cemo po pismu, takvo obecanje nije dato Hriscanima.Hriscani nebi trebali da sede po coskovima i lizu svoje rane, vec da pobedjuju silom Duha Svetog.
na koga se ovo odnosi?
Inace ne volim sagovornike koji ljudima stavljaju reci u usta koje nisu izgovorili. No, ako gresim u utisku koji sticem citajuci ovo izvini. Da ne bude nerazumevanja ja odlazim na sastanke tri puta u toku nedelje (manje bitno) i dakako verujem da Gospod dolazi na sastanke. Da budemo jasni ,On moze doci tamo gde ga narod proslavlja u Duhu i Istini. Brate, on nemoze doci na ljudske ismisljotine i lazi. Bog je Svet i neda se ruziti. Isus je put, istina i zivot.
?
KRAJVREMENA je napisao/la:Slazem se da Gospod ne prebiva samo u denominaciji, da ide i sire.Ali to nije argument da ne prebiva u samoj denominaciji.A koja to denominacija moze da stavi Svemogucem Bogu ogradu.Hm, to mi je skroz cudno glediste.Mozes mi to potvrditi pismom?Ne trebaju Mu ljudski sistemi, pa Bog koristi coveka zar ne?Jednostavnost, apsolutno se slazem, nedostatnost nauke i to se slazem, ali to sve nisu argumenti.Uvek ce postojati problemi i potrebe za izgradnju, ali leteti sa cveta na cvet, neznam dali je to mudro.Apostol Pavle bio ucen zar ne?Apostoli tri godine sa Isusom ucili zar ne?Duh Sveti je taj koji ozivljuje rec to je definitivno, i bez Njega je samo pusto naklapanje i filozofiranje.Ali to i dalje nije argument da Gospod ne prebiva u denominacijama.sad ću vam objasniti žašto tamo Bog ne prebiva jer je denominacija taj sistem stavio Bogu (Svetome Duhu)ogradu jer Duh Sveti ide dalje . Bog ima sam svoj sistem(a to je riječ) njemu netrebaju ljudski sistemi, teologija DR.MR . doktor teologije ovakve onakve gdje u Biblji piše da su proroci bili doktori i da su imali nekakvu teologiju.Bogu ne trebaju tumači on je sam sebi tumač .
amos je napisao/la:
Ma ne stavljam ti reci u usta, nego samo volim da se znaju neke stvari posto imam iskustva u licnom zivotu sa ljudima koji mnogo pricaju, ali kada treba to da kazu na pravom mestu samo se smeskaju.Sto nemoras biti ti jer to nemogu nikako znati jer te ne poznajem, ali na osnovu ovih reci na koje sam reagovao sa zaljenjem jer nalazim da si za mnoge stvari upravu ,I slazem se sa tobom, ali mislim da nije tacno da Gospod ne prebiva u denominacijama evo i zasto:mislim da pod jedan Bog je imanentan i trancedentan i prebiva svuda i u svemu, pod dva denominacije su sacinjene od crkve odn. vernika i onih koji to nisu.Koji je omer zavisi od mnogo stvari, ali u svakom slucaju Gospod prebiva i kroz svoju crkvu u denominacijama.Pod tri sve gore navedeno po meni dobro, ako moje misljenje nesto vredi, ali sudeci po reci u kojoj Gospod preti crkvi u Laodikeji, i upozorava je ali i dalje je zove svojom i pored sve njene pogresnosti, tako da se ja ne usudjujem da Mu kontriram, ako se neko usudjuje samo napred, ja nesmem.Cetvrto Gospod pita ko ce ici za nas Izaiju, on kaze salji mene jel tako, i onda mu Gospod kaze idi ali te nece poslusati, ali svakako idi.Jel tako, i Izaija ode i poslusa.Mislim da danasnje vreme trazi ljude takvog duha, koji ce se boriti za Gospoda a ne traziti kako da mu bude fino, lepo i udobno.Ljude koji ce propovedati sa krovova i pored progonstva.Ljudi koji ce biti borbeni u Duhu Svetom da kazu ovo je istina, a ne da se sakriju medju istomisljenike i samo crpe zemlju umesto da je obradjuju.Ako je denominacija mlaka, potrebni su vruci vernici da zagreju situaciju, ali moraju biti svesni da ima jedna cena koja mora da se plati, pa ko hoce hoce, Gospod poziva i kaze donesi svetlo, moje svetlo u svojoj kuci prvo, pa onda ces lako osvetliti i tudju, ali ne svako bi hteo da mu bude fino toplo udobno.Ali to nigde ne pise, svi su imali nevolje, apostol Pavle pominje probleme sa laznom bracom, apostol Ivan upozorava na jednog coveka koji je bio vodja da je zastranio, i progonio iz crkve ljude koji mu nisu po volji, ali jeli Ivan rekao ti napusti, ne rekao je kada dodjemo razjasnicemo mu, a ti budi primer.Tako da mislim da je gore pomenuta izjava uvek primenjiva, ako ima neko ko zeli da plati cenu da bude ponizen, odbacen, prezren, ne slusan, ali da kaze:Ovako kaze Gospod, pa sta kosta neka kosta.Ali ne ljudi zele rezultate ovde, cast ovde, ali ako cemo po pismu, takvo obecanje nije dato Hriscanima.Hriscani nebi trebali da sede po coskovima i lizu svoje rane, vec da pobedjuju silom Duha Svetog.
Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!ps. I mene izludjuje kada mi neko stavlja reci u usta koje nisam nameravao da kazem, pa ako sam to uradio oprosti mi.I nemoj misliti da je ovo post uperen protiv tebe, jer apsolutno razumem to sto si zelela da kazes, ali bih voleo da ima vise ljudi koji ce stati na grudobran, ili kako volim reci pljuvobran i trpeti svasta da bi doslo do probudjenja.
|
|