Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Olimpijada u tzv krscanskom svijetu

power_settings_newLogin to reply
4 posters

descriptionOlimpijada u tzv krscanskom svijetu EmptyOlimpijada u tzv krscanskom svijetu

more_horiz

"Da su moderne olimpijske igre zamišljene kao svojevrsna spiritualistička seansa ubedljivo pokazuje i zvanična "Olimpijska himna": "Besmrtni duše antike, / Tvorcu istine, lepote i dobrote,/ Siđi, pojavi se, obasjaj nas svetlošću, / Na ovom tlu i pod ovim nebom, / Koje je osvedočeno neprolaznom slavom./ Udahni život i duh ovim plemenitim igrama! / Baci pobednicima vence od cveća koje ne vene, / U trci i u borbi! / Iskuj u našim grudima srca od čelika! / U tvojoj svetlosti, poljane, planine i mora, / Sijaju bojom rumene ruže i stvaraju prostrani hram, / U koji sve nacije hrle da ti se dive,/ O, besmrtni duše antike!"

Kako je moguce da tzv krscanski svijet podrzava jedan tako paganski obicaj???

Da li je moguce da krscani podrzavaju igre u cast Zevsa i laznih bogova?

Kako se takve crkve uopce mogu nazivati krscanskim ako podrzavaju jednu pagansku ideju koja upravo suprotno od Biblijske uci da je u zdravom tijelu zdrav duh !!!

Ovako govori Jahve: "Proklet čovjek koji se uzdaje u čovjeka, i slabo tijelo smatra svojom mišicom, i čije se srce od Jahve odvraća Jeremija 17,5

Ja sam Gospod, to je ime moje. Časti svoje ne dajem drugomu, slave svoje ne dajem idolima. Izaija 42,8

Tvrdnja da je- u zdravom tijelu zdrav duh - stoji u suprotnosti sa tvrdjenjem Evandjelja.

Duh je ono, što oživljava, tijelo ne koristi ništa. Riječi, koje vam ja rekoh, jesu duh i život. Ivan 6,63

ili

....i molite da ne padnete u napast! Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo. Matej 26,41

Kakav je bio duh gladijatora koji su u krvi okupali oruzje u cast rimskih bozanstava i careva?

Zdrav duh???

"Olimpijske su igre također imale velik vjerski značaj, održavane su u slavu vrhovnog boga Zeusa kojemu je podignut veličanstveni kip u Olimpiji. Broj disciplina ubrzo je narastao do dvadesetak, a same su se Igre održavale nekoliko dana. Olimpijski su pobjednici uskoro postali osobe sveopćeg poštovanja, prilikom povratka u rodni grad, ako je trebalo, rušili su se i dijelovi gradskih bedema da da bi s pratnjom mogli ući, te bi bili ovjekovječeni kroz pjesme, predaje i podizali bi im se kipovi, a njihovi uspjesi bili su i materijalno nagrađivani (raznorazne beneficije, oslobođenje od poreza, itd). Ustalio se ritam održavanja Igara – svake četiri godine, a vrijeme između prošlih i budućih Igara prozvan je Olimpijadom. Stari su Grci te periode – Olimpijade koristili i kao jednu od metoda brojanja godina"

https://www.youtube.com/watch?v=5SiKNppCA14&feature=related

?

descriptionOlimpijada u tzv krscanskom svijetu EmptyRe: Olimpijada u tzv krscanskom svijetu

more_horiz
prije nekoliko godina slušao sam propovijed Yonggi Choa, južnokorejskog pastira. pričao je o vremenu neposredno pred olimpijske igre u Seulu. bilo je nekih političkih problema u zemlji i održavanje olimpijade je bilo ugroženo. on kaže da je zajedno s vjernicima iz svoje mega crkve (danas je mislim skoro milijunska) počeo moliti i zastupati olimpijadu pred Bogom, moleći ga da otkloni prepreke. on je to prikazao kao vitalnu stvar za svoju zemlju, iako mi iskreno nije bilo jasno zašto. to je priredba ovog svijeta, s Bogom nema nikakve veze i ne vidim zašto bi se neka crkva angažirala u duhovnom zastupanju za takve i slične događaje. kako bilo, igre su održane,a sudionici su se razišli svojim kućama.

descriptionOlimpijada u tzv krscanskom svijetu EmptyRe: Olimpijada u tzv krscanskom svijetu

more_horiz
Pa stranac mi smo pozvano da budemo svjetlo svijeta sol zemlje i ako se odvojis od SVIJETOVNOG kao sto ti kazes kako cemo onda biti svjetlo ili sol?Sami sebi cemo svijetliti?I sam Isus je sjedio sa carinicima i kurvama i bio na vjencanjima,a mi smo defintivno bolji od njega mi se trebamo odvojiti i ne prljati se svijetom.Ili sam te krivo shvatila?

more_horiz
Slobodna mozda ja tebe nisam razumio ali pisano je:

Ne vucite u tuđem jarmu nevjernika; jer šta ima pravda s bezakonjem? ili kakvu zajednicu ima vidjelo s tamom? 2. Korincanima 6,14

Osim toga krscani moraju da se odvoje od svjetovnoga da bi bili krscani oni se moraju iznova roditi u Duhu i Istini.
A mi ne primismo duha ovoga svijeta, nego Duha koji je iz Boga, da znamo što nam je darovano od Boga; 1. Korincanima 2,12

Isus se nikad nije uprljao sa svijetom i grijehom vec je dosao na svijet da donese kraljevstvo nebesko,Isus sam svjedoci da nije od ovoga svijeta i to kaze i za svoje sljedbenike:

Ne ljubite svijeta ni što je na svijetu. Ako ko ljubi svijet, nema ljubavi očine u njemu.
Jer sve što je na svijetu, tjelesna želja, i želja očiju, i ponos života, nije od oca, nego je od ovoga svijeta. 1. Jovanova 2,15-16

Ja im dadoh riječ tvoju; i svijet omrznu na njih, jer nijesu od svijeta, kao i ja što nijesam od svijeta. Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih sačuvaš oda zla. Od svijeta nijesu, kao ni ja što nijesam od svijeta. Jovan 17,14-16

Preljubočinci i preljubočinice! ne znate li da je prijateljstvo ovoga svijeta neprijateljstvo Bogu? Jer koji hoće svijetu prijatelj da bude, neprijatelj Božij postaje. Jakov 4,4

Kada so obljutavi onda nije nizasta osim da se izbaci i izgazi.
Ucestvovanje i podrzavanje kulta olimpijade koja je posvecena paganskim bogovima sigurno ne dolici jednom krscaninu, no ima i takvih koji ocito misle da ih klanjanje rimskim i grckim bozanstvima ne moze uprljati.

Sedrah,Misah i Avdenago koji se nisu htjeli pokloniti pred zlatnim likom sigurno se ne bi poklonili pred starogrckim bogovima za jednog krscanina ovo je dovoljna cinjenica.

A imaju ljudi Jevreji, koje si postavio nad poslovima zemlje Vavilonske, Sedrah, Misah i Avdenago; ti ljudi, care, ne haju za te, ne poštuju tvojih bogova, i ne klanjaju se zlatnom liku, koji si postavio. Danilo 3,12

Hvala Bogu za sve one koji ne haju za laz i ne postuju lazne bogove.

Osim toga tacno je da je Isus sjedio sa gresnicima no sa jasnim ciljem da ih obrati i donese im izbavljenje:

Nisam došao zvati pravedne, nego grešnike na obraćenje. Luka 5,32

Biblija jasno svijedoci da je svijet u zlu, sto znaci da ce svi koji su se zlu predali biti unisteni za citavu vjecnost ako se ne obrate na Evandjelje, krscani u ovome treba da se ugledaju na svog ucitelja i da zovu gresnike na pokajanje a ne da i sami sudjeluju u grijesima.

Znamo, da smo od Boga, a sav svijet leži u zlu, 1. Ivanova 5,19[/size]

more_horiz
slobodna

krivo si me shvatila. moj komentar bio je koncetriran na nečije nastojanje da se podrži olimpijada, što mi se čini besmislenim. to je otprilike kao da smo mi u Hrvatskoj molili Boga da se održi svjetsko prvenstvo u rukometu ove zime, a znamo da su dvorane jedva bile završene na vrijeme. nema to veze s nama, to su stvari ovog svijeta, hoće li se oni loptati ili neće, kakave to ima veze s nama.

inače, podržavam ovo što je ilija napisao.

more_horiz
Onda sam zaista krivo shvatila. Very Happy I slazem se s Ilijom sa jednim dijelom. Ali smatram da se nikad nikad nesmijemo odvojiti od svijeta u smislu izolacije nego u smislu grijeha. Mi moramo ici u svjet i propovjedati evandelje. To nam je poslanje, a to znaci ici u svijeta, ali se iz njega vracati cist. Bas kao sto je Isus isao na vjencanja, druzio se sa carinicima i kurvama. Nikad nije postao kao oni nego je tamo bio kako bi navjescavao radosnu vijest. Najbolji primjer je prica Davida Wilkersona o njegovim propovjedima drogerasima i lopovima na ulicama New Yorka.

more_horiz
Nisam kazao da se trebamo izolirati nego da se trebamo cuvati od zla i pozivati na obracenje po uzoru na Isusovo ucenje.

I opet nespojivo je reci da krscani i olimpijada idu skupa- ne ,ne idu.

Niki Kruz nije mogao da prihvati ono sto je Dejvid govorio dokle god je droga bila njegov Spasitelj, znaci morao je da shvati da je ona njegov neprijatelj i da prihvati Isusa kao svog Spasitelja na to ga je pozivao -Dejvid Wilkerson citajuci Ivan 3-16.
U sucaju olimpijade cinjenica je da se mnoge tzv krscanske crkve identificiraju sa ovom paganskom ideologijom te i sami sudjeluju u njenoj realizaciji, nije li to cudno ?!

more_horiz
slobodna

ovo si jako lijepo rekla, ugodno sa iznenađen.

inače, knjiga Davida Wilkersona na život i smrt odigrala je određenu rolu u mojem obraćenju i novom rođenju, zato što je dobar dio mojeg starog života bio podosta sličan onom koji su vodili glavni likovi te knjige (Nicky Cruz i ostala ekipa).

more_horiz
Da Ilija definitivno se Nicky Cruz nebi obratio da je droga jos uvijek vladala njegovim zivotom. To je tocno. Da treba se cuvati grijeha. Medutim ja nevidim u Olimpijadi nesto lose niti dobro.To je jedna ni tako losa manifestacija niti dobra,a sad dali se Paul Yonggi Cho moli za to ili ne ja bih ostavila njemu na savjest.Nezelim se baviti tudom savjesti.
Eto stranac vidis u mnogo cemu se slazemo, samo ponekad trebamo saslusati jedno drugo. Very Happy Meni je David Wilkerson jedan od najvecih ucitelja i propovjednika danasnjice.Nije ni mega popularan niti propovjeda New Age krscanstvo,ali zato poznaje dubinu vjere.

more_horiz
Niti dobro niti lose ne postoji!Ili je nesto doro ili je lose.

Postoji jedno stanje koje Biblija naziva mlakost ali ga kao takvo svrstava u lose.
Ako je nesto posveceno laznim bogovima onda time upravlja djavao i to je zlo.
Objasnjenje ni tako lose ni tako dobro ne moze proci pod ispitom Biblije, jer takav princip je princip jinga i janga i dualizma a to je opet direktno suprostavljeno nauci Biblije.
To sto ti ne vidis to je zalosno jer Bozja Rijec nam omogucava da sve razgledmo i provjerimo, takodje nema propovjednika covjeka ili institucije koja ne bi trebalo da prodje kroz ispit i filter Bozje rijeci.
Isto kao i darvinova teorija koja predsatvlja sotonski princip negiranja Bozje vladavine isto tako je to slucaj i sa Olimijskim igrama gdje se slave smrtni ljudi bas kao u rimskim koloseumima.Naravno postoje crkve izrazito paganske koje podupiru tradicije olimpizma, no to i nije cudo jer su u osnovi te crkve paganske unatoc sto se zovu krscanskim imenom.

Dakle pitam da li bi Sedrah Misah i Avdenago prihvatili Olimpijadu ko nesto dobro?
Pitam i to kako je moguce da tzv krscanski svijet prati jedno od najvecih paganskih spektakala koji je posvecen Zevsu i demonima?
Takodje se pitam kako je moguce da taj isti takozvani krscanski svijet pokusava da zataska istinu o pravoj prirodi olimpijskih igara i njenom duhu posvecenom laznim bozanstvima?

Ako je nesto pogresno krscani su duzni reci da je pogresno inace su kao bljutava so ili kao zizak pod loncem...

I konacno ja volim Davida Vilkersona kao brata po Hristovoj Krvi a ne smatram ga niti uciteljem niti najvecim jer je to u suprotnosti sa onim sto sam David Vilkerson naucava, a to je nauka Evandjelja.
A u Evandjelju stoji:Vi pak ne dajte se zvati `Rabbi`, jer jedan je učitelj vaš, a svi ste vi braća.

Ni ocem ne zovite nikoga na zemlji jer jedan je Otac vaš - onaj na nebesima.

I ne dajte da vas vođama zovu, jer jedan je vaš vođa - Krist. Matej 23,8-10

Samo se Boga obozava i samo njemu pripada ta cast jer i andjeli su sluge kao i proroci, a na olimpijadama se slave smrtni gresni ljudi a sve u cast laznih bogova.Kakvi su to krscani koji podrzavaju lazne bogove poput Dijane iz Efeza???

more_horiz
A gdje sam ja to rekla da ja obozavam Davida Wilkersona?Da ga nazivam rabii?Da mu se klanjam?Ja sam samo rekla da je on jedan od rijetkih po mom videnju nadahnut od Boga i upotrebljen ispravno. Nista drugo nit sam rekla niti mislim, a valjada to da smatram da je dobar propovjednik i ispravn ucitelj smijem reci ili?Nemoj vaditi molim te moje rijeci iz konektsa da bi zapoceo raspravu, jer nije potrebno. Nesto procitaj i par puta, pa onda reagiraj.
Ja sam samo rekla da suditi nezelim o Olimpijskim igrama i da ima puno gorih stvari danas u sijetu protiv cega bi se krscani trebali boriti i ustajati protiv toga, a to nerade. Nego se uhvate ovako nebitne stvari pa pemetuju. Samo sam to rekla. A sto se ti Paula Yonggia Cho i njega smatram od Boga nadahnutim pa bi i ja na tvom mjestu pripazila sa osudama na njegov racun, jer nezaboravimo Saula i Davida.

more_horiz
Saula i Davida ?

...sto sam pisao i u kom kontekstu moze svatko da vidi i razumije a bio sam dosta jasan.

Gospod sa onima koji ga traze i ljube.

more_horiz
...."Moderni olimpizam nastoji da bude neprikosnovena duhovna moć kojoj čovek ne služi kontemplacijom, meditacijom, izricanjem molitvi i klečanjem nego, poput antike, svakodnevnim agonističkim aktivizmom. Život kao neprestana borba između ljudi, nacija i rasa za mesto pod suncem - to je bit olimpijske pobožnosti. U tom smislu sport je idealizovani oblik "pravog" života, dok su olimpijske igre simbolično otelotvorenje duhovnog i delatnog jedinstva sveta. Imajući u vidu Kubertenovo nastojanje da eliminiše kritički racionalizam i emancipatorske tekovine čovečanstva, može se reći da se radi kako o svojevrsnoj totalitarnoj misli, tako i o totalitarnom duhovnom i političkom pokretu. ......

Moderniolimpizam nije pokušaj stvaranja "novog hrišćanstva", zašta se zalagao Sen Simon, (2) već novog paganizma: helenska civilizacija predstavlja (idealizovano i osakaćeno) duhovno izvorište i uporište olimpizma. Kuberten nastoji da od olimpizma stvori religiju analognu antičkom paganizmu koja u potpunosti integriše čoveka u svoju duhovnu orbitu i uklanja mogućnost da se (kritičko-menjalački) odnosi prema postojećem svetu. Olimpijske igre postaju najviša religiozna ceremonija posvećena stvaranju i veličanju kulta postojećeg sveta, što znači osnovnih principa na kojima se on temelji."

--------------------------------------------------------------------

Tipičan primer "hrišćanizovanja" modernog olimpizma predstavlja "Teološko promišljanje ljudskog dostojanstva u sportu - na primeru olimpijskih igara" teologa Paula Jakobija. Polazeći od zaključaka II vatikanskog koncila, on u "zahtevu za jedinstvom" sveta vidi osnovni način opravdavanja olimpijskih igara i tumačenja Kubertenove olimpijske doktrine. O čemu je zapravo reč jasno proističe iz samog naziva pod kojim je koncil održan: "Crkva i današnji svet". Radi se o nastojanju katoličke crkve da očuva opstanak prilagođavajući se kapitalistički degenerisanom svetu u kome ima sve manje mesta za veru. Otuda Jakobi u prvi plan ističe Kubertenov zahtev za ponovnim razvojem religioznog osećanja, "previđajući" da je za Kubertena olimpizam pre i iznad svega "kult postojećeg sveta" i kao takav radikalno odbacivanje hrišćanske ideje o "drugom" (boljem) svetu. Do kakvog apsurda vodi nastojanje da se izvrši hrišćanizovanje modernog olimpijskog paganizma pokazuje i pokušaj Jakobija da, pozivajući se na knjigu Jozefa Racingera "Hrišćansko bratsvo", olimpijsku ideju poveže sa idejom mira i bratstva među ljudima pod božjim okriljem. Jakobi ide tako daleko u veličanju olimpijskih igara da u njima vidi nagoveštaj "novog društva" u kome će vladati "pravila fair-play-a, tolerancije, pravde, ljudskog dostojanstva, mira, solidarnosti, bratstva, slobode". (24) Olimpijske igre postaju sredstvo za realizaciju "utopije" u koju spada i "božansko carstvo na zemlji". Reči pape Pavla VI: "U zajedničkom delu ljudi otkrivaju da su braća" - postaju ideja-vodilja olimpijskog pokreta. (25) Odnos hrišćanskih crkava prema olimpijskom paganizmu pokazatelj je njihovog pravog odnosa prema hrišćanstvu. U nastojanju da ojačaju svoj sve slabiji društveni položaj, one su hrišćanski humanizam bacile pod noge primitivnom olimpijskom paganizmu i na taj način pokazale da je pozitivizam (odbrana kapitalizma) osnov crkvenog "hrišćanstva". U tome se nalazi odgovor na pitanje zbog čega Kuberten i njegove pristaše, članovi katoličke crkve, nisu, zbog propovedanja paganizma i organizovanja olimpijskih igara kao paganističke "crkve", bili izbačeni iz nje, već su prvo prećutno, a kasnije otvoreno podržani od pape i katoličkog klera, kao i od aristokratije i buržoazije - sve "dobrih hrišćana". Jedan od najboljih komentara o hrišćanskoj hipokriziji dao je Kaucki konstatacijom da "katolički fanatizam papstva nije bio verski fanatizam, već u crkvene forme zaodenuti fanatizam gramzivosti". (26) Ako bismo pokušali da ukratko definišemo izvornu prirodu modernog olimpizma, onda bi "fanatizam gramzivosti" bila njegova najtačnija odredba: Kubertenov "kult humanosti" nije ništa drugo nego kult gramzivosti.

Ceremonija "sahrane" Kubertenovog srcau "Olimpijskoj dolini" (danas "Dolina Pjera de Kubertena"), koju je Kuberten poverio nacistima kao izvršiocima njegovog olimpijskog testamenta i "svetim" čuvarima (njegove) olimpijske ideje (koja je izvršena bez prisustva katoličkog klera), ukazuje na odnos olimpizma prema hrišćanstvu. Kuberten nije svoju "dušu" poslao na nebo, nego ju je, na "najsvetijem mestu" paganske Helade, preko svog srca (koje je bilo ugrađeno u spomenik) simbolično spojio sa "besmrtnim duhom antike". "Hrišćansko" u celoj stvari je to, što je njegovo srce postalo svojevrsna (olimpijska) relikvija poput sasušenih delova leševa hrišćanskih "svetaca". U svakom slučaju, "sahrana" njegovog srca nije imala duhovni već propagandistički karakter: Kuberten je "otišao u večnost" po istom (banalnom) scenariju po kome je nastojao da organizuje "svoje" olimpijske igre.

Everi Brendidž,predsednik MOK-a od 1952-1972.i odani Kubertenov sledbenik, na sledeći način izlaže temelje olimpijskog univerzalizma: "Olimpijski pokret je religija koja odgovara XX veku, religija sa univerzalnim zahtevom koja u sebi sjedinjuje sve osnovne vrednosti drugih religija. Jedna moderna, uzbudljiva, životna, dinamična religija, privlačna za mlade, a mi iz MOK-a smo njeni sledbenici. Tu nema nikakve nepravde na osnovu pripadnosti kasti, rasi, familiji ili zbog novca. Na sportskom polju svako pobeđuje ili gubi na osnovu sopstvenog učinka. Amaterizam, veće vrednovanje učestvovanja nego pobede, donosi uspeh u svim oblastima. Telesni trening održava zdravlje. Princip drugarstva u sportu je zlatno pravilo. Prijateljsko zbližavanje na sportskom polju vodi ka međusobnom razumevanju i miru. U istoriji se ne može pronaći ni jedan sistem principa koji su tako daleko i tako brzo rasprostranio kao briljantna Kubertenova filozofija. On je zapalio baklju koja će obasjati svet." (Avery Brundage, "Schluss der Eroffnungsrede zur 62.IOC-Sitzung am 6.10.1964 in Tokio"; Bulletin des IOC, Kod: Christian Graf von Krockow,Sport und Industriegesellschaft, 7,8.s.Piper, Munchen,1972.)
To piše čovek koji je na ulazu u svoj hotel u Čikagu držao natpis "Zabranjeno za Jevreje, crnce i pse!"; koji je tražio da se u SAD po uzoru na nacističku Nemačku otvore koncentracioni logori za Jevreje i komuniste; koji je bio član Lindbergove Fašističke partije; koji je opravdao nacistički genocid nad Jevrejima, Romima i Slovenima; koji je do kraja života ostao neprikriveni obožavalac Hitlera; koji se odlučno suprotstavio obustavljajnju američke invazije na Koreju, jer to predstavlja "strahoviti gubitak obraza za belu rasu u celoj Aziji" i koji se "proslavio" kao fanatični branilac Južnoafričkog rasističkog režima!
"
[/size]

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Saula i Davida ?

...sto sam pisao i u kom kontekstu moze svatko da vidi i razumije a bio sam dosta jasan.

Gospod sa onima koji ga traze i ljube.

Pa prica izmedu Saula i Davida je jasna. Saula je preuzeo demonski duh ali ga David i dalje niti je sudio niti se usudio lose o njemu govoriti jer ga je smatrao Bozijim pomazanikom. Pa sam zato rekla da pazis kome sudis u smislu Paula Yonggia Choa i njegovog molenja za Olimpijske igre jer mozda sudis Jahvina pomazanika.
E pa ti si nabrojao gore da ja smatram da je David Wilkerson moj rabi, da mu se klanjam, da ga obozavam sto ja nikad niti nigdje nisam rekla niti napisala,pa sam te ispravila samo da se zna.
Pozdrav!

more_horiz
Prvo ne sudim ja nego Bozja rijec osudjuje zlo, drugo Samuel je pomazao Davida za kralja i od toga trenutka David je pred Bogom bio kralj Izraela ,a Saul je bio odbacen. Kako se David ponasao samo je pokazivalo njegovu dobrotu i ljubav, a pravno David je bio onaj koga je Bog postavio za cara.

Olimpijada je idolopoklonicka tvorevina nastala na tradiciji paganizma i u tom smislu je suprotna Evandjelju jednako kao i Dijana Efeska u doba apostola Pavla.

Nisam nigdje napisao da se klanjas Davidu Vilkersonu itd , molim te budi precizna i ljubazna pa navedi citat !!!?Ako sam napisao sto nisi citirala !!!?

!

Pomenuo sam Davida Vilkersona u pozitivnom smislu i ako sam nesto naveo bilo je u kontekstu i u vezi teme.Zao mi je sto ti to nisi razumjela.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
I konacno ja volim Davida Vilkersona kao brata po Hristovoj Krvi a ne smatram ga niti uciteljem niti najvecim jer je to u suprotnosti sa onim sto sam David Vilkerson naucava, a to je nauka Evandjelja.
A u Evandjelju stoji:Vi pak ne dajte se zvati `Rabbi`, jer jedan je učitelj vaš, a svi ste vi braća.

Ni ocem ne zovite nikoga na zemlji jer jedan je Otac vaš - onaj na nebesima.

I ne dajte da vas vođama zovu, jer jedan je vaš vođa - Krist. Matej 23,8-10

Samo se Boga obozava i samo njemu pripada ta cast jer i andjeli su sluge kao i proroci, a na olimpijadama se slave smrtni gresni ljudi a sve u cast laznih bogova.Kakvi su to krscani koji podrzavaju lazne bogove poput Dijane iz Efeza???

Ako se iz ovoga nemoze zakljuciti da ti mene neoptuzujes za klanjanje i obozavanje Davida Wilkersona onda neznam iz cega moze, ali moze biti da sam krivo shvatila?Neznam sto se ovdje ima krvo shvatiti, ali nesto valjda jesam.
Lijepo je to sto kazes o Davidu i Saulu.Samo sto si falio jer Jahve kaze da David ne dira pomazanika njegovog, ne David sam, ali dobro.
I jos nesto jeli ti ikad palo napamet da mozda ono sto ti govoris nije jedino pravo i ispravno???Jer ako nije brate onda sudis, a suditi ne smijemo?A ti jesi covjek i mozda da ipak malo razmislis vidio bi da mozda nevalja prebrzo suditi, jer mozda, ali samo mozda tvoje misljenje nije najispravnije??Ali ajde samo ti nastavi, ima dosta ljudi ovdje koji ce te podrzati u osudivanju svega i svacega, ali to definitivno necu biti ja.lol!

more_horiz
Govorim o svom odnosu prema Davidu Vilkersonu i uzimam ga za primjer kao Evandjelistu u odnosu na temu koja slavi ritual u ime Grckih laznih bogova i paganskih kultova.Nisam ni jednom rijecju rekao da se ti njemu klanjas kako si ti navela !!!,a ako shvatas drugacije nego je napisano onda ti ja to ne mogu pomoci kod nas se cita onako kako je napisano a tako se i cita pa tako i pisem.

Naveo sam BIblijski tekst i ako te on pogodio onda imas problem sa Evandjeljem, a ne sa onim sta sam ja osobno rekao.

Navedi citat gdje kaze i kada to kaze za Davida i Saula!?Tako cu moci precizno da ti odgovorim da ne bi opet krivo shvatila i kako bismo izbjegli nesporazum.

Sljedece nikoga ja ne sudim vec su svi koji ne vjeruju u Bozjega Sina osudjeni jer tako tvrdi Bozja Rijec, a oni koji su krscani treba da osudjenicima ukazu na Jagnje koje uze na sebe grijehe Svijeta kako bi se izbavili .U pogledu toga uvjek cu koliko mi Bog da,i po Kristovoj milosti ukazivati na Krista i njegovu milost i pravdu kao jedini put iz propasti, a po onome kako to Evandjelje uci.
Smeta li ti to ?

....mozemo se sad vratiti temi ???

more_horiz
Olimpijada je manifestacija koja sluzi da proslavi bogove Olimpa,
velica coveka, i nosi u sebi takmicarski duh za koga znamo da nije
Sveti Duh.Verujem da je David Yonggi Cho koristio kao iskusni evangelizator tu manifestaiju da deli evandjelje.Mislim da je tada podeljena ogromna kolicina materijala od strane crkve ciji on pastir.Ne bih ulazio u to previse.On je osoba koja je ceo svoj zivot predala evangelizaciji i to potvrdjuje kolicina ljudi koja se skuplja oko institucije koju on vodi, i zbog toga smatram da ni slucajno nije zeleo da propusti tako dobru priliku, i da je to njegov razlog a ne sama olimpijada.Naravno mozda gresim, a mozda je i on tada pogresio, ima li neko da nikada nije?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply