Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ko je pravi Hriscanin?

power_settings_newLogin to reply
+9
usamljena
Debora
Selma
stranac
stefani
simply
Eutanasije
sunshine
amos
13 posters

descriptionKo je pravi Hriscanin? - Page 3 EmptyRe: Ko je pravi Hriscanin?

more_horiz
Tema Ko je pravi hrišćanin prešla je u igru pogađanja. Sad se možemo igrati:
1. tko je slijep?
2. tko je blesav
3. a netko tu i laže

A da se vratimo na temu?!

Da svatko će sam za sebe dati račun pred Kristom ali nas isto tako Pismo naučava da smo odgovorni za svoju braću. Ne da im sudimo, ne da im pronalazimo mane već da se međusobno bodrimo na tom uskom putu pa i da pomognemo jedni drugima da ne odlutamo.

A tko je pravi kršćanin? Onaj tko je rođen od vode i Duha, koji živi vođen Duhom, raste u spoznaji Boga i njegove volje, u kome su vidljivi polodovi Duha, koji se obnavlja iz dana u dan, tko vrši Božje zapovijedi, tko trči utrku na koju ga je Bog pozvao, tko je djelotvoran ud u tijelu i koji pomaže drugima da to isto budu, tko je vjeran u malome....

Zadnja promjena: Feba; ned 14 lip 2009, 23:29; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Dina je napisao/la:

Na ovo ti mogu samo reci,neces ti pred Bogom odgovarati za mene,nego za sebe.Nema tu nikakvog individualizma niti oholosti.
Svatko je gospodar svojih puteva,pa tako i putu zivota ili putu smrti.
Jedini posrednik,izmedju Boga i covjeka je Krist.

18 Kad bezbožniku reknem: 'Umrijet ćeš', a ti ga ne opomeneš i ne odvratiš od zla puta njegova kako bi mu život spasio, on će umrijeti sa svojega bezakonja, ali ću ja od tebe tražiti račun za krv njegovu.19 A kad opomeneš bezbožnika, a on se ne odvrati od bezakonja i od zla puta svojega, on će umrijeti zbog svoje krivice, a ti ćeš spasiti svoj život. 20 Isto tako, odvrati li se pravednik od svoje pravednosti i stane činiti nepravdu, postavit ću mu zamku i umrijet će jer ga ti ne opomenu zbog njegova grijeha; umrijet će, i njegova se pravedna djela više neće spominjati, ali ću od tebe tražiti račun za krv njegovu.21 Ako li ti pravednika opomeneš da ne griješi, i on zaista prestanegriješiti, živjet će jer je prihvatio opomenu, a i ti ćeš spasiti život svoj.

Ovo ti je jedan od stihova iz reci koji ti bas i ne govore u prilog tvojoj tvrdnji.Ja se vodim biblijskim principima i bilija je knjiga dana nama da se po njoj vodimo i zivimo, cak i kada su drugi u pitanju.Tako da ma koliko se trudila da pokazes da tvoj stav jeste biblijski, cini mi se da ne potkrepljujes ga najbolje recju, vec se uglavnom koristis ovosvetskim principima, i ovosvetskim zakonima.Ali kako god zelis , cini sto ti drago.

Zadnja promjena: amos; pon 15 lip 2009, 09:23; ukupno mijenjano 3 put/a.

more_horiz
Feba je napisao/la:

A da se vratimo na temu?!

Da svatko će sam za sebe dati račun pred Kristom ali nas isto tako Pismo naučava da smo odgovorni za svoju braću. Ne da im sudimo, ne da im pronalazimo mane već da se međusobno bodrimo na tom uskom putu pa i da pomognemo jedni drugima da ne odlutamo.

Tako je,AMEN:-)

I da,pozdrav Amos...:-)to ti ja pricam za forum,hihihiihih...nevjerovatno,al' istinito...

more_horiz
Ma pusti , smirice se to kada skapira da nismo jedna te ista osoba sa dva nika Very Happy . Bilo je takvih slucajeva pa razumem reakciju , ali to treba stati jednom i malo mucnuti glavom. Pozdrav

more_horiz
Feba je napisao/la:

A tko je pravi kršćanin? Onaj tko je rođen od vode i Duha, koji živi vođen Duhom, raste u spoznaji Boga i njegove volje, u kome su vidljivi polodovi Duha, koji se obnavlja iz dana u dan, tko vrši Božje zapovijedi, tko trči utrku na koju ga je Bog pozvao, tko je djelotvoran ud u tijelu i koji pomaže drugima da to isto budu, tko je vjeran u malome....

Amen ! cheers

more_horiz
Pravi hriscanin je onaj koji ljubi bliznjeg svog kao samog sebe. Koji saoseca sa patnjama drugih ljudi i daje sve od sebe da pomogne bliznjem u nevolji. Koji oprasta i blagosilja svoje neprijatelje. Onaj, za koga je Isus rekao:"Ako imas dve kosulje, a brat tvoj nema nijednu, podaj mu." Pravi hriscanin izvrsava 10 Bozjih zapovesti. Ne laze, ne krade, ne bavi se nemoralom, ne zavidi...kome je mila Rec Bozja i o njoj razmislja dan i noc. Koji zivi u molitvi slaveci i zahvaljujuci Gospodu Bogu i njegovom sinu Isusu Hristu. Ciji je prvi zadatak u zivotu da pomaze nespasenima da cuju Evandjelje Isusovo. Da drugi ljudi u njemu vide Isusa Hrista, koga je pozvao u svoje srce i vise ne zivi sebi nego njemu.

Vera se pokazuje na delima. Vera bez dela je mrtva.

more_horiz
SRBIJA je napisao/la:
Pravi hriscanin je onaj koji ljubi bliznjeg svog kao samog sebe. Koji saoseca sa patnjama drugih ljudi i daje sve od sebe da pomogne bliznjem u nevolji. Koji oprasta i blagosilja svoje neprijatelje. Onaj, za koga je Isus rekao:"Ako imas dve kosulje, a brat tvoj nema nijednu, podaj mu." Pravi hriscanin izvrsava 10 Bozjih zapovesti. Ne laze, ne krade, ne bavi se nemoralom, ne zavidi...kome je mila Rec Bozja i o njoj razmislja dan i noc. Koji zivi u molitvi slaveci i zahvaljujuci Gospodu Bogu i njegovom sinu Isusu Hristu. Ciji je prvi zadatak u zivotu da pomaze nespasenima da cuju Evandjelje Isusovo. Da drugi ljudi u njemu vide Isusa Hrista, koga je pozvao u svoje srce i vise ne zivi sebi nego njemu.

Vera se pokazuje na delima. Vera bez dela je mrtva.

Sa svime gore navedim se slažem i to je baš tako, samo mi malo razjasni ovu zadnju rečenicu:..Vera se pokazuje delima.Vear bez dela je mrtva.
Znaš u čemu je problem ? Toliko poznam ljudi koji vrše jako lepa dela, a nemaju ni mrvu vjere. Kako to objašnjavaš, kako je moguće vršiti djela bez vjere...?? Dakle, ateisti su, a vrše dobra djela. Može li i u nevjeri biti vjera..??

more_horiz
cheers Može li i u nevjeri biti vjera..?? napisala je usamljena...... naravno da može nije bitno dal čovjek vjeruje ili ne nego kako se ponaša prema svojim bližnjima i samom sebi .ja osobno znam dosta ljudi koji doslovce ližu oltare mole krunice čitaju bibliju a kad treba pomoć nekom kažu a kaj se sam ne pobrine za sebe ......

more_horiz
buckaiva je napisao/la:
cheers ja osobno znam dosta ljudi koji doslovce ližu oltare mole krunice čitaju bibliju a kad treba pomoć nekom kažu a kaj se sam ne pobrine za sebe ......

Zamisli, koje otkriće kavica ??

more_horiz
usamljena je napisao/la:
Pravi hrišćanin je onaj koji razumije Bibliju, i živi onako kako ju je razumio, i svijetli u svojoj sredini, kao živi primjer, i ne treba stalno citirati biblijske tekstove, kao poštapalicu vlastite nesigurnosti u izrečeno.Život i samo život, jedino govori tko je uistinu Hrišćanin, a sve drugo su samo floskule.

ovo je malo uopsteno i stoga nije tacno, ima pravih Hriscana koji nisu u zivotu culi za Bibliju

a pitanje ti je malo bezvze jer to nije od sustinske vaznosti ko je a ko nije, kao sto je vec receno bitno je da se pojedinac trudi

more_horiz
Mitar je napisao/la:
usamljena je napisao/la:
Pravi hrišćanin je onaj koji razumije Bibliju, i živi onako kako ju je razumio, i svijetli u svojoj sredini, kao živi primjer, i ne treba stalno citirati biblijske tekstove, kao poštapalicu vlastite nesigurnosti u izrečeno.Život i samo život, jedino govori tko je uistinu Hrišćanin, a sve drugo su samo floskule.

a pitanje ti je malo bezvze jer to nije od sustinske vaznosti ko je a ko nije, kao sto je vec receno bitno je da se pojedinac trudi

"Mitre" samo moj odgovor može biti bez veze, i u njemu ne vidim nikakvo pitanje Question

more_horiz
samo sam odgovorio na pitanje koje je amos postavio, a pre toga prokomentarisao tvoj odgovor- sve je jasno da jasnije ne moze biti

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply