Postoje podele po pitanju mnogih biblijskih istina, ali mi se cini da nikako ne dajemo odgovor na jedno zanimljivo pitanje, iako se ta tematika svuda provlaci, ali evo teme pa samo napred.
Eutanasije je napisao/la:Čini mi se da je Fridrih Niče rekao da je ,,Prvi i poslednji hrišćanin umro na krstu'' misleći na Hrista.
A mudri čovek Istoka Mahatma Gandi je rekao da voli Hrista, a mrzi hrišćane. I da nije hrišćana Indija bi odavno bila hrišćanska.
Eto šta nehrišćani misle o nama.
Eutanasije je napisao/la:Čini mi se da je Fridrih Niče rekao da je ,,Prvi i poslednji hrišćanin umro na krstu'' misleći na Hrista.
A mudri čovek Istoka Mahatma Gandi je rekao da voli Hrista, a mrzi hrišćane. I da nije hrišćana Indija bi odavno bila hrišćanska.
Eto šta nehrišćani misle o nama.
stranac je napisao/la:ja mislim da je u današnjem kršćanstvu prevelik naglasak stavljen na novo rođenje...
Selma je napisao/la:Pa,pravi hrisacnin je onaj koji ljubi Gospodina svim srce ,dusom i snagom...koji stavlja Njega na prvo mjesto u svom zivotu..bez obzira na okolnosti...i situacije...
Koji je spreman za Kristov zagrljaj da se odrekne svega..da bi Mu sluzio...meni je to pravi hriscanin..
amos je napisao/la:Selma je napisao/la:Pa,pravi hrisacnin je onaj koji ljubi Gospodina svim srce ,dusom i snagom...koji stavlja Njega na prvo mjesto u svom zivotu..bez obzira na okolnosti...i situacije...
Koji je spreman za Kristov zagrljaj da se odrekne svega..da bi Mu sluzio...meni je to pravi hriscanin..
To je tacno sestro , to je tacno u potpunosti.I ja tako mislim da jeste, ustvari znam. I nazalost mnogi propustaju blagoslov pravog Hriscanina i menjaju je za neki falsifikat.Ponekad mi je jako tesko kada vidim ljude koji zive , idu u zajednice ali nikada ne donesu odluku da celim srcem pripadaju Hristu, nego se celi zivot guse u razlicitim izgovorima koje plasiraju da bi samo nekako svojoj okolini dokazali da su pravi.Dok samu sustinu i blagoslov toga biti Hriscanin propustaju, propustaju da upoznaju Onoga koji ih je po imenu nazvao, za njih je On neki udaljeni strogi i hladni tip, iako ne priznaju da ga tako dozivljavaju njihovi stavovi razmisljanja ih otkrivaju.Nikada ne upoznaju Njegovu zelju da ucestvuje u Njihovom zivotu, da ih hrabri kada im je tesko, da ih nosi kada ne mogu dalje.Oslanjaju se na sopstvenu snagu,druge ljude i promasuju sve ono sto je dobro kod toga biti Hriscanin.Zadovolje se sa ponekom ispunjenom molitvom, skupljajuci mrvice oko stola, umesto da prihvate poziv i postanu deo porodice i sednu za sto i jedu kao ljudi.Ali biti deo porodice nosi sa sobom i neke posledice kojih se plase, boje se da menjaju svoj zivot, boje se prezira okoline, boje se za svoju egzistenciju, bas zaboravljajuci da su se mnogi pre njih odrekli svega i bili zadovoljni u Gospodu.Ali ne moze se napola hodati, iako ljudi misle da moze i to je problem.Ili hodas ili ne hodas sa Bogom, i onaj koji misli da postoji nesto sto moze da spoji svet i Boga samo zivi u dvostrukoj zabludi, prva je da je Hriscanin, a druga je da ima aktivna Bozija obecanja u svom zivotu, dok je tuzna istina da nikada nije ni pronasao taj dragoceni biser koji mu je toliko vredan da je otisao i prodao sve sto je imao.Jer samo onaj koji biva pronadjen od strane Hrista kada iskusi velicinu i bogatstvo Onoga sto Hrist nudi, moze da prezre svet kao nesto sto nema nikakvog smisla ni razuma.Takav covek iskusi koji je blagoslov biti Hriscanin i zivi Bozija obecanja svaki dan, i biblija mu itekako ima smisla, njom hrani svoju dusu, pronalazi radost cak i u losim situacijama.To su iskreni vernici oni koji poznaju Isusa kakav On jeste stvarno i koji jedino sto zele je da Ga upoznaju sto vise jer znaju da poznavanje Boga donosi razum, a dobro razumevanje donosi ispravan zivot, a ispravan zivot blagoslov onome koji ga zivi.
Izreke 9.10 Gospodnji strah početak je mudrosti, a razboritost je spoznaja Presvetog.
|
|