Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ko je pravi Hriscanin?

power_settings_newLogin to reply
+9
usamljena
Debora
Selma
stranac
stefani
simply
Eutanasije
sunshine
amos
13 posters

descriptionKo je pravi Hriscanin? EmptyKo je pravi Hriscanin?

more_horiz
Postoje podele po pitanju mnogih biblijskih istina, ali mi se cini da nikako ne dajemo odgovor na jedno zanimljivo pitanje, iako se ta tematika svuda provlaci, ali evo teme pa samo napred.

descriptionKo je pravi Hriscanin? EmptyRe: Ko je pravi Hriscanin?

more_horiz
pravi krscanin je onaj koji sebe smatra najvecim grjesnikom, koji nastoji promijeniti najprije svoje lose osobine,a onda bratski opomenuti drugoga, koji je ponizan, koji cvrsto svim srcem vjeruje i kojega krscanstvo apsolutno ispunjava pa mu se nista od "zemaljskih radosti" ne cini privlacnim.

da,malo je takvih. za mene su to mnogi redovnici i redovnice,misionari i svi ostali koji su zivot posvetili Bogu i pomaganju drugima, bez trunka zaljenja, licemjerja ili okrenutosti sebi.

ali ne trebamo si postavljati prevelike ciljeve, dovoljno je nastojati ne grijesiti i kajati se za padove,a uostalom vidjet cemo koji je Njegov plan s nama. ljubav prema Isusu i ljudima pokriva mnoge grijehe.

ne moze covjek sam o sebi misliti da je "pravi krscanin" jer tu postaje ohol,a oholost je jedan od najvecih grijeha.

more_horiz
Meni je ovo jedna od boljih izjava koje sam cuo.Ali bih voleo da zadjemo malo dalje da ispitamo dali oni drugi koji ne zive tako kako si navela su isto pravi, ili su lazni, ili ima tu neka kategorija izmedju.Ovo je divno sto si napisala ali bih voleo da odemo jos dalje i dublje da ispitujemo, odlicna definicija.
Dali mislis da svaki Hriscanin teba da bude takav i da tezi ka tome.Dali mislis da oni koji nisu takvi su samo tradiconalni suplji tipovi ljudi, ma kojoj konfesiji ili denominaciji pripadali.
Ja mislim da je tako, da ne bude da se ogradjujem nesto, naravno svestan da je Hriscanin isto osoba koja moze da pogresi, ali da kada pogresi prizna i ispravi ako moze pogresku.Mislim da je to isto jedna od karakteristika pravog Hriscanina.
Verujem da su ove stvari koje si gore navela standard za sve, ne samo za redovnike i redovnice, ili misionare.Verujem da svaki Hriscanin ako je Hriscanin u svom srcu ima takvu teznju, da bude iz dana u dan sve blizi liku Hristovom, da ima zelju u srcu da bude kao Isus sto je bio.

more_horiz
Matej 13.45 Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad trgovac traga za lijepim biserjem:46 pronađe jedan dragocjeni biser, ode, rasproda sve što ima i kupi ga.

Hriscanin je osoba koja je nasla taj dragoceni biser koji je Isus, i sve drugo mu je izgubilo vrednost u odnosu na taj biser, i dao je samo da ga dobije.I sada koristi sve ali nista mu nje vrednije od tog bisera i spreman je u bilo kojem trenutku da se odrekne bilo cega zarad toga da sacuva tu dragocenost.
Apostol Pavle koji kaze ugkedajte se na mene kao ja na Hrista kaze u filipljanima poslanici:

Smatra li tko drugi da se može uzdati u tijelo, ja još više:
5 obrezan osmog dana, od roda sam Izraelova, plemena Benjaminova, Hebrej od Hebreja; po Zakonu farizej, 6 po revnosti progonitelj Crkve, po pravednosti zakonskoj besprijekoran.7 Ali što mi god bijaše dobitak, to poradi Krista smatram gubitkom. 8 Štoviše, čak sve gubitkom smatram zbog onoga najizvrsnijeg, zbog spoznanja Isusa Krista, Gospodina mojega, radi kojega sve izgubih i otpadom smatram: da Krista steknem 9 i u njemu se nađem - ne svojom pravednošću, onom od Zakona, nego pravednošću po vjeri u Krista, onom od Boga, na vjeri utemeljenoj - 10 da upoznam njega i snagu uskrsnuća njegova i zajedništvo u patnjama njegovim, 11 ne bih li kako, suobličen smrti njegovoj, prispio k uskrsnuću od mrtvih.12 Ne kao da sam već postigao ili dopro do savršenstva, nego - hitim ne bih li kako dohvatio jer sam i zahvaćen od Krista. 13 Braćo, ja nipošto ne smatram da sam već dohvatio. Jedno samo: što je za mnom, zaboravljam, za onim što je preda mnom, prežem, 14 k cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu. 15 Koji smo god zreli, ovako mislimo! I ako što drukčije mislite, Bog će vam ovako objaviti. 16 Samo, držimo se onoga do čega smo stigli!

Divan nam je primer ostavio, danas slusam kao se ljudi dive tome kako je neko veliki Hriscanin bio, ali rec Bozija nas poziva sve da budemo takvi.Naravno ne svi istim putema kao Pavle ili bilo koji drugi, ali da imamo istu ceznju u srcu koja nas motivise da zivimo sa Gospodom uvek i na svakom mestu.Hriscanin zna koje su prave vrednosti i nije od ovoga sveta po tom pitanju.

more_horiz
Čini mi se da je Fridrih Niče rekao da je ,,Prvi i poslednji hrišćanin umro na krstu'' misleći na Hrista.

A mudri čovek Istoka Mahatma Gandi je rekao da voli Hrista, a mrzi hrišćane. I da nije hrišćana Indija bi odavno bila hrišćanska.

Eto šta nehrišćani misle o nama.

more_horiz
da to mi je poznato... i to misle prvenstveno zbog licemjernih svecenika, a onda i svih licemjernih krscana..

ja uvijek nastojim biti bolja...ali nekad mi je pretesko ne pasti u odredjeni grijeh,jednostavno nemam toliko snage da se oduprem. i naravno, zao mi je zbog toga i pocinjem iznova.

ali ona izjava srecom nie tocna, to je rekao jer nie znao za sv.franju i klaru Very Happy a i puno njih koji zele zivjeti evandjelje po uzoru na njih.

Isus od nas ne trazi da budemo bez grijeha jer to ne mozemo ni biti. od nas ocekuje samo da imamo ljubavi jedni za druge i da ljubimo Njega iznad svega. samo je ljubav potrebna, ona jedina mijenja covjeka...onda i pjesme nove cuju se... samo nek ljubav kraljuje! Very Happy

more_horiz
Eutanasije je napisao/la:
Čini mi se da je Fridrih Niče rekao da je ,,Prvi i poslednji hrišćanin umro na krstu'' misleći na Hrista.
A mudri čovek Istoka Mahatma Gandi je rekao da voli Hrista, a mrzi hrišćane. I da nije hrišćana Indija bi odavno bila hrišćanska.

Ivan 15.18 Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. 19 Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi.

Jedan Hriscanin nikako ne moze da bude prijatelj svetu, i Isus je rekao da ce nas svet mrzeti.
Mislim da su ovo licemerne izjave u nameri da odalje Hrista od Indije pod izgovorom da su Hriscani za to krivi, to je bila uvek sotonska strategija.
Nice je svoj zivot zavrsio strasno, moleci stolice da mu oproste, ali stolice nisu mogle da mu oproste.
Nazalost jeste istina da uz crkvu se nalazi ogroman broj ljudi koji ne poznaju Boga i rade uzasne stvari i zbog toga crkva uvek izlazi na los glas, ali cinjenica je da ovaj svet, i da nemamo nikavih skandala bi nas mrzeo, Isus je rekao tako.
Pravog Hriscanina, svet ce da mrzi i bez razloga, samo zato sto mrzi Hrista kojeg vidi u pravom Hriscaninu.Verujem da Hriscani nebi trebalo da se obaziru na provokacije ovog sveta, ne isplati se, stedi zivce, a ne moze se izbeci.Cak sta vise ako pocnu dobro pricati o nama trebamo se zapitati govorimo li cistu istinu ili smo je prilagodili da se svetu svidi.
Luka 6.26 Jao vama kad vas svi budu hvalili! Ta tako su činili lažnim prorocima oci njihovi.
Pravi Hriscanin se ne obazire mnogo sta svet misli o njemu, vec sta Gospod misli o njemu, to mu je prioritet.
Licno poneki put izgubim mir i reagujem kako ne treba, ali onda uvek trazim novu milost i novu snagu da sledeci put reagujem kao sto bi Isus reagovao.Mlad sam Gospod ce me izgraditi verujem jos bolje da izdrzavam sotonske zapaljene strelice.
Ma sta nas briga za Nicea i Ghandija, nas Isus je mnogo veci od svih njihovih mudrosti i filozofija koje im nisu mogle pomoci.
I normalno je da ce takve stvari govoriti ne hriscani, Isus je rekao da ce tako biti, ne treba to da nas cudi.

more_horiz
Eutanasije je napisao/la:

Večina kršćana i nisu kršćani u pravom smislu te riječi. Večina ljudi koji se identificira sa kršćanstvom su zapravo samo "pokršteni pogani". Znam da je izraz težak i bolan, ali svaka prava istina je takva.
Čovjek koji boji pisanica i bavi se zečićima u vrijeme prisjećanja na Isusovo slavno uskrsnuće je samo poganin sa kršćanskom maskom. Znam da vjernici nisu toliko krivi koliko su krive crkve koje tu pogansku tradiciju prenose s koljena na koljeno. ALi zato i imamo takvo poganstvo pod maskom kršćanstva. I nije čudo što se jedan hindus ruga kršćanima - iako je hinduizam u odnosu na pravo kršćanstvo jedna sebična, poganska i politeistička religija. Religija koja te uči da budeš bezosječajan na patnje i potrebe bližnjih, čak i djece - kad uđeš u "nirvanu".

Kršćani (ono licemjerno mnoštvo) nije ništa bolje od starih Izraelaca. "Doista se Božje ime ruži među poganima radi vas" - rečeno je starim Izraelcima, što isto vrijedi i za "pokrštene pogane".

more_horiz
Nažalost tako je.

more_horiz
Pravi kršćanin je onaj koji je novorođen od Svetog Duha.

"Zaista, zaista, kažem ti, tko se ne rodi od vode i Duha Svetoga, taj ne može ući u kraljevstvo nebesko." Ivan 3,5

more_horiz
Amen

more_horiz
Dakle slazemo se da je pravi Hriscanin onaj koji rodjen od Svetog Duha zar ne?Onda znaci pravi Hriscanin bi trebao imati plodove Svetog Duha u svom zivotu zar ne? Ali cisto mozda neko nije upucen u to koji su to plodovi pokazelji nanovorodjenja:

Galatima 5,22 Plod je pak Duha: ljubav, radost,mir,velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost,23 blagost, uzdržljivost. Protiv tih nema zakona.

Dakle plodovi su pokazatelj dali je neko rodjen Duhom,jer koga Duh rodi nanovo on postaje stablo koje daje i sa kojeg mozes uzbrati te plodove.

Dakle lose drvo daje nesto drugacije plodove, jako otrovne i nimalo ukusne za jesti.I kada pridjemo da pojedemo taj plo zateknemo mesto gore pomenutih ugodnih plodova, zateknemo telesne koji izgledaju ovako:

Galatima 5.19 A očita su djela tijela. To su: bludnost, nečistoća, razvratnost,20 idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomor, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja,21 zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično.
Naravno kada pridjemo coveku koji je iz sveta mo ocekujemo da rodi takav rod, ali se poprilicno inenadimo kada probamo i osetimo takav plod kod Hriscanina.Sta li je to pitam se? misli

Nekako u sumi razlicitih ucenja se izgubio ovaj standard koji treba jedan Hriscanin da ima.Kakv plod Gospod ocekuje na njegovom detetu.
Dali se slazete samnom po pitanju ovog standarda?
Kako bi mogli po njemu da postupamo u nasim razgovorima na forumu ili bilo gde u zivotu.Mozda je doslo vreme da malo vise obratimo paznju na te stvari dok ne bude kasno?Uh ima puno da se radi , ali se isplati na takav nacin proslaviti Gospoda.Da okrenemo tocak u pravom smeru, u biblijskom smeru.
Eto malcik dublje , ako je neko voljan nesto dodati tu sam...

more_horiz
ja mislim da je u današnjem kršćanstvu prevelik naglasak stavljen na novo rođenje, kao preduvjet za ulazak u Božje kraljevstvo. ne želim biti krivo shvaćen, pa ću pojasniti misao. naime, velika je istina vjere da moramo biti rođeni od vode i Duha, sa svim što to podrazumijeva. ono što smatram pogrešnim jest ostanak na tom stupnju propovjedanja i življenja. novo rođenje doživljavamo jednom, a nakon toga stajemo na put spasenja. je li na tom putu dovoljno samo pričati, jednog dana u prošlosti sam se obratio i bio nanovo rođen? smatram da nije, ali to je priča mnogih ljudi.

Pismo jasno kaže da bez Duha ne možemo biti nanovorođeni, ali isto tako tvrdi da na putu spasenja moramo biti vođeni tim istim Duhom. kažemo li amen na ovu tvrdnju, tada se neminovno mora dogoditi ono što amos kaže, razvitak plodova Duha. barem pola Pavlovog propovjedanja koncetrirano je na nastavak života u Kristu, ono što bih nazvao vodstvom Duha u životu vjernika nakon novog rođenja. U rimljanima čitamo da su sinovi Božji oni koje vodi Božji duh. Grčka riječ ago znači: upravljati čime, stvoriti mišljenje, utjecati na mišljenje, stupati, napredovati, zapovjediti. Duh ovih riječi je jasan da jasniji ne može biti. kršćanin nije onaj koji je samo nanovorođen, nego onaj koji se poput čovjeka u prirodnoj dimenziji razvija u Duhu, mijenaj svoj um u skladu s Kristovim, pokorava se Božjim zapovjedima, ne selektivno, u prijevodu: kako moja crkva vjeruje, nego svih koje vrijede u Kristu itd.

čovjek koji tako živi mora rađati plod Duha. isto tako, Petar kaže da ako s vjerom spojimo poštenje, ljubav, i sve ono što piše, tada to ne dopušta da ostanemo neposleni i besplodni u pravoj spoznaji Krista. apostol kaže da trebamo i napredovati u spomenutim vrijednostima.

moja definicija kršćanina je spoj Pavlove i Petrove misli!

more_horiz
stranac je napisao/la:
ja mislim da je u današnjem kršćanstvu prevelik naglasak stavljen na novo rođenje...

Slazem se sa skoro svim sto si rekao, ustvari slazem se sa svim ali cu biti malo direktniji cisto da jos malo zadjemo u pitanje nanovorodjenja.Uopste je naglasak da ako osoba dodje u zajednicu , izmoli molitvu obracenja, malcik popravi svoj zivot i odmah se nadje neko ko ga proglasi nanovorodjenim.Ja verujem drugacije, nanovorodjenje je takve prirode da u sebi ima posvecenje, i posvecivanje sve vise i vise iz dana u dan.Tako da verujem da osoba ne moze biti nanovorodjena bez tih stvari, moze biti da joj se samo pricinilo da je nanovorodjena.Ali ta doktrina , rekao bih djavolska da ako je jedna osoba ozbiljna kada moli molitvu pokajanja da to znaci da je resila problem.To nije tacno, plodovi pokajanja i promenjen zivot koji se menja sve vise i vise i saobrazava Hristovom liku je i nama i drugima pokazatelj da se nesto zaista nadnaravno dogodilo u nasem zivotu.Bez toga je to samo prazna prica.I zato apostol Pavle kaze u 2 Korincanima:

13.5 Same sebe ispitujte, jeste li u vjeri! Same sebe provjeravajte! Zar ne
spoznajete sami sebe: da je Isus Krist u vama? Inače niste pravi.

Ali ne, izgubljeni nemaju sami sigurnost u svom srcu, pa tu sigurnost pokusavaju da doktrinarnim svadjama nadomeste, ali time jedino pokazuju kakvi plodovi deluju u zivotima tih ljudi.Okrenuo se standard, sve se svelo na to kako cu dobro potvrditi recima da je ono sto verujem pravo, ali nacin na koji se vladam pokazuje dali ja jesam pravi.Mnogi ce se iznenaditi u onaj dan kada Gospd otera od sebe bas one koji su ponajvise sledili doktrine svoje denominacije ili konfesije a nikada se nisu zapitali kakvi plodovi to deluju u mom zivotu.Znanje ne spasava, dokazivanje isto ne spasava niti pokazuje ista.Plodovi pokazuju dali neko zaista ima Svetog Duha ili nema.Znam da nismo savrseni, i da Gospod ima jos puno toga da radi u nasim zivotima, ali ono sto izlazi iz nas a da mi toga nismo ni svesni otkriva nas kome pripadamo.Koji su to plodovi koji su uzitak nasoj dusi, i koji su plodovi koje drugi beru sa naseg drveta.To je pokazatelj.Ali ne ti standardi su se zaboravili, jer mnogo je lakse uzeti neku doktrinu i lupati sve redom po glavi u zelji da sebi i drugima pokazemo kako je bas to pokazatelj ko je pravi, ali ne Gospod je postavio drugacije standarde i onaj koji misli da ih moze zaobici samo je prevaren.Standardi su mnogo ozbiljniji, i predanost iz ljubavi i u ljubavi prema Gospodu, i plodovi te ljubavi su plodovi Svetog Duha koji ukazuju ko je pravi.Biblija kaze da onaj koji kaze da je Hristov, treba ziveti kako je On ziveo, i to je stav srca, kakvi smo unutra, dali nas izgradjuje Sveti Duh, ili duhovni ponos i legalizam, ili ko zna sta drugo sto se danas nudi kao alternativa.Lako je uraditi par stvari i reci ja sam pravi jer u potpunosti sledim odredjena pravila denominacije ili konfesije kojoj pripadam.Hriscanin mora i treba biti mnogo vise od toga.Zapitajmo se kako i gde stojimo , jer biti pravi ne znaci biti prvi.Nego naprotiv poslednji, ponizeni, prezreni, uvek u razlicitim situacijama u kojima trebamo ne pricati kao Hriscani, vec se ponasati tako, delovati, imati Hriscanski stav srca.

more_horiz
Nekako se ova tema izgubila iz opticaja, dali je moguce da samo par ljudi sa foruma moze da da komentar na to ko je pravi Hriscanin.Dali je upitanju neznanje ili strah od davanja komentara na ovu temu.Cini mi se da bi narod koji se naziva Bozijim imenom lako mogao komentarisati razlicite doktrine, ali na ovo osnovno pitanje nema odgovora.Evo ga tu je i ceka na odgovor.

more_horiz
Pa,pravi hrisacnin je onaj koji ljubi Gospodina svim srce ,dusom i snagom...koji stavlja Njega na prvo mjesto u svom zivotu..bez obzira na okolnosti...i situacije...
Koji je spreman za Kristov zagrljaj da se odrekne svega..da bi Mu sluzio...meni je to pravi hriscanin..

more_horiz
Selma je napisao/la:
Pa,pravi hrisacnin je onaj koji ljubi Gospodina svim srce ,dusom i snagom...koji stavlja Njega na prvo mjesto u svom zivotu..bez obzira na okolnosti...i situacije...
Koji je spreman za Kristov zagrljaj da se odrekne svega..da bi Mu sluzio...meni je to pravi hriscanin..

To je tacno Very Happy sestro , to je tacno u potpunosti.I ja tako mislim da jeste, ustvari znam. I nazalost mnogi propustaju blagoslov pravog Hriscanina i menjaju je za neki falsifikat.Ponekad mi je jako tesko kada vidim ljude koji zive , idu u zajednice ali nikada ne donesu odluku da celim srcem pripadaju Hristu, nego se celi zivot guse u razlicitim izgovorima koje plasiraju da bi samo nekako svojoj okolini dokazali da su pravi.Dok samu sustinu i blagoslov toga biti Hriscanin propustaju, propustaju da upoznaju Onoga koji ih je po imenu nazvao, za njih je On neki udaljeni strogi i hladni tip, iako ne priznaju da ga tako dozivljavaju njihovi stavovi razmisljanja ih otkrivaju.Nikada ne upoznaju Njegovu zelju da ucestvuje u Njihovom zivotu, da ih hrabri kada im je tesko, da ih nosi kada ne mogu dalje.Oslanjaju se na sopstvenu snagu,druge ljude i promasuju sve ono sto je dobro kod toga biti Hriscanin.Zadovolje se sa ponekom ispunjenom molitvom, skupljajuci mrvice oko stola, umesto da prihvate poziv i postanu deo porodice i sednu za sto i jedu kao ljudi.Ali biti deo porodice nosi sa sobom i neke posledice kojih se plase, boje se da menjaju svoj zivot, boje se prezira okoline, boje se za svoju egzistenciju, bas zaboravljajuci da su se mnogi pre njih odrekli svega i bili zadovoljni u Gospodu.Ali ne moze se napola hodati, iako ljudi misle da moze i to je problem.Ili hodas ili ne hodas sa Bogom, i onaj koji misli da postoji nesto sto moze da spoji svet i Boga samo zivi u dvostrukoj zabludi, prva je da je Hriscanin, a druga je da ima aktivna Bozija obecanja u svom zivotu, dok je tuzna istina da nikada nije ni pronasao taj dragoceni biser koji mu je toliko vredan da je otisao i prodao sve sto je imao.Jer samo onaj koji biva pronadjen od strane Hrista kada iskusi velicinu i bogatstvo Onoga sto Hrist nudi, moze da prezre svet kao nesto sto nema nikakvog smisla ni razuma.Takav covek iskusi koji je blagoslov biti Hriscanin i zivi Bozija obecanja svaki dan, i biblija mu itekako ima smisla, njom hrani svoju dusu, pronalazi radost cak i u losim situacijama.To su iskreni vernici oni koji poznaju Isusa kakav On jeste stvarno i koji jedino sto zele je da Ga upoznaju sto vise jer znaju da poznavanje Boga donosi razum, a dobro razumevanje donosi ispravan zivot, a ispravan zivot blagoslov onome koji ga zivi.
Izreke 9.10 Gospodnji strah početak je mudrosti, a razboritost je spoznaja Presvetog.

more_horiz
amos je napisao/la:
Selma je napisao/la:

To je tacno Very Happy sestro , to je tacno u potpunosti.I ja tako mislim da jeste, ustvari znam. I nazalost mnogi propustaju blagoslov pravog Hriscanina i menjaju je za neki falsifikat.Ponekad mi je jako tesko kada vidim ljude koji zive , idu u zajednice ali nikada ne donesu odluku da celim srcem pripadaju Hristu, nego se celi zivot guse u razlicitim izgovorima koje plasiraju da bi samo nekako svojoj okolini dokazali da su pravi.Dok samu sustinu i blagoslov toga biti Hriscanin propustaju, propustaju da upoznaju Onoga koji ih je po imenu nazvao, za njih je On neki udaljeni strogi i hladni tip, iako ne priznaju da ga tako dozivljavaju njihovi stavovi razmisljanja ih otkrivaju.Nikada ne upoznaju Njegovu zelju da ucestvuje u Njihovom zivotu, da ih hrabri kada im je tesko, da ih nosi kada ne mogu dalje.Oslanjaju se na sopstvenu snagu,druge ljude i promasuju sve ono sto je dobro kod toga biti Hriscanin.Zadovolje se sa ponekom ispunjenom molitvom, skupljajuci mrvice oko stola, umesto da prihvate poziv i postanu deo porodice i sednu za sto i jedu kao ljudi.Ali biti deo porodice nosi sa sobom i neke posledice kojih se plase, boje se da menjaju svoj zivot, boje se prezira okoline, boje se za svoju egzistenciju, bas zaboravljajuci da su se mnogi pre njih odrekli svega i bili zadovoljni u Gospodu.Ali ne moze se napola hodati, iako ljudi misle da moze i to je problem.Ili hodas ili ne hodas sa Bogom, i onaj koji misli da postoji nesto sto moze da spoji svet i Boga samo zivi u dvostrukoj zabludi, prva je da je Hriscanin, a druga je da ima aktivna Bozija obecanja u svom zivotu, dok je tuzna istina da nikada nije ni pronasao taj dragoceni biser koji mu je toliko vredan da je otisao i prodao sve sto je imao.Jer samo onaj koji biva pronadjen od strane Hrista kada iskusi velicinu i bogatstvo Onoga sto Hrist nudi, moze da prezre svet kao nesto sto nema nikakvog smisla ni razuma.Takav covek iskusi koji je blagoslov biti Hriscanin i zivi Bozija obecanja svaki dan, i biblija mu itekako ima smisla, njom hrani svoju dusu, pronalazi radost cak i u losim situacijama.To su iskreni vernici oni koji poznaju Isusa kakav On jeste stvarno i koji jedino sto zele je da Ga upoznaju sto vise jer znaju da poznavanje Boga donosi razum, a dobro razumevanje donosi ispravan zivot, a ispravan zivot blagoslov onome koji ga zivi.
Izreke 9.10 Gospodnji strah početak je mudrosti, a razboritost je spoznaja Presvetog.

Ovo je previse samodopadni krscanski odgovor da bi licio na pravog krscanina.
Oprostite ovo je samo moje misljenje.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply