amos je napisao/la: abraham je napisao/la: Kako homići primaju evanđelje, imaš li iskustva?
Kao i svi drugi, i naravno da imam,mozes procitati o tome na temi homoseksualizam.
Kroz priznanje, pokajanje, obracenje i nanovorodjenje.
Što to znači - kao i svi drugi, jer ima i drugih koji su drugi i drugačiji..
Zato Pavao:
6 Čudim se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje,
7 koje uostalom i ne postoji. Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo.
8 Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet!
9 Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.
10 Doista, nastojim li ovo pridobiti ljude ili Boga? Ili idem li za tim da ljudima ugodim? Kad bih sveudilj nastojao ljudima ugađati, ne bih bio Kristov sluga.
11 Obznanjujem vam, braćo: evanđelje koje sam navješćivao nije od ljudi,
12 niti ga ja od kojeg čovjeka primih ili naučih, nego objavom Isusa Krista.
13 Ta čuli ste za moje negdašnje ponašanje u židovstvu: preko svake sam mjere progonio i pustošio Crkvu Božju
14 te sam u židovstvu, prerevno odan otačkim predajama, nadmašio mnoge vršnjake u svojem narodu.
15 Ali kad se Onomu koji me odvoji već od majčine utrobe i pozva milošću svojom, svidjelo
16 otkriti mi Sina svoga da ga navješćujem među poganima, odmah, ne posavjetovah se s tijelom i krvlju
17 i ne uziđoh u Jeruzalem k onima koji bijahu apostoli prije mene, nego odoh u Arabiju pa se opet vratih u Damask.
18 Onda nakon tri godine uziđoh u Jeruzalem potražiti Kefu i ostadoh kod njega petnaest dana.
19 Od apostola ne vidjeh nikoga drugog osim Jakova, brata Gospodinova.
20 Što vam pišem, Bog mi je svjedok, ne lažem.
21 Zatim dođoh u krajeve sirijske i cilicijske.
22 Osobno pak bijah nepoznat Kristovim crkvama u Judeji.
23 One su samo čule: Negdašnji naš progonitelj sada navješćuje vjeru koju je nekoć pustošio
24 i slavile su Boga zbog mene."
Kako tumačiš ovo gore a kako ovo:
Općenito se čuje o bludnosti među vama, i to takvoj bludnosti kakve nema ni među poganima: da netko ima očevu ženu.
2 I vi mi se uznijeli, mjesto da žalujete pa da se iskorijeni iz vaše sredine onaj koji takvo djelo počini.
3 A ja, i nenazočan tijelom, ali nazočan duhom, već sam presudio kao nazočan onoga koji je takvo što počinio.
4 Pošto se u ime Gospodina našega Isusa Krista okupite vi i moj duh, snagom Gospodina našega Isusa,
5 neka se takav preda Sotoni na propast tijela da bi se spasio duh u Dan Gospodina Isusa.
kažeš
I jos uvek se secam govora pape Benedikta kada je postao papa,vrlo tolerantno nema sta,ali izmedju Hriscana treba da vlada ljubav, a ona je po svom svojstvu drugacija od tolerancije
Hoćeš reći - papa Benedikt se zalaže za toleranciju ali ne za ljubav?
Evo što on kaže:
"Naše osobno spasenje i spasenje svijeta ovisi o našoj slobodnoj odluci da prihvatimo Božju pravednost i ljubav – rekao je papa Benedikt XVI., susrećući se 22. studenog, u Dvorani Pavla VI., s više od 3000 vjernika iz talijanske nadbiskupije Amalfi – Cava de' Tirreni, koji su došli na hodočašće u Rim noseći relikvije svojega zaštitnika svetoga Andrije, koje se još od IV. stoljeća čuvaju u kripti katedrale u Amalfiju. Uoči svetkovine Krista Kralja, Sveti je Otac potaknuo na upravljanje pogleda prema Isusu, Gospodaru svemira, našoj nadi, i dobrome Pastiru koji je spreman brinuti se o svojim izgubljenim ovcama, te ih okupiti kako bi ih odveo na pašu, a potom odmorio na sigurnome. On strpljivo traži izgubljenu ovcu i liječi onu bolesnu. Samo u Njemu možemo pronaći onaj mir koji je on, po cijenu svoje krvi, postigao za nas, preuzimajući na sebe grijehe svijeta i zadobivajući za nas pomirenje – napomenuo je Sveti Otac.
Krist je dobar i milosrdan Pastir, ali i pravedan Sudac koji će na konačnom sudu odvojiti dobre od zlih. Ali, odlučno je mjerilo suda. To je mjerilo ljubav, konkretna ljubav prema bližnjemu, posebice prema 'malenima', prema osobama koje su u posebnim teškoćama: prema gladnima, žednima, strancima, golima, bolesnima, zatvorenicima. Kralj svima svečano objavljuje da ono što su učinili, ili nisu učinili za njih, učinili su ili nisu učinili Njemu. Odnosno, Krist se poistovjećuje sa svojom najmanjom braćom, a konačni će sud biti obračun onoga što se već dogodilo u zemaljskome životu. To Boga zanima. Njemu nije važno povijesno kraljevanje – pojasnio je Papa – nego On želi kraljevati u srcima ljudi, a od tamo i u svijetu. On je kralj cijeloga svemira, ali kritična točka, područje na kojemu je njegovo kraljevstvo u opasnosti jest naše srce, jer tamo se Bog susreće s našom slobodom.
Mi, samo mi, možemo Mu onemogućiti kraljevati nad nama, stoga možemo postaviti prepreku u njegovu kraljevanju nad svijetom: nad obitelji, društvom, poviješću. Mi, muškarci i žene, imamo mogućnost izabrati s kim želimo sklopiti savez: s Kristom i njegovim anđelima, ili s đavlom i njegovim sinovima – rekli bismo koristeći jezik Evanđelja.
Na nama je da odlučimo hoćemo li prakticirati pravednost ili nepravdu, hoćemo li prihvatiti ljubav i praštanje ili osvetu i ubojnu mržnju. Od toga ovisi naše osobno spasenje, ali i spasenje svijeta – naglasio je Sveti Otac. Eto zbog čega nas Isus želi pridružiti svojemu kraljevanju; eto zbog čega nas poziva na suradnju u dolasku njegova Kraljevstva ljubavi, pravednosti i mira. Na nama je da mu odgovorimo, ali ne riječima, nego djelima – napomenuo je Sveti Otac te na koncu dodao kako izabirući put djelotvorne ljubavi, omogućujemo Isusu proširiti svoju vlast u vremenu i prostoru." http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=247040Nije li tako?
Zadnja promjena: abraham; sub 22 stu 2008, 21:17; ukupno mijenjano 1 put.