10 je napisao/la:
"Zakon stupa na snagu 1. siječnja 2009. godine
Hrvatski sabor zadnjeg je dana rada odlučio kako će se od iduće godine nedjeljom raditi samo ljeti i u prosincu, i to od 7 do 14 sati, a tu je informaciju prenio čak i The Associated Press pod naslovom "Hrvatska zabranila nedjeljni šoping".
Associated Press javlja kako je Sabor popustio pritisku Katoličke crkve koja u Hrvatskoj već godinama vodi kampanju da se nedjelje posvete misi i obitelji, te crkvenjacima nikako ne odgovara što Hrvati svoje nedjelje sve češće provode u velikim šoping centrima.
Zakon stupa na snagu 1. siječnja 2009. godine, a iznimka će biti samo trgovine na kolodvorima, benzinskim crpkama i zračnim lukama, te pekare, cvjećarne i kiosci".
Index.hr
Evo toliko o neistinitim optužbama, dakle govorimo o činjenicama, a ako tebi grubo zvuče žao mi je ...
Ti si govorio o nametanju zakona od strane Crkve, što si ni iz ove subjektivne interpretacije ne može iščitati. Jer Crkva nema nikakvog udjela u državnoj zakonodavnoj vlasti. Dakle – objektivno, radi se o neistinitoj optužbi, i držim da bi bilo pošteno korigirati ovu izjavu, ako ne iz želje za istinosnim vrednovanjem materije, onda svakako vlastite vjerodostojnosti u raspravi.
A Crkva se zalagala za donošenje zakona o neradnoj nedjelji. Da, to je itekako točno. I ne samo Katolička crkva, nego i ostale kršćanske zajednice koje svetkuju Dan Gospodnji. I zalagat će se u svim državama svijeta u kojima katolici čine većinu stanovništva i to iz jednostavnog razloga jer se radi o stavu i potrebama većine stanovništva. A budući da se deklarirano zalažeš za slobodu vjeroispovijesti, to znači da se radi o posve legitimnom zahtjevu s kojime su uostalom, u praksi suglasni i nereligiozni ljudi koji imaju na umu dobrobit čovjeka. Tu spada i pravo na tjedni odmor, za kojim vapi svaki radnik, te ih, prema tome, iz kršćanskog svjetonazora ne bi bilo uputno diskriminirati.
A kada tvoji istomišljenici uspiju izvesti iz babilonskog ropstva više od 50 % građana Republike Hrvatske, ja ću se doista složiti sa Zakonom o neradnoj suboti. I neću se zalagati za diskriminaciju većine kako bih pokupio jeftine poene na religijskom marketu. Jer, kad bi doista išli na valjanost zakona po načelu apsolutnog konsenzusa svih građana, reci nam u kojoj bi se to državi uspio održati ustavni i zakonski poredak?
Ma prijatelju, govorim ti od kuda dolazi fundametalizam, a ti ne vidiš, mogao bih sada i o vjeronauku u školi o čemu mi se žale kolege roditelji koji su i sami katolici, ali ostavimo to sada za drugi put ...
Zar ćemo opet fundamentalistički diskriminirati legitimno pravo na slobodan izbor većine građana?
Mislim opčenito na proroke, sada ne znam koji ti više smetaju oni biblijski ili neki drugi, ako aludiraš na EGW onda bih ti preporučio za početak da pročitaš Veliku borbu i javiš se sa komentarom ...
U Velikoj borbi se adventistička povijest spasenja opravdava navođenjem albigenza i valdenza kao svetaca koji su čuvali subotu i pravu vjeru, iako je prava istina da su prvi bili gnostičko- manihejski krivovjerci sa vjerom u dva boga, a drugi smatraju E. G. White lažnim prorokom, i otvoreni su ekumenizmu prema Katoličkoj crkvi. Uz to da nijedna od skupina nije svetkovala subotu. Isto tako, na tragu vaših proroka koji su se dva puta prevarili u izračunu drugog Kristovog dolaska, E. G. White reinterpretira ove promašaje i kontradikcije sa sv. Pismom (koje kaže da nitko od ljudi ne može znati kada je zadnji čas), te tvrdi da je Isus 1844. zapravo ušao u nebesku Svetinju nad svetinjama, iako u Bibliji piše da se ovaj događaj zbio odmah nakon smrti na križu
(Heb 6,19-20; 9, 11-14; 9, 24; 10,19 ).
Prema tome, mislim da su već ove činjenice dovoljne za zaključak kako nije preporučljivo vjerovati bilo kojem drugom proročanstvu zapisanom unutar Velike borbe. Jer Bog nikada nije preko proroka širio lažna uvjerenja u svojem narodu.