Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Samoubojstvo

power_settings_newLogin to reply
+7
Izrail
Spart
samaritanka
kainos
mirjam
dominik
Alan Ford
11 posters

descriptionSamoubojstvo - Page 2 EmptyRe: Samoubojstvo

more_horiz
Naravno da je razlika i u tome kakva crkva mlade privlači.
U mojoj okolini postoji jedan veliki Forum, gdje stane oko tisuće ljudi...ali kakvo je to bogoslužje?
mladi žele slobodu, ne samo u zabavi i sličnome nego i slobodu u crkvi.
a u jednoj crkvi gdje se stvarno želi štovati Bog sa strahopoštovanjem i slavljenjem koje je on dostojan, ograničava ih u njihovoj slobodi štovanja

more_horiz
<BLOCKQUOTE>E drage moje,slazem se ja potpuno sa vama,ali ne kapiram,zasto nitko od nas nije spreman preuzeti pojedinacno odgovornost,za tako sta,sto mi konkretno cinimo u pomoc takvim osobama?
Sjecam se svog susjeda,koji me je prepoznao po jednoj ponudjenoj knjizi,ispricao mi je svoj zivot.Sjedio je na kolodvoru 5 godina u gradu nedaleko od mene.Sjedio danima nocima,fiksao se,uzimao i sam ne
zna sto i koliko,i nitko mu nikada nije prisao,u toku razgovora mi je to stalno naglasavao,nisam shvatala zasto dok nisam cula kraj price.Dok jednom ,jednog dana, mu nije prisao jedan mladi covjek i pitao ga:,,kako si'',rekao mi je da se je uplasio od pitanja,pitam ja sto,a on mi kaze:,,kako ne shvatate jednog narkomana pita jedan normalni mladic kako si'' pa to sam cuo prvi put nakon ko zna koliko godina,poceo je plakati i onda je odgovorio svom sugovorniku, kako je jako jadan,ne zato sto je u stanju u kojem je ,nego sto eto nitko niti ima interesa da ga pita kako je.Ovaj mladi covjek mu je ponudio jedan termin za razgovor,naravno ako on to zeli,:,,ma nije moguce uzviknuo je da netko ima vremena za mene'' i da vam ne duljim dalje,njihovo prijateljstvo se razvilo,do kraja mi je ovaj mladi covjek rekao, da je to bio pastor, koji mu je pomogao u oslobodjenju od narkotika-osjecao, je potrebu da i meni pokloni jednu knjigu koja ga je pratila u tom periodu,to je bila knjiga Put Kristu,i rekao mi je nemojte ju zadrzati sebi dajte dalje tu knjigu,u njoj ima puno nade.
E, evo drage moje, o cemu vam ja govorim,koliko mi ka drustvo cinimo za takve ljude pored nas, sto je sa crkvenim duznosnicima,koliko smo spremni upitati nekoga kako si,ali da i to istinski mislimo, a ne iz pristojnosti,koliko bi bilo manje suicida mozda da sam ja pitala nekoga kako si?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
U tome ti dajem za pravo, jer mislim da mi kao kršćani bi kao prvi trebali da priđemo takvim ljudima i da im pomognemo.
Ali nas je naša kultura tako napravila, da imamo kao neku odbojnost od takvih ljudi, jer se oni tretiraju kao manje vrijednima i neznčajni su.
Kada bi slijedili primjer našeg Krista i nebi gledali kako drugi gledaju na to i razmišljaju o tome, puno bi smo toga više mogli učiniti.
Kao što smo videli u Dininom primjeru dovoljna je samo pitati kako si. Mi puno puta mislimo da je potrebno učiniti velike stvari, ali zaboravljamo da samo osmijeh ili neka ohrabrujuća riječ može učniti puno više od toga.

more_horiz
Što se događa sa samoubojicom nakon tog čina. Kako vi tumačite. Čitala sam raznih tumačenja, oni koji vjeruju da postoji pakao, kažu da njegova duša ide li duh, kako li već, ide u pakao.

...neki duhovni pravci kažu da duh samoubojice šeta sto godina između nevidljivog i vidljivog svijeta.

Neki kažu da duh samoubojica prolazi neku fazu odrade, rađaju se ponovo i nastavljaju život tamo gdje su ga prekinuli.

Što je biblijsko tumačenja?

more_horiz
NE UBIJ!!!

Odnosi se i na samog pojedinca koji isti cin zeli svjesno uciniti sebi.
Znaci,hotimicno i svjesno se protivi zapovjedi,sve ostalo nebih komentirao/la,niti ulazio/la u te sfere,mogucnost bolesti pojedinca,i sl..

more_horiz
E, ti/on/ona/ono, jel možda znaš reći što se događa sa samoubojicom nakon čina? Cool

more_horiz
Svoje "misljenje" nebih iznosio/la,sto se mozda dogada,ili nedogada,jasno sam napisao sto Biblija kaze,sto Bog kaze o tome,ja nisam tu da "sudim",ali bih volio/la,da mi samo netko ovdje kaze;
TKO JE SE IKADA "VRATIO" SA ONE STRANE ZIVOTA DA BI MOGAO RECI STO JE TAMO,KAKO JE TAMO??

Kada nadete odgovor u potpunosti na ovo,naci cete vjerojatno i svoje misljenje gdje je moguci "samouboica" nakon tog cina.
Hvala.

more_horiz
Kada nešto ne znam, onda kažem: ljudi, ne znam, ili nemam pojma. Twisted Evil

Tada spadam u mudrace, jer samo mudri ljudi umiju da kažu NE ZNAM. Razz

Da li MOŽDA netko ne zna što se događa sa samoubojicama nakon tog čina?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Romala je napisao/la:
Kada nešto ne znam, onda kažem: ljudi, ne znam, ili nemam pojma. Twisted Evil

Tada spadam u mudrace, jer samo mudri ljudi umiju da kažu NE ZNAM. Razz

Da li MOŽDA netko ne zna što se događa sa samoubojicama nakon tog čina?

U Bibliji stoji nema rada ni misljenja u grobu,sto znaci bio samoubica ili prirodnom smrcu umro on je mrtav.A stoji jos od praha si i u prah se vracas.Postanak 3,19</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Hvala Dino! I love you

more_horiz
Pa da.Mudrac kaze da nezna jer je "mudar",ali mudrac svih mudraca suti,jer pametnije je sutiti nego li reci NEISTINU.

A mrtva usta negovore,dok Biblija jasno kaze:NE UBIJ!!!
Tko ima usi,neka cuje..,a tko nema,a neka kaze jednu osobu koja se vratila sa onog svijeta i jasno rekla sto je tamo i kako.
Jer spekulirati o cinu samoubojstva,za mene nije cin draga Romana,nije ni hrabrost,ni bolest,ni kukavlicuk,no,mozda netko tko je to,nedaj Boze,pokusao,zna odgovor na pitanje sto ga je navelo na to,pa je "naceo" temu???

more_horiz
Hvala autor/ko. Neutral

more_horiz
Vidi,mislim da je opcenito ovdje na forumu,Vasa najveca greska preokupiranost greskama drugih,a svi mi grijesimo.
No,najveca intriga je da jedan moderator promjeni u par dana tri nicka,slucajno ili ne,ali to je nakon par mojih odgovora ovdje.

Da Vam kazem sto je mudar covjek?
Kada jednom to shvati,ne prihvaca drugi put.
I prva mudrost je; osloboditi se "gluposti".
Preneseno:1.ako sam ti glup,izbrisi me,a nemjenjaj nick
2.Ili da ti pokazem da je ova tema "glupa" i besmislena pa da ti vise neodgovaram na post,jer i slijep bi vidio da su postovi bili upuceni meni.

Ponekad,samo ponekad i najgorca istina je bolja od najslade zablude..
s postovanjem AUTOR

more_horiz
Forumašu, nema to veze sa tobom. To znamo ja i moj sudrug koji to zna. I znamo zakaj se igram. Kad ljudi mogu mijenjat i izvrtat bibliju i božje zapovijedi, što ne mogu ja nikove i avatare. geek

more_horiz
Mi smo ovu temu započeli prije tvog dolaska i nisam te imala na pameti. Budi slobodan, nitko te ne ganja. Nije dobro zamišljati stvari. Shocked

more_horiz
Romala je napisao/la:
E, ti/on/ona/ono, jel možda znaš reći što se događa sa samoubojicom nakon čina? Cool

evo, tu sam te pitala, ti odgovorio. I šta sad? Ovo je forum, jedni pitaju drugi odgovaraju, treći pišu sami sebi....

more_horiz
A onda se ispricavam draga vinkovcanko,Snjezana ili kako li vec,naglasak se promjenio,o kako sam pogrijesio,ispricavam se od srca i tvom sudrugu,ma tko bio,a u pravu si,zasto nebi mjenjala nikove i avatare,samo,mozes li ih pokusati mijenjati u onolikoj mjeri,koliko ljudi postuje bibliju i zapovijedi,to je pozitivniji stav,probaj,mozda ti pofali nikova i avatara?
Razmisljaj pozitivno na to,ne negativno,jer postoji mogucnost da se ljudi razocaraju i pomisle da se biblija i zakon izvrce previse,pa da zanemare i ono malo sto znaju o bibliji i zakonima.
No,ja sam pogrijesio,ispricavam se.

more_horiz
nema problema, autore, nek si ti s nama i nek ti je ugodno...Very Happy

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply