Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Samoubojstvo

power_settings_newLogin to reply
+7
Izrail
Spart
samaritanka
kainos
mirjam
dominik
Alan Ford
11 posters

descriptionSamoubojstvo EmptySamoubojstvo

more_horiz
Probajmo rijesiti probleme samoubojstva sa stanovista Biblije i nauke.
a)suvremene vrste samoubojstva
b)uzroci po vrstama
c)mogucnosti smanjenja
d)odgovornosti denominacija
e)individualna odgovornost za samoubojstvo

descriptionSamoubojstvo EmptyRe: Samoubojstvo

more_horiz
Samoubojstvo je oduzimanje legitimnog Božjeg prava na život. To je grijeh. No, još uvijek ne znam kako će to Bog suditi na nebeskom sudu. Hoće li imati posebnu mjeru razumijevanja za određene primjere ljudi koji su si oduzeli život?

more_horiz
To je strašan osjećaj, žudjeti za prestankom života. Ne daj Bože nikom. Sad

more_horiz
Samoubojstvo u nasem drustvu, pogotovo medju mladima, je sotonina vrlo mudra taktika kako da mlade i perspektivne ljude ubije i vjecno odvoji od Boga.

Takve osobe su umotane u ocaj i prazninu, samocu i mrznju. I zivot im postaje toliko bolan i pun patnje da misle da jedino smrt ih toga moze spasiti. I zato se ubijaju.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:
Samoubojstvo u nasem drustvu, pogotovo medju mladima, je sotonina vrlo mudra taktika kako da mlade i perspektivne ljude ubije i vjecno odvoji od Boga.

Takve osobe su umotane u ocaj i prazninu, samocu i mrznju. I zivot im postaje toliko bolan i pun patnje da misle da jedino smrt ih toga moze spasiti. I zato se ubijaju.
Da Dominice to isto kaze i ovaj svijet,ali koja je nasa odgovornost prema tim ispraznim dusama,da li mozda donjeti ruzu na sprovod ili puno vise,i kao dati sebe u tome,a to isto im svi kazu.................</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Važno je takvim ljudima, koji se nalaze u takvom stanju i nevide izlaz, pomoći i uputiti ih na Bibliju i Isusa Krista, koji im zasigurno može pomoći.
Jer Krist da je svima još jednu šansu i želi da se ljudi spasu. A do nas stoji koliko će mo biti voljni takvim ljudima da pomognemo, da ih ohrabrimo, a ne samo otplakati na sprovodu i doneti jednu ružicu uz znak žalosti..Jer tada je već KASNO!!!!!

more_horiz
Lijepo vi to pricate...ali pomoc takvima slabo dolazi. Sad

more_horiz
To je istina,...ali mislim da ne treba samo ostati na tome "Ljepo pričati", nego stvarno pokušati, ako nemožemo mi sami, ali stručna osoba može pomoći....a vjerujem da ako bi se molili za takve osobe, Bog može isto nešto da učini!!!

more_horiz
Tko je strucna osoba? Psiholog? Psihijatar? Svecenik?

A molitva je nesto najbolje (prijedlog) sto je do sada receno. Smile

more_horiz
Žalosno, ne znam jeste li pročitali ovaj izvještaj:

KOLIKO je potresna bila snimka Sadamovog smaknuća i kako ona nije smjela biti prikazana u javnosti, pokazuje činjenica da se već dvoje djece objesilo "za Sadama". Među njima je i 15-godišnja indijska djevojčica, o čijoj tragičnoj priči prenose indijski mediji.

"Rekla je da su objesili patriota. Nismo je shvatili ozbiljno kada nam je rekla da želi osjetiti bol koju je Sadam osjetio tijekom smaknuća." - rekao je njen otac, Manmohan Karmakar.
Manmohan je rekao i kako je njegova kćer, Moon Moon, bila izrazito depresivna nakon što je na TV-u vidjela snimku Sadamova smaknuća.

"Gledala je snimku nekoliko puta ispočetka. Dva dana nije jela protestirajući zbog vješanja." - rekao je Manmohan.
Drugi pak slučaj, koji se odnosi na 10-godišnjeg dječaka iz okolice Houstona, Sergia Pelicia, prenosi AP.
"Mislim da nije shvatio da je to stvarno. Na TV-u su pokazali Sadamovo vješanje, a on me pitao zašto to rade. Rekao sam mu da je to zato što je Sadam bio zao čovjek. Ne znam zašto su to uopće išli prikazivati na TV-u." - rekao je Sergiov ujak, Julio Gustavo.

more_horiz
To je današnje vrijeme u kome živimo Zlatousti,..na kompjuteru net samoubojstva, na dnevnicima svakakve scene, a sada i ova..kojoj nikako nije bilo mjesti na Tv...a eto i danas sam vidjela komadić te snimke, na TV-u...dakle Big brother je već jako prisutan, on nam pokazuje sve zlo, i uvjerava nas da taj naš život nije niti vrijedan, on je kao neki balon kog možeš jednim ubodom igle uništiti....dakle nema smisal...cijeli život je izgubio smisla, sami mediji pojačavaju tu poruku djeci i ljudima...Samo se pitam kome to ide u korist?

more_horiz
Eonu ovog svijeta ide u korist, koji je raširio krila i ljudi već navikli na dozu pa ne osjete iluziju koja od Boga odvlači, tiho,lagano polako umiranje...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Kako mladima objasniti,da samoubojstvo nije igra,1,2,3, nema me 1,2,3,4, tu sam,evo opet prije par dana se je ubio mladic 18 god.razlog nedostatak ljubavi,roditelji previse radili,pa sto nasim mladima treba vise,ljubavi ili novaca,tko moze taj cvor razrjesiti?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
vidi dina...ovo je vrijeme gdje vlada Besmisao..dakle na vijestima imamo prokazane lopove naroda, države, svoje vlastite sirotinje, svojih domoljuba, invalida, penzionera...i što se događa? Sve se zna objelodani a face umjesto na stub sramote, ostaju na svojim foteljama vlasti...zatim danas se traži od mladih da budu uspješni, svugdje, na ulici, u školi, u kafiću, u dućanu. u crkvi u društvu i u obitelji...zatim pune im se glave kojekvim smećem, i samo ljudsko znanje se proiširuje i postaje sve zahtijevnije...ako nisi tehnologiziran, ako nisi educiran u najsofisticiranijim dometima kompjuterske informatike i tehnologije, onda si zaostao...i da ne pričam...suicid..hm..a koliko se danas polaže na ljudski život?

nISU SAMO RODITELJI KRIVI I NISU NUŽNO ONI KRIVI...TAKVO JE VRIJEME..I TI RODITELJI JURIli su za opstankom, za razvojem za praćenjem civilizacijskih dometa..i da ne govorim oni su dali sebe da bi opstali..tu je dijete opet žrtva.. (gor mi otišla slova, pa oprosti)..
suicid je postao "normala pojava". On je isključivo rezultat besmisla koje vlada.

more_horiz
Shvatam Samaritanka moja,ali sto sute crkve,cim se one bave,dali su samo svecenici beamteri-cinovnici,ili bi morali dati nekakov smisao zivotu mladim ljudima,ili je crkva u doba komunizma odgajala,a sad sloboda,zasto i u crkvenim krugovima ima samoubojstva.Zasto crkva svoju krutost,ne promjeni u njeznost,i da mladima objasni da je Isus utociste,ili je crkva mjesto prestiza ne kuzim.!!!

more_horiz
Puno puta mladi ljudi žele što više da uživaju u tome što im svet nudi, da isprobaju sve moguće stvari, kao što su alkohol, droge, duhan i zabava!!!
Nisu oni zainteresovani u crkvu i vjerovanje.
A kada vide da od zabave i svega toga se ne dobija sreća oni ne vide nikakav izlaz, jer nepoznaju istinu, koja im nudi ljubav, mir i sreću.

more_horiz
Dina, eto ja bih ti se skroz složila sa mirjam...pogledaj u Zagrebu je bio Taize-mladi.. moli predivno...vidjela sam na Tv i čula te molitve tu pjesmu...i eto...blago tim mladima koje je Bog privukao k sebi već u njihovoj mladosti...ona većina će doći na red..kad-tad...

moraju proči kroz gustu šumu kojekakvih ponuda i šipražje gdje se sakrivaju zamke...u koje znaju biti često poput srna uhvaćeni....

ali...
sve ima smisla....

to znam...jer i moj život prije Isusa i žive vode kojom me je napojio..imao je smisao..To je smisao Njegovog dolaska...

more_horiz
Ne bih se složio sa tobom Samaritanka.Da je tvoj život prije no što si upoznala radost spasenja imao smisao,zašto bi nam Božja Riječ govorila suprotno?Upravo zato treba mladima ukazivati na Kristovu spasonosnu žrtvu,a ne ravnodušno prihvaćati sve što se događa oko nas.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply