Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Novi svjetski poredak

power_settings_newLogin to reply
+7
Hell master
Daniel
hrvoje hrki
kainos
Izrail
Mali princ
maki
11 posters

descriptionNovi svjetski poredak - Page 4 EmptyRe: Novi svjetski poredak

more_horiz
Novi svijetski poredak nije produzetak jednog odredjenog sistema nego nesto "novo" sto ujedinjue sve sisteme. NIje pitanje dali je demokratski ili diktatorski sistem. Novi svijetski kalendar je nesto sto podupire globalnu ekonomiju tj. globalizaciju i stvara nove standarde. Kalendar nije ovisan od drzavnog sistema. Jedino sto ga sprecava su religiozni uzroci.

more_horiz
Prvo da rascistimo sa pojmom poredak, misli se na drustvenoekokonomski poredak u okviru drustvenoekonomske formacije..Aleksandar je kao utopista predlozio svojevrsno rjesenje za prevladavanje antagonizama medju ljudima .
On smatra da se njegovim sistemom ocjenjivanja covjeka po covjeku moze ostvariti nezamisliva sloboda i veliki potencijal izvora dobara koje omogucavaju raspodjelu prema potrebama adoprinose prema sposobnostima koje ce se vrlo brzo razviti na toj zakonitosti ocjenjivanja koja je jedna vrsta prakticne - ekonomske primjene zlatnog pravila.
Taj utopijski sistem za razliku od distopijskih - sigurno da je vezan i za kalendar, no on kako mogu raspoznati Aleksandrovu utopiju - nije izmisljeni - vec prirodni u kojeg se normalno uklapaju religije...i nikome se ne zabranjuje svetkovanje ..Taj sistem iskljucuje diktaturu i nasilnicki put u poredak..Ali, pitao je apostol za mudrost, hoce li od strane ljudi biti prepoznat kao mudar..
Maki , sto kazes na sadrzaj sa ove Aleksandrove adrese:
http://www.sarovic.com/

Evo kratkog predstavljanja, citajte dalje:
" socijalizam odumire dok je totalitarni kapitalizam poznatiji pod nazivom globalizacija ili kapitalistički imperijalizam dosegao vrhunac svoje moći. Kapitalizam se dalje ne može razvijati i zato sada predstavlja kočnicu razvoja civilizacije. Treba reći da je kapitalizam donio veliki ekonomski prosperitat čovječanstvu ali isto tako da on nikada nije bio idealan sistem. Kapitalizam stvara nepravde, eksploatacije, nezaposlenost, kriminal, nasilje, destrukcije, agresije i ratove. Kad uđe u veliku krizu, što je neminovno u skoroj budućnosti, kapitalizam će predstavljati veliku opasnost za čovječanstvo.

Ipak izlaz postoji i on je opisan u mojoj knjizi “Humanizam” koja je prikazana na ovim internet stranicama. Knjiga daje rješenje za probleme današnjeg društva. Ona opisuje novi politički i ekonomski sistem koji je podjednako prihvatljiv svima. Novi sistem će dati ljudima veće slobode nego što to danas mogu zamisliti, ali će također uspostaviti odgovornost svakog pojedinca prema svakom pojedincu u društvu. Čitav sistem je baziran na visoko razvijenom obliku demokracije. Vi ćete se vjerojatno iznenaditi kad uvidite da novi sistem može ostvariti veću produktivnost nego kapitalizam i stabilnost koju kapitalizam ne može osigurati uopće. Sistem će konačno prisiliti kapitalizam na povlačenje. Novi sistem sprečava glad, kriminal, ratove i sve oblike destruktivnosti u društvu i ohrabruje razvoj produktivnih snaga. Ukratko, predloženi sistem obećava bolji život svakome i harmoniju društvu. Predloženi sistem će, ja vjerujem, predstavljati condition sine qua non za dobru budućnost čovječanstva.."

Maki pokusaj smjestiti kalendar , koji je takodjer utopija u tu utopiju poretka..Naglasak je na poredak ...

more_horiz
[quote="aleksandar"]
apostol je napisao/la:
Mislim da je ovo ustvari jedna verzija komunizma..

Ja to ne bih nazvao jedna verzija komunizma zato sto komunizam nikada nije definiran izvan "Od svakoga prema sposobnostima i svakome prema potrebama". Ja mislim da moj sistem to moze ostvariti. Zasto? Prvo zato sto vlast nece imati autoriteti nego ce novi sistem dati svu vlast neposredno ljudima. Narod ce imati danas nezamislivu slobodu izbora koja ce omoguciti demistifikaciju usvojenog sistema vrijednosti. To moze ostvariti komunizam.

Aleksandar Sarovic
www.sarovic.com[/quote]

Bitan je prijelaz na sistem..Ako se sjeme novog sistema ne nalazi u njedrima staroga - tada građani ne mogu prepoznati sebe kao snagu dokidanja - kako Ti kažeš starog sistema vrijednosti - njegove političke i ekonomske kao i socijalne oblike - kao roba, privatna svojina..
Većina je komunista bila u zabludi po razvoju svijesti ..Odbacivanjem Boga odbacivali su i suštinu ljudske slobode..U Ponovljenom zakonu stoji zakon blagostanja:
<tr><tr><tr><tr><tr><tr>
Ponovljeni zakon 28,1Ako zbilja poslušaš glas Jahve, Boga svoga, držeći i vršeći sve njegove zapovijedi što ti ih danas naređujem, Jahve, Bog tvoj, uzvisit će te nad sve narode na zemlji.Ponovljeni zakon 28,2Svi ovi blagoslovi sići će na te i stići će te ako budeš slušao glas Jahve, Boga svoga.Ponovljeni zakon 28,3Blagoslovljen ćeš biti u gradu, blagoslovljen u polju.Ponovljeni zakon 28,4Blagoslovljen će biti plod utrobe tvoje, rod zemlje tvoje, plod blaga tvoga: mlad krava tvojih i prirast stada tvoga.Ponovljeni zakon 28,5Blagoslovljen će biti tvoj koš i naćve tvoje.Ponovljeni zakon 28,6Blagoslovljen ćeš biti kad ulaziš, blagoslovljen kad izlaziš.
Ponovljeni zakon 28,7Neprijatelje tvoje koji se dignu protiv tebe Jahve će položiti preda te potučene; jednim će putem izaći na te, a na sedam putova razbježat će se ispred tebe.
Ljudska svijest iz koje je čovjek izbacio Boga sužava svoj kapacitet na otuđenu fenomenologiju od koje propast nije daleko, a što ona uvijek odmah ne nastupa - to je milost Božja..

Svjetski poredak se narušava - ODBACIVANJEM KRŠĆANSKIH VRIJEDNOSTI:
“Mi smo potvrdili našu principejelnu poziciju neprihvatanja jednostranog poteza Prištine da proglasi nezavisnost”, rekao je Lavrov u saopštenju koje je dao posle razgovora sa Kondolizom Rajs. “Istakli smo opasne posledice takvog koraka, koji preti da uništi svetski red i međunarodnu stabilnost koji su se razvijali decenijama”, kaže se u saopštenju. U saopštenju se još dodaje da je razgovor inicirao Vašington..

more_horiz
apostol je napisao/la:
Kako doci do Novog sistema i tko je taj koji ce dati vlast ljudima ako ne neki ljudi - no cuvajmo se avangarde koja trazi diktaturu kao sredstvo ..

Danas se vlast osvaja na izborima.

apostol je napisao/la:

Nezamisliva sloboda - kakva je to sloboda koja se ne moze zamisliti?

To je sloboda veca nego sto se moze zamisliti.

apostol je napisao/la:

Kako mozemo birati ako to sto izabiremo ne postoji?
Dakle - treba stvoriti.
A sto treba prije promijeniti i tko to i kako?

Treba doseci znanje.

apostol je napisao/la:

Citao samo tvoj prijedlog o ocjenjivanju po sistemu zlatnog pravila, no kako izbjeci uzurpaciju grupa koji se iz nekih antagonistickih interesa izdizu iznad mudrosti jer vole vise ludost - kako pise Solomun.?

Ovo je dobro pitanje. Poanta je u tome da je utjecaj svake ocjene tako mali da se ne moze ocekivati negativno udruzivanje. Nece se udruziti 100 ljudi zato da bi nekoga lose ocjenili i tako mu oduzeli recimo 100 dinara. Ali i 1 dinar ce biti dovoljan da svako pazi da se ne zamjeri drugome. Dobro ne bas u svakom slucaju ali to je ipak bolje nego nista. Ali onaj ko se zamjeri stotinama ljudi ce poceti paziti da to vise ne cini. Ovo je nevjerojatno jednostavna i mocna ideja koja ce jako doprinijeti poboljsanju drustva.

apostol je napisao/la:

Ti kazes - da to moze ostvariti komunizam.
Tko je to Komunizam?

Kazu da je Isus Krist bio prvi komunist.

Aleksandar Sarovic
www.sarovic.com

more_horiz
maki je napisao/la:
Novi svijetski poredak nije produzetak jednog odredjenog sistema nego nesto "novo" sto ujedinjue sve sisteme. NIje pitanje dali je demokratski ili diktatorski sistem. Novi svijetski kalendar je nesto sto podupire globalnu ekonomiju tj. globalizaciju i stvara nove standarde. Kalendar nije ovisan od drzavnog sistema. Jedino sto ga sprecava su religiozni uzroci.

Koliko ja znam NWO ili NSP je prvi spomenuo predsjednik SAD Bush senior poslije kolapsa SSSR. Tada je rekao da je USA sada duzna uspostaviti vodecu ulogu u svijetu. To je podrazumijevalo expanziju korporacija po cijelom svijetu. Nije rekao da ce sve one drzave koje se tome suprotstave biti napadane ali to je mislio. To je politika koje ste u ovom trenutku svjedoci. Ta politika je rasturila i Jugoslaviju zato sto su u Srbiji pobjedili socijalisti koji su se suprotstavili korporativnoj ekspanziji i rasprodaji vlastitih dobara. I svi ostali ratovi danas su manje vise posljedica toga.

Aleksandar Sarovic
www.sarovic.com

more_horiz
abraham je napisao/la:

Maki pokusaj smjestiti kalendar , koji je takodjer utopija u tu utopiju poretka..Naglasak je na poredak ...

Abrahame, ja bih preporucio citanje moje price "Nebo" ovdje http://www.sarovic.com/scenarij.htm. To je komedija koja prikazuje svijetlu buducnost covjecanstva u jedan sat citanja. Ona se moze shvatiti kao religiozna ali ne mora. Garantiram dobru zabavu.

Aleksandar

more_horiz
jakob je napisao/la:

Svjetski poredak se narušava - ODBACIVANJEM KRŠĆANSKIH VRIJEDNOSTI

Slazem se sa tobom. Jedino bih pridodao da krscanske vrijednosti nisu do danas bile dovoljno usavrsene. U smislu da su bile dovoljno definirane onda bi drustvo bilo dobro. Danas jos uvijek nedostaje znanje koje moze napraviti dobro drustvo. Ja sam ga kreirao u svojoj knjizi Humanizam.

Aleksandar Sarovic
www.sarovic.com

more_horiz
Strah Bozji je uvjet primanja i primjene mudrosti, ali ludost , ludi ljudi nikako da se urazume nikakvom podukom..Privlacne definicije krscanskih vrijednosti za lude nisu privlacne - oni odbacuju mudrost i ne zanima ih oprostenje grijeha, oni vrse nasilje nad mudrima ..
Dobro drustvo koje si ti kreirao u knjizi Humanizam - da li si prakticno primjenio u nekoj maloj ili vecoj zajednici , uzmimo, dobrovoljaca..Budisti imaju neke slicne zamisli o stvaranju mira na zemlji, Vatikan kritikuje komunizam i kapitalizam, te predlaze solidarizam kao jedan oblik rjesenja problema siromastva..Solidarizam pretpostavlja plansko drustvo kontroliranog trzista i kontroliranih potreba uzimanjem u obzir zlatno pravilo - sto necemo da nama cine ljudi ne cinimo ni mi njima...Ludi se ne drze toga pravila..Kako ih urazumjeti..No zanima me da li si eksperimentalno dokazao prakticnu vrijednost utopijske revolucije ..Jesi li je tako nazvao ili, kako mislis provesti nesto sto na pr. ludi odbijaju i opiru se solidarizmu..

more_horiz
jakob je napisao/la:
- sto necemo da nama cine ljudi ne cinimo ni mi njima...Ludi se ne drze toga pravila..Kako ih urazumjeti..No zanima me da li si eksperimentalno dokazao prakticnu vrijednost utopijske revolucije ..Jesi li je tako nazvao ili, kako mislis provesti nesto sto na pr. ludi odbijaju i opiru se solidarizmu..

Moja filozofija opisuje proces razotudjenja koja vraca ljude njihovoj prirodi. Tako ce dobro do temelja i zauvijek pobijediti svako zlo. Sve o ovome mozes vidjeti u dvadesetak vrlo krathih clanaka ovdje http://www.sarovic.com/znacajne_misli.htm

Aleksandar Sarovic
www.sarovic.com

more_horiz
Aleksandar ispravno primjecuje:
Benny Hinn prikazuje svijetu izliječene ljude kao čuda i to ga je učinilo vrlo bogatim. To je nešto potpuno suprotno učenju Isusa Krista kojemu je Benny Hinn navodno potpuno odan. Benny Hinnov izgled i ponašanje na pozornici govori da je on šarlatan više nego bilo što drugo. On sigurno vara ljude, ali isto tako, on je jedna od rijetkih osoba koja je razvila sposobnost liječenja bolesti koje moderna medicina ne može izliječiti. Ali koliko je Benny Hinn stvarno uspješan u liječenju ljudi je ipak vrlo upitno. Dobio sam utisak da se sva Benny Hinnova izliječenja događaju neposredno prije predstave. Mi ne znamo koliko ljudi nije prikazano zato što nije izliječeno. Također ja sumnjam da je izlječenje koje on radi trajno. Kada predstava završi, ljudi se vraćaju istom načinu života koji ih je učinio bolesnim.

Slijediti instinkte - znaci slijediti grijeh..
Oslobodjenje od grijeha, oslobodjenje od zla postize se novorodjenjem
bez ekonomskog poretka, silom pobjede Kristove nad grijehom i smrcu.To je kozmicka cinjenica...Dobrim djelima se ne moze postici dobra ljudska priroda.U tome je problem Marksa koji nije priunavao grijesnost ljudske prirode i mogucnost ponovorodjenja.Za njega je to sfera otudjenja..Razotudjenje osobe je posljedica spasenja, no zivimo sa otudjenicima koji odbacuju vjeru , odnosno u ime vjere cine zlo..Njima odgovara samo njihov sistem zla ispunjen hijerarhijom nasilja..

more_horiz
Prelažem poboljšanje tog sistema humanizma - inicijalnim pokretom solidarizma putem novorođenja kako bi se provelo naćelo svakome prema zlatnom pravilu -od svakoga prema zlatnom pravilu, jer bez novorođenja se to pravilo razvodnjava i otuđuje od sile Božje te se prokletstvo ponovo obnavlja narušavanjem zakona kvalitete upotrebne vrijednosti te se javlja inflatorni faktor obezvrijeđivanja kreativnog rada nasiljem nad vrijednošću manjom vrijednošću..No muslimani ne prihvataju novorođenje jer im je strana islamu - odbijaju smrt Isusovu...Oni prihvataju jednu druu verziju zlatnog pravila..

more_horiz
[quote="aleksandar"]
maki je napisao/la:

Koliko ja znam NWO ili NSP je prvi spomenuo predsjednik SAD Bush senior poslije kolapsa SSSR. Tada je rekao da je USA sada duzna uspostaviti vodecu ulogu u svijetu. To je podrazumijevalo expanziju korporacija po cijelom svijetu. Nije rekao da ce sve one drzave koje se tome suprotstave biti napadane ali to je mislio. To je politika koje ste u ovom trenutku svjedoci. Ta politika je rasturila i Jugoslaviju zato sto su u Srbiji pobjedili socijalisti koji su se suprotstavili korporativnoj ekspanziji i rasprodaji vlastitih dobara. I svi ostali ratovi danas su manje vise posljedica toga.

Aleksandar Sarovic
www.sarovic.com[/quote]

Ideja o NWO ili NSP je od osnivanja SAD-a. Ako imate Americku novcanicu od 1 Dolar mozete se to uveriti. Sjecam se Bushovog govora 1990 god. ali ne tako davno i pogreba Vojtile, kada su Bush-senior, Clinton i Bush Junior neovisno od ostalih drzavnika na poseban nacin prisustvovali i odali cast. Ovo je samo kao podsetnik onoga sto je bilo.
Gore sam napisao da uspostavljanje novog svijetskog kalendara (NSK) sprecava religiozni uzrok. Na prvom mjestu je Katolicka crkva zbog promenljivih blagdana kao sto je uskrs. NAravno to ne bi ni za pravoslalje ni za jevreje i ostale religije. Nakon II svijets.-rata 50-godina UNO su o tome debatirale i naisli na bariere koje u ono vrijeme nisu se mogli otkloniti. Danas nakon 50 godina se stvari drukcije odvijaju. S jedne strane imamo globalizaciju, opadanje krscanskih vrijednosti, opadanje moralanih vrijednosti u svakom pogledu koje se daleko razlikuju od prije (pogledajte TV-program prije 50 god. i danas), s druge strane imamo tendencije religioznog ujedinjenja (krscanski ekumenizam ali i dijalog katolcke crkve sa islamom). Gledajuci svijet kao cijelinu Amerika glede najnovijih dogadjaja diktira politicki pravac, a Vatikan religiozni pravac, onda se povijet moze ponoviti slicno kada je doslo do promjene kalendara za vrijeme Rimske imperije. Gregorijanki kalendar je uveo tadasnji papa Gregor za tocniji proracun uskrsnog blagdana. Promjena subote i nedjelje je takodjer kompromis izmedju drzave i crkve. Ako Vatikan na religioznom i Amerika na ekonomsko-politickom nivou nadju kompromis u uspostavljanu NSK onda clanice Internationalnog Kalendarskog Drustva u kome je bila i bivsa Jugoslavija mogu ga slobodno usvojiti. NSK nije nepoznat drzavama!

more_horiz
Novi svjetski poredak - naziv - prvi puta se spominje u vezi Versajskoga ugovora..
Novi svjetski poredak - Page 4 350px-Versailles-Chateau-FacadeJardin
Versaj
Ulazak SAD u prvi svjetski rat je dao snažan propagandni poticaj Antanti. Wilson je, nastojeći opravdati odluku da se pogaze predizborna obećanja i uđe u rat, toj odluci dao ideološko objašnjenje. Opisavši rat kao podrivanje temelja zapadne civilizacije, odnosno kao plod "despotskih" režima Starog svijeta, Wilson je držao da SAD imaju moralnu dužnost stari poredak temeljen na tajnoj diplomaciji velikih sila zamijeniti transparentnim sistemom temeljenom na ravnopravnim državama, odnosno modeliranom prema američkoj demokraciji. Time bi se spriječili svi budući ratovi, odnosno prvi svjetski rat učinilo "ratom koji će prekinuti sve ratove". Wilson je početkom 1918. te stavove iznio u programu zvanom 14 točaka, u kome je prvi put spomenuto pravo na samoodređenje naroda.
Wilson je iz ideoloških razloga bio prilično zadovoljan s februarskom revolucijom, isto kao i prilično razočaran s oktobarskom revolucijom, koja je u Rusiji srušili kratkotrajnu demokratsku vladu. Zbog toga je još krajem 1917. počeo podržavati kontrarevolucionare u građanskom ratu, a na sjever Rusije i u Vladivostok su poslani ekspedicijski korpusi. U samom SAD se to odrazilo kao antikomunistička histerija te niz represivnih mjera usmjerenih prema komunistima, socijalistima i anarhistima.
Nakon završetka rata Wilson je kao prvi američki predsjednik u povijesti službeno doputovao u Europu kako bi sudjelovao u radu versajske mirovne konferencija. Wilson je tada bio najpopularniji svjetski vođa - javnost ratom iscrpljenih zemalja Antante ga je držala spasiteljem, a 14 točaka su ga učinili herojem novostvorenih nacionalnih država na istoku Europe. Tako je Bratislava u Čehoslovačkoj u to doba promijenila ime u Wilsonovo mjesto (slovački Wilsonov grad).
Wilson je sav svoj autoritet i energiju uložio u stvaranje što boljem mirovnog ugovora. Inzistirao je da on sadrži odredbe o stvaranju Lige naroda - institucije koja bi u budućnosti morala garantirati svjetski mir. Versajski mirovni ugovor je tako donesen 1919. godine. Iste godine dobio je i Nobelovu nagradu za mir.
U Novom svjetskom poretku ima puno toga utopijskoga u odnosu na Danielovo proročanstvo..
14 Wilsonovih točaka Novog svjetskog poretka:

1. ugovori o miru trebaju se sklapati javno i poslije toga ne smije biti nikakvih tajnih sporazuma, a diplomacija će uvijek raditi javno
  2. apsolutna sloboda pomorske plovidbe tijekom rata i mira izvan teritorijalnih voda
  3. ukidanje svih ekonomskih prepreka
  4. snižavanje nacionalnih naoružanja na najmanju moguću mjeru koja odgovara sigurnosti pojedinih zemalja
  5. nepristrano rješavanje kolonijalnih zahtjeva, uzimajući u obzir interese naroda o kojima je riječ
  6. odlazak stranih vojnih snaga s ruskog teritorija
  7. odlazak stranih vojnih snaga iz Belgije i uspostava njene pune suverenosti
  8. oslobađanje cijeloga teritorija Francuske s korekcijom granice u Alzasu i Loreni koje su 1871 oduzeli Prusi
  9. uspostava Italijeu njenim nacionalnim granicama
  10. puna sloboda za autonoman razvitak naroda Austro-Ugarske
  11. evakuacija Rumunjske, Srbije i Crne Gore te slobodan prilaz moru za Srbiju
  12. autonoman razvoj za neturske narode u Osmanskom Carstvu, slobodan prolaz kroz Dardanele
  13. osnivanje slobodne Poljske s izlazom na more i priključenje Poljskoj onih teritorija koji su naseljeni Poljacima
  14. osnivanje Društva naroda, koje će pružiti jamstvo za političku i teritorijalnu neovisnost malih država

Kada se analizira američki pristup samoopredjeljenju naroda ada se može vidjeti u čemu je problem različitih pristupa ovom pitanju u svezi Kosovskog pitanja..kako je europska diplomacija činila niz grešaka u imitiranju američkog ujedinjenja - ujedinjenje Europe je tu učinilo osnovnu grešku je je povijest Europe tumačila izvan kršćanskih korjena.Drugim riječima Amerika je Europi ukrala Boga te se sada normalno ponaša -"proročki"..

Zadnja promjena: abraham; sri 20 vel 2008, 11:07; ukupno mijenjano 3 put/a.

more_horiz
Na samoj sredini novčanice jasno stoji: In God we trust (!). Neki čudan "bog" kojeg se stavlja na novčanicu pa njime trguje!?

Na desnom krugu vidimo Davidovu zvijezdu načinjenu od 13 petokrakih zvijezda obrubljenu debelom crtom, pa izgleda poput sunca ( svjetla) (jasan dokaz tko vlada Amerikom!). Ispod Davidove zvijezde je orao sa 13 crveno-bijelih crta, trinaest listova na grančici i 13 strelica. Orao u ustima ima vrpcu s natpisom (od 13 slova) "E pluribus unum" što znači "jedna množina". Broj 13 je broj kojeg je masonerija preuzela (na majmunski način) iz krščanske civilizacije i koji za njih označava Sotonu, zmiju, zmaja, onoga koji nagoni na kušnju i pobunu. Sotona je nositelj svjetla! Svjetlonoša. Orao je preuzet iz Egipta i simbolizira moć i razum. Davidova zvijezda simbolizira židovstvo i simbolizira tijek povijesti, prema kojemu se jedan narod diže a drugi nestaje, no Izrael ostaje vječno. Davidova zvijezda je na desnoj strani novčanice jer se "sunce rađa na istoku".

Lijevi krug označava kraj puta odnosno oživotvorenje ideje, koja dolazi s istoka. U lijevom krugu je piramida s okom umjesto vrha. Oko s jedne strane simbolizira medij koji sve nadzire, dok je s druge strane Isus Krist opisan kao "kamen koji odbaciše graditelji". Iznad piramide piše fraza od 13 slova "Annuit Coeptis" koja znači - naš pothvat će uspjeti. Na dnu piramide je cilj cjelokupnog židovstva i masonerije - Novus ordo seclorum - Novi Svjetski Poredak.

Novi svjetski poredak - Page 4 Untitled-1

Novi svjetski poredak - Page 4 OneDollar_NovusOrdoSeclorum

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply