Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionOproštenje ponuđeno svima EmptyOproštenje ponuđeno svima

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>1.Bog i oproštenje - stih - Rimljanima 5,8
"Ali Bog pokaza svoju ljubav prema nama time što je Krist, dok smo još bili griješnici, umro za nas"
2.Oproštenje u Bibliji
3.Oproštenje i pokajanje
4.Kako je Isus opraštao
5. Isusovo ispašatnje , krivica i oproštenje
6.Crkva i oproštenje.
7.Ljudi i oproštenje
8.Ljubav Božja i oproštenje
9.Strahopoštovanje i oproštenje
10.Zašto praštati
11.Od srca praštati
12.Nesebična služba i praštanje
13.Živjeti životom vjere i služba evanđelja

Poticajno razmišljanje: Zatvorenik, utamničen iz istog razloga zbog kojeg je cijela njegova obitelj bila ubijena- bio je pozvan u bolničku sobu u kojoj je ležao ranjeni neprijateljski vojnik koji je umirao.Uvijen u prljave zavoje progovorio je molečivo izgovarao .." Ne mogu zaboraviti što sam radio ... Oprosti mi!"
Stavimo se u njihov položaj.U kakvom smo mi položaju.Uz temu predloži neki stih, nije obavezno.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: Krizostom; čet 28 pro 2006, 15:46; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionOproštenje ponuđeno svima EmptyBožje oproštenje

more_horiz
"...prema odluci svoje volje,na hvalu slave svoje milosti,Njom nas dobrostivo obdari u Ljubljenome,u kome imamo otkupljenje krvlju njegovom,oproštenje grijeha,prema bogatstvu njegove milosti.(Ef.1:6,7)
Kada nas se uvrijedi,mi uglavnom reagiramo sa srdžbom prema svom uvreditelju.Kako ispraviti stvar u takvoj situaciji?--Opraštanjem!Oproštenje u tome slučaju znači slijedeće: uvrijeđena osoba svjesno treba potisnuti svaki osjećaj ljutnje ili želju za osvećivanjem te odustati od neprijateljskog uzvraćanja onome tko je tu osobu uvrijedio.Oproštenje je djelo čiste milosti;jer onaj tko je kriv i tko je uvrijedio drugoga,nema nikakva prava zahtjevati oproštenje.
Ako to usporedimo s Božjim oproštenjem,tada se jedino možemo diviti neizmjernoj milosti koju On iskazuje onima koji su sagriješili protiv Njega.
Svi smo mi počinili bezbrojne grijehe,"zbog kojih dolazi gnjev Božji na sinove neposlušnosti."(Kol.3:6)
Usprkos tome,svi koji prihvate Krista kao svog Spasitelja,očišćeni su od grijeha krvlju Božjeg Jaganjca,istinske žrtve za grijeh.(Otk.1:5)
Krist je pretrpio pravednu Božju osudu za naše grijehe.Na temelju Njegove žrtve,Bog je spreman besplatno oprostiti grijehe svakome tko mu prizna svoju krivicu.
Prigrlimo to oproštenje--prije negoli bude prekasno.Božja ponuda milosti još je uvijek na dohvat ruke.
Amen.

descriptionOproštenje ponuđeno svima EmptyRe: Oproštenje ponuđeno svima

more_horiz
Oproštenjem počinje novi deo život. Prošlost i ono što je bilo loše, zaboravljamo. Oprost nosi radost sa sobom. nekad može biti jako bolno, ali sa sobom nosi olakšanje i nova iskustva.
Najveći oprost dobivamo od Boga kroz Isusa Krista. Najveću ljubav Bog nam pokazuje, kada nama palim ljudima nudi novu šansu, i naše grijehe baca u dubine morske.
"Koliko je istok daleko od zapada, toliko udaljuje od nas bezakonja naša." Psalam 103,12

more_horiz
"Ako kažemo da nemamo grijeha,zavodimo sami sebe i istina nije u nama.Ako priznajemo svoje grijehe,vjeran je on i pravedan da nam oprosti naše grijehe i očisti nas od svakog bezakonja." (1 Ivanova 1:8,9)
Pitanje: Oslanjajući se na stih "Tko god je rođen od Boga ne griješi" (1 Iv. 3:9),neki smatraju da više ne griješe.Da li je to zaista moguće?
Odgovor: Ne,jer ovaj stih ne isključuje uzgredne ili slučajne grijehe koji su uvijek mogući.Taj stih pokazuje koje je obilježje novog života koji je primio onaj,koji se nanovo rodio vjerom u Isusa Krista, "rodio se od Boga."
Međutim,unatoč božanskog života u nama vjernicima,Biblija potvrđuje da svi činimo greške (Jakov 3:2).Nekada voljno ili pak iz neznanja.
Dok smo na zemlji,održavamo u sebi ovaj izvor zla koji Biblija naziva stari čovjek ili tijelo,koje je uvijek spremno da utječe na nas.U praksi,stičemo žalosna iskustva o njegovoj sili i to lako spoznajemo.Onaj koji izjavljuje suprotno,u stvari je neosjetljiv prema grijehu.On zavodi samog sebe i suprotstavlja se naučavanju Biblije.Međutim,vjernici nemaju nikakve isprike popuštati grijehu.U stvari,Sveti Duh u njima ima dovoljnu moć,koja je uvijek na raspolaganju da ih sačuva od zla.

more_horiz
Bog je milostiv i želi nam oprostiti naše grijehe, ako mi skrušena srca i sa pokajanjem stanemo pred njega u molitvi u zatražimo oproštenje. Ali ako mi i dalje griješimo i isti grijeh u svojem srcu gajimo, kako Bog može primiti naše traženje za oprost?
Svaki čovjek na ovoj zemlji pogriješi, to su posledice grijeha, ali Bog je nama dao priliku da se popravimo, da kroz njedovu Riječ mi prepoznamo naše grijehe i molimo se za pokajanje. On će nam sa ljubavlju oprostit i pomoći da se u sledećoj kušnji oodupremo i budemo jaki.

more_horiz
"I oprosti nam grijehe naše, jer i mi opraštamo svakome dužniku svojemu." (Luka 11,4)
Isus nas uči da mi od boga možemo dobiti oproštenje jedino ako i mi opraštamo drugima. Božja ljubav nas privlači k njemu i kada ta ljubav dirne naše srce, u njemu se mora probuditi ljubav prema našoj braći.
Ne smemo ni pomisliti da imamo pravo da uskratimo oproštenje onima koji su nas vređali, zato što nam nisu priznali svoju krivicu. Mi moramo pokazati sažaljiv duh prema onima koji su pogriješili prema nama.
Oproštenje koje nam Bog daje, nije samo pravni čin koji nas oslobađa osude. To nije samo oproštenje grijeha, nego oslobađanje od grijeha. To je izlivanje spasonosne ljubavi koja preobražava srce.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply