Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionUništavanje okoliša je grijeh EmptyUništavanje okoliša je grijeh

more_horiz
L'osservatore Romano izjavio kako nam je suvremeno vrijeme donijelo i
neke nove, duštvene grijehe te se zadržao spominjući njih sedam među kojima i uništavanje okoliša, znanstveni eksperimenti na ljudima i manipulacija genima.
Zanima me smatraju li i druge denominacije uništavanje okoliša grijehom? Jasno je da to smatraju lošim ponašanjem ali da li ispovjedaju grijeh uništavanja okoliša pred Bogom?

descriptionUništavanje okoliša je grijeh EmptyRe: Uništavanje okoliša je grijeh

more_horiz
Ivan 3:16
Dakle, Bog je ljubio svijet, ne samo vas i mene, nego svijet kao svoje stvorenje.
Uništavanje okoliša jest grijeh, jer nam je sve što imamo dano u Njegovoj milosti.

Ipak, važnije je znati da je svaki grijeh- grijeh u Božjim očima i da je kao takav svaki smrtan, a ne samo neki koji se ljudskom palom umu čine teži, od nekih koji su "lakši".

more_horiz
Dobro da li tvoja denominacija smatra onečišćenje okoliša smrtnim grijehom?
I do koje mjere to ide, da li je svaki papirić nepotrebno bačen, smrtni grijeh?

more_horiz
Ne mogu ti odgovoriti na to pitanje.
Ono što "moja denominacija" smatra grijehom, odnosno posljedicom grijeha sam ti pokušala odgovoriti u predhodnom postu.
A bacanje papirića ili u konaćnici smeća je svakako loše svjedočanstvo.

more_horiz
Rahela je napisao/la:
Ono što "moja denominacija" smatra grijehom, odnosno posljedicom grijeha sam ti pokušala odgovoriti u predhodnom postu.

Je li loše svjedočanstvo smrtni grijeh?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Rahela je napisao/la:

Pa ako znas da ce taj papiric unistiti zemlju,kao najlonski za 1000god.kad se ne moze oporaviti od toga i tadasnje generacije zbog gladi i nedostatka vode budu umirale procjeni sam jel smrtni ili nije?

more_horiz
Dina je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Rahela je napisao/la:

Pa ako znas da ce taj papiric unistiti zemlju,kao najlonski za 1000god.kad se ne moze oporaviti od toga i tadasnje generacije zbog gladi i nedostatka vode budu umirale procjeni sam jel smrtni ili nije?

Ti nemožeš jednostavno reći je li ili nije? A hvalite se (adventisti) da imate biblijske odgovore na sve.lol!

more_horiz
Koje su šume u Hrvatskoj sačuvane?
Jeste li vidjeli stari hrast kroz kojega je mogao proći automobil?

Uništavanje okoliša je grijeh Su.wide
Globalna ekonomija od propadanja šuma svake godine izgubi između dvije i pet tisuća milijardi dolara, dok je trenutna financijska kriza izazvala gubitak od oko 1,5 tisuća milijardi.

VEZANO • Richard Sandor: Trgovanje emisijom CO2 korisno je za spas klime
U moru ostaje do jedan kg kreme za sunčanje po kupaču

more_horiz
Izrail je napisao/la:
L'osservatore Romano izjavio kako nam je suvremeno vrijeme donijelo i
neke nove, duštvene grijehe te se zadržao spominjući njih sedam među kojima i uništavanje okoliša, znanstveni eksperimenti na ljudima i manipulacija genima.
Zanima me smatraju li i druge denominacije uništavanje okoliša grijehom? Jasno je da to smatraju lošim ponašanjem ali da li ispovjedaju grijeh uništavanja okoliša pred Bogom?

Ja ću po običaju napisati nekoliko oštrih rečenica za koje će naravno mnogi reći da napadam njihove svetinje,ali važnije su mi riječi nego zgrade:
Što kaže Jahve:
Ovako govori Jahve:"Nebesa su moje prijestolje,
a zemlja podnožje nogama!
Kakvu kuću da mi sagradite
i gdje da bude mjesto
mog prebivališta?2Ta sve je moja ruka načinila
i sve je moje" - riječ je Jahvina.

Što kaže Isus:
Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama
i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima.
Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata
i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti.
I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti."

Što kažu protivnici Jahve i Isusa:
http://images.google.hr/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hl=hr&q=Crkve&btnG=Pretra%C5%BEi+slike&gbv=2

more_horiz
Mislim da je ljucka bahatost prešla sve mjere pa nam danas ide sve u pogrešnom smjeru.Počevši od duhovnosti,morala sve oko sebe trujemo i zagađujemo i što je tu čudno kad se ljudi mrze žele zlo jedni drugima ,a mi smo ovu zemlju dobili od Boga na korištenje da ju sačuvamo za buduće naraštaje. I zato je to smrtni grijeh za sve koji misle kako to nije ništa ako bacim samo jedan papirić. A poslije to bude nešto veće i kad čovjek izgubi kontrolu tada dolazi do katastrofa kojima danas možemo posvjedočiti.

more_horiz
moj predlog je da civilnu vojsku ne sluze recimo na fakultetima i ostalim glupostima nego da idu na primer da ciste i cuvaju! svaki dan obale Dunava ili slicno Smile

i da se poradi sa solarnim celijama i drugim metodama, ne mozemo ugusiti ove sto rade sa naftom to ce sami sebi uraditi nego da radimo svoje na najbolji moguci nacin i da se ljudi organizuju, jako je tesko proci pored politicara, probao sam jednom pa nisam uspeo a bio sam stigao na "najvisu" tacku u politickom svetu tj na vrh zgrade Palate Pravde tj Bezumlja i tamo sam popio samar istine tj lazi, treba naci neke druge metode ovako vise ne ide

evo jedan predlog pisan seljackim recnikom jer je i tema uopste "seljacka"
Uništavanje okoliša je grijeh Osnoveprojektazazastitu.th

ijao ljudi sad sam se setio da uopste treba mali broj profesionalnih cuvara a da ostali cuvari budu vojnici u civilnoj sluzbi hahahah super! Very Happy e sad jos neko samo da me saslusa:drunken:

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply