Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

"Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"???

power_settings_newLogin to reply
+5
Medeni
UČENIK10
Štefek
Konin
simply
9 posters

description"Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"??? - Page 3 EmptyRe: "Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"???

more_horiz
Štefek je napisao/la:

Nije mi jasno kako se iz konteksta ovog odlomka može shvatiti da Isus misli kako je tijelo odijelo. Možeš li dodatno pojasniti?

Hodi li tko noću, spotiče se
jer nema svjetlosti u njemu.

Što može držati svjetlost ili tamu na jednom mjestu?
Materija=Omotač,posuda,odijelo,tijelo.
Štefek je napisao/la:

Kakva stajališta ti zastupaš u vezi s navedenom izjavom? Reinkarnacija ili nešto drugo?
Štefek. Shocked

To pitanje ću shvatiti u stilu:koji je moj konačni cilj?
Odgovor nalazim u ovim rečenicama(Iz knjige Nag Hammadi):

No, četvrta rasa nema kralja, to je savršena i od sviju najviša. Jer, oni će ući u sveto mjesto njihova oca. I oni će steći mir i spokoj i vječnu, neizrecivu slavu i beskrajnu radost.

description"Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"??? - Page 3 EmptyRe: "Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"???

more_horiz
Medeni je napisao:
Što može držati svjetlost ili tamu na jednom mjestu? Materija=Omotač,posuda,odijelo,tijelo.
Štefek je napisao/la:

Kakva stajališta ti zastupaš u vezi s navedenom izjavom? Reinkarnacija ili nešto drugo?
Štefek. "Bog voli grešnika, ali ne voli grijeh"??? - Page 3 Icon_eek
To pitanje ću shvatiti u stilu:koji je moj konačni cilj?
Odgovor nalazim u ovim rečenicama(Iz knjige Nag Hammadi):

No, četvrta rasa nema kralja, to je savršena i od sviju najviša. Jer, oni će ući u sveto mjesto njihova oca. I oni će steći mir i spokoj i vječnu, neizrecivu slavu i beskrajnu radost.

Prijatelju Medeni, osobno kad bi dvojio oko istinitosti i pouzdanosti Biblije, u smislu teksta napisanog pod nadahnućem od Boga, ili sumnjao u Uskrsnuće i svjedočanstva ljudi o njemu, teško bi tražio istinu u nekim drugim duhovnim knjigama koje govore o sličnoj duhovnoj tematici.
Imam dojam kako je ateistu lakše povjerovati da su Biblija i ostale vjerske knjige legenda nego da je Biblija legenda a neka druga knjiga je poruka od Boga.

Vjerujem u biblijske poruke. Vjera znači - dokaza nema... Ne može ni biti. Kad bi dokaza bilo onda bi se Bogu klanjalo kao moćnom vlastodršcu iz koristi i straha. Ovako - osobni stav - živim jednako bez obzira postoji li Bog ili ne. Način života, koji Isus propisuje posebno u Novom zavjetu, daje mnoge korisne moralne savjete kako sretnije proživjeti svoje vrijeme čak i za ateiste.

Ne dvojim da Bog i njihova sila imaju utjecaja na našu stvarnost, samo obično tiho. Moj 15-godišnji sin kod poroda dobio je bakteriju koja mu je perforirala crijevo. U bolnici su kasno reagirali i dobio je visoku temperaturu. Zamisli samo kakve je bolove trpio a nitko to nije znao. Operiran je u Klaićevoj. Bio je reanimiran, ima još ožiljke od elektroda. Kirurg je davao sve od sebe, ali nakon sanacije stanja rekao je da se sada možemo samo moliti. Postio sam, cijela crkva moje majke se molila za njega... Mjesec dana je ležao u bolnici. Tijekom hospitalizacije liječnici su napominjali kako će mu biti potrebna posebna ishrana (confused 93. godine u razdoblju ni rata ni mira, imao sam plaću 200 dem)...

Kad je otpuštan iz bolnice nam nisu nam ništa rekli o posebnoj prehrani, nego sve normalno...(?!)
Danas ide u gimnaziju, samo rijetko ima nešto smetnji kod probave zbog priraslica...

Mislim da nitko na kugli zemaljskoj ne može reći da li se, uz gospodina kirurga koji mu je spasio život, nije upleo Božji prst u sudbinu mog sina.
Bojim se da li je taj život skraćen zbog tretmana i napora koje je prošao, ali i ovih 15 godina su Božji blagoslov.
Doživio sam i druge situacije u životu gdje bi se moglo pomisliti o uplitanju Božjeg prsta, no uvijek je mogla biti i slučajnost. Zbog toga Istinu tražim u Bibliji, a ne izvan nje. Također, zahvaljujem gospodinu Bogu na svim blagoslovima koje u skromnom životu imam a nisam ih kao grešnik zaslužio.

Toliko od Štefeka. Medeni, želim tebi svako dobro i Božji blagoslov.Smile
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply