"Nema mira opakima," kaže Jahve. Izaija 48,22
"Nema mira grešnicima!" govori Bog moj. Izaija 57,21
Za put mira ne znaju oni, nema pravice na kolotečinama njihovim. Sami idu samo krivim stazama, i tkogod ide po njima, ne zna za mir.
Izaija 59,8
A vi, koji ostavljate Gospoda, koji zaboravljate svetu goru moju, koji postavljate sto bogu sreće i vino mirisno prinosite kao naljev božici sudbine,
Vas određujem za mač. Vi ćete svi pripasti na klanje, jer nijeste se odazvali, kad sam zvao, jer nijeste slušali, kad sam govorio, nego ste činili, što je zlo u očima mojim, i izabrali ste, što mi se nije dopadalo."
Zato ovako veli svemogući Gospod: "Gle, sluge će moje jesti, a vi ćete gladovati Gle, sluge će moje piti, a vi ćete žedni biti. Gle, sluge će se moje veseliti, a vi ćete se stidjeti.
Gle, sluge će moje klicati od radosti u srcu, a vi ćete jadikovati od žalosti u srcu i ridati iz duha slomljena.
Imena svoja ostavit ćete izabranima mojim za ukletvu. Svemogući Gospod ubit će vas, a slugama će svojim dati drugo ime. Izaija 65,11-15
Gospod daje moć narodu svojemu. Gospod blagosliva mirom narod svoj. Psalam 29,11 Kako su krasne na gorama noge glasnika radosti, koji navješćuju mir, koji donose radosnu vijest dobra, koji oglašuje spasenje, koji govori Sionu: "Bog tvoj kraljuje." Izaija 52,7