Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Rat i mir ili rat ili mir

power_settings_newLogin to reply
+4
Fazlija
Navi
Istina
jakob
8 posters

descriptionRat i mir ili rat ili mir - Page 2 EmptyRe: Rat i mir ili rat ili mir

more_horiz
Covjecanstvo u patnji, stradanja u nesrecama u bolestima.A ipak covjecanstvo voli zlo, ljudi vode ratove , ljudi izazivaju nesrece i vrse nasilje nad svojim bliznjima i konacno svojom slobodom da cine sta hoce i kako hoce cine nasilje i nad svojom dusom i nad svojim tjelom. Ljudi su bolesni.Ljudi koji su stvoreni na Bozju sliku okrenuli su ledja svom Tvorcu.I u tom polozaju oni ga ne vide,pitaju se zasto, ali ne da bi vidjeli,vec da bi ih Bog ostavio da cine i dalje sta im je volja jer kad bi htjeli vidjeli bi kad bi zeljeli culi bi.

Ponekad u svom beznadju traze izlaze u bilo cemu sto moze da im probudi nadu u izljecenje.Filozofija makrobiotike nudi izlaz i ozdravljenje.No ovaj izlaz je ustvari put u pakao.To je put u provaliju.

Makrobioticare cete najcesce upoznati kroz razgovor o zdravom zivotu i zdravom pripremanju hrane.Ipak Makrobiotika je laz i prevara najgore vrste,Avelin Kushi koja je bila misionar makrobiotike i zena jednog od osnivaca makrobiotickog nacina zivljenja je umrla od raka, kcerka Michio Kushia je umrla od raka, sam Michio Kushi je operisan od raka i to od predstavnika zvanicne medicine protiv kojih je pisao knjige.

Treba znati da se makrobiotika zasniva na istim principima kao i astrologija.Makrobiotika je vjesto pomjesana istine sa lazju i prevarom.Kao kada biste trazili hleb a onda shvatili da je hleb pun misjeg izmeta.Mislite da pretjerujem,onda vas molim da zajedno proucimo neke od makrobiotickih “istina” na Biblijskom i krscanskom principu.Takodje ovo ce biti korisno stivo i onima koji nisu krscani jer ce u ovoj knjizi naci podatke koji ce im pomoci da prepoznaju zablude makrobioticke filozofije.

Avelin Tomoko Kushi kaze

“…Tako dosta paradoksalno ,bas kad su LSD Ii marihuana postale popularne u SAD,zapoceli su nasi obrazovni pokusaji.Studenti su jedva cekali da pocnu novi nacin zivota,ali su poput lisca koje leprsa na vetru ili talasima-bez odredjenog pravca.Predavanja mog supruga imala su za cilj izmenu njihovog celokupnog nacina zivota; tako je sadrzaj svakog predavanja zavisio od stanja studenata iili njihovih zelja.Njegov metod nastave nije licio na sistematizovan nastavni program jednog skolskog kursa,vec se odnosio na citav niz akademskih i prakticnih tema,kao sto su orijentalna filozofija orijentalna medicina,orijentalna kultura;studija Svetog Pisma,Istorija,ishrana studija o zenama i deci,prirodno radjanje i obrazovanje,organizacija i briga o domacinstvu ,drevna i savremena nauka,hemija,siatsu masaza,lecenje dlanovima,doin,akopunktura,astrologija i astronomija.Meditacija i vezbe;Novi politicki i ekonomski sistemi kao i nova vizija buduceg sveta-sve je tu obuhvaceno.”(Michio Kushi,Prirodno ljecenje makrobiotikom iz uvoda Avelin Kushi)

Nema paradoksa, sile zla su jednostavno radile u isto vrijeme kroz vise kanala jedan od kanala ili medija bila su i jesu ucenja makrobiotike i Michio Kushia a drugi kanali su bili u uzimanju droga, jedno i drugo je imalo uticaj na svjest i volju covjecansva, jedno i drugo je zasnovano na iluziji.

Zapazite sljedece da Avelin kaze da su predavanja bila podredjena zeljama samih studenata i zavisila su od zelje studenata.

Za krscane ovo je signal za uzbunu jer Sveto pismo jasno kaze: Jer će doći vrijeme kad zdrave nauke neće slušati, nego će po svojijem željama nakupiti sebi učitelje, kao što ih uši svrbe, 2. Timotiju 4,3

Upravo su zelje bile te koje su oblikovale predavanje Michio Kushia.

No tu su bile i slicne demonske nauke kao sto je Lecenje dlanovima koje se zasniva na usresredjivanju energije pomocu dlanova na odredjene djelove tjela.Biblija jasno uci da energija i izljecenje zavise od Boga,Bog je izvor energije. Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim ? Psalam 27,1 Davidov

“U tebi je izvor životni, tvojom svjetlošću mi svjetlost vidimo.” Psalam 36,10

Ljudi koji preziru Bozji zakon zdravlja i srece i koji koriste Sveto Pismo kao mamac i kao sredstvo da prevare, su sljedbenici istog onog palog andjela koji je kusao Hrista u pustinji;” Grob otvoren grlo je njihovo, jezikom lažno laskaju, pod usnama im je otrov ljutičin, Rimljanima 3,13

….oni što su Istinu - Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen.” Rimljanima 1,25

No ipak ponekad izgleda da oni imaju uspjeha pored stotine mrtvih netko i ozdravi zar ne?

Za krscane ovo nije nista cudno oni su jasno upozoreni:”Jer tajna bezakonja već djeluje; samo treba da se ukloni onaj, koja sad zadržava. I onda će se pojaviti bezakonik, kojega će Gospodin Isus ubiti dahom usta svojih i uništiti sjajem dolaska svojega, Kojega je dolazak po djelovanju sotoninu sa svakom silom i znacima i lažnim čudesima, I sa svakom prijevarom nepravde među onima, koji propadaju, jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasili. I zato će im Bog poslati silu zablude, da vjeruju laži, Da se svima sudi, koji ne vjerovaše istini, nego volješe nepravdu. 2. Solunjanima 2,7-12

descriptionRat i mir ili rat ili mir - Page 2 EmptyRe: Rat i mir ili rat ili mir

more_horiz
Bioetika, etika zivota. Makrobiotika, etika velikog i sveobuhvatnog zivota, univerzalizam ili sveobuhvatnost, neo-humnizam ili covjecnost promisljena na novi nacin. To su eticke paradigme novog doba.

Imas lijepu definiciju,necega sto bas nije tako lijepo,neceg sto je previse vezano za egoizam,i iza cega stoji astrologija.Tocno i u Bibliji pise da ce to biti obiljezje novog doba, ne moze makrobiotika biti sveobuhvatnost,neo-humanizam.Sve sto iza sebe uzima K9,nije dobro a pogotovu na globalnoj razini.

more_horiz
Zadruzni sistemi ne zaustavljaju grijeh.
Vidio sam i prozivio nekoliko zadruznih sistema - njima je nedostajao iskupitelj..Ne sprijecava grijeh nacin proizvodnje i raspodjele - vec grijeh mora biti pobijedjen Ispunjenjem zakona - silom koja se dobija kroz vjeru u Isusa Krista..
To je opravdanje kroz vjeru i rast u popsvecenju koje nam daruje Bog miloscu na osnovu prihvatanja Krista kao svoga spasitelja..

more_horiz
Ilija:
Makrobioticare cete najcesce upoznati kroz razgovor o zdravom zivotu i zdravom pripremanju hrane.

To je istina, ali makrobiotika nije samo kuhanje. Nisam osobno makrobioticar, i sam sam svjestan da je njihov pristup prehrani neuravnotezen i sl. No to sve nije uopce tema ove rasprave. Ne govorimo o kuhanju ovdje?!

Ono zasto sam naveo makrobiotiku jeste da je ona jedna nova i sveobuhvatnija etika prirode i zivota (mozda naivna, mozda malo extremna) koja najavljuje novi trend. Ne treba sada ulaziti u detalje makrobiotike, ona je ovdje navedena samo kao usputan, ali vrlo znakovit primjer.

Ilija:
Treba znati da se makrobiotika zasniva na istim principima kao i astrologija.

Dina:
...iza cega stoji astrologija

Ne znam od kuda vam astrologija, niti kakve to uopce ima veze s bilo cime, nisam to uopce spominjao?!

Abraham:
Zadruzni sistemi ne zaustavljaju grijeh. Vidio sam i prozivio nekoliko zadruznih sistema - njima je nedostajao iskupitelj...

Nema samo jednog rjesenja koje ce rijesiti sve probleme svijeta odjednom. Dok god ostenete u idealisticnom uvjerenju da treba igrati samo na jednu kartu... bez obzira bila ona duhovna ili materijalna, propustit cete sagledati prirodu stvari. Ukoliko je ovo tema o ocekivanju Mesije i Sudnjeg dana, moram priznati da sam pogrijesio temu i da se necu vise uplitati. Zelim samo reci da svijet nece stati, niti se promijeniti preko noci. On se postupno i vjecno razvija (evoluira), a izraz toga je nova etika, novi proizvodni odnosi, ali i nova duhovnost. Sve to ide zajedno.

Zadruzni sustav naravno ne sprjecava grijeh, ali je sam po sebi izraz jedne nove duhovnosti i etike. Etike dijeljenja i rada za potrebe, umjesto etike sebicnosti i jurnjave za zaradom. Vec samim time on duboko rasjeca korijen pohlepe, oholosti i tastine na kojima se sada osnivaju ljudski odnosi.

Naravno, morate shvatiti da su ljudske sklonosti (lijepe i ruzne, plemenite i grijesne) sasvim prirodne, i da one nece samo tako nestati. Nece ih ukloniti nista magicno preko noci. Niti zadruzni sustav, niti yoga, niti dolazek Krista. Covjek ce uvijek osjecati poriv da ukrade, ali je stvar osobne etike da se tome odupre.

Jednako tako i u drustvenim odnosima mogu postojati humaniji i pravdeniji odnosi nego sto su to sada. Pa cak i sadasnji ekonomski sustav je mnogo napredniji nego robovlasnicki npr. O tome sam pokusao govoriti da ima nade, ali da ona nije bajkovita, nego da zahtjeva nase svakodnevno sudjelovanje. Neki pokazatelji koje sam neveo (eticki, drustveni i gospodarski) su u tom pogledu vrlo ohrabrujuci za buducnost!

more_horiz
Da nisam ni spomenuo da je makrobiotika samo kuhanje to je filozofija koja mjenja sve aspekte zivota i misljenja,kao i licnost jedne osobe koja kad zaista postane makrobioticar cini stvari koje su ranije za istu osobu bile nezamislive,ona je opasna po svojim korjenima i po svojoj primjeni a kako se slazem da je zasnovana na astroloskim principima tako ona niti moze niti ce uciniti dobro covjecanstvu.

Za krscane je vazno da ne treba da vjeruju makrobiotici jer je ona ljuska i demonska nauka.

Biblija jasno upozorava; “ Bdijte da vas ništa ne ulovi u zamku filozofije, te šuplje prijevare u naučavanju o ljudskim predajama, silama koje bi da uređuju svemir, a ne više Krist.” Kološanima 2,8

Upravo su filozofi ismijavali apostola Pavla:” Bijaše tu čak i filozofa epikurejaca i stoika koji se sastajahu s njim. Stanoviti govoraše: ` Što dakle hoće reći ta svraka? ` . A drugi: ` To treba biti jedan propovjednik stranih božanstava. ` Pavao najavljivaše u stvari Isusa i uskrsnuće.” Apostolska djela 17,18

Makrobioticka filozofija je suprostavljena I Isusu i nauci Evandjelja.Michio Kushi kaze sledece;

”Savet za trajno uklanjanje svih teskoca i tegoba-

Cilj ovog saveta je da usmeri osobu ka izmeni nacina zivota i misljenja(kvalitet misli i osecaja) Lice koje nudi ovakav savet nije vise samo doktor ili iscelitelj, vec igra i ulogu ucitelja koji poducava o pravilnom nacinu zivota, sto ukljucuje i praksu samospoznaje.”99.str.

Zapazite da se ovde covek usudjuje svoju volju nametati drugom covjeku i to tako da mu mjenja kvalitet misli i osjecaja, onaj koji to cini ne samo da vise nije samo doktor i iscelitelj- jer su to male titule!? -Vec on igra ulogu ucitelja….Ako se zapitamo da li je ucitelj ta osoba vidimo da pise da osoba koja savetuje igra ulogu nekog drugog dakle nekog ko se krije iza maske samog savjetnika.Jasno da se ucitelji makrobiotike koriste kao igraci njihovog Gospodara.

Biblija uci :Niti se zovite učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos. Matej 23,10 ucitelji koji uce a ne priznaju Krista i ne govore po Njegovoj Rijeci su lazni ucitelji koji svoje ucenje primaju od sotone i demonskih sila.

Apostol Petar upozorava; “Bilo je u narodu i lažnih proroka, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, onih koji će prokrijumčariti pogubna krivovjerja, zanijekati Gospodina koji ih otkupi, i navući na se brzu propast. 2. Petrova 2,1”

Na kraju Biblija je jasna da je proklet covjek koji se uzda u covjeka!

Tko smišlja zlo zove se učitelj podmukli. Mudre izreke 24,8

more_horiz
Ne znam od kuda vam astrologija, niti kakve to uopce ima veze s bilo cime, nisam to uopce spominjao?!

Da Fazlija, u tome je i opasnost,sto nisi spomenuo astrologiju,ali zasigurno stoji astrologija iza makrobiotike,u to se mozes sam uvjeriti,ako pogledas plan i seminare rada makrobiotike i sistem rada Kuschinog instituta.Sigurna sam da si ti to napisao iz najboljih namjera,i ne bi htjela da ti ovo uznes osobno,a ja ti govorim o informacijama do kojih sam dosal.U potpunosti vjerujem Iliji, ovo o mjenjanju osobnosti.Mozes vidjeti i sam ,kakav program nudi amsterdamski kuschin institut.A mislim da svatko tko je imao
zrela licnost,ne bi sebi dopustio,hraniti se kosom,misevima i krticom,ako postoje drugi oblici prehrane,jos k tomu astrologijom kao glavnom zivotnom filozofijom.Ja znam na sto sti stavio akcenat,i svi mi zelimo ovoj nasoj planeti mir i dobro,ali grijeh je previse uzeo njene stanovnike,do nekog preciscavanja mora doci,cija ce se vjerovanja ostvariti vidjetcemo,mi krsacani vjerujemo u brzi Kristov dolazak,ne mogu mnogo govoriti o drugim religijama u sto oni vjeruju,ali znam da svi ocekuju neki kiamet.

more_horiz
Mislim da ste se malo van teme uhvatili makrobiotike i atrologije, a o jedenju kose, miseva i krtica da ne govorim... To ne bih uopce mogao komentirati, jer doista ne znam da li makrobioticari jedu takve stvari li ne. osobno ne bih bio posve uvjeren u takve stvari, ali niti je to vazno za raspravu koju sam svojim prilozima potaknuo.

more_horiz
Ok mozda izlazim iz teme ali samo zbog cinjenicnog stanja,

Michio Kushi u svojoj knjizi”Makrobioticka domaca lekovita sredstva, iznosi sljedeci stav”U stvari sve moze da bude lekovito ako se shvate osnovni principi jin i jang”(sedmo poglavlje pod naslovom” tradicionalna orijentalna medicina zasnovana na lekovitom bilju”.)Ovo je za krscane i ljude koji su spremni misliti jasan pokazatelj da se prvo treba shvatiti i prihvatiti paganska ideja o jingu i jangu a jer ako ne prihvatite onda je sve uzalud, dakle trebate svoju vjeru podrediti vjeri u jing i jang.Naravno to je samo pocetak vjere u sintoizam zen budizam vede i sve ono sto se protivi Krscanskoj vjeri.

U ovom kratkom poglavlju navescu samo neke od “namirnica” koje se po ucenju Michio Kushija koriste u makrobiotici: -Skoljka

Omotac Jastoga

Lignja

Kisna glista

Bubasvaba

Zelena Zaba

Zmijska koza

Krtica

Ljudska kosa

Ovo su samo neki od primjera makrobiotickih ljekova tako ljek od Bubasvabe bi trebalo; da koristite u slucaju –prehlade,gripa

-mokrenje u krevetu izazvano jin uzrokom

-glavobolje sa uzrokom jin porjekla

Na osnovu orjentalne medicine i makrobioticke preporuke Michio Kushia kad vas boli glava potrazite bubasvabu isprzite i onda pretvorite u “lekoviti” prah…

Iako izgleda kao neslana sala ovo se smatra vrhunskom Naukom makroioticari svoje knjige zovu hvalisavim imenima kao kosmicko znanje,zakon univerzuma vrhunska mudrost.Ovakve i slicne “nauke” prvenstvemo su ruganje ljudskom intelektu i Bogu kao Stvoritelju.

Sto se tice bubasvaba i krtica Biblija uci da je to gadno.

Ništa odvratno nemojte jesti. Ponovljeni zakon 14,3

Što god ide na trbuhu i što god ide na četiri noge ili ima više noga između svega što puže po zemlji, to ne jedite, jer je gad. . 3. Mojsijeva 11,42

Svi krilati kukci neka su za vas nečisti - ne smijete ih jesti. Ponovljeni zakon 14,19

Svaka životinja što po tlu gmiže odvratna je. Neka se ne jede!

Ništa što puže na trbuhu, ništa što god ide na četiri noge ili na više nogu - nikakve puzavce što po tlu gmižu nemojte jesti jer su odvratni!

Nemojte sami sebe poganiti svim tim puzavcima što gmižu; ne prljajte se njima, da i vi zbog njih ne postanete nečisti.

Ta ja - Jahve - Bog sam vaš! Posvećujte se, dakle, da sveti budete, jer svet sam ja! Nijednim se puzavcem što po tlu gmiže ne prljajte! Levitski zakonik 11,41-44

O ljudskoj kosi ne treba ni govoriti ovakav nacin razmisljanja i idejnog intalekta ubrzo ce vas dovesti do toga da predjete na nokte a poslje mozda i na ljudske ostatke,jer kako Kushi kaze:” U stvari sve moze da bude lekovito ako se shvate osnovni principi jin i jang”

“Krtica kao ktonska zivotinja,simbolizira sve snage zemlje.Njezino grcko ime cini je srodfnom gusteru i sovi koji su kao i oni sljepi i koji kao i ona donose dobro.Za Asklepija boga iscjeljenja, se kaze da je najprije bio bog-krtica,kao sto je u Indiji bio Rudra,bog strjelac- iscjeljitelj.Krticnjak sastavljen iz podzemnih hodnika,mogao je takodje posluziti kao obrazac labirinta u Epidauru,posvecenog Asklepiju;taj se labirint istodobno poimao kao grob i kao podzemno boraviste boga.

Krtica se pojavljuje i kao simbol uvoditelja u tajne zemlje i smrti,a to uvodjenje kad je postignuto,stiti od bolesti i ljeci.Sa fizickog plana,na kojemu je krtica zivotinja ratarskih kultova,taj simbol omogucuje da se prijedje na duhovni plan,na kojemu je ona ucitelj sto vodi dusu kroz mrak i zavoje podzemnog lavirinta i ljeci je od njezinih strasti i smutnji.”Rijecnik Simbola.J Chavalier-A.Gheerbrant
naravno postoji i niz politickih ciljeva kojima makrobioticari zele uvesti mir u svjetu bilo putem filozofije ili zakona,ili drugih uticaja na drustvo u cjelini.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Mislim da ste se malo van teme uhvatili makrobiotike i atrologije, a o jedenju kose, miseva i krtica da ne govorim... To ne bih uopce mogao komentirati, jer doista ne znam da li makrobioticari jedu takve stvari li ne. osobno ne bih bio posve uvjeren u takve stvari, ali niti je to vazno za raspravu koju sam svojim prilozima potaknuo.

Ne bi se slozila s tim da nije vazno za diskusiju,jer je to cjela zivotna filozofija,u tome je problem.Ravnoteza izmedju tjela i uma se na jedan drugi nacin uspostavlja a ne abagloojbiskim metodama,iza kojih stoji astrologija.Moramo kusati duhove koji na okduzuju.Ispitivati nije grijeh.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

Hvala Ti Fazlija, puno si ulozio truda da nam na jednostavan nacin prikazes neke varijante zadrznog poduzetnistva koja uz pluralizam takvih istrazivanja nove etike zajednistva u koje jedan dio istrazivaca polaze nade kao sredstvo pridonosa svjetskome miru u sukcesiji slicnih istrazivanja..
U svakom slucaju pitanja makrobiotike se mogu posebno raspravljati iako je ishrana bitan dio svjetske politike ...
Hvala svima koji su se zalozili i u ovim pitanjima koja ce naci svoje mjesto u drugim topicima.
Ok

more_horiz
Slažem se sa tobom Abrahame da je Fazlija uložio veliki trud u obrazlaganju svojih razmišljanja o doprinosu miru, prosperitetu čovjeka i evoluciji duhovnosti u svijetu. Zato sve naknadne besmislene rasprave o makrobiotici i astrologiji ne zaslužuju mjesto na ovom topicu.

Čovječanstvo ima svojih dubokih problema sa kojima se jedva nosi na početku ovog 21-og stoljeća. Nama koji ipak živimo na jedan puno bolji način nego ljudi "trećeg svijeta" potrebno je stalno podsjećanje na to što se to strašno zbiva u svijetu.

Kada govorimo o ratu i miru, nasilju te o ishrani obratimo pažnju na slijedeće podatke koji se odnose na cjelokupnu svjetsku populaciju tj. na cijeli svijet:

- svake 102 sekunde u svijetu jedna osoba pogine u ratu,

- svake 61 sekunde jedna osoba bude ubijena,

- svakih 39 sekundi jedna osoba počini samoubojstvo,

- svakih 26 sekundi jedna osoba pogine u prometnoj nesreći,

- svake 3 sekunde jedna osoba umre od posljedica gladi,

- svake 3 sekunde umre jedno dijete mlađe od pet godina.

O takvim bi dešavanjima valjalo porazmisliti i dati svoj komentar. U stvari, pitam se na kraju kuda sve to vodi?

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro
O takvim bi dešavanjima valjalo porazmisliti i dati svoj komentar. U stvari, pitam se na kraju kuda sve to vodi?

Jesu li ova desavanja znak zalaza svijeta ili samo jedna depresivna prolazna etapa?
Dok s jedne strane vidimo rasipnost veceg dijela zapadnog svijeta koji u konzumizmu kopa sebi grob jerpopstaje bescutan i pored velikih intelektualnih i etickih resursa
Euro ukazuje na pokazatelje o strahovitom trendu svijeta;

Današnji je svijet različit od svijeta iz vremena ekumenskih skupština u Baselu i Grazu, tada je Europa tražila put slobode i ujedinjenja. Nije se očekivalo da će se veoma brzo morati sučeliti s terorizmom, s povećanjem jaza između bogatoga Sjevera i siromašnoga Juga, sukobljavanjem između kultura i religija, velikim seljenjem stanovništva; nije se moglo očekivati da će znanstveni i tehnički razvoj sa sobom donijeti tako važna etička pitanja, s drugačijim viđenjem ljudske osobe. To su izazovi za Europu i svijet: ne možemo se više zadovoljiti svjetlom koje dolazi iz stoljeća Umova, odnosno Prosvjetiteljstva, tehničko-znanstvenim svjetlom svjetske moći; traži se nova svjetlost, zelimo li to svi koji tradicionalno poznajemo evandjelje ili uopce želimo li svjedočiti i tražiti tu svjetlost a da iz nje vec unaprijed iskljucimo odgovornost za zaustavljanje zalaznog trenda svijetau kojem kao da zaista nema avangarde koja bi odusevila vecinu naroda..
Fijaskom socijalizma i marksizma nastalu dekadentnu prazninu jos nije popunila ni jedna kompletna pokretacka ideja nade koja pokrece narode..
Fazlija se potrudio naci jednu varijantu pozitivnih rjesenja na ekonomskom planu..No kako gigantski kapital oduseviti za jedan eticki solidarizam - transferizam kojim bi svijet mogao prezivjeti eticka usaglasavanja..

Jedan podatak : svakih petnaest sekundi krsti se uranjanjem jedna osoba - ?
Mislim da denominacijske doktrine zaostaju za vremenom..
Njihova socijalna eshatologija nije u skladu sa evandjeoskom odgovornoscu za sudbinu bliznjih..
One ne zagovaraju moderno zlatno pravilo razdiobe dobara..
Da li se zaista radi o novorodjenju koje nije zainteresirano za duse u svijetu, zar spaseni nisu odgovorni?

more_horiz
Human civilization has now reached a critical stage of
transition. Exploitation of one human being by another
has assumed alarming proportions. At critical
junctures in the past, when exploitation had reached
the zenith point, history witnessed the emergence of
mighty personalities who were able to overcome the
problems in society. Today also, the guidance of
mighty personalities with a comprehensive ideology is
required to lead humanity away from the edge of
disaster towards a glorious future. The emergence of
such personalities is an indispensable necessity of
history.

P.R.Sarkar, 1969

more_horiz
Ali, kako dalje:

<table id=clanak cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td class=naslov12px width="100%">'Oko Kosova se stvara eksplozivan presedan'</TD></TR>
<tr><td height=4></TD></TR>
<tr><td>Rat i mir ili rat ili mir - Page 2 0049007.17</TD></TR>
<tr><td class=tekst>'Stvoren je opasan presedan za međunarodno pravo i sigurnost, presedan koji može učiniti eksplozivnom situaciju u nekoliko područja', rekao je Gorbačov.</TD></TR>
<tr><td class=tekst>
MOSKVA - Bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov optužio je Zapad da zaobilazeći rezolucije UN-a u pitanju Kosova stvara "opasan" i "eksplozivan" presedan za Europu.

Bivši sovjetski predsjednik izrazio je žaljenje što Europska unija i NATO u pitanju Kosova žele zaobići Vijeće sigurnosti UN-a.

"To je nečuvena odluka, bez temelja u političkom pogledu, a da ne govorimo o moralu", ocijenio je Gorbačov u članku objavljenom u dnevniku Rosijskaja Gazeta.

Rusija je tradicionalan saveznik Srbije i protivi se neovisnosti Kosova, koju bi kosovski Albanci trebali proglasiti početkom iduće godine.

Srbijanski parlament protivi se namjeri Europske unije da pošalje civilnu misiju na Kosovo koja bi trebala zamijeniti UN smatrajući da bi odluku o tome prethodno trebalo donijeti Vijeće sigurnosti UN-a.

Moskva međutim prijeti vetom ako Vijeće sigurnosti UN-a pokuša podržati neovisnost Kosova.

</TD></TR></TABLE>

descriptionRat i mir ili rat ili mir - Page 2 EmptyIdemo li ususret Papinskoj revoluciji preraspodjele dobra?

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Human civilization has now reached a critical stage of
transition. Exploitation of one human being by another
has assumed alarming proportions. At critical
junctures in the past, when exploitation had reached
the zenith point, history witnessed the emergence of
mighty personalities who were able to overcome the
problems in society. Today also, the guidance of
mighty personalities with a comprehensive ideology is
required to lead humanity away from the edge of
disaster towards a glorious future. The emergence of
such personalities is an indispensable necessity of
history.

P.R.Sarkar, 1969

Kako uspostaviti univerzalni poredak pravednog i održivog razvoja?

Predstoji li nam dramaticna globalna preraspodjela dobra
na primjeni principa nade ili tragedija ...:

Idemo li ususret Papinskoj revoluciji preraspodjele dobra?

Papa: Sve jače dolazi do izražaja nepravedna podjela dobara

U globaliziranom svijetu sve jače dolazi do izražaja nepravedna podjela dobara, povećavajući tako očaj, rekao je papa Benedikt XVI. u propovijedi na svečanoj misi koju je u nedjelju, na svetkovinu Bogojavljenja, predvodio u bazilici Svetog Petra
Primjetivši da su i danas aktualne prorokove riječi prema kojima jaka magla zahvaća narode, Sveti je Otac kazao da se ne može reći da je globalizacija sinonim svjetskog poretka.
"Sukobi radi gospodarske prevlasti i zgrtanje energetskog, vodnog blaga i sirovina otežavaju posao onima koji rade na stvaranju pravednijeg i solidarnijeg svijeta", upozorio je Papa i dodao da je potrebna velika nada koja će dopustiti da se izabere zajedničko dobro sviju umjesto luksuz manjine i bijeda mnogih.
"Postaje sve očitije da će samo trijeznim načinom života, popraćenim ozbiljnim nastojanjem oko ravnopravne podjele dobara, biti moguće uspostaviti poredak pravednog i održivog razvoja. Da bi se moglo tako radikalno izmjeniti gospodarski poredak potrebna je velika nada, koja proizlazi samo od Boga i to ne bilo kojeg Boga, već Boga s ljudskim licem, koji se očitovao u betlehemskom Djetetu, na Križu i u Uskrsnuću", rekao je Sveti Otac.

----------------

Papa Benedickz XVI je u propovijedi ukazao na Umjerenost kao stil života koji zahtjeva globalnu preraspodjelu..
No , radikalna racionalna promjena stila života od konzumizma ka umjerenosti koja bi dovela do preraspodjele 80% bogatstva koje drži u svojim rukama 17 % stanovništva ne može se započeti bez reforme u katoličkoj crkvi jer njeni vjernici su također posjednici svjetskog bogatstva..No ako krene reforma u KC morat ce krenuti reforma i u protestantskim crkvama , a to znači reforma Američke ekonomije koja je vezana za sadašnji položaj Amerike u svijetu..
Papa bi morao imati jaču ekonomsku, političku i stratešku dimenziju svoga autoriteta..Kako će to ostvfariti ako ne tako što će pokrenuti siromahe u ekonomsku i socijalnu nadu koju je nekada obećavao komunizam ...

more_horiz
Kada se odvojila Eritreja od Etiopije, zar to nije bio presedan?

S jedne strane se ujedinjujemo, a sa druge strane se razjedinjujemo.
Nacionalizmi, rasizmi, seksizmi i sve moguće podjele rijetko kada su donijele nešto dobro.
Do kada ćemo trebati isticati što smo? Ujedinjena Europa, a zatim ujedinjeni Svijet bi trebali biti san svih nas ljudi. Svijet gdje nije važno koje si nacije, već jesi li čovjek u smislu dobra i zla.

more_horiz
Pravednik je napisao/la:
Kada se odvojila Eritreja od Etiopije, zar to nije bio presedan?

S jedne strane se ujedinjujemo, a sa druge strane se razjedinjujemo.
Nacionalizmi, rasizmi, seksizmi i sve moguće podjele rijetko kada su donijele nešto dobro.
Do kada ćemo trebati isticati što smo? Ujedinjena Europa, a zatim ujedinjeni Svijet bi trebali biti san svih nas ljudi. Svijet gdje nije važno koje si nacije, već jesi li čovjek u smislu dobra i zla.

Amen!

more_horiz
Ovako je nastala Oda radosti:

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply