Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

sto mozete uciniti da ne bude globalno zatopljenje

power_settings_newLogin to reply
+6
Istina
Euro
ILIJA
Medeni
UČENIK10
crusader
10 posters

descriptionsto mozete uciniti da ne bude globalno zatopljenje - Page 3 EmptyRe: sto mozete uciniti da ne bude globalno zatopljenje

more_horiz
Istina je napisao/la:
Pa zato sto ti sikljucivo kazes Bog je rekao ovako i onako i to je tako...Znaci stavljas sebe iznad Boga i svoje misljenje da je Bozije, sto apuslutno nije tako....To je znak iskljucivosti i fanaticnost, sto nas dragi Gosp. zaista nije bio....Niti zeli da mi trujemo svoje duse na taj nacin...

ako je Bog rekao da je svinjetina necista, onda je necista.

reci mi ti svoje misljenje oko toga sto je bog rekao da je svinja necista,dali je po tebi smijemo jesti???

descriptionsto mozete uciniti da ne bude globalno zatopljenje - Page 3 EmptyRe: sto mozete uciniti da ne bude globalno zatopljenje

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
Istina je napisao/la:
Pa zato sto ti sikljucivo kazes Bog je rekao ovako i onako i to je tako...Znaci stavljas sebe iznad Boga i svoje misljenje da je Bozije, sto apuslutno nije tako....To je znak iskljucivosti i fanaticnost, sto nas dragi Gosp. zaista nije bio....Niti zeli da mi trujemo svoje duse na taj nacin...

reci mi ti svoje misljenje oko toga sto je bog rekao da je svinja necista,dali je po tebi smijemo jesti???

Bog je isto tako rekao: Ne onečišćuje čovjeka što ulazi u usta, nego što iz usta izlazi - to čovjeka onečišćuje." Ovo o čemu ti govoriš je materijalistički nazor starih židova, Isus je ipak imao pametnije ideje i znao je prioritete... Cool

.

more_horiz
Konin je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:
Istina je napisao/la:

Bog je isto tako rekao: Ne onečišćuje čovjeka što ulazi u usta, nego što iz usta izlazi - to čovjeka onečišćuje." Ovo o čemu ti govoriš je materijalistički nazor starih židova, Isus je ipak imao pametnije ideje i znao je prioritete... Cool

.

brate krivo si razumio, to necisto se odnosi na jedenje necistim rukama, procitaj marko 7 cijeli.

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:

Konin je napisao/la:

.

UČENIK10 je napisao/la:

brate krivo si razumio, to necisto se odnosi na jedenje necistim rukama, procitaj marko 7 cijeli.

To se odnosi na ideju da bilo šta materijalno može onečistiti ono što je jedino bitno, a to je duša i naša veza sa Bogom. Isus je tu bio vrlo jasan.

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
Istina je napisao/la:

Evo jedan koristan link za tebe i ostale koji se busaju u prsa citirajući Božje zakone:

http://www.forum.hr/showpost.php?p=10354&postcount=1

more_horiz
ja znam da adam i eva nisu jeli meso i da u kraljevstvu nebeskom se nece jesti!!!

more_horiz
Konin je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

Konin je napisao/la:

.

UČENIK10 je napisao/la:

To se odnosi na ideju da bilo šta materijalno može onečistiti ono što je jedino bitno, a to je duša i naša veza sa Bogom. Isus je tu bio vrlo jasan.

to se odnosilo na jelo s necistim rukama, marko 7

more_horiz
Konin je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:
Istina je napisao/la:

.

Apsulutno tocno!Primitivizam.Plitko gledanje na dubine Boziju.Bog je rekao da imamo savjest koja ce nas osuditi ili osloboditi,a to dali je svinjetina cista ili nesisto je banalnost koja samo dokazuje kako je lako biti "krscanin"na povrsini dok apsulutno neponazjemo Boziju dubinu....

more_horiz
grijeh ide iz manjih iskusenja prema vecim, ako si ti Bozje dijete tada te sotona tesko moze kusati preko grijeha kojeg mozes prepoznati preko savjesti, ali tu onda u takvim slucajevima dolazi u pitanje prehrana, cime sotona unistava tijelo i polako te odvaja od hrane nebeske i to se ne dogodi u tjedan dana, nego kroz duze vrijeme brate, pazi se toga, to je takodjer jedna od zamki sotonskih i mnogi su podlegli tome i odlutali od pravog puta ili ce odlutati od pravog puta...

more_horiz
mislim da ste fulali temu, otvorite temu o čistim i nečistim životinjama na teologiji...hvala!

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
mislim da ste fulali temu, otvorite temu o čistim i nečistim životinjama na teologiji...hvala!

Decki, zaista djelomicno promasujete temu ako ne mislite postaviti pitanje kako svladati civilizacijski problem prelaska na nemesnu ili manje mesnu ishranu..Vi nemozete smanjiti apetit Zapada, posebno Amerike iako tamo ima najvise raznih pokreta nejedenja mesa..
To je vezano i za promjenu svjetskog poretka itd.No , u skolama se jos ne predaje taj dio ekologije koji govori o principima prelaska na novu vrstu civilizacije ishrane..Apeti jos i dalje vlada Zapadom a glad na podrucju koje obuhvata do 80 % stanovnistva na Zemlji...
Molim da budemo manje fanaticni u smislu jesti-nejesti meso ili nemeso..
Potrazimo vise znanja iz nutricionizma koje nije ideologizirano vec je naucno..Nauka ne iskljucuje Biblijske norme vec ih potvrdjuje.No ako si netko sam izabere normu tada dovodi sebe u opasnost od posljedica neoblikovanog apetita i nanosi svom karakteru tj sebi veliku stetu..
Nemojte biti mljac-mljac gnjavatori- izberite uravnotezenu tipicnu ishranu koja je pripravljena za vas na osnovu znanstvenog recepta..Zelite li sebi ili drugome produljiti zivot za 20 % tada se odlucite ici pravim putem..Samouci tesko stradaju ako na vrijeme ne shvate i ne iskuse da pretjeravanje uvijek ima posljedice makar jeli i med - pise kod Solomuna..
U ishrani budimo mudri..Ako zelimo da nasi prijatelji jedu ono sto mislimo mi da je za njih bolje - nemojmo ih zato jesti i gnjaviti - prije ce nam vjerovati..Ovo mogu potvrditi i izjavom jednog mog prijatelja koji vis egodina nije jeo meso pa je dobio srcani udar..Ako cemo o tome i dalje bolje je da premjestimo raspravu na Zdravlje ili ako se tice cisto-necisto kako kaze Admin..
Objavljujem citat iskustva mog prijatelja :
"Ja sam bio vegetarijanac dvije godine i nisam jeo, meso, ribu niti jaja.
I nakon dvije godine sam doživio lakši srčani udar. Kao posljedica toga dobio sam kronični panični poremećaj, koji me muči i zbog njega ne mogu normalno živjeti već svaki dan piti tablete koje mi pak loše djeluju na psihu.

Nikad neću zaboraviti taj slučaj kada sam se onesvjestio kada sam htio izletiti iz tramvaja od straha. Nakon toga me probolo u predjelu prsnog koša.
A punih dvanaest dana sam imao stezanje u predjelu oko srca i to 24 sata na dan.

Slijedeći dan sam otišao kod doktorice. Kada sam joj ispričao što mi se dogodilo pitala me koliko imam kila. Imao sam 68 kilograma. A prije vegetarijanstva 84 kg. Odmah me upitala da li jedem meso, jer sam bio blijed u licu. Rekao sam da ne jedem.
Ona me poslala na krvne pretrage. Kada sam dolazio po nalaze u hodniku sam naišao na dvoje pripadnika Hare Krišna pokreta. Djevojka je sjedila na stolcu držala ispruženu ruku i drugom se držala za srce. Doktorica ju je pozvala u ordinaciju. Kada je izašla ušao sam ja.
Doktorica mi je rekla da nalazi pokazuju da imam ispodprosječnu razinu željeza i glukoze u krvi. Rekla mi je da je poremećeni nivo šećera u krvi, a još i željeza uzrokovao nesvjesticu i da je smanjenje željeza izazvano time što nisam jeo namirnice koje sadrže željezo. Ja sam pitao koje su to namirnice, a ona je rekla da je to meso.
I dodala:"Ali vama mladim ljudima nije bitno moje iskustvo premda imam 27 godina staža, nego slušate nekakve kvazi-eksperte za vegetarijanstvo. I ova djevojka prije tebe je doživjela istu stvar, ali ona je i prije dolazila kod mene i govorila sam joj da ako već ne jede meso, neka uzima hranu koja sadrži željezo. Ali me nije htjela slušati, jer je ona u Hare-Krišna pokretu i njoj je bitno što kaže neki doktor iz Hare-Krišna pokreta, a ne ja koja svaki tjedan primam ljude koji padaju u nesvjest i doživljavaju srčane probleme zbog neadekvatne prehrane kroz vegetarijanstvo."

more_horiz
brate abrahame, zelim ti reci da ovo nije istina, ja neznam sto je jeo tvoj prijatelj i naravno da nije pazio, moguce da mu se prehrana bazirala na sojinim proizvodima, bitno je da se hrana jede u pravo vrijeme, nemoze se voce jesti poslije jela, za svakog covjeka koji jede puno voca i kostunjicavog voca nema problema, zeljezo nije problem, ja sam 2,5 godine vegetarijanac i 2 godine vegan i zeljezo mi je cak malo iznad gornje granice, imam ga malo previse, ali samo da se razumijemo ja bas ne pazim previse, pazim ali ne da sam opsjednut s zdravim namirnicama, ali voce(sve vrste) je u mojoj prehrani temelj, bez voca sam mrtav, sto se tice tvog prijatelja on je zaglibio, nemoguce je da organizam ako se covjek zdravo hrani, odbacuje hranu koja je bila u raju, to nema smisal, mozda u pocetku da dok se tijelo ne privikne, ili ako je promjena dosla brzo i ako su odjednom izbacen i meso i mlijeko i jaja...covjek moze bez te hrane i trebao bi zivjeti bez te hrane.
http://www.advent.hr/prehrana/index.html

more_horiz
Ucenik10:
brate abrahame, zelim ti reci da ovo nije istina, ja neznam sto je jeo tvoj prijatelj

Sto nije istina?Ne znas sto jeo moj prijatelj - nije rijec o tome
vec - kako je jeo!Od deset osnovnih pravila zdravog zivota On je samo neke postivao ..Tako, kada postujuci deset pravila zdravog zivota na idolski nacin - tada nanosimo stetu ..Opomena , savjet i poduka onima koji se drze za Kristove ucenike ili bi htjeli biti ili bi ih mi takvima htjeli vidjeti, ne smije biti nasilna i fanaticna jer tada rezemo granu na kojoj sjedimo - a sjedimo na svjedocanstvu i iskustvu, jer im omogucavamo otpor..Oni trebaju prvo vidjeti da je lijepo za oko, dobro za jelo i mudrost..i korisno za zivot i spasenje..
Mi trebamo upravljati nasim apetitom i strastima , moramo ih pobijediti i u odnosu na bilo koju vrstu hrane..I u odnosu na voce!Danasnja hrana - koja je , kako kazemo bila u raju - sigurno da genetski nije takva..Uzgoj je takodjer deformiran..
Bitno je da imamo edukacijske centre i strucnjake kao i znanje o hrani koji olaksavaju odrzavanje zdravlja kako bi ga bolje mogli koristiti u sluzbi ovog vremena..
Reforma ishrane ne smije postati idol kojim plasimo ljude da se nece spasiti..Time sami sebe varamo i pridonosimo da duse imaju nepravilan odnos prema sadasnjoj istini u kojoj je vijest o ishrani jedan dio pripremanja tijela kao hrama Svetoga Duha koji se zalosti kada vidi nas fanatizam ili nemarnost prema znacaju ishrane..
Nas naglasak treba biti na pravilnom svjedocenju koje ce privlaciti a ne odbijati...Grubo receno - fanatik zdravlja je u stvari blizu oboljenja jer ne prikazuje pravilno nacela umjerenosti koja obuhvataju i duhovnu ravnotezu..Ne mozemo propovijedati opravdanje kroz vjeru na nacin da ga uvjetujemo jelom..Prvo je sto ucenici trebaju uvidjeti je veza izmedju reforme i duhovnoga rasta..Harmonija duhovnoga rasta ovisi o poslusnosti Svetome Duhu..

more_horiz
Krizostom je napisao/la:

U pravu si sorry.Nisam ja pocela o svinjetini.Shocked Laughing

more_horiz
[quote="UČENIK10"]brate abrahame, zelim ti reci da ovo nije istina, ja neznam sto je jeo tvoj prijatelj i naravno da nije pazio, moguce da mu se prehrana bazirala na sojinim proizvodima, bitno je da se hrana jede u pravo vrijeme, nemoze se voce jesti poslije jela, za svakog covjeka koji jede puno voca i kostunjicavog voca nema problema, zeljezo nije problem, ja sam 2,5 godine vegetarijanac i 2 godine vegan i zeljezo mi je cak malo iznad gornje granice, imam ga malo previse, ali samo da se razumijemo ja bas ne pazim previse, pazim ali ne da sam opsjednut s zdravim namirnicama, ali voce(sve vrste) je u mojoj prehrani temelj, bez voca sam mrtav, sto se tice tvog prijatelja on je zaglibio, nemoguce je da organizam ako se covjek zdravo hrani, odbacuje hranu koja je bila u raju, to nema smisal, mozda u pocetku da dok se tijelo ne privikne, ili ako je promjena dosla brzo i ako su odjednom izbacen i meso i mlijeko i jaja...covjek moze bez te hrane i trebao bi zivjeti bez te hrane.
http://www.advent.hr/prehrana/index.html[/quote]

Jevrejima 13,8 Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavijek.

Jevrejima 13,9 U nauke tuđe i različne ne pristajte; jer je dobro blagodaću utvrđivati srca, a ne jelima, od kojijeh ne imaše koristi oni koji življaše u njima.

Adventisti sedmoga dana su trebali davno ostaviti mljeko jaja i meso a zvanicno nisu do dana danasnjeg,trebali su svoja nacela zdravog zivljenja darovati kao blagoslov covjecanstvu itd dan danas u njihovim rijecima nema sile jer su sami odbacili ova nacela.

Dakle, iako Danilo kome je bilo dopusteno jesti meso nije jeo meso jer je njegova vjera bila u skladu sa nebeskim principima ipak mnogi Adventisti i dalje gledaju zeljno prema egipatskim loncima,sa druge strane ishrana mora biti uravnotezena jednostavna i zdrava ali ne tako da postane teret i filozofija ona mora da ima svrhu da izgradjuje tjelo a ne da sluzi apetitu,new treba se cuditi ovome svjetu ali se cudim kako je so postala bljutava i kako se cuva svjeca pod posudom....

Primjer koji je Abraham napisao jasno pokazuje na nepravilnu upotrebu hrane tj na njenu zloupotrebu sto je slucaj i kod vegeterijanaca ako je neko vegeterijanac a jede bjeli secer onda je on daleko od zdravog zivota ako pije cajeve koji imaju stimulaciono i nadrazujuce dejstvo onda je on daleko od zdravog zivota uglavnom jasno je da hrana treba biti na blagoslov jer nam je zato i data upravo kao sto nam je Bog dao svoju rijec da je primjenjujemo i da ona izgradjuje nas duhovni zivot tako tjelesna hrana treba da bude na blagoslov i izgradnju naseg tjela,kakva vjera takva i djela.....

Kološanima 2,20 Ako dakle umrijeste s Kristom počelima svijeta, zašto vas, kao da još živite u svijetu, vežu propisima:

Kološanima 2,21 "Ne dotakni se!" Ne okusi!" "Ne opipaj!"? Sve to propada s upotrebom,

Kološanima 2,22 To su zapovijedi i nauke i ljudske.

Kološanima 2,23 Imaju doduše priliku mudrosti po umišljenoj pobožnosti, postu i trapljenju tijela, ali u njima nema ništa časno, nego da se zasiti tijelo.

Naravno ovo ne znaci da se doticemo i da okusimo i da pipamo ono sto je nespojivo sa Bozanskim jer propisi su za prestupnike a djeca Oca nebeskog cine volju njegovu po Duhu Svetome.

Za to smo mi svjedoci i Duh Sveti, kojega Bog dade svima, koji se pokoravaju njemu." Djela apostolska 5,32

Jer Gospod, Bog tvoj, ide usred tabora tvojega, da te štiti i da ti preda neprijatelje tvoje. Zato neka je tabor tvoj svet, da ne nađe kod tebe ništa nečisto i da se ne odvrati od tebe. Ponovljeni zakon 23,14

Ipak tema je sta mi mozemo uciniti,kako ja vjerujem da je ovo krscanski forum nadam se da ima onih koji zeljno ocekuju novo nebo i novi zemlju ,nadam se da ima onih koji cekaju odmor u Hristu i oslobodjenje pravednika jer to je jedini put koji ima smisla-

A koga imam ja u nebu, osim tebe? Ništa me više ne veseli na zemlji! Psalam 73,25

more_horiz
Svaki krscanin bi trebao paziti sto jede i cuvati prirodu, a ne ciniti zlo bozjim stvorenima, onaj koji jede puno mesa moze se dovesti u situaciju da se razboli.

to sto ce isus doci uskoro neznaci da netrbamo cuvati planetu i prirodu i sva bica, nego odnositi se prema svemu s ljubavi, a e.g.white je bila protiv mesne ishrane i to sto su mnogi odabrali mesnu ishranu i ona zajedno s mljekom i jajima, i misle da je to nebitno, znajte da ce sotona to iskoristiti i kad se zbog nemara prema tijelu razbole, kusat ce ih svim silama da ih odvoji od molitve i boga. pa tko misli da ce izdrzati bolestan zadnje dane sotonske kusnje neka izvoli...

more_horiz
....slazem se da ne treba jesti meso itd......ali se ne slazem sa nekim gledistima sto se tice bolesti Danilo je bio vegetarijanac pa je bio u izvjesnim okolnostima bolestan...sto znaci da moramo imati stalnu cvrstu i nepokolebljivu vjeru bezobzira na okolnosti ili fizicko stanje.

more_horiz
da istina je da su mnogi adventisti se odmaknuli od onoga sto je govorila e.g.white, ali drugi krscani su jos u gorim situacijama, ali dobro, njihov izbor i oni ako se zele razboliti, onda mozda shvate, jer sotona ce preko toga kusati, mnogi ce na ovom polju izgubiti bitku u zadnje vrijeme prije dolaska isusa krista, ali nismo u redu ako se pretrpavamo mlijekom,mesom i jajima i drugim losim stvarima i onda kad se razbolimo, reci boze pomozi mi da ozdravim, prvo mi trebamo se truditi i postiti i truditi se koliko mozemo a onda ako se i dogodi neka lagana bolest, ona ce i proci brzo....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply