koliko ga puta jedes tjedno
UČENIK10 je napisao/la:koliko ga puta jedes tjedno
UČENIK10 je napisao/la:to ti nije dobro, sto kad se razbolis ces traziti boga da te ozdravi a sam nisi nista poduzeo da ne dodje do bolesti, naprotiv unistavas svjesno hram svetog duha a valjda znas koja je savrsena hrana koju nam je gospod dao, samo neznam kako ces sluziti isusu kad budes bolestan, a dokazano je da su vegetarijanci zdraviji, a vegani da ne pricam...
Istina je napisao/la:Jedan covjek u ovom slucaju nemoze puno uciniti, gotovo nista...
Medo je napisao/la:UČENIK10 je napisao/la:to ti nije dobro, sto kad se razbolis ces traziti boga da te ozdravi a sam nisi nista poduzeo da ne dodje do bolesti, naprotiv unistavas svjesno hram svetog duha a valjda znas koja je savrsena hrana koju nam je gospod dao, samo neznam kako ces sluziti isusu kad budes bolestan, a dokazano je da su vegetarijanci zdraviji, a vegani da ne pricam...
Pa i Isus je jeo ribu,a riba je za one koji ne znaju meso.
Opčenito mislim da su vegetarijanci neprijatelji ljudi koji se više zalažu za prava
zvjeradi nego za ljude.
Sugestiranje nekome da će se razboljeti nije baš pametno jer ko pod drugim
jamu kopa sam u nju upada.
Bolesti ne dolaze od jela već od onoga što je Isus rekao:
Ne onečišćuje čovjeka što ulazi u usta, nego što iz usta izlazi - to čovjeka
onečišćuje."
A što se tiće životinja držati ću se i dalje onoga što je Bog rekao Petru:
Kolji i jedi.
UČENIK10 je napisao/la:Medo je napisao/la:UČENIK10 je napisao/la:to ti nije dobro, sto kad se razbolis ces traziti boga da te ozdravi a sam nisi nista poduzeo da ne dodje do bolesti, naprotiv unistavas svjesno hram svetog duha a valjda znas koja je savrsena hrana koju nam je gospod dao, samo neznam kako ces sluziti isusu kad budes bolestan, a dokazano je da su vegetarijanci zdraviji, a vegani da ne pricam...
Opčenito mislim da su vegetarijanci neprijatelji ljudi koji se više zalažu za prava
zvjeradi nego za ljude.
onečišćuje."
Kolji i jedi.
pitanje dali je tebi stalo da budes zdrav???
Bog zeli da se mi brinemo za svoje zdravlje, on nas ne zeli vidjeti bolesne,nego zdrave, jer bolestan covjek nemoze sluziti bogu, pa ti sam zakljuci tko zeli da ti jedes meso svaki dan i da se razbolis, covjek treba jesti zivu hranu a ne mrtvu.
nebi rekao da je Isus jeo meso svaki dan, ja bih prije rekao da ga je on jeo par puta godisnje, ali oni nisu imali takav izbor biljaka kao mi danas, morali su uzimati i meso, bog je mesom skratio zivot.
nemoj mi samo reci da jedes i svinjetinu???
vegetarijanci su ljudi koji zele da i drugi zive, gdje je tu ljubav ako zakoljes zivotinju??????
Medo je napisao/la:UČENIK10 je napisao/la:Medo je napisao/la:UČENIK10 je napisao/la:to ti nije dobro, sto kad se razbolis ces traziti boga da te ozdravi a sam nisi nista poduzeo da ne dodje do bolesti, naprotiv unistavas svjesno hram svetog duha a valjda znas koja je savrsena hrana koju nam je gospod dao, samo neznam kako ces sluziti isusu kad budes bolestan, a dokazano je da su vegetarijanci zdraviji, a vegani da ne pricam...
zvjeradi nego za ljude.
onečišćuje."
Kolji i jedi.
pitanje dali je tebi stalo da budes zdrav???
Bog zeli da se mi brinemo za svoje zdravlje, on nas ne zeli vidjeti bolesne,nego zdrave, jer bolestan covjek nemoze sluziti bogu, pa ti sam zakljuci tko zeli da ti jedes meso svaki dan i da se razbolis, covjek treba jesti zivu hranu a ne mrtvu.
nebi rekao da je Isus jeo meso svaki dan, ja bih prije rekao da ga je on jeo par puta godisnje, ali oni nisu imali takav izbor biljaka kao mi danas, morali su uzimati i meso, bog je mesom skratio zivot.
nemoj mi samo reci da jedes i svinjetinu???
vegetarijanci su ljudi koji zele da i drugi zive, gdje je tu ljubav ako zakoljes zivotinju??????
Ajde ti meni ljepo objasni što je to živa hrana.
Pošto je Isus i Stvoritelj svega koji je jeo meso, zar misliš si pametniji od Isusa kojem je i ono malo biljaka bilo dosta za prehranu.
Nigdje ne piše u Bibliji da je Bog koji se piše velikim slovima mesom skratio život.Jedem i svinjetinu,šteta što nema i zmajeva na meniju,da okusim okus
njihova mesa.Vegetarijanci su ljudi koji neće odlučivati tko će živjeti,a tko neće, to je samo odluka Jahve i Isusa i ničija druga.
Mislim da je važnija ljubav prema ljudima ma kakvi oni bili,nego prema životinjama kojima je Jahve odredio da budu ovo:
I reče Bog:
"Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama
morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po
zemlji!"Na svoju sliku stvori Bog čovjeka,na sliku Božju on ga stvori,
muško i žensko stvori ih.
UČENIK10 je napisao/la:
ziva hrana je sirova hrana,sto vise jedes te hrane to si zdraviji!
svinjetina je zabranjena jer je necista!
Carl Lewis je rekao da je najbolje rezultate postigao kad je bio vegan
meso stvara agresivnost, pogledaj zivotinje koje jedu meso kako se ponasaju, a kako one koje jedu biljke...
Medo je napisao/la:UČENIK10 je napisao/la:
meso stvara agresivnost, pogledaj zivotinje koje jedu meso kako se ponasaju, a kako one koje jedu biljke...
Najveća svjetska otrovanja s tisućama ugroženih života, nastala su
upravo zbog korištenja toplinski neobrađene hrane, a o parazitozama da
i ne govorimo. No pokušajmo se na kraju vratiti našem naslovu koji
postavlja pitanje "sirova hrana - da ili ne?". Nije dobro sve što je "trend", a među inim trendovima konzumiranje sirove hrane nikada ne bih preporučio.
Sa: http://www.coolinarika.com/clanak/sirova-hrana-da-ili-ne
Svinje su masne ali nečiste hmmm ne znam od čega bi bile nečiste.
Moje omiljene životinje su uglavnom agresivni mesožderi.
[url=http://74.53.88.18/~sda/biblija/glava.php?prijevod=sve&knjiga=Levitski zakonik&glava=11#7]Levitski zakonik 11,7[/url] | A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista. |
[url=http://74.53.88.18/~sda/biblija/glava.php?prijevod=sve&knjiga=Ponovljeni zakon&glava=14#8]Ponovljeni zakon 14,8[/url] | A svinja, premda ima papke razdvojene, ne preživa: neka je za vas nečista. Njezina mesa nemojte jesti niti se njezina strva doticati. |
Izaija 65,4 | na grobovima stanuju i noće na skrovitim mjestima, jedu svinjetinu, meću u zdjele jela nečista. |
Izaija 66,3 | Ima ih koji kolju bika, ali i ljude ubijaju; žrtvuju ovcu, ali i psu vrat lome. Netko prinosi žrtvu, ali i krv svinjsku; prinose kad, ali časte i kipove. Kao što oni izabraše svoje putove i duši im se mile gnusobe njihove, |
Izaija 66,17 | Oni koji se posvećuju i čiste u vrtovima iza onog jednog u sredini, koji jedu svinjetinu, nečisto i miševe - svi će zajedno izginuti, riječ je Jahvina. |
UČENIK10 je napisao/la:Medo je napisao/la:UČENIK10 je napisao/la:
Najveća svjetska otrovanja s tisućama ugroženih života, nastala su
upravo zbog korištenja toplinski neobrađene hrane, a o parazitozama da
i ne govorimo. No pokušajmo se na kraju vratiti našem naslovu koji
postavlja pitanje "sirova hrana - da ili ne?". Nije dobro sve što je "trend", a među inim trendovima konzumiranje sirove hrane nikada ne bih preporučio.
Sa: http://www.coolinarika.com/clanak/sirova-hrana-da-ili-ne
Svinje su masne ali nečiste hmmm ne znam od čega bi bile nečiste.
Moje omiljene životinje su uglavnom agresivni mesožderi.
sad si napisao ono sto si prepisao od drugih, ti niti neznas sto jedes, dali ti znas da su koncentracije teskih metala 3-4 puta vece u zivotinjskim proizvodima nego u biljkama. gledao sam jedan dok. film u kojemu su rekli da u jednoj rijeci u kojoj su bile patke, a te patke su u sebi imale 80000puta vecu koncentraciju neke tvari, nego sto je u vodi.
nemoj mi molim te o coolinarici, ignac kulier i ekipa nutricionista koji pricaju svasta, pogledaj sto kaze nasa sestra Roberta Katacic-http://www.advent.hr/prehrana/index.html
na toj stranici ti je istina o tome sto je savrsena hrana, procitaj ako zelis biti zdrav...
sto ti pricas evi ti citat iz biblije brate:
[url=http://74.53.88.18/~sda/biblija/glava.php?prijevod=sve&knjiga=Levitski zakonik&glava=11#7]Levitski zakonik 11,7[/url] A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista. [url=http://74.53.88.18/~sda/biblija/glava.php?prijevod=sve&knjiga=Ponovljeni zakon&glava=14#8]Ponovljeni zakon 14,8[/url] A svinja, premda ima papke razdvojene, ne preživa: neka je za vas nečista. Njezina mesa nemojte jesti niti se njezina strva doticati.
Izaija 65,4 na grobovima stanuju i noće na skrovitim mjestima, jedu svinjetinu, meću u zdjele jela nečista.
Izaija 66,3 Ima ih koji kolju bika, ali i ljude ubijaju; žrtvuju ovcu, ali i psu vrat lome. Netko prinosi žrtvu, ali i krv svinjsku; prinose kad, ali časte i kipove. Kao što oni izabraše svoje putove i duši im se mile gnusobe njihove,
Izaija 66,17 Oni koji se posvećuju i čiste u vrtovima iza onog jednog u sredini, koji jedu svinjetinu, nečisto i miševe - svi će zajedno izginuti, riječ je Jahvina.
Meso je hrana koja stvara u ljudima agresivnost i otupljuje osjetila.
Bog je rekao budite savrseni kao sto sam ja savrsen, a savrsena hrana je ona koju su u raju jeli adam i eva, povrce nije hrana koju su oni jeli, ja osobno malo jedem povrca, iako hrana koju su oni jeli u raju nije bilo povrce...
Istina je napisao/la:Hmmm ali je i pitanje i savjesti i razumjevanja pojedinh dijelova Biblije...Tko ima usi neka cuje...Moj narod gine zbog neznanja...
|
|