Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Majka Tereza - tko je ona?

power_settings_newLogin to reply
+6
ljubičica
Mali princ
Spart
braslav
Izrail
Daniel
10 posters

descriptionMajka Tereza - tko je ona? EmptyMajka Tereza - tko je ona?

more_horiz
evo našao sam nešto o Majki Terezi, pa da prodiskutiramo...jedan intervju prvo:

Q: Do you believe if they die believing in Shiva or in Ram [Hindu gods] they will go to heaven?
A: Yes, that is their faith. My own faith will lead me to God, ... So
if they have believed in their god very strongly, if they have faith,
surely they will be saved.

Q: Today it does not seem that the Catholic Church is trying to convert
anymore. I know that John Paul II is saying now that those of other
religions are saved. You do not believe they are lost anyway, right?
A: No, they are not lost. They are saved according to their faith, you
know. If they believe whatever they believe, that is their salvation.

pa svjedočanstvo jedne opatice iz njezinog reda:

"I myself was in Mother Teresa's order, the Missionaries of Charity. I
am now a Christian. I was saved on 3/3/96 ... You are quite right about
the pagan influences on the order. When I was a postulant in Rome, we
had Hindu-style meditation techniques from a book called "Sadhana" by
Father Antony De Mello. Mother Teresa behaves like a Hindu guru. She
visits each convent at six monthly to yearly intervals. The sisters
seem to live for these visits and sit worshipfully at her feet when she
gives one of her talks. On the special occasion when she presented us
with our personal rosaries (in the postulancy in Rome) she said, "My
words are scripture for you," and of course she was right. All the
letters which she writes on "spiritual" matters are kept, printed and
copied and bound into volumes. Each convent has a copy of these volumes
of her words which are studied daily as Christians study the Bible.
Cuttings of Mother Teresa's hair and pieces of her saris are kept in a
cupboard in Rome, ready to be made into relics when she is canonized.

"But my main worry was the corporal penances used by the sisters and
kept in small hand-made drawstring bags, along with toothbrush, needle
and thread, etc. These include a whip made of rope and bracelets and
waist-chains made of something similar to gardening wire which pierce
the flesh. These penance implements are made by the novices in Rome.
This is dangerous to the health, but is kept secret." (Signed, Pamela
Hursch, England).

cijeli link:

http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/teresa/general.htm

descriptionMajka Tereza - tko je ona? EmptyRe: Majka Tereza - tko je ona?

more_horiz
ps nisam znao di da ovo stavim, pa Kriz stavi di ti misliš da je najprikladnije...

more_horiz
Majka Tereza je bila jedna predivna zena koja je cijeli svoj zivot posvetila potrebitima, u misijama. Ponosna sam sto nasa misijska skupina (djeca sedmog razreda moje zupe), nosi njezino ime i sto nastavljamo njezinim stopama i pomazemo gladnima u Africi.

more_horiz
Ona je bila humanistica ali kršćani nisu pozvani biti samo humanisti već navjestitelji pomirenja s Bogom kroz križ Isusa Krista. Gledano kroz tu prizmu ona nije bila kršćanka već samo humana žena. Jer ako su ti ljudi dobivali samo pomoć za njihovo tijelo i riječ utjehe koja im ujedno nije bila i riječ spasenja (a iz navedenog intervjua je vidljivo da nije), onda su ti ljudi otišli u vječnu propast. A ona, ako je bila kršćanka, nije učinila ono na što ju je Bog pozvao.

more_horiz
Mislim da covjek koji zivot kao majka Tereza,ne moze a da ne govori ljudima o velicini Bozjoj.Dopala mi se jedna recenica koju je majka tereza rekla:,,Ne mozemo ciniti velike stvari,samo male sa velikom ljubavlju.To je zena, koja zasluzuje respekt, za svoj rad i trud, samo nedaj Boze ,da ju netko proglasi sveticom,a ako vec nije nemam pojma,zasto mi ljudi imamo sklonosti ljude proglasavati svecima a ne slijediti ono sto oni dobro rade.

more_horiz
Meni ovo liči na onu Kad nemaš primjera kod sebe napadni tuđeg da i on bude loš. Tako će nam biti lakše.

Očito je po nekima grijeh Sestre Tereze to što je bila katolkinja pa kao takva ne može valjati.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Meni ovo liči na onu Kad nemaš primjera kod sebe napadni tuđeg da i on bude loš. Tako će nam biti lakše.

Očito je po nekima grijeh Sestre Tereze to što je bila katolkinja pa kao takva ne može valjati.

Ne, ona nam može biti primjer da moramo prilaziti ljudima gdje oni jesu i pružiti im pomoć ali ako si kršćanin prije svega moraš propovjedati o pomirenju kroz Krista. Gledala sam dokumentarac o njoj i čula upravo ono što je i Danijel stavio u post, a to se ne mogu odobravati ako se čovjek deklarira kršćaninom.

more_horiz
Joj gledao sam jednu krimi seriju poanta je na kraju bila da je neki krscanski naucitelj gnjavio jednog prosjaka s krscanskom teologijom dok je ovaj htio samo pojesti juhu, ovaj prosjak ga je ubio i tada pojeo juhu do kraja...

Pouka: Prvo pomoci tijelu covjeka, a kada je tijelo zadovoljno poraditi na duhu.

more_horiz
Znate ,samo sto je meni zao kao krscanki,sto nikoga od nas tako velikih krscana nema na moralu i etici,onda bi morali valjda stati pred zrcalom Bozje rijeci i reci,to je dobro to ne valja,a pogotovu ovi krscani novijeg datuma,oni bi tukli i vukle sve i svakoga,dokazujuci dogmatiku,ajmo mi tko, je od nas sto danas ucinio za Krista.Koliki su ljudi mogli vidjeti Krista u tvom zivotu,da li imas krscanske ili gladijatorske pobude dok pises post,ne zaboravite i dok sjedimo za PC, nebo nas cuje i vidi,ja sam za prakticno krscanstvo.Koliko je ljudi dans bez rucka,koliko ce njih spavati bez vecere.U Rotterdamu postoji osoba koja jucerasnji kruh ,iz pekare nosi autom okolo hrani one koji nemaju nikakvog kruha,ali ja ne moram tamo zivjeti,tu kraj mene moja susjeda stara,gladna,nemocna,ajmo biti takvi krscani.Neka ljudi s kojima komuniciramo vide Krista u nasim rjecima,lako mi u crkvama u kojima sjedimo,odmolimo,i idemo dalje,vidite kako su propovjedi Malog Princa divne,voljela bi takve katolike,pravoslavce i druge krscane sresti.

more_horiz
Dina je napisao/la:
Znate ,samo sto je meni zao kao krscanki,sto nikoga od nas tako velikih krscana nema na moralu i etici,onda bi morali valjda stati pred zrcalom Bozje rijeci i reci,to je dobro to ne valja,a pogotovu ovi krscani novijeg datuma,oni bi tukli i vukle sve i svakoga,dokazujuci dogmatiku,ajmo mi tko, je od nas sto danas ucinio za Krista.Koliki su ljudi mogli vidjeti Krista u tvom zivotu,da li imas krscanske ili gladijatorske pobude dok pises post,ne zaboravite i dok sjedimo za PC, nebo nas cuje i vidi,ja sam za prakticno krscanstvo.Koliko je ljudi dans bez rucka,koliko ce njih spavati bez vecere.U Rotterdamu postoji osoba koja jucerasnji kruh ,iz pekare nosi autom okolo hrani one koji nemaju nikakvog kruha,ali ja ne moram tamo zivjeti,tu kraj mene moja susjeda stara,gladna,nemocna,ajmo biti takvi krscani.Neka ljudi s kojima komuniciramo vide Krista u nasim rjecima,lako mi u crkvama u kojima sjedimo,odmolimo,i idemo dalje,vidite kako su propovjedi Malog Princa divne,voljela bi takve katolike,pravoslavce i druge krscane sresti.

Što želiš ovime reći Dina?

more_horiz
braslav je napisao/la:

Pouka: Prvo pomoci tijelu covjeka, a kada je tijelo zadovoljno poraditi na duhu.

Zanimljiv je slučaj na vratima Krasna. Petar nije prosjaku dao novce, nego ga je ozdravio.

Čula sam za jednu misijsku grupu koja uči siromahe u Africi novim vještinama kako bi mogli zaraditi za život.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Feba je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Što želiš ovime reći Dina?

Da, ako smo posteni, svi smo samo teoretski krscani,pasivni,ajmo koliko nas ima na ovom forumu ,kupiti vrecicu -sjemena salate,i poslati ljudima koji su gladni nek si posiju,vidjeli bi sto je krscanstvo,ajmo dalje kupiti vrecicu gotove juhe,danas bi 4x69 izracunaj koliko bilo skuhanih juha,i sve tako u tom stilu,a dok to dajmo,ajmo se samo s jednim covjekom pomoliti Bogu i ukazati na Kristovu zrtvu,za nas......</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:
Da, ako smo posteni, svi smo samo teoretski krscani,pasivni,ajmo koliko nas ima na ovom forumu ,kupiti vrecicu -sjemena salate,i poslati ljudima koji su gladni nek si posiju,vidjeli bi sto je krscanstvo,ajmo dalje kupiti vrecicu gotove juhe,danas bi 4x69 izracunaj koliko bilo skuhanih juha,i sve tako u tom stilu,a dok to dajmo,ajmo se samo s jednim covjekom pomoliti Bogu i ukazati na Kristovu zrtvu,za nas......

Zašto generaliziraš? Na osnovu čega si donijela taj zaključak? Poznaješ li svakoga od nas da si to mogla zaključiti?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Feba je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Da, ako smo posteni, svi smo samo teoretski krscani,pasivni,ajmo koliko nas ima na ovom forumu ,kupiti vrecicu -sjemena salate,i poslati ljudima koji su gladni nek si posiju,vidjeli bi sto je krscanstvo,ajmo dalje kupiti vrecicu gotove juhe,danas bi 4x69 izracunaj koliko bilo skuhanih juha,i sve tako u tom stilu,a dok to dajmo,ajmo se samo s jednim covjekom pomoliti Bogu i ukazati na Kristovu zrtvu,za nas......

Zašto generaliziraš? Na osnovu čega si donijela taj zaključak? Poznaješ li svakoga od nas da si to mogla zaključiti?

Da, imas prava generaliziram ,a ti mi reci u procentima,koliko to nije tako,naravno da ne poznajem svakoga od vas,ali poznajem covjeka kao bice,i neznam koliko je cemera i jeda na ovoj jadnoj zemlji,i koliko bi krscani mogli imati prostora za rad.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:
Da, imas prava generaliziram ,a ti mi reci u procentima,koliko to nije tako,naravno da ne poznajem svakoga od vas,ali poznajem covjeka kao bice,i neznam koliko je cemera i jeda na ovoj jadnoj zemlji,i koliko bi krscani mogli imati prostora za rad.

Ne znam i nije na meni da prosuđujem; jedan je koji će to učiniti. Imaš pravo, puno tuge ima na ovom svijetu i trebamo zasukati rukave i učiniti sve da donesemo Kristovo svjetlo u tuđe živote.

more_horiz
Majka Tereza je bila osoba kojoj se nije gadio netko gnojav, smrdljiv, bolestan, ukakan, ispovraćan, jadan, gladan, prljavi smrdljivi griješnik je dobio ljubav kroz njeno samilosno srce....nije razmišljala: e, on je griješnk, bezbožnik, šutnuću ga nogom u stranu, nego se pobrinula da se osjeti prihvaćen. To je ljubav Silnoga Boga na djelu kroz jednu malu, običnu albanku.

A mi smo tako veliki, napuhani, ugojeni, čisti, uredni, umiveni, počešljani i odvratno oholi. A ne znamo šta nas sutra može snaći. Šta da padnemo u krevet i ne možemo se mrdnuti, ovisni o tome tko će nam dati čašu hladne vode?

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Majka Tereza je bila osoba kojoj se nije gadio netko gnojav, smrdljiv, bolestan, ukakan, ispovraćan, jadan, gladan, prljavi smrdljivi griješnik je dobio ljubav kroz njeno samilosno srce....nije razmišljala: e, on je griješnk, bezbožnik, šutnuću ga nogom u stranu, nego se pobrinula da se osjeti prihvaćen. To je ljubav Silnoga Boga na djelu kroz jednu malu, običnu albanku.

I to je nešto na što se trebamo ugledati.

A mi smo tako veliki, napuhani, ugojeni, čisti, uredni, umiveni, počešljani i odvratno oholi. A ne znamo šta nas sutra može snaći. Šta da padnemo u krevet i ne možemo se mrdnuti, ovisni o tome tko će nam dati čašu hladne vode?

Da li i sebe tu ubrajaš?

Kako ćemo dati račun Kristu samo za sebe, trebamo se pitati da li ja činim ono na što me je Krist pozvao, da li ja činim djela milosrđa, da li ja propovijedam Krista, da li sam ja svjetlo i sol. Ta zamjenica mi ništa ne znači. Samo je paravan iza kojeg se može sakriti svašta.

more_horiz
Feba je napisao/la:

I to je nešto na što se trebamo ugledati.

Čujte uz dužno poštovanje ona je mogla biti takva zato što je katolkinja.
I to je dio nje koji bi mnogi htjeli zanemariti i izbrisati.
Daj Bože da i kod protestanata bude takvih primjera ali zasad nema.
Zašto.obred

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply