Sto mislite o ovome??
Istina je napisao/la:Nema primjera narvno jer Bog ne zeli da uzmemo zakon u svoje ruke nego da on bude taj....Logika.Ali samo kazem da je Boziji princip kazanjavanj u Starom Zavjetu bio da se zatru sela,gardovi i stoka ljudi koje nisu bili Izralci a sigurno je i medu njima bilo dobrih i pravednih ljudi ali bog nije birao...Znaci Bog je bio jako brutalan a Bozije rijec kaze da je on uvijek isti...
Istina je napisao/la:Nema primjera narvno jer Bog ne zeli da uzmemo zakon u svoje ruke nego da on bude taj....Logika.Ali samo kazem da je Boziji princip kazanjavanj u Starom Zavjetu bio da se zatru sela,gardovi i stoka ljudi koje nisu bili Izralci a sigurno je i medu njima bilo dobrih i pravednih ljudi ali bog nije birao...Znaci Bog je bio jako brutalan a Bozije rijec kaze da je on uvijek isti...
Istina je napisao/la:Pa upravo to zatiranje gradova ima veze sa oko za oko, jer ti su narodi nesto napravili Izraelu i onda ih je Bog zatro...Ako to nema veze sa temom neznam sto onda ima. Pa je ni ne govorim da je Bog nije ljubav, narvno da jest,ali je i on pokazao lice osvetnika,pa cak bio povrijeden,tvrdoglav...I pokazao je mnoge ljudske mane i vrline zato i kazem da pravednost koja je nama kao pravednost nije i Bogu...Meni se neke stvari u Bibliji cine jako nepravedne,ali su Bogu i te kako pravedne...Zato i mislim da ovaj koncept oko za oko treba shvatiti u drugacijem svijetlu,jer upravo pokazuje i druga lica Boznaskog osim njegove vjecne ljubavi....
Istina je napisao/la:Hmmm pa ja milsim da ti moje rijeci skroz krivo interpretiras ili da me neshvacas, zaista neznam,ali s ovim sta sam napisala htjela sam reci da je Bog kroz Stari Zavjet a Isus krot Novi zavjet pokazao svoju drugaciju stranu...Stranu osvetnika,stranu "osobe"koju je lako povrijediti,tugu,razocaranje,pa cak i mrznju i u skladu s tim kazem da je iako je u starmo zavjetu vrijedilo oko za oku, Bog je isti, jucer danas i zauvjek pa zato on i danas ostaje isti...Znaci po meni ako je Bog takav bio u proslosti takv je i sada osim sta je posalo Isusa da nam pokaze agape ljubav koja sad prekriva sve,ali ne i Boziji karakter...Ono sto ja sad kazem jest da tu parolu oko za oko treba shvatiti kao aktualnu i danas zbog razloga koje sam navela...Neznam sta je u ovom mom pisanju nejasno?
I ja upravo kazem da se Boga nemoze svesti na nasu razinu, jer se meni neki njegovi postupci cine nepravednim a u biti su za njega savrseno pravedni...I stoga i kazem da je Boziji karakter koliko god slican nama u biti je i toliko razlicit da ga mi nemozemo razumjeti a mozda i ne trebamo...Jer Bog je Bog.U biti sam napisala isto sto i ti pa ne kuzim u cemu me ispravljas???
Istina je napisao/la:A ja sam znala da si ti musko!
Slazem se da je Bog uvijek isti,ali i dalje ostajem pri svom da Bog iako pun ljubavi pokazuje i ljudski karakter, jer i jesmo stvoreni na njegovu sliku i priliku i onda mora pokazati svoju covjecnost koliko i bozanstvo,sto mu po meni daje jos vise na savrsenosti....I zasto se Bog nebi ljutio, mrzio a i ljubio, bas kao sto i Biblija kaze...Pa to za mene samo znaci da je savrsen jer u sebi ima sve...Bar ja tako na to gledam...
Pa cijeli Stari Zavjet je puno principa oka za oka...Pa recimo David zgrijesi sa Bes Sebom Bog mu se osveti, Saul ode s Jahvina puta, Bog mu se osveti,svi ratovi skoro u Bibliju...Neko napadne na sveti naraod a Bog pozove HAREM i sve potaraca...Mislim imamo li mi drugaciju Bibliju ili?
|
|