Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptiondijete-umjetnom oplodnjom Emptydijete-umjetnom oplodnjom

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>Zbog razlicitih uzroka danas je sterilitet ne retka pojava.Ima mnogo bracnih parova koji rade umjetnu oplodnju.Sto mislite o tome koliko je to moralno i kakva su vasa krscanska stanovista o tome?</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; sri 29 kol 2007, 21:39; ukupno mijenjano 2 put/a.

descriptiondijete-umjetnom oplodnjom EmptyRe: dijete-umjetnom oplodnjom

more_horiz
Postoji nekoliko metoda umjetne oplodnje. Ona metoda gdje se oplode više jajnih stanica a samo se nekoliko zametaka prenose u maternicu smatram da nije pogodna s kršćanskom stanovišta jer se igramo Boga i odlučujemo tko će preživjeti a tko ne tj. nekima damo šansu a neke zamrznemo, bacimo ili što već...

more_horiz
To je u redu.

more_horiz
umjetna oplodnja je samo pomaganje da se obavi zečeće. to je identično tome da umjesto da pješačiš, voziš auto.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Bhakti je napisao/la:
umjetna oplodnja je samo pomaganje da se obavi zečeće. to je identično tome da umjesto da pješačiš, voziš auto.

Ah,nisam sigurna da bi to bilo nekako slicno.Umjetnom oplodnjom,jest da je nekakava pomoc zacecu,ali ima tu i drugih pojava,recimo kako rece Feba,sto je s viskom oplodjenih jajasca,da li mi kao krscani imamo prava vrsiti selekciju,koje ce zivjeti a koje ne?Nije li to vrsta kanibalizma?A s druge strane,kako utjesiti zenu nerodkinju,koja je nemilosrdno sikanirana od svoje sredine?Kao ti nemas osjecaja,jer nemas djece,ti mozes samo odgajati djecu iz knjiga sto si naucila,sto tebi treba kuca bez djece si,ili ko ce ti biti nasljednik?Da li zna okolina koja ima dar djece,da u djelicu sekunde moze ostati bez toga,i da im bude vise i teze nego nerotkinji,kako vi gledate na moral,okoline,i sto bi sad bilo pravo i cisto pred Bogom?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Mislim da bi se svaki kršćanin trebao zauzeti protiv umjetne oplodnje... možda bi mogli prihvatiti oplodnju po sistemu nastanka samo jednog zametka, njegovu inseminaciju, ali znamo da je praksa potpuno različita. Tu se doslovno prave eksperimenti sa mnogobrojnim zametcima, većina drži zamrznuto u posebnim komorama, da bi tek pojedini nastavili razvoj i kasnije urodili rođenjem ljudskog bića. Jednostavno - manipulacija ljudskim životima koja se nikako ne bi smjela odobravati sa bilo kojeg moralnog stanovišta, naročito kršćanskog.

U vezi šikaniranja nerotkinja - moram priznati da nisam naišao na takav slučaj. Evo u mojoj okolini znam nekoliko takvih slučajeva i gotovo mi je nezamislivo da bi se netko izrugivao iz tuđe nesreće, ipak su to stvari koje čovjek nije sam sebi skrivio i ne može ih mijenjati.

more_horiz
pa i kod prirodne oplodnje dolazi do selekcije... samo jedan spermij usijeva, a višak se "baca", kao što se ovdje višci zametaka bacaju... a da ne govorim o seksu čiji cilj nije razmnožavanje, nego užitak, kad se svo sijeme "baca", jelte... nemojmo biti fanatični što se toga tiče, jer ćemo doći pred zid kada neće nerotkinjama biti nikakve pomoći, i kad nećemo više smjeti ni prisviriti seksu osim ako ne želimo praviti djecu.

more_horiz
Pri prirodnoj oplodnji dolazi do oplodnje samo jedne jajne stanice i nastaje samo jedan zametak, dok ovdje imamo veći broj zametaka, od kojih većina bude zamrznuta i ne doživi razvoj. Pri samom začeću određena su osnovna obilježja čovjekove fizionomije - spol, boje kose, boja očiju... možemo s punim pravom reći da čovjekov život započinje već začećem. Neusporediva razlika.

more_horiz
opet teoretiziranje koje pada u vodu kad dođe do pravih i ozbiljnih životnih situacija. da ti žena ne može zatrudnjeti i da je jedini način umjetna oplodnja, ne bi počeo govoriti kako to nije moralno jer se 3 neuspjela zametka bace.

more_horiz
Teoretiziranje upravo služi da ga primjenjujemo na stvarnost, da spoznamo što je valjano, a što nije i da se toga pridržavamo. Ako netko spozna da određeni postupak nije u skladu s Božjim zakonom i kršćanskom etikom, sigurno će se toga i pridržavati.

more_horiz
Bar sto se tice nas kriscana,e pa tu bi trebali biti jednoglasni i odbaciti svaki pomisao na vjestacku oplodnju.Mi koji svaki dan citajuci Sveto Pismo vidimo da je Bog taj koji otvarao i zatvarao materice zena(a Bog je isti juce,danas i zauvjek).Na sta nas to navodi da ako neka od sestara nema djece,neka se moli i posti(a i mi ce mo joj pomoci u molitvi)ali ako se ne desi da zanese,onda je to Bozija volja i takvu je treba prihvatiti.

more_horiz
....bull s.... ovaj istina je da je umjetna oplodnja sama po sebi nekako neprirodna.....sjetim se one sale "dete epruvete".....iako postoji vise nacina umjetne oplodnje....i kao sto je vec "Bhakti " naveo (nekako se pre cesto slazem s njim ?! Laughing ) a ja cu se nadovezati, umjetna oplodnja je "spas" za neke.....nitko nejde za time ako stvarno ne mora ! Naravno treba paziti na zloupotrebljavanje toga.....inace "Two thums up!"

more_horiz
Ruta je napisao/la:
Bar sto se tice nas kriscana,e pa tu bi trebali biti jednoglasni i odbaciti svaki pomisao na vjestacku oplodnju.Mi koji svaki dan citajuci Sveto Pismo vidimo da je Bog taj koji otvarao i zatvarao materice zena(a Bog je isti juce,danas i zauvjek).Na sta nas to navodi da ako neka od sestara nema djece,neka se moli i posti(a i mi ce mo joj pomoci u molitvi)ali ako se ne desi da zanese,onda je to Bozija volja i takvu je treba prihvatiti.

makar šta! to je kao da kažeš kad je netko ćorav - treba se moliti da mu Bog otvori oči, a ako ne, onda je Božja volja da bude ćorav. ali, ni u ludilu nositi naočale! ljudi moji, prije mnoge stvari nisu bile moguće, i ćoravim ljudima nije bilo spasa, a isto tako ni nerotkinjama, ni bolesnicima od raznih bolesti koje su danas izliječive. no, hvala dragom Bogu, dao nam je mozak da ga iskoristimo i izumimo načine na kojima ćemo izaći na kraj s raznim problemima. to što se neki ljudi panično boje znanosti je njihov problem, ali neka ne predstavljaju to kao ispravan stav, jer tako bismo živjeli i dalje ko u srednjem vijeku.

more_horiz
Korištenje naočala se ni na koji način ne protive Božjim zakonima i kršćanskoj etici, dok je sa umjetnom oplodnjom potpuno drugačija slika - radi se o manipulaciji ljudskim životima, što nikako nemože biti prihvatljivo sa kršćanskog stanovišta.

more_horiz
Bog nam je dao mozak i znastvenike isto tako...Znanost je opet napominjem kao novac vazno je kako je iskoristis...

more_horiz
Ne slažem se sa umjetnom oplodnjom.Onome kome je stalo da ima djecu neka usvoje koje,ima ih i previše gladnih.slad

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply