Medo je napisao/la: crusader je napisao/la: spaseni ce biti oni koji su primili Duha Kristova!
Kad mi to primamo taj duh? Pri začeću ili prorodu..?
Prije nego što te oblikovah
u majčinoj utrobi, ja te znadoh....
Ivan 3,3: Odgovori mu Isus: "Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!
Ivan 3,7: Ne čudi se što ti rekoh: "
Treba da se rodite nanovo, odozgor."
Ivan 3,8: Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha.
Ivan 6,63:
Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa. Riječi koje sam vam govorio duh su i život su.
Djela 5,32: I mi smo svjedoci tih događaja i Duh Sveti
kojega dade Bog onima što mu se pokoravaju. Rim 8,5.6: Da, oni koji žive po tijelu, teže za onim što je tjelesno; a koji po Duhu, za onim što je Duhovo: težnja je tijela smrt, a težnja Duha život i mir.
Rim 8,7: Jer težnja je tijela protivna Bogu: zakonu se Božjemu ne podvrgava, a i ne može. Rim 8,8: Oni pak koji su u tijelu, ne mogu se Bogu svidjeti. Rim 8,9: A vi niste u tijelu, nego u Duhu, ako Duh Božji prebiva u vama.
A nema li tko Duha Kristova, taj nije njegov. Rim 8,10: I ako je Krist u vama, tijelo je doduše mrtvo zbog grijeha, ali Duh je život zbog pravednosti.
Rim 8,14: Svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji. Rim 8,16: Sam Duh susvjedok je s našim duhom da smo djeca Božja. 1.Kor 2,14: Tjelesni čovjek ne prima što je od Duha Božjega; jer mu je ludost, i ne može da razumije,
jer treba da se duhovno prosuđuje. 1.Kor 2,15:
Duhovan pak prosuđuje sve, a njega nitko ne prosuđuje. 1.Kor 2,16: Jer tko spozna misao Gospodnju, tko da ga pouči?
A mi imamo misao Kristovu.