Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kako mogu biti spašen?

power_settings_newLogin to reply
+14
jony
Totus Tuus
Aladin
forestsilvy
Izrail
hrvoje hrki
cubela
vivi
Darko
braslav
Justin
vanja777
dominik
kainos
18 posters

descriptionKako mogu biti spašen? - Page 2 EmptyRe: Kako mogu biti spašen?

more_horiz
Milost Božja je potrebna za spasenje.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Milost Božja je potrebna za spasenje.

Poslijednja istina između onih 6 u rimokatoličkom katekizmu. study Idea

more_horiz
vjera
ufanje
LJUBAV

to je sve dobar temelj za :

dobra djela- molitvu, post, djela milosrđa

tko god misli da je SAMO vjera dovoljna , taj je u velikoj ZABLUDI, teško njemu:

jak 2

14Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti? 15Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje 16
pa im tkogod od vas rekne: "Hajdete u miru, grijte se i sitite", a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist? 17Tako i vjera: ako nema djela, mrtva je u sebi. 18Inače, mogao bi tko reći: "Ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi svoju vjeru bez djela, a ja ću tebi djelima pokazati svoju vjeru.

Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću." 20Hoćeš li spoznati, šuplja glavo, da je vjera bez djela jalova?

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
vjera
ufanje
LJUBAV

tko god misli da je SAMO vjera dovoljna , taj je u velikoj ZABLUDI, teško njemu:

jak 2

14Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti? 15Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje 16
pa im tkogod od vas rekne: "Hajdete u miru, grijte se i sitite", a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist? 17Tako i vjera: ako nema djela, mrtva je u sebi. 18Inače, mogao bi tko reći: "Ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi svoju vjeru bez djela, a ja ću tebi djelima pokazati svoju vjeru.

Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću." 20Hoćeš li spoznati, šuplja glavo, da je vjera bez djela jalova?

Šta si sad "novo" naumio? Shocked Da, svaka "vjera ne spasava.

more_horiz
Dizma je napisao/la:
vjera
ufanje
LJUBAV

jak 2

Šta si sad "novo" naumio? Shocked Da, svaka "vjera ne spasava.

ovo je eklatantan primjer kako vi reformatori izvrćete Bibliju
ne kaže se u luku svaka vjera , nego se kaže da vjera BEZ DJELA ne spašava
znači ne radi se o vjersko-denominalnim razlikama
tada ih normalno nije ni bilo, kao što ima danas preko 1000 raznih vjera,na žalost
ali to je umotvorina načitanih pismoznanaca reforme:(

more_horiz
Ah. brblja

more_horiz
Znate li kako možemo biti spašeni? Ako je itko to lijepo objasnio, onda je to ISUS!

On je bogatom mladiću rekao da "ostavi sve i ide za Njim"! On je učenicima rekao da se "odreknu sebe, uzmu križ svoj i idu za Njim"! On im nije obećao lagan i udoban način spasenja! Obećao im je da će plakati! Ići za Isusom - to je put i način spasenja - vjerujem da se s ovim svi slažemo??

E sad, što to znači IĆI ZA ISUSOM? Ljudi, nema filozofiranja - to znači odreći se sebe i uzeti križ! To je On rekao. A što to znači? Ova misao nadilazi pojam vjerskih zajednica. Ona nadilazi sve naše ljudske načine spasenja. Ova misao je vrlo duboka i vrlo snažna i OSNOVNA po pitanju spasenja. Čovjek može svašta raditi, ali ako se nije odrekao sebe i uzeo križ - TADA SPASENJA NEMA! U tom smislu, svaka vjerska zajednica koja pronalazi neke druge načine spasenja, načine i putove spasenja koji su u konfliktu s Isusovom formulom: ODRICANJE SEBE I UZIMANJE KRIŽA, svaka takva vjerska zajednica ima pogrešni način spasenja, pogrešnu nauku, nauku koja nije od Krista. I svaki vjernik koji slijedi učenje, put i način spašavanja koje takva vjerska zajednica preporučuje - BIT ĆE VJEČNO IZGUBLJEN!!

Zbog ovoga bi svaki iskreni kršćanski vjernik, koji želi biti pravi Kristov sljedbenik, u ovom zbunjenom vremenu morao imati kao glavnu obvezu - traženje ISUSOVOG PUTA (konkretno: taj vjernik mora dati sve od sebe, da shvati koja vjerska zajednica naučava "odricanje sebe i uzimanje križa", kao osnovu spasenja" - ima takvih zajednica više, naravno, ali za spasenje je osnovno ono što je osnovno, a detalje vjernik uči kroz cijeli svoj život). A ovo podrazumijeva i spremnost napuštanja vlastite vjerske zajednice, ako treba birati između njezinog i Kristovog načina spasenja. Kao posljedica, ovo dalje podrazumijeva "gutanje knedli", gutanje vlastitog ponosa, veliku poniznost i žrtvu. Ali žrtva je ono što je Isus i tražio, zar ne ("nositi križ")?

U svakom slučaju, zaključio bih, onaj tko IDE ZA KRISTOM, svakodnevno "nosi svoj križ" i svakodnevno prolazi kroz teškoće, kroz borbe, svakodnevno se žrtvuje (Pavao bi ovo nazvao "usmrćivanje tijela"). Uglavnom je ta žrtva "unutarnja borba", borba protiv samog sebe. Ta žrtva nije materijalne, nego duhovne naravi. Tko ide za Isusom, taj se BORI! U Pavlovim poslanicama, tek kad govori o svom kršćanskom iskustvu NAKON OBRAĆENJA, Pavao spominje borbu! Prije obraćenja borbe nije bilo, jer je on u svojim očima bio pravedni farizej!

Što mislite o ovome, braćo kršćani? Slažete li se sa svim?

more_horiz
cubela je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:
Kako mogu biti spašen? Što je dovoljno za spasenje?

Temelj je Kristova žrtva, a sredstvo spasenja jest moja ili tvoja vjera.Amen?!

i vrag i demoni , (pa i neki njihovi podanici na zemlji vjeruju)
pa isto tako neće gledati Boga u lice:D

Ideš van konteksta i otvaraš temu: djela iz Jakovljeve posl.. Tamo je drugi naglasak, tj. pojašnjenje za one koji su tvrdili da vjeruju ali vjeru nisu pokazali djelima. Opetujem: temelj spasa jest Kristova žrtva, a sredstvo spasa jest čovjekova vjera. Kad si spomenuo đavla i ostalu vojsku nevjernih, tu se hoće reći intelektualna vjera, npr. i danas će nevjernik reći: ja vjerujem da je taj vaš Isus negda živio, ali isti ne vjeruje u Njega i stoga nije spašen.
Mir i dobro ti želim.

more_horiz
Mogu biti spasen tako sto verujem Gospodu Isusu Hristu.

more_horiz
cubela je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:
Kako mogu biti spašen? Što je dovoljno za spasenje?

Temelj je Kristova žrtva, a sredstvo spasenja jest moja ili tvoja vjera.Amen?!

i vrag i demoni , (pa i neki njihovi podanici na zemlji vjeruju)
pa isto tako neće gledati Boga u lice:D

"Vjera" koju imaju demoni uopće nije spasonosna, makar znaju o Bogu više nego ćemo mi ikada u ovozemaljskom životu znati.
Spasonosna je vjera dar Božji. "Jer ste milošću spašeni po vjeri, i to nije
od vas, to je dar Božji." (Ef 2,8 )

more_horiz
Potpuno se slazem.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Potpuno se slazem.

ako si bio pripadnik kc ili pravoslavac , pa si otpao , budi siguran da će te Bog pitati što si napustio Crkvu koja ima puninu objave i apostolsko nasljeđe od početka kršćanstva

zato se ne uznosi nečim što ti uopće nije na uznošenje;)

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Mogu biti spasen tako sto verujem Gospodu Isusu Hristu.

šta mu vjeruješ?

čini mi se da mu ipak ne vjeruješ baš sve
evo samo za primjer:

Ivan 20,22-23

to rekavši dahne u njih i kaže im:
"Primite DUHA SVETOGA,
Kojima ( vi apostoli-svećenici-op HH) OTPUSTITE GRIJEHE,
OTPUŠTAJU IM SE,
kojima zadržite
zadržani su im"

ili npr:

Matej 16,18-22

Tebi ću dati ključeve KRALJEVSTVA NEBESKOGA, pa što SVEŽEŠ NA ZEMLJI, BIT ĆE SVEZANO NA NEBESIMA
A ŠTO GOD ODRIJEŠIŠ NA ZEMLJI, BIT ĆE ODRIJEŠENO
na nebesima.

ili ništa manje važno za spas i pravo ispovijedanje vjere.

Matej 26,26-29

UZMITE I JEDITE!
ovo je tijelo moje...

I uze čašu...
PIJTE iz nje SVI
Ovo je KRV moja, KRV SAVEZA koja se za mnoge
prolijeva na OTPUŠTENJE GRIJEHA.

53 Reče im stoga Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! 54 Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. 55 Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. 56 Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. 57 Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. 58 Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke." 59

pa ti sad razmisli čega nema u tvojoj denominaciji i vjerujem u većini ( ako ne i svih) reformiranih denominacija

more_horiz

ako si bio pripadnik kc ili pravoslavac , pa si otpao , budi siguran da će te Bog pitati što si napustio Crkvu koja ima puninu objave i apostolsko nasljeđe od početka kršćanstva zato se ne uznosi nečim što ti uopće nije na uznošenje;)

Dobro si to primjetio, neki olako odlaze od punine objave. Misleći da je kod drugih bolje. No sami saebi režu granu koja im spasenje znači.

more_horiz
Pa dragi moji,

cinimi se da sam vam vec to objasnio.

Do sada koliko vidim niste izneli ni jedan jedini argument kojim bi ste pobili moje istorijske cinjenice.

Ja cu se u pokajanju vratiti u Katolicanstvo, ako mi dokazete

da nisam u pravu. Pazite sta govorim, ovo je moja rec.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Pa dragi moji,

Do sada koliko vidim niste izneli ni jedan jedini argument kojim bi ste pobili moje istorijske cinjenice.

u KC imaš sve što imaš kod adventista , ali još i više- sakramente
pa sve i da oni nisu stvarni , vidljivi znakovi milosti , opet nećeš ništa izgubiti- što narod kaže od viška glava ne boli

more_horiz
rim 9:9-10 no sto to znaci, ljudi masom gledaju na to kao prejednostavno, ali krscanstvo uistinu jeste jednostavno. Najčešće znaju priznati Krista kad su sami u svojoj sobi, pa stoga kad udes u svoju sobu, iskreno iz srca kažes Gospodinu, da se kajes zbog svih grijeha i da zelis i da priznajes da on jeste kralj i da vjerujes da je on umro za tvoje grijehe, kao sto pise u rimljanima, i sto se dogada-u tom trenutku si spasen.
Za svakog predlazem na ovom linku procitati tocku 5 i 6.
http://rijeczivota.hr/index.php?id=34

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Pa dragi moji,

u KC imaš sve što imaš kod adventista , ali još i više- sakramente
pa sve i da oni nisu stvarni , vidljivi znakovi milosti , opet nećeš ništa izgubiti- što narod kaže od viška glava ne boli

Hrki sta je po tebi idolopoklonstvo?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply