Milost Božja je potrebna za spasenje.
Izrail je napisao/la:Milost Božja je potrebna za spasenje.
hrvoje hrki je napisao/la:vjera
ufanje
LJUBAV
to je sve dobar temelj za :
dobra djela- molitvu, post, djela milosrđa
tko god misli da je SAMO vjera dovoljna , taj je u velikoj ZABLUDI, teško njemu:
jak 2
14Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti? 15Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje 16pa im tkogod od vas rekne: "Hajdete u miru, grijte se i sitite", a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist? 17Tako i vjera: ako nema djela, mrtva je u sebi. 18Inače, mogao bi tko reći: "Ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi svoju vjeru bez djela, a ja ću tebi djelima pokazati svoju vjeru.
Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću." 20Hoćeš li spoznati, šuplja glavo, da je vjera bez djela jalova?
Dizma je napisao/la:hrvoje hrki je napisao/la:vjera
ufanje
LJUBAV
to je sve dobar temelj za :
dobra djela- molitvu, post, djela milosrđa
tko god misli da je SAMO vjera dovoljna , taj je u velikoj ZABLUDI, teško njemu:
jak 2
14Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti? 15Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje 16pa im tkogod od vas rekne: "Hajdete u miru, grijte se i sitite", a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist? 17Tako i vjera: ako nema djela, mrtva je u sebi. 18Inače, mogao bi tko reći: "Ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi svoju vjeru bez djela, a ja ću tebi djelima pokazati svoju vjeru.
Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću." 20Hoćeš li spoznati, šuplja glavo, da je vjera bez djela jalova?
Šta si sad "novo" naumio? Da, svaka "vjera ne spasava.
hrvoje hrki je napisao/la:cubela je napisao/la:Krizostom je napisao/la:Kako mogu biti spašen? Što je dovoljno za spasenje?
Temelj je Kristova žrtva, a sredstvo spasenja jest moja ili tvoja vjera.Amen?!
i vrag i demoni , (pa i neki njihovi podanici na zemlji vjeruju)
pa isto tako neće gledati Boga u lice:D
hrvoje hrki je napisao/la:cubela je napisao/la:Krizostom je napisao/la:Kako mogu biti spašen? Što je dovoljno za spasenje?
Temelj je Kristova žrtva, a sredstvo spasenja jest moja ili tvoja vjera.Amen?!
i vrag i demoni , (pa i neki njihovi podanici na zemlji vjeruju)
pa isto tako neće gledati Boga u lice:D
Jevrejin je napisao/la:Potpuno se slazem.
Jevrejin je napisao/la:Mogu biti spasen tako sto verujem Gospodu Isusu Hristu.
hrvoje hrki je napisao/la:
ako si bio pripadnik kc ili pravoslavac , pa si otpao , budi siguran da će te Bog pitati što si napustio Crkvu koja ima puninu objave i apostolsko nasljeđe od početka kršćanstva zato se ne uznosi nečim što ti uopće nije na uznošenje;)
Jevrejin je napisao/la:Pa dragi moji,
cinimi se da sam vam vec to objasnio.
Do sada koliko vidim niste izneli ni jedan jedini argument kojim bi ste pobili moje istorijske cinjenice.
Ja cu se u pokajanju vratiti u Katolicanstvo, ako mi dokazete
da nisam u pravu. Pazite sta govorim, ovo je moja rec.
hrvoje hrki je napisao/la:Jevrejin je napisao/la:Pa dragi moji,
cinimi se da sam vam vec to objasnio.
Do sada koliko vidim niste izneli ni jedan jedini argument kojim bi ste pobili moje istorijske cinjenice.
Ja cu se u pokajanju vratiti u Katolicanstvo, ako mi dokazete
da nisam u pravu. Pazite sta govorim, ovo je moja rec.
u KC imaš sve što imaš kod adventista , ali još i više- sakramente
pa sve i da oni nisu stvarni , vidljivi znakovi milosti , opet nećeš ništa izgubiti- što narod kaže od viška glava ne boli
|
|