Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Povratak prvoj ljubavi je igranje s vatrom.....

power_settings_newLogin to reply
+3
moki72
Mila
Spart
7 posters

descriptionPovratak prvoj ljubavi je igranje s vatrom..... - Page 2 EmptyRe: Povratak prvoj ljubavi je igranje s vatrom.....

more_horiz
No Nick je napisao/la:
moki72 je napisao/la:
govorim da su naši osećaji iskvareni grehom samo to

a mislis razum nije? ?? ?? ? ??? Smile

razum kao naša inteligencija mora se odvijati unutar i u skladu sa apsolutnom inteligencijom a to je Bog   NISI DOBRO RAZUMEO O ČEMU SAM PISAO !

descriptionPovratak prvoj ljubavi je igranje s vatrom..... - Page 2 EmptyRe: Povratak prvoj ljubavi je igranje s vatrom.....

more_horiz
Kod grešnog čovjeka - sve je iskvareno grijehom (razum, svijest, volja, emocije stavovi karakter itd), ali mi sve to imamo. Zato kada Bog započinje svoje djelo obračenja mora od nekud početi. A početak obračenja je na razumskom nivou.

Bog nam se predstavlja kao RIJEČ, a ne kao emocija, slika, miris, vibracija. A riječ mora progovoriti upravo razumu!!! Takvom grešnom i pokvarenom razumu (jer drugačijeg nemamo)!!! Ali razum nije nesposoban shvatiti ono što Bog objavljuje, nego je samo zaveden lažima i zabludama (u službi je lošeg gospodara). Ali kada se susretne sa istinom, sa Kristom, sa Svetim DUhom, sa Bogom - razum se susreće sa onim što ga prosvjetljuje, osvjedočava, potiče na promjenu!!! Duh Sveti progovara našem duhu (čije je jedno od osnovnih obilježja upravo razum). Tako počinje duhovnost.

S druge strane religioznost nema svoj oslonac u razumu, nego u našim emocijama, našim religioznim doživljajima, našem iskustvu (na nama)!!! Ali o tome drugom prilikom.

more_horiz
Muškarci i žene... Ne znaš tko je gori boks Nakon što nekome kažete sve što jeste, dijelite mnoge probleme, a u sput (nije toliko važno) potrošite mnogo novca...ako poslije toga upoznate novu osobu i onda imate nevolja sa njom i pokoju svađicu, ponekad neke osobe vodstvom emocija se jednostavno prepuste i zalete tamo gdje ne bi trebali, grli ali tu je velika opasnost da se ostane bez obadvije ljubavi. Stara ljubav.. Svi bi da je zaborave kako .. Ja mislim da je prava terapija mijenjanje društva i upoznavanje drugih osoba. zajedništvo Nikada se ne bi trebali vraćati nazad jer ljudi se mijenjaju i nisu svi onakvi kakvima se prave i stvari nisu onakve kakvima se čine. Zato svima koji su bolesni na srce daj srce neka budu zdravi na razum i neka se sačuvaju neugodnosti Napredovanjem, a ne nazaovanjem. Što je bilo, bilo je, a bit će i bolje. Samo naprijed vozi , kontrolirajte svoj život vozač i budite sretni Very Happy

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply