Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Iron Maiden

power_settings_newLogin to reply
+14
sunshine
Aladin
Caesar
Hell master
moki72
Spart
Bhakti
Izrail
dominik
Euro
Konin
Feba
kainos
forestsilvy
18 posters

descriptionIron Maiden - Page 2 EmptyRe: Iron Maiden

more_horiz
sunshine je napisao/la:

naravno da postoje krscanski rock i metal, nie li duznost krscanina svjedociti? kako ces uletjeti obozavateljima sotonistickog metala ili rocka nego da isto sviras taj tip glazbe,samo sto su naravno lyricsi drugaciji.

imas li blagog pojma (ocito nemas kad ides onak sta pisat) koliko je ljudi obraceno zahvaljujuci krscanskom rocku?? ta glazba je predobra,isijava pozitivnu energiju, slavi Isusa,mnogi ljudi ga upoznaju upravo kroz tu glazbu... zar je lose proslavaljat Isusa ili pjevati o Njemu uz zescu glazbu?

ne razumijem zasto se toliki krscani zgrazaju na rock,a koliko je sotonizma prisutno u drugim zanrovima glazbe?? pocevsi od tzv. "pop-princeza", ja bih prije rekla, "pop-kurvi" pa nadalje.

Ne bih da pomislis da podrzavam Aladina u onome sto pise, ali moram da se umesam jer se ne slazem sa nekim tackama tvoje izjave.
Licno imam stav da se neverni evangeliziraju evandjeljem, dakle prenosenjem reci spasenja a ne muzikom.
Licno imam cvrsto uverenje da do pravog obracenja se ne dolazi muzikom, nego posredovanjem Svetog Duha.
Licno smatram da u tome muzika i slavljenje nemaju nikakvog uticaja, i koliko god se trudili da ucinimo crkvu slicniju svetu kroz rock muziku, necemo uspeti iz jednostavnog razloga, svet je u tome mnogo bolji.
Kao neko ko je pre slusao rock i danas imam na jednom skrivenom mestu gomilu rock muzike ( koju cuvam kao uspomenu,ali ne slusam), mogu reci da kada sam prvi put dosao u kontakt sa Hriscanskim rock-om , rekao sam da radije necu slusati uopste rock, nego sto cu slusati te gluposti.Reci jesu divne, ali obucene u te ritmove koji jedino sto imaju za cilj da podignu emocije, lice na kao kada jednu divnu i plemenitu Hriscanku obuces u bludnicko odelo.Ona time ne postaje bludnica, ali joj jednostavno ne prilici.
I jos nesto, rock muzika stvara zavisnost od koje Isus moze da oslobodi, rock nemozes slusati, rock moras ziveti, to je nacin zivota.Dok Hriscani imaju Hristov nacin zivota koji se umnogome razlikuje od rock nacina zivota.
Zato Hriscani rockeri, ima nade Isus vas i toga moze osloboditi!!

more_horiz
kuzim sto mislis, slazem se s izjavama da se necu reci nevjerni jer vecina njih u nesto vjeruju, nazvat cu ih nekrscanima ili poganima, evangeliziraju evandjeljem i da se do pravog obracenja dolazi Duhom Svetim,a ne glazbom,ali moguce je osjetit Duha Svetog kroz takvu glazbu. uostalom, krscanski rock nie samo za obracanje nekrscana Kristu,ona isto moze posluziti kao i svaka druga glazba,za opustanje itd.,samo sto je tu Krist prisutan i to je+.

objasni mi sto je lose u elektricnim gitarama,bubnju,opcenito,zescem zvuku? zar za tebe "dobra" glazba ukljucuje samo laganice,tipa gibonni? kako krscanski rock mozes usporedjivat s krscankom obucenom u bludnicko "odijelo"? ajd samo mi objasni sto je lose u krscanskom rocku? ritam,melodija?instrumenti? - to su predrasude.ili je nesto lose pjevati o Bogu?to je apsurdno.

jednostavno se radi o ukusima.nekome pase zesci zvuk pa skoro zaspe na neke balade, mogu reci da sam i ja jedna od takvih,iako ne slusam previse krscanski rock,ali slusam onak,nadje se super stvari, obozavam grupu kutless, ako zelis nadji nesto od njih i poslusaj,jamcim da ce ti se svidjeti.zasto si sve rock albume spremio i ne slusas ih vise?u tome stvarno nema niceg loseg.osim ako si slusao rolling stonese,black sabbath i tak to?

Isus ne bi imao nista protiv da slusas glazbu koja ti se svidja,osim ako naravno vrijedja Njega ili se protivi evandjelju.

a sto si rekao,da rock moras zivjeti,a ne mozes samo slusati glazbu, nemas pravo.opet predrasude i glupo svrstavanje ljudi u subkulture.

ja slusam rock,punk, ugl. u tom stilu, naravno ne slusam bilo sto sto se kosi s mojim uvjerenjima.

glazba te ne bi trebala odredjivati kao covjeka,iako to mnogi rade,pa se predstavljaju kao ja sam punker,ja sam rapper itd. trebas biti iznad toga,samo to.

more_horiz
Pa dobro, cini kako zelis.Ono sto znam da rock muzika nije nastala da bi se slusala, i to svaki rocker zna.E sada posto je to tebi strano mozda malo proucis istoriju rocka, pa onda malo poslusas poruke koje salje ta muzika.Nisam licno slusao izrazito satanisticku muziku, ali sam primio novi zivot i sa njim stari nema apsolutno nikakve veze.Ono sto me je pre zanimalo i vuklo je jednostavno za mene izgubilo vrednost, a cuvam ih zato sto je to bio deo mog zivota.Mislim da slavljenje nema nikakve veze sa muzikom, nego sa srcem, isto tako rock nema veze iskljucivo sa muzikom vec sa onim sto jesi.Pitaj bilo kojeg rockera reci ce ti isto sto i ja.Svrstavati ljude u subkulture nemoras, oni se sami svrstavaju.
A sto se tice przenja gitarama i lupanja i skakanja o tome sam nesto malo vise govorio u senzacinalizmu u crkvama.Mislim da je to nepotrebno i to je to.Ne treba mu pridavati nikakvu vrednost natezati se da bi zadrzao ili odbacio jer samim tim pokazujemo vezanost za istu.Licno sam slobodan od toga i to je to.Volim da mi nesto svirucka uvek u kuci, i imam gomile hriscanskih stanica na netu koje slusam.Ne bih zapeo oko toga previse, ali smatram da rock vise i nije u modu, ajmo sada minimal-tehno evangelizacije, dosezimo ljude po tehno zurkama i ubacimo strobove u crkve.Pa da sada je to aktuelno, i sta je sledece.
Sto se tice bludnicke odece, izvini ali nigde nisam cuo da se rock povezuje sa Isusom, ali naprotiv cuo sam itekako da se povezuje sa onim drugim, i to je to.Mi nismo od ovoga sveta to je moja poenta, i ako hocemo da ponudimo ovom gladnom svetu nesto , ponudimo im kompletnu promenu u Isusu Hristu, silom Svetog Duha.Nesto sto ne poznaju, i onda sve ove stvari gube na snazi i vrednosti, cak i muzika.Ne isplati se zapinjati oko toga previse, posto je bezvredno skroz.Coveku muzika nije neophodna i nebi trebao da zavisi od nje.Ne nekim zakonom proterivati rock, vec oslobadjati ljude da ne robuju glupostima vise, a ne navlaciti ih istim glupostima da dodju u crkvu, i istim glupostima ih zadrzavati da ostanu, kada je sve vreme tu Hrist.

more_horiz
Pa dobro, cini kako zelis.Ono sto znam da rock
muzika nije nastala da bi se slusala, i to svaki rocker zna.E sada
posto je to tebi strano mozda malo proucis istoriju rocka, pa onda malo
poslusas poruke koje salje ta muzika.Nisam licno slusao izrazito
satanisticku muziku, ali sam primio novi zivot i sa njim stari nema
apsolutno nikakve veze.Ono sto me je pre zanimalo i vuklo je
jednostavno za mene izgubilo vrednost, a cuvam ih zato sto je to bio
deo mog zivota.Mislim da slavljenje nema nikakve veze sa muzikom, nego
sa srcem, isto tako rock nema veze iskljucivo sa muzikom vec sa onim
sto jesi.Pitaj bilo kojeg rockera reci ce ti isto sto i ja.Svrstavati
ljude u subkulture nemoras, oni se sami svrstavaju.
A sto se tice
przenja gitarama i lupanja i skakanja o tome sam nesto malo vise
govorio u senzacinalizmu u crkvama.Mislim da je to nepotrebno i to je
to.Ne treba mu pridavati nikakvu vrednost natezati se da bi zadrzao ili
odbacio jer samim tim pokazujemo vezanost za istu.Licno sam slobodan od
toga i to je to.Volim da mi nesto svirucka uvek u kuci, i imam gomile
hriscanskih stanica na netu koje slusam.Ne bih zapeo oko toga previse,
ali smatram da rock vise i nije u modu, ajmo sada minimal-tehno
evangelizacije, dosezimo ljude po tehno zurkama i ubacimo strobove u
crkve.Pa da sada je to aktuelno, i sta je sledece.
Sto se tice
bludnicke odece, izvini ali nigde nisam cuo da se rock povezuje sa
Isusom, ali naprotiv cuo sam itekako da se povezuje sa onim drugim, i
to je to.Mi nismo od ovoga sveta to je moja poenta, i ako hocemo da
ponudimo ovom gladnom svetu nesto , ponudimo im kompletnu promenu u
Isusu Hristu, silom Svetog Duha.Nesto sto ne poznaju, i onda sve ove
stvari gube na snazi i vrednosti, cak i muzika.Ne isplati se zapinjati
oko toga previse, posto je bezvredno skroz.Coveku muzika nije neophodna
i nebi trebao da zavisi od nje.Ne nekim zakonom proterivati rock, vec
oslobadjati ljude da ne robuju glupostima vise, a ne navlaciti ih istim
glupostima da dodju u crkvu, i istim glupostima ih zadrzavati da
ostanu, kada je sve vreme tu Hrist.
Amen,amen.
Reci jesu divne, ali obucene u te ritmove koji
jedino sto imaju za cilj da podignu emocije, lice na kao kada jednu
divnu i plemenitu Hriscanku obuces u bludnicko odelo.Ona time ne
postaje bludnica, ali joj jednostavno ne prilici.

Ovo si brate, odlično rekao, ne treba ništa dodati sem možda tako je.
sunshine:
obozavam grupu kutless

Nadam se da ne misliš to što si upravo izgovorila.

more_horiz
sunshine

možeš li mi reći neke rock-punk bandove koje slušaš, a ne kose se s tvojim uvjerenjima, i ako može, koja su to uvjerenja?

more_horiz
@stefani: moze objasnjenje u vezi tvog zadnjeg citata?

@stranac: moje uvjerenje i ono sto zelim je nastojati zivjeti evandjelje,onako kako je to cinio sv.Franjo. clan sam franjevacke mladezi,iliti frame.

ljudi moji... toliko je vaznijih stvari oko kojih biste trebali brinuti,a vi se brinete oko rock glazbe... nece vas Bog suditi po tome sto ste slusali, kako ste se odijevali ili jeste li ponekad od veselja i ushicenosti glazbom skakali i plesali. ljudi smo, volimo se zabavljati nekada, svatko na svoj nacin.to nie grijeh iako naravno sve poznaje granice.

ja mrzim techno pa opet,neki ga vole. kakvu glazbu vi slusate,osim duhovne? uostalom,ja sviram gitaru, u crkvi i na nasim susretima, duhovne pjesme i obozavam ih.

ali ponekad mi se bas slusa rock. jel to nest lose opustit se uz glazbu koju volis? ne slusam black sabbath, pistolse, exploited i takve stvari,ali necu reci ni sto slusam,jer cete opet napasti svojim predrasudama govoreci kako se sotona 'skriva' u tome svemu.

rock je predobra glazba, kvalitetna glazba, to sto se vecina njih drogirala i sta ja znam sta, nema veze sa mnom i mojim nacinom zivota. ostavili su nam glazbu koja je za mene bogatstvo,kao i djela slavnih knjizevnika.

sto se tice subkultura... ljudi se cesto (ne uvijek) sami svrstavaju,tocno, ali vidis,cim kazes da se rock ne moze slusati,da rock treba zivjeti,automatski svrstavas sve ljude koji rock slusaju u subkulturu i smatras ih jednakima,kretenima ili, ako su krscani, dvolicnim krscanima i sta ja znam sta.mozda se nisam dobro izrazila ali tak mi se cini iz tvojih postova.

ne znam koliko vi svi imate godina,ali ja imam 17 i ne smatram nicim losim slusati rock glazbu koju od svih vrsta,smatram skoro jedinom dobrom.

jel nie glazba dar od Boga? nitko se jos nie izjasnio da smatra kako je zesca glazba,mislim na glazbu koju cine el.gitare,bas,bubnjevi itd. losa. da se kome od vas to svidja,sigurno ne bi pisao takve gluposti ovdje.

ne zelim ni raspravljati s vama kad ste puni glupih predrasuda.

more_horiz
sunshine je napisao/la:
uostalom,ja sviram gitaru, u crkvi i na nasim susretima, duhovne pjesme i obozavam ih.

Bog se jedino treba obozavati, a ne muzika pa makar i bila duhovna.

sunshine je napisao/la:
jel nie glazba dar od Boga? nitko se jos nie
izjasnio da smatra kako je zesca glazba,mislim na glazbu koju cine
el.gitare,bas,bubnjevi itd. losa. da se kome od vas to svidja,sigurno
ne bi pisao takve gluposti ovdje.

E skroz na pogresnom mestu to govoris, jer da se rock mogao jesti ja bih ga jeo koliko sam ga voleo.Ali sada, sada je sve to za mene izgubilo vrednost i ne zanima me.Slusam muziku ali ne vise na isti nacin i ne muziku koja ne proslavlja Boga, a o rocku mogu da napisem doktorsku disertaciju, i koja mu je poruka i efektima i sta se dogadja na koncertima.I onda se zapitam sta ce dete Bozije tu, dali mozda dete Bozije treba da ima drugacija interesovanja.Ali polako, sta da ti kazem istrazuj za sebe i vodi racuna gde i sa kim se kreces, jer znam da ne ne mogu ubediti u suprotno, neki ljudi jednostavno vole sami da udare glavom, a kako vidim ti si bas zagrizla, pa ok.Inace imam 29 god.

sunshine je napisao/la:
ne zelim ni raspravljati s vama kad ste puni glupih predrasuda.

Ok, zivela! Very Happy

more_horiz
ja sam ljudsko bice, ne znam sto si ti Very Happy sastojim se i od duha i od tijela, ne smatram se savrsenom, ako si ti bolji od mene po tom pitanju,svaka cast.

ali ne mislim pod "obozavati" glazbu, to sto ti mislis, pod im smatram samo da ju jako volim i da mi je draga,a u tome nema niceg loseg.

ok, ti imas 29 godina,za tebe je rock glazba izgubila vrijednost, jer si vjerojatno bio previse ufuran u to sve i onda si shvatio da je to zapravo bezvrijedno, prolazno itd.

kod mene je drukcije, ja samo volim glazbu koja ni po cemu nie losa i ne mislim da me ona odvaja od Boga ni na koji nacin.

jel se ti cijelo vrijeme molis i otkrivas Boga?ali bas STALNO? sumnjam.vjerojatno radis nekad nesto sto nema veze s molitvom. i ja to radim i jedno od toga je i slusanje glazbe.

more_horiz
sunshine je napisao/la:
ja sam ljudsko bice, ne znam sto si ti Very Happy sastojim se i od duha i od tijela, ne smatram se savrsenom, ako si ti bolji od mene po tom pitanju,svaka cast.

Imas ili dusu? Very Happy Very Happy Very Happy
Sala mala, nemoj me pogresno razumeti nemam nista protiv tebe, samo delim svoj stav, bez ljutnje ok.....
Covek se sastoji iz duha , duse i tela.Tako da mozda imam prednost u tome jer imam i dusu.Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Opet se salim, nadam se da razumes.......
Samo polako, svi mi imamo svoje faze u zivotu, i naravno da imam jos drugih stvari koje radim kada se ne molim i ne citam.Kao sto vidis dosta sam na netu, na ovom forumu, cujem se sa bracom i sestrama delimo iskustva, govorim narodu iz sveta o Isusu, sluzim im u njihovim problemima koliko mogu, kuvam rucak, perem , peglam, usisavam, brinem se da u kuci sve funkcionise kako treba, placam racune.Zivim jednom recju i uopste se ne osecam uskraceno zato sto ne slusam svetsku muziku.Naravno volim da pogledam uvece dobar filim na kompu ako imam vremena, ne gledam tv nikad i ne zanima me, i kada bi ti ispricao sta sve ne radim rekla bi mi verovatno da sam ludak, ali eto tako stoje stvari.Gospod me je oslobodio da nemoram da radim stvari da bi se osecao dobro, i ne zavisim od nicega da bi se osecao dobro, sem od Njega princa mira, Isusa Hrista.
Nisam ja "isfurao" muziku,ja sam "isfurao" ovaj svet i jako mi je dosadan i neinteresantan.Very Happy Ali ti mi neces poverovati i verovatno ces pomisliti da sam neki legalista koji se u samoci siba bicevima po ledjima, ali nisam ja uzivam u zivotu, ali na jedan totalno drugaciji nacin od ovog sveta.To znaci posvecen, kad se ta rec prevede znaci odvojen, Bog me odvojio za sebe i uzivam u Njemu svaki dan.

more_horiz
kuzim te i to je super,uopce ne mislim da si ludjak Smile

samo smo,eto,razliciti... ja za sebe ne mogu reci dam sam uvijek nenavezana na materijalno,iako postoje takvi trenutci it ad sam zapravo najsretnija.ali nekad bas osjecam potrebu za slusanjem glazbe,u kojoj nema niceg loseg,tim vise,podize mi raspolozenje i dobro se osjecam,kao ti npr za gledanje filmova navecer. i nista od toga nie lose. I love you

more_horiz
Nakon oslobođenja od demona meni se srce steže na muziku,dok se prije otvaralo...
Polako učim kako se živi ,a kako ne.
Muzika mi je postala cvilenje i bez smisla.
Prije sam se topila i pronalazila u njoj,na neki način me dizala iz jada u veselje,i obrnuto...
Al ako slušate tekstove-oni izražavaju ili neku patnju ljubavne prirode,il beznađa ,neshvaćenosti...a ZNAMO ko i šta su pokretači tih osjećaja u ljudima!
Čak i ljubavne pjesme koje odišu radošću zaljubljenosti - izražavaju ropstvo emocija.
Ovo je tema Iron M.,ali da ne bude dileme oko te i pop muzike...dođe ti na isto.
Rock kršćani?Ma nemoj?
To se tako sad zove?
Probala sam ih čut-ne da sam indiferentna-nego mi je odbojno
Ne tražim objašnjenja od Boga,nije mi znanje cilj...samo da me vodi,A NA KRŠĆANSKI ROCK
ME SIGURNO NEBI VODIO
na kraju za sve koji kažu da Iron Maiden nije protiv Boga...

Like the eagle and the dove
Fly so high on wings above
When all you see can only bring you sadness
Like a river we will flow
On towards the sea we go
When all you do can only bring you sadness
Out on the sea of madness

It's madness
The sun don't shine
On the sea of madness
There ain't no wind to fill your sails
Madness
When all you see can only bring you sadness
On towards the sea we go

Out in the night somebody's crying
Out in the night the fires burn
Maybe tonight somebody's crying
Reached the point of no return

Oh, my eyes they see but I can't believe
Oh, my heart is heavy as I turn my back and leave

Opravdavajući ove riječi neki bi mogli reći da tip opisuje svijet oko sebe,ne navodi NAS na to,jel?
Pjesma opisuje beznađe,tugu,samoubojstvo!
Naglašava tamnu stranu života...naprosto da uroniš u to...i prepustiš se,zar ne?
GASITE TO!!!

more_horiz
Ima i bolji primjer zla...promakne mi!

Kill for gain, shoot to maim
We don't need a reason
The Golden Goose is on the loose
Never out of season

Blackened pride burns inside
Shell of bloody treason
Here's my gun for a barrel of fun
For the love of living death

The killer's breed or the demon's seed
The glamor, the fortune, the pain
Go to war again, blood is freedom's stain
Don't you pray for my soul anymore

2 minutes to midnight
The hands that threaten doom
2 minutes to midnight
To kill the unborn in the womb

The blind men shout, ?Let the creatures out?
Let's show the unbelievers
The napalm screams of human flames
Of a prime time Belsen feast

As the reasons for the carnage
Cut their meat and lick the gravy
We oil the jaws of the war machines
And feed them with our babies

2 minutes to midnight
2 minutes to midnight

Body bags and little rags
Of children torn in two
The jellied brains of those who remain
Put the finger right on you

As the madmen play on words
And make us all dance to their song

To the tune of starving millions
To make a better kind of gun

2 minutes to midnight
2 minutes to midnight

Midnight, all night
Midnight is all night
Midnight, all night
Midnight is all night

Midnight, all night

Naglasak na -Pokažimo nevjernicima ...jel to oni žele objasnit ponašanja nevjernika,uz te ogavne tekstove?Kao upakirane sugestije podložnima?
Il se oni obraćaju onima koji ne vjeruju da je zlo izmaklo kontroli ,i nekad utječe izravno na mozak,a nekad suptilnije,da zavara?
As the madmen play on words
And make us all dance to their song
!!!

more_horiz
diana ti ne razumes uopste o cemu oni pevaju, radi se o tome da su neke pesme samo opisi cinjenicnog stanja i to niti je laz niti je negativnost to je jednostavno tako, posebno oni koji nisu slusali Iron Maiden i pri tom gledaju sa predrasudama ne mogu da razumeju da nisu satanisti

nemojte da vas zavaraju lazi i izmisljotine i naklapanja, istina je ta da nekome "ne lezi" takva muzika i tekst a nekome odgovara, kao i sve ostalo u zivotu, ja recimo nema sanse da mogu da razumem i uzivam u bluesu ili jazzu- jer nije moj "tip" muzike

nema potrebe siriti nebuloze i tako samo stvarati jos vecu zabunu

uostalom sve je subjektivno

more_horiz
Prikazala sam tekstove Iron Maidena,opis očaja ...a stvar nije u osudi te muzike,nego bilo koje koja veže negativne emocije,ili emocije općenito.
Ne uživam u muzici općenito...prije jesam
mislila sam da se tema veže Boga,ne ukusa u muzici

more_horiz
meni je drago i uzivam u ovom forumu jer je jedan od retkih gde ima mudrih ljudi, onih koji zaista razmisljaju i gde se dopusta da svako ima svoje misljenje- rispekt! cheers

more_horiz
Ni ja nisam ovdje da se kosim i bivam uporna.
Samo iznosim svoj novonastali stav,otkad sam oslobođena od demona.
A da ti pravo kažem,u pubertetu sam slušala Nirvanu i plakala za Kurtom Cobainom pomoc
(trebam još ništa reći??? svirka Very Happy )

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply