sunshine je napisao/la:
naravno da postoje krscanski rock i metal, nie li duznost krscanina svjedociti? kako ces uletjeti obozavateljima sotonistickog metala ili rocka nego da isto sviras taj tip glazbe,samo sto su naravno lyricsi drugaciji.
imas li blagog pojma (ocito nemas kad ides onak sta pisat) koliko je ljudi obraceno zahvaljujuci krscanskom rocku?? ta glazba je predobra,isijava pozitivnu energiju, slavi Isusa,mnogi ljudi ga upoznaju upravo kroz tu glazbu... zar je lose proslavaljat Isusa ili pjevati o Njemu uz zescu glazbu?
ne razumijem zasto se toliki krscani zgrazaju na rock,a koliko je sotonizma prisutno u drugim zanrovima glazbe?? pocevsi od tzv. "pop-princeza", ja bih prije rekla, "pop-kurvi" pa nadalje.
Ne bih da pomislis da podrzavam Aladina u onome sto pise, ali moram da se umesam jer se ne slazem sa nekim tackama tvoje izjave.
Licno imam stav da se neverni evangeliziraju evandjeljem, dakle prenosenjem reci spasenja a ne muzikom.
Licno imam cvrsto uverenje da do pravog obracenja se ne dolazi muzikom, nego posredovanjem Svetog Duha.
Licno smatram da u tome muzika i slavljenje nemaju nikakvog uticaja, i koliko god se trudili da ucinimo crkvu slicniju svetu kroz rock muziku, necemo uspeti iz jednostavnog razloga, svet je u tome mnogo bolji.
Kao neko ko je pre slusao rock i danas imam na jednom skrivenom mestu gomilu rock muzike ( koju cuvam kao uspomenu,ali ne slusam), mogu reci da kada sam prvi put dosao u kontakt sa Hriscanskim rock-om , rekao sam da radije necu slusati uopste rock, nego sto cu slusati te gluposti.Reci jesu divne, ali obucene u te ritmove koji jedino sto imaju za cilj da podignu emocije, lice na kao kada jednu divnu i plemenitu Hriscanku obuces u bludnicko odelo.Ona time ne postaje bludnica, ali joj jednostavno ne prilici.
I jos nesto, rock muzika stvara zavisnost od koje Isus moze da oslobodi, rock nemozes slusati, rock moras ziveti, to je nacin zivota.Dok Hriscani imaju Hristov nacin zivota koji se umnogome razlikuje od rock nacina zivota.
Zato Hriscani rockeri, ima nade Isus vas i toga moze osloboditi!!