Bhakti je napisao/la: ma joj, šta ja znam... neću reć ni da ni ne, ali moram priznat da mi je to malo smiješno od metal benda koji svira pjesme poput the number of the beast, back in the village (gdje vokali pjevaju six six six), i govore rečenice poput "i want to sell your soul to satan"... mislim, šta jednom kršćaninu treba takvo koketiranje sa sotonskim temama? recite vi šta hoćete, al to je sve meni blesavo...
ak ti se fućka za kršćanstvo i isusa, onda sviraj svoju nihilističku glazbu i ne k*njaj g*vna kako osjećaš prisutsvo duha svetoga dok sviraš number of the beast
Jel se ovo odnosi na mene, ili....?
Meni je smiješno da ljudi koji opće neznaju o čemu govori ta stvar, se osjećaju pozvani da to komentiraju.
"The number of the best" govori o snu u kojem je čovijek došao u kontakt sa nečim sotonističkim i koliko ga je to prestravilo i razmišlja šta može poduzeti da to spriječi.
Što se tiče te bajne rečenice "i want to sell your soul to satan", tako nešto ne postoji, to je urbana legenda. Nakon detaljnog slušanja zaključeno je da Harris kaže nešto tipa "Thanks, I'll see you tomorrow - cheers!", a članovi bedna su opovrgnuli da su bila šta takvoga stavili.
Kasnije su uistinu stavili jednu naopaku poruku koja je glasila "don't meddle with things you don't
understand".
Istina, početkom 80-tih je bilo popularno koketirati sa sotonističkim obilježjima, pa tako nisu ni oni neka posebna iznimka.
Treba razlikovati kontekst u kojem se nešto spominje. Po tvojim kriterijima, je Biblija jednako sotonistička jer se u njoj puno puta spominje đavao i njegova djela.
Što se tiče nihilizma, mislim da su ove popularne pop pjesmice puno nihilistički nabijenije, jer govore o glupim, svakodnevnim, nebitnim i prolaznim stvarima. U pjesmama Iron Maiden se ipak govori o nekim jačim osjećajima.
Što se tiče prisustva duha svetoga, njega osječaš u onoj mjeru u kojoj je prisutan, s jedne strane u nekim vokalnim izvedbama Brucea se i može nešto osjetiti, za razliku od blijedih pokušaja pop pjesmica, uključujući i većinu ispraznih "kršćanskih" pjesmica koje nemaju nikakvu snagu iza sebe.
S druge strane ja, Iron Maiden skoro uopće ne slušam i ima puno, puno boljih i jačih izvođača i pjesama.