Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Obraćenje

power_settings_newLogin to reply
+2
kainos
Spart
6 posters

descriptionObraćenje - Page 2 EmptyRe: Obraćenje

more_horiz
Koliko sam vidjela iz tvoje priče Mali prinče, vi koji ste od rođenja s Bogom ste sveti oni drugi su fanatici!Obraćenje - Page 2 Icon_smile

more_horiz
Ne, Samaritanka, generaliziraš!

more_horiz
Definicija obraćenja

Obraćenje možemo nazvati činom kojim se od grijeha odvraćamo Gospodu Isusu tražeći oproštenje grijeha.Posljedica toga je spasenje od grijeha i oslobođenje od kazne za grijeh.
Riječ koja je prevedena kao obraćenje znači "okrenuti se" , "potpuno se odvratiti".To odvraćanje predstavlja više od jednostavne promjene uma,stavova i morala.Ono obuhvaća svaki dio čovjekova bića: njegove želje,način života,volju,duh i shvaćanje života.Ta promjena je potpuna duhovna promjena.Činom obraćenja on je,prema Ivanu 5:24,"prešao iz smrti u život".
Duhovna promjena koja proizvodi obraćenje kroz Krista nije istovjetna ostalim vrstama obraćenja.Na primjer,mogu biti obraćen na drugačije shvaćanje politike ili religije ili etike,a da nikad ne učinim potpuno predanje koje se traži od čovjeka koji je mrtav grijehu ali živ Bogu(Rimljanima 6:1-14).Pavao objašnjava ovu korjenitu primjenu kršćanskog obraćenja opažajući da kad je netko "u Kristu,novo je stvorenje;staro je prošlo i sve je novo postalo!"(2 Korinćanima 5:17).
Prvo,čovjek mora ozbiljno razmisliti i uočiti pogreške svog načina života.Ovo je vrlo važan pripremni korak jer neće osjećati potrebu za obraćenjem dok ne uvidi i prizna potrebu za promjenom.Drugo,mora se odlučno okrenuti ka Bogu.Taj korak zahtijeva djelovanje.Treće,u to mora biti uključena poslušnost jer obraćenje znači promjenjeni život.
I Bog i čovjek su uključeni u proces obraćenja.Bog daje čovjeku spoznaju vlastite izgubljenosti i uvjerava ga s obzirom na grijeh,ali čovjek mora uzvratiti pokajanjem,vjerovanjem i potpunim okretanjem Bogu.

more_horiz
Mali princ je napisao/la:

No, ja na obraćenje ne gledam kao na zaokret za 180° od nečega lošega ka nečemu dobrome-jer to najčešće vodi u fanatizam. Primjer su liječeni narkomani u okrilju crkve, jednu drogu zamijene drugom. Njima Isus nije smisao, nego zamijena, krpanje neke rupe u svijesti, i od pravog Isusa tu ostaju samo slova.

upravo je to obraćenje; a što se tiče ovog primjera mislim da generaliziraš

Obraćenje nije jednom završen proces, već je to spiralno kretanje prema gore, i u dubinu u Božjem odnosu...
Obraćenje je obraćivanje, nikad svršeni glagol!!!

obraćenje je ulazak na put spasenja i obraćenje nam treba stalno na tom putu leti

još sam mislio na to što je s onim osobama koje su od djetinjstva u Bogu, u istraživanju svog smisla, i zadaće pred Bogom?

kako to misliš da je od djetinjstva u Bogu?

more_horiz
Feba je napisao/la:

Onaj koji od kada je primio Krista na Svetoj Pričesti živi po Milosti posvetnoj, svoj život i svoje srce predaje Gospodinu, i ne može zamisliti život bez Krista u sebi kojeg želi imati povazdan u sebi, i tražiti posvuda.

more_horiz
Feba je napisao/la:

Onaj koji od kada je primio Krista na Svetoj Pričesti živi po Milosti posvetnoj, svoj život i svoje srce predaje Gospodinu,

da li to želiš reći da si se obratio kao dijete?

I ako jesi, opet ne razumijem tvoje prvotno pitanje. Što si htio njime reći?

more_horiz
Feba je napisao/la:

Ne postoji obraćenje, nego obraćivanje, dok ne staneš pred Boga ne možeš znati jesi li obraćen ili su to samo razne brijačine u glavi.
Starac Siluan, veliki pravoslavni svetac, reče da oni koji tvrde da su 100% spašeni ili isto toliko propali, zavedeni od đavla.

more_horiz
Feba je napisao/la:

Ne postoji obraćenje, nego obraćivanje, dok ne staneš pred Boga ne možeš znati jesi li obraćen ili su to samo razne brijačine u glavi.
Starac Siluan, veliki pravoslavni svetac, reče da oni koji tvrde da su 100% spašeni ili isto toliko propali, zavedeni od đavla.

Biblija govori o trenutku obraćenja i o putu obraćenja tj. tvom obraćivanju. Kaže se da su spašeni oni koji svoju utrku otrče do kraja. Ja ipak radije citiram Bibliju.

more_horiz
Feba je napisao/la:

Biblija govori o trenutku obraćenja i o putu obraćenja tj. tvom obraćivanju. Kaže se da su spašeni oni koji svoju utrku otrče do kraja. Ja ipak radije citiram Bibliju.

Citiraj slobodno, i drago mi je da si uspio naći istu notu i u mojim riječima. Jer, ruža isto miriše bez obzira kako je zvali.Wink Smile

more_horiz
Kakvi postotci mali princ,o čemu vi raspravljate ljudi.Nema 55%,75 ili 99%.Ili si obraćen i spašen ili nisi.
Da citiram stih iz Ivan 5:24 gdje Isus kaže "Zaista,zaista,kažem vam,tko sluša moju riječ i vjeruje Onomu koji me posla,ima vječni život.On ne dolazi na sud,već je prešao iz smrti u život."
Tko smo mi da govorimo koliko je netko spašen,a koliko ne??
Ako nam Bog kaže kroz svoju Riječ da smo spašeni,tko smo mi da tome nešto nadodajemo??
Naš Gospod kaže..... "Ja sam vrata.Tko uđe kroza me,spasit će se...." (Ivan 10:9).

"Ako ustima svojim priznaješ da je Isus Gospodin i srcem svojim vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih,bit ćeš spašen." (Rimljanima 10:9).

more_horiz
Joshua je napisao/la:

"Ako ustima svojim priznaješ da je Isus Gospodin i srcem svojim vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih,bit ćeš spašen." (Rimljanima 10:9).

Mislim da se navedeni citati previše zlorabe kod nekih kršćana kao izlika i samozadovoljstvo postignutim. To je pogrešno, jer nema motiva da svoju vjeru produbljujemo. Shodno tome svaki skup takvih vjernika postaje sajam taštine jer su kobajagi 100% sigurni da su spašeni. Nije dovoljno riječima hvaliti Boga i umom priznavati Gospodina, nego treba cijeli život dati Kristu, a Krist je u bližnjima do nas, u tebi, u našim sestrama i braćama. Ja za sebe nemam hrabrosti reći i stati pred Boga da sam dao sebe za Krista, jer uvijek će mi biti žao što nisam dao više. No, Isus nisam da bih se mogao cijeli predati i "raspršiti" u onima koje ljubim,baš poput Njega.
Ja ne znam otkud ljudima uopće dostojanstvo da kažu da su spašeni, da priznaju Krista za Spasitelja a ujedno mogu biti slijepi i gluhi na vapaje braće svoje. To je licemjerje.Velika čast i slava onima koji šute i žive Krista, kojima ne treba reklama, koji pred Boga stanu i kažu: "Ovo sam činio što kažeš da je dobro, ne radi nagrade u raju i vječnosti, nego radi Tebe, jer sam Tebe vidio u djelima, jer drugačije nisam znao, jer sam sebe gubio da bi Tebe proslavio, jer sam Tebe vidio u svakoj slavi i u najjadnijem stvorenju na svijetu."

more_horiz
Spasenje je ukorijenjeno u Božjoj milosti.
Božja milost--ne daje nam što smo zaslužili.
Božje milosrđe--daje nam što nismo zaslužili.
Milost ne znači da Bog tolerira grijeh.Božja Riječ kaže da je plaća za grijeh smrt.(Rimljanima 6:23).Bog ne može zanijekati svoj pravedan stav prema osudi grijeha.Međutim,Kristova je žrtva na Golgoti savršeno zadovoljila Božju pravednost.Tako je plaćena kazna za kršenje Njegova zakona.Milost ne ispričava grijeh nego ga uklanja.
Spasenje proizlazi iz Kristova pomirbenog djela.
Osnovna stvar u vezi sa spasenjem je činjenica da ga je Bog priskrbio.

Naš ljudski razum ne može neke stvari razumjeti,ali ako s vjerom pristupamo Kristu,iskreno se pokajemo i prihvatimo Ga za svog Spasitelja,koji je žrtva pomirnica izmedju nas i Boga,obratili smo se i tada jesmo spašeni.
Božja Riječ je dokaz za to.Ne želim i ne prihvaćam ništa drugo osim onoga što Bog kaže.

"Vi naime niste primili duha ropstva da ponovo budete u strahu,već ste primili duha posinjenja kojim vičemo; Abba -- Oče!Sam Duh svjedoči zajedno sa našim duhom da smo djeca Božja." (Rimljanima 8:15,16)

more_horiz
Naš ljudski razum ne može neke stvari razumjeti,ali ako s vjerom pristupamo Kristu,iskreno se pokajemo i prihvatimo Ga za svog Spasitelja,koji je žrtva pomirnica izmedju nas i Boga,obratili smo se i tada jesmo spašeni.
Božja Riječ je dokaz za to.Ne želim i ne prihvaćam ništa drugo osim onoga što Bog kaže.

No, spasenje neke osobe se očituje kroz djela koja ta osoba čini. Da bi se čovjek doista obratio treba mu puno više nego samo Krista priznavati, i ceremonija izvana. Ta gluma spasenja se vidi po svim crkvama: od katoličke do pravoslavne, do reformatorskih. Mnogo njih hine spasenje, i glume skrušene duše, a među sobom i prema drugima su još gori nego su bili prije jer im je nadodana nadmenost umišljenosti da su spašeni. Jer kako Isus reče da neće u Kraljevstvo svatko tko Mu kaže Gospodine, nego samo onaj koji vrši Volju Gospodnju.

more_horiz
Ovdje ne govorimo o onima koji se pretvaraju da su spašeni,nego o sigurnosti spasenja našim obraćenjem,što podrazumijeva vjeru i djela.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>
Joshua je napisao/la:
Spasenje je ukorijenjeno u Božjoj milosti.
Božja milost--ne daje nam što smo zaslužili.
Božje milosrđe--daje nam što nismo zaslužili.
Milost ne znači da Bog tolerira grijeh.Božja Riječ kaže da je plaća za grijeh smrt.(Rimljanima 6:23).Bog ne može zanijekati svoj pravedan stav prema osudi grijeha.Međutim,Kristova je žrtva na Golgoti savršeno zadovoljila Božju pravednost.Tako je plaćena kazna za kršenje Njegova zakona.Milost ne ispričava grijeh nego ga uklanja.
Spasenje proizlazi iz Kristova pomirbenog djela.
Osnovna stvar u vezi sa spasenjem je činjenica da ga je Bog priskrbio.

"Vi naime niste primili duha ropstva da ponovo budete u strahu,već ste primili duha posinjenja kojim vičemo; Abba -- Oče!Sam Duh svjedoči zajedno sa našim duhom da smo djeca Božja." (Rimljanima 8:15,16)
</BLOCKQUOTE>

Milost je odgoda kazne, a blagodat - dar.Ali kazna je izvrsena na Kristu jer je Bog ucinio svoga sina grijehom da bi se Bozja pravednost pokazala na nama- kroz blagodat koju smo primili i primamo kroz vjeru Isusovu.Spoj pravde i milosti - kroz kaznu nad sinom koji je ucinjen grijehom a da nije ucinio grijeh, vec je osudio grijeh u tijelu ..</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

No, spasenje neke osobe se očituje kroz djela koja ta osoba čini. Da bi se čovjek doista obratio treba mu puno više nego samo Krista priznavati, i ceremonija izvana. Ta gluma spasenja se vidi po svim crkvama: od katoličke do pravoslavne, do reformatorskih. Mnogo njih hine spasenje, i glume skrušene duše, a među sobom i prema drugima su još gori nego su bili prije jer im je nadodana nadmenost umišljenosti da su spašeni. Jer kako Isus reče da neće u Kraljevstvo svatko tko Mu kaže Gospodine, nego samo onaj koji vrši Volju Gospodnju.

Dobro Prince, trebamo iskusiti opravdanje vjerom i poduciti vjernike po svim crkvama da prestanu glumiti i da iskuse opravdanje vjerom - tj. kako ce dobiti Kristovu pravednost - i imati istinsku poboznost!Hajd na posao, Krist zove!</BLOCKQUOTE>

more_horiz
[
[/quote]

sa ovime se slažem skroz..ali onda dolazimo na onu kada uz Isusa ostaje manjina..dakle kad čini mi se Petar kaže makar bilo i himbeno, neka se moli...mA NEKA ONI JADNICI U CRKVI MOLE...NEKA IDU..NEKA IH MILOST PROŽME..ALI ZAISTA RADE SABLAZAN I ODBIJAJU DRUGE OD KRISTA. puno je vanjskih elemenata isforsirane tobožnje vjere..a našim ljudima fali vjeronauk, tek su izašli iz polstoljetnog sistema koji je pljuvao po Bogu i vjeri u njega ...A onaj koji je imao milosti od djetinjstva, neka Bogu zahvali i čuva se zamke oholosti i isključivosti...nekabude drugima primjer ljubavi božje u njemu..
mali prinče, hajde..nježan budi..

more_horiz
samaritanka je napisao/la:
mali prinče, hajde..nježan budi..

Bog je postavlja kriterije, a ne ja! Bog ne voli kada ljudimo nešto drugo pored Njega, jer to znači da uopće ne ljubimo Boga, ne može se Bogu posvećivati jednim dijelom sebe, nego cijelim sobom.

Što se tiče naše duhovne obnove, na isti nači je obnova još i potrebnija Europi i cijelom Zapadu.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply