Mali princ je napisao/la: Noemi je napisao/la: Kada ste se prvi put sreli s Bogom, kako je to bilo?
Mislim da ćemo imati što čitati i pisati.
Zašto je naslov teme "Obraćenje"? Što je s onima kojima nije trebalo obraćenje, već su otkad znaju za sebe s Bogom na ti, uz manje oscilacije..?
Na što misliš, Mali princ?
Ne postoji čovjek na zemlji kojem ne treba obraćenje.
Isus nas je naučio da nam se valja nanovoroditi. Tko se nanovo ne rodi odozgo, neće ući u kraljevstvo božje.
Jedno je znati o Bogu, imati osjećaj i vjeru za Boga, a drugo je osvjestiti griješnu narav i nanovo se roditi u Kristovjansku narav. To je božja intrevencija, jer čovjek se ne može sam nanovoroditi , bez djelovanja duha Svetoga , koji uvodi čovjeka u Istinu.
Nanovorođenje je svjestan čin u umu i srcu čovjeka. Tako da , ako ima onih koji odmalena su s Bogom na ti, imaju takav odnos s Bogom, no i njima treba nanovorođenje. Inače, Isus je uzalud umro za svakog čovjeka ako je dovoljno biti s Bogom na ti.
Boga poznaje i sotona i s njim je na ti, no sotona i dalje ima svoju inteligenciju i djeluje protiv Boga. Najdublje sotonsko djelovanje jest kada netko misli da jeste u Bogu , jer posjeduje određeno znanje i ima neko svoje vlastito poimanje Boga i sad je s Bogom na ti, a u duhu je okamenjen za sinovstvo ada toga nije svjestan.
Zato te molim, malo pojasni, jer ne znam na što misliš pa da ne idemo u širinu.
Dobro došao naš forum