Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionStanovnistvo u Kristovo doba EmptyStanovnistvo u Kristovo doba

more_horiz
Evo ovdje mozemo diskutirati o tadasnjim stanovnicima Zemlje,kolkio je bilo stanovnika,cim su se bavili,kakva je bila knjizevnost,i umjetnost.....

descriptionStanovnistvo u Kristovo doba EmptyRe: Stanovnistvo u Kristovo doba

more_horiz
neznam puno historičkih podataka, kao i ostalo (književnost i slično), ali dok čitam novi zavjet i druge kršćanske knjige koje govore o dobu kada je Isus živio puno puta poželim da sam i ja živjela u to vrijeme.
Mislim da je u ono vrijeme bilo više vremena za druženje, nije postojala takva hektika i stres, a ako i jeste onda sigurno na drugačiji način.

more_horiz
mirjam je napisao/la:
neznam puno historičkih podataka, kao i ostalo (književnost i slično), ali dok čitam novi zavjet i druge kršćanske knjige koje govore o dobu kada je Isus živio puno puta poželim da sam i ja živjela u to vrijeme.
Mislim da je u ono vrijeme bilo više vremena za druženje, nije postojala takva hektika i stres, a ako i jeste onda sigurno na drugačiji način.

Gospod sa vama svima,

Eto da se nadovezem, neznam ni ja u sustini puno o istorijskim podacima koje i kakva knjizevnost i slicno bilo u to vreme, ali sigurno i ja sam cesto puta zeleo da zivim u to vreme da idem za Isusom da ga se doticem, ali ima nesto sto sam kasnije saznao da je ovo vece vreme nego tada jer i sam Isus je rekao Blagosloveni su oni koji ne vide a veruju kada je ukorio Tomu. A to sto je veliki stres u ovo vreme to mora tako da bude jer je to i obecano. Ako je to obecano "kad vi zli dajete dobre darove svojoj deci koliko vas Otac na nebesima ce vam dati ono sto ga molite" onda ce u ovo vreme On licno da se postara da koracamo uspravno i pobedimo sve djavolske trikove. cheers

Usput Mirjam slucajno sam zapazio da si jako mlada i da imas veliku zelju da budes sa Gospodom. To je Blagoslov da mlad covek oda zivot Hristu!
Usput sretan rodjendan.

Pozdrav Zelislav

more_horiz
tada su Kršćani bili svi ujedinjeni i nisu se svađali.
živjeli su vjeru onako kako je Isus htio.
Bog je hodao zemljom i normalno da su oni
koji su ga vidjeli , povjerovali i sljedili bili pravi sretnici.

ponekad znam osjetiti miris tog vremena iako mi je to vrijeme nepoznato.
samo se prepustite Bogu

more_horiz
Želislav je napisao/la:
mirjam je napisao/la:

Gospod sa vama svima,

Eto da se nadovezem, neznam ni ja u sustini puno o istorijskim podacima koje i kakva knjizevnost i slicno bilo u to vreme, ali sigurno i ja sam cesto puta zeleo da zivim u to vreme da idem za Isusom da ga se doticem, ali ima nesto sto sam kasnije saznao da je ovo vece vreme nego tada jer i sam Isus je rekao Blagosloveni su oni koji ne vide a veruju kada je ukorio Tomu. A to sto je veliki stres u ovo vreme to mora tako da bude jer je to i obecano. Ako je to obecano "kad vi zli dajete dobre darove svojoj deci koliko vas Otac na nebesima ce vam dati ono sto ga molite" onda ce u ovo vreme On licno da se postara da koracamo uspravno i pobedimo sve djavolske trikove. cheers

Usput Mirjam slucajno sam zapazio da si jako mlada i da imas veliku zelju da budes sa Gospodom. To je Blagoslov da mlad covek oda zivot Hristu!
Usput sretan rodjendan.

Pozdrav Zelislav

Pa da znaš da sam i ja to kasnije ustnovila, da je ipak bolje živjeti sada u ovome vremenu, pa makar i tako hektičnom.
Trebamo biti oprezni da se ne pređemo kao i ljudi iz Isusovog vremena, koji su imali obećanja o Isusovom prvom dolasku, a ipak ga nisu prepoznali.
U današnje vrjeme ljudi isto malo razmišljaju o Bogu i malo vremena provode u zajednici sa njime, a njegov drugi dolazak je tako blizu.
Ali povodom te teme može se diskutovati i na drugim postovima!!

Pozdrav Mirjam

more_horiz
Da se nadovezem.da se Isus kojim slucajem rodio danas prosao bi puno gore nego u svoje vrijeme.Bog vas blagoslovio.

more_horiz
megamenm je napisao/la:

Malo pažljivije pročitaj Pavlove poslanice pa ćeš vidjeti da baš i nije bilo u potpunosti tako.

more_horiz
Feba je napisao/la:
megamenm je napisao/la:

Malo pažljivije pročitaj Pavlove poslanice pa ćeš vidjeti da baš i nije bilo u potpunosti tako.

da, s ovim se jako slažem. iako se nama čini da je u ono vrijeme bilo idealno, pavlove poslanice pokazuju da je situacija bila kritična. pavao nije živio 100 godina nakon Krista, već je bio Kristov suvremenik, kršćanstvo se tek počelo širiti...

more_horiz
iako je bilo i sukoba i problema, ali su apostoli razumjeli svoju misiju i propovjedali evanđelje svim narodima.
mislim da se možemo puno toga poučiti od njih, ne samo u radu za Boga, nego i u zajednici jedni sa drugima.

more_horiz
Mislim da su u ono vreme ljudi imali vise vremena jedni za druge, kada bi se posecivali rodbina, prijatelji, sigurno nije trajalo na pet minuta kao danas, nego se ostajalo jedno vreme.Naravno, nisu se posecivali uvek i tek tako, nego se znalo zasto-neke posebne prilike (svadbe, mozda sahrane, rodjenje deteta i slicno) i posebno su se vidjali za vreme jevrejskih praznika. To je bilo lepo vreme okupljanja, evociranja, i slicno. A mislim da je to sve bilo jako lepo i divno i korisno.

Pozdrav.

more_horiz
Pa baš to nama danas fali!!!!! Zato ljudi i oboljevaju od psihičkih bolesti, zato što ih brige i problemi dave, a imaju jako malo vremena jedni za druge. Koliko je i lepše kada sa svojim prijateljima i svojom rodbinom možemo slaviti Boga!!
Zajednica je važna, a pogotovo danas kada ionako imamo malo vremena i najviše smo povučeni u sebe kroz posao i žurbu.

more_horiz
da ljudi su se brinuli vise jedni za druge....nisu imali medije pa su se vise druzili ali danas se sve vise hlade odnosi...ljudi su imali malo ali su bili sretni

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply