Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Anđeli

power_settings_newLogin to reply
+7
vivi
mirjam
Wiklif
Mali princ
dominik
samaritanka
Spart
11 posters

descriptionAnđeli - Page 3 EmptyRe: Anđeli

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
Ima li tko knjigu Enohovu?

i ja bi je htio imati, na hrvatskome, ili srpskome, na engleskom je ima na netu...

Potražite je u Etiopskoj crkvi jer je knjiga u njihovom kanonu.
Vidio sam na netu ima na srpskom, no slabiji je prijevod..
Najbolji je njemački prijevod iz Tübingena od 2006..
abraham

more_horiz
Mozemo li apokrife smatrati vjerodostojnima?

more_horiz
SVETI ARKANĐELI I „PRAVI ŽIVOT U BOGU“
Piše o. Tony Sullivan – početak rujna 2006.
Prevela Marija-Dragica Vukić

U „PRAVOM ŽIVOTU U BOGU“ Bog nas podsjeća da nam je dao arkanđele da nas vode i štite u našemu služenju. On nam je naime dao da čitamo i živimo poruke „PRAVI ŽIVOT U BOGU“, ali i da iskoristimo svaku prigodu za evangelizaciju o tim porukama.

Budući da se ove poruke nastavljaju širiti diljem svijeta, Sotona i njegovi demoni sve više koriste svoju moć da zaustave širenje ovih poruka, a također i da izazove probleme Vassuli i svima onima koji su uključeni u evangiliziranje o ovim porukama.

Čini se da smo zaboravili na pomoć koju Bog ima za nas, naime arkanđela Rafaela. U Knjizi o Tobiji arkanđeo Rafael ima glavnu ulogu. On je zaštitnik na putu (Tob 5-6), iscjelitelj (Tob 6, 11;1-15), izgonitelj demona (Tob 6, 15-17; 8, 1-3). On je jedan od sedmorice svetih anđela koji na nebesima donose molitve svetih i stupaju pred Slavom Svetoga (Tob 12, 15).

Evo odlomka o Rafaeulu ui porukama „PRAVI ŽIVOT U BOGU“:

„Budite odlučni da od mojega Duha jakosti zadobijete snagu da budete kadri oprijeti se napastima koje vam dolaze na put. I da s hrabrošću i čvrstinom nadvladate svaku prepreku koja vas može odvojiti od moje neugasive svjetlosti.

Tražite mojega Duha jakosti da vam dâ borbeno srce, da bojujete dobru bitku vjere i pravednosti i da se pridružite u toj duhovnoj bitki mojih arkanđela, Mihaela i Rafaela, nadmoćnima u snazi i herojstvu, ratnicima pravde, promatrajući kroz svjetlo mojega Duha Svetoga svako stajalište ljudskog ponašanja. Otvorite usta i tražite!“ (1. prosinca 1995.)

„Svi koji vjerno brane Crkvu i svjedoče, za nas su kao živa zublja, jer njihove riječi svjetle u tami svijeta. Ja im dajem ratničko srce da biju dobar boj vjere i pravednosti. Da se u toj duhovnoj borbi pridruže mojim arkanđelima Mihaelu i Rafaelu, koji nadmoćni u snazi i smionosti, ratnici Pravednosti, kroz moje svjetlo promatraju svaku stranu ljudskog ponašanja...“ (22. lipnja 1998.)

„Blagoslovljeni oni koji su za moju ljubav dobrovoljno žrtvovali svoje vrijeme i sebe kako bi išli u bitku vašega vremena, koji su se borili protiv zlih sila, uvojačili se poput vojnika. Milost Duha Svetoga poduprijet će ih i ispuniti ih snagom, svrstavajući ih u rang s nadmoćnim arkanđelima Mihaelom i Rafaeolom.“ (5. svibnja 2001.)

„Bujica moje Riječi slađa je od nektara, a kad ja govorim, ne upotrebljavam nikakve krute formulacije. To nije način na koji ja podižem svece i mučenike ili svjedoke. Da bi bili postojani i jaki, ja im dajem svojega Duha jakosti i pobožnosti, baš kao i arkanđele Mihaela i Rafaela, koji su nadmoćni u jakosti i hrabri ratnici Pravednosti, koji kroz moju svjetlost promatraju svaki aspekt ljudskog ponašanja…“ (Veljača-travanja 2003. Oda Presvetomu Trojstvu).

Blagdan arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela je na 29. rujna. Kako bismo sudjelovali s Bogom u pobjeđivanju negativnosti koje Sotona i njegovi demoni uzrokuju u PRAVOM ŽIVOTU U BOGU predlažem da mi, iz PRAVOG ŽIVOTA U BOGU, ispovijedimo svoje grijehe i ako je ikako moguće pribivamo misi i pričestimo se na taj blagdan, tj. 29. rujna. Preporuča se devetnica s molbom da arkanđeli Mihael, Gabrijel i Rafael mole za zaštitu svih u PRAVOM ŽIVOTU U BOGU, osobito Vassule, imajući na umu da je arkanđeo Rafael u Knjizi o Tobiji iscjelitelj i izgonitelj demona. Ja ću prikazati devetnicu svetih misa za zaštitu svih u PRAVOM ŽIVOTU U BOGU, za zaštitu od svakoga zla.

Bog vas blagoslovio.

O. Tony Sullivan

more_horiz
SVETI MIHAEL, GABRIEL I RAFAEL, arkanđeli Iz tajne Božje svetosti proizlazi štovanje triju arkanđela, koje danas slavimo, kao i svetih anđela čuvara, koje slavimo 2. listopada. Anđeli kao duhovna bića, unatoč njihovoj službi u povijesti spasenja, već po svojoj biti izmiču svakom povijesnom razmatranju. Zato i ne možemo opisivati njihov život kao što činimo sa životom svetaca. Unatoč tome, na temelju Božje objave možemo ipak o njima nešto reći, isto tako možemo opisivati njihovo štovanje. Činimo to rado, što s cijelom Crkvom danas slavimo njihov blagdan, a i što mnogi vjernici nose njihova imena slaveći danas svoj imendan.

Ime Mihael, u hebrejskom 'Mi ka el', što znači: "Tko je kao Bog?" spominje se u Svetom pismu pet puta.

Najznačajniji je pak svetopisamski tekst o sv. Mihaelu iz Otkrivenja. "Uto se zametnu rat u nebu koji je Mihael sa svojim anđelima morao voditi protiv Zmaja. Zmaj i njegovi anđeli prihvatiše borbu, ali je ne mogoše izdržati. I mjesta za njih više nije bilo u nebu. Bijaše izbačen veliki Zmaj, stara Zmija, koja se zove đavao - sotona, zavodnik cijeloga svijeta - bijaše zbačen na zemlju i bijahu zbačeni s njime njegovi anđeli" (Dn 12,7-9).

Imajući u vidu te svetopisamske tekstove, ikonografija prikazuje sv. Mihaela kao ratnika u oklopu i s mačem u ruci. Crkva pak od najstarijih vremena gaji prema svetom Mihaelu naročito štovanje i duboku pobožnost. Ona ga u borbi što se vodi protiv sila zla, a i vodit će se do konca vremena, promatra kao svoga moćnog zaštitnika, koji joj je svojom zaštitom trajno prisutan. Velikog arkanđela jednako živo štuje istočna i zapadna Crkva. Razni staleži štuju sv. Mihovila kao svoga zaštitnika, u Italiji je zaštitnik javne sigurnosti, a Pio XII. proglasio ga je zaštitnikom radiologa. Njemačka ga također od davnine slavi kao svoga zaštitnika. I kod nas je u Hrvatskoj veoma razvijen kult sv. Mihovila. Podignute su mu u čast mnoge župne i podružne crkve, a i neka mjesta nose njegovo ime. Tako imamo Miholjac, Miholec, Mihovljan itd. Bogoslužje veoma zorno ističe trostruku djelatnost sv. Mihaela u službi Crkve. On je borac, molitelj i pratilac. Kao borac neka nam pomaže u borbi koju svatko od nas mora stalno protiv zla u sebi i oko sebe voditi! Kao molitelj nek nas zagovara i naše molitve poput miomirisnog kada prinosi Gospodinu, a kao pratilac neka nas prati na našim životnim putovima! Sveto pismo poimence na nekoliko mjesta spominje i sv. Gabriela, arkanđela. I štovanje je sv. Gabriela staro, a naročito je vezano uz blagdan Blagovijesti. Njemu je, kao i sv. Mihaelu, pučka pobožnost pridavala ulogu čuvara crkvenih vrata; ta dva arkanđela priječe demonu ulaz u crkvu. Kao svoga zaštitnika štovali su sv. Gabriela glasonoše, teklići i pismonoše. Papa Pio XII. apostolskim breveom od 1. travnja 1951. proglasio ga je nebeskim zaštitnikom telekomunikacija: telegrafa, telefona, radija i televizije: Ime Rafael znači "Bog liječi", a ime je trećega arkanđela, koga danas slavimo. Njega, kao i dvojicu drugih arkanđela, opširno spominju apokrifne knjige, a od kanonskih knjiga Rafael je veoma prisutan u Tobijinoj knjizi. Naročito se Rafaelu preporučuju putnici, a pomalo i pečalbari te iseljenici. Kao duhovnome liječniku počeše mu se utjecati i bolesnici u duševnim i tjelesnim bolestima. A kao svoga posebnog zaštitnika časte ga apotekari.

more_horiz
Pored općepoznatih 3 arkanđela postoje još 4 arkanđela za koje se skoro ništa ne zna. netko je na jednoj temi pitao koji su to ,pa evo .To su:

URIEL ili ARIEL ( Svjetlo Božje) savjetnik Ezdrin. ima plameni mač i plamen pod nogama
arkanđeo na ulazu u zemaljski raj

BARAHIEL ili MALTIEL ( Božji blagoslov)- pomagač koji se javio Mojsiju iz ognja
oznake su mu bijele ruže

JEHUDIEL ili JOFIEL ( Hvala i slava Božja)- kažnjavatelj, ima zlatnu krunu i trostruki bič u ruci

SALATIEL ili ZEADKIEL ( Molitva Božja)- glasnik
spriječio je žrtvovanje Izakovo (žrtva Abrahamova)
on drži ruke sklopljene na molitvu
Svoje Preljubljene Zaručnice

Borba još traje[size=9]

Nebeska vojska izbacila je pale anđele s Neba, ali bitka još nije završena, samo je promijenjeno mjesto njihovog djelovanja. Stoga, itekako nam je potrebna pomoć Nebeskog Vojskovođe i njegovih vojnika.
Jednoga dana u mjesecu prosincu 1884., ili u siječnju 1885., u Vatikanu, u privatnoj kapelici Pape Leona XIII. dogodilo se nešto izvanredno. Nakon što je papa Leon XIII. završio svoju Misu, ostao je u kapelici, da prisustvuje još jednoj Misi, što je uvijek običavao. Na kraju, opazili su kako je najednom podigao glavu i nepomično gledao prema Oltaru, iznad Tabernakula. Lice Leona XIII. poblijedilo je od nekakvog straha. Papa je ustao i još pod šokom od intenzivne uzbuđenosti, požurio je prema svojoj radnoj sobi. Jedan od njegovih suradnika se uznemirio i upšitao ga: "Sveti Oče, izgledate mi vrlo umorno? Da li vam treba nešto?" Leon XIII. mu je odgovorio: "Ne trebam ništa..."
I Papa je ušao u svoju radnu sobu , zatvorio se, te nakon pola sata pozvao tajnika Kongregacije za Obrede, pružio mu list papira te mu rekao da odmah napisani tekst otisne i pošalje svim biskupima širom svijeta. Što bijaše napisano na tom listu papiru, koji je Papa dao da se smjesta tiska i pošalje svim biskupima svijeta? To bijaše molitva Svetom Mihaelu Arkanđelu, koju je Papa osobno sastavio i zahtijevao da je svi svećenici sa svojim vjernicima mole nakon svake Mise na podnožju Oltara nakon molitve "Zdravo Kraljice", koju je propisao već Papa Pijo IX.

"SVETI MIHAELE ARKANĐELE, BRANI NAS U BOJU PROTIV OPAKOSTI I ZASJEDAMA ĐAVOLSKIM BUDI NAM ZAKLON! NEKA MU ZAPOVJEDI BOG, PONIZNO MOLIMO: I TI, VOJVODO VOJSKE NEBESKE, SOTONU I DRUGE ZLE DUHOVE, KOJI SVIJETOM OBILAZE NA PROPAST DUŠA, BOŽANSKOM JAKOŠĆU U PAKAO STROVALI. AMEN!"

Leon XIII. povjerio je kasnije jednom od svojih tajnika, Mons. Rinaldo Angeliu, kako je za vrijeme Mise vidio oblak - mnoštvo demona, vrlo razdraženih, nad Vječnim gradom. Odatle odluka Papina, da se zove u pomoć Sveti Mihael Arkanđeo i sva vojska nebeskih duhova za obranu Crkve protiv Sotone i njegove paklene vojske.
Ta molitva Sv. Mihaelu Arkanđelu prestala se moliti nakon nedavne liturgijske obnove. Neki misle da bi ta molitva trebala biti i ponovno uvedena, jer govori o dobrim i zlim anđelima, pa bilo to u liturgiji, Bogoštovlju časova, bilo u molitvi vjernika u sv. Misi. Ivan Pavao II: u Svetištu Sv. Mihaela Arkanđela na Brdu Gargano, 24. svibnja 1987. rekao je: "Demon je još uvijek živ i djeluje u svijetu". Sotonska mržnja nije prestala, oružje sotonsko nije demobilizirano. Dakle, molitva protiv Zloduha uvijek je potrebna.
(Iz knjige "Moj Anđeo")

more_horiz
imam jedan odličan video koji je na God s tube izložen.
ovo je link na njega..
govori o onim anđelima koje zovemo demonima.
vrlo otrežnjavajuće-
pozdrav

www.godtube.com/view_video?viewkey=0edec55cb25411422efd

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply