SVETI ARKANĐELI I „PRAVI ŽIVOT U BOGU“
Piše o. Tony Sullivan – početak rujna 2006.
Prevela Marija-Dragica Vukić
U „
PRAVOM ŽIVOTU U BOGU“ Bog nas podsjeća da nam je dao arkanđele da nas vode i štite u našemu služenju. On nam je naime dao da čitamo i živimo poruke
„PRAVI ŽIVOT U BOGU“, ali i da iskoristimo svaku prigodu za evangelizaciju o tim porukama.
Budući da se ove poruke nastavljaju širiti diljem svijeta, Sotona i njegovi demoni sve više koriste svoju moć da zaustave širenje ovih poruka, a također i da izazove probleme Vassuli i svima onima koji su uključeni u evangiliziranje o ovim porukama.
Čini se da smo zaboravili na pomoć koju Bog ima za nas, naime arkanđela Rafaela. U Knjizi o Tobiji arkanđeo Rafael ima glavnu ulogu. On je zaštitnik na putu (Tob 5-6), iscjelitelj (Tob 6, 11;1-15), izgonitelj demona (Tob 6, 15-17; 8, 1-3). On je jedan od sedmorice svetih anđela koji na nebesima donose molitve svetih i stupaju pred Slavom Svetoga (Tob 12, 15).
Evo odlomka o Rafaeulu ui porukama
„PRAVI ŽIVOT U BOGU“: „Budite odlučni da od mojega Duha jakosti zadobijete snagu da budete kadri oprijeti se napastima koje vam dolaze na put. I da s hrabrošću i čvrstinom nadvladate svaku prepreku koja vas može odvojiti od moje neugasive svjetlosti.Tražite mojega Duha jakosti da vam dâ borbeno srce, da bojujete dobru bitku vjere i pravednosti i da se pridružite u toj duhovnoj bitki mojih arkanđela, Mihaela i Rafaela, nadmoćnima u snazi i herojstvu, ratnicima pravde, promatrajući kroz svjetlo mojega Duha Svetoga svako stajalište ljudskog ponašanja. Otvorite usta i tražite!“ (1. prosinca 1995.)
„Svi koji vjerno brane Crkvu i svjedoče, za nas su kao živa zublja, jer njihove riječi svjetle u tami svijeta. Ja im dajem ratničko srce da biju dobar boj vjere i pravednosti. Da se u toj duhovnoj borbi pridruže mojim arkanđelima Mihaelu i Rafaelu, koji nadmoćni u snazi i smionosti, ratnici Pravednosti, kroz moje svjetlo promatraju svaku stranu ljudskog ponašanja...“ (22. lipnja 1998.)
„Blagoslovljeni oni koji su za moju ljubav dobrovoljno žrtvovali svoje vrijeme i sebe kako bi išli u bitku vašega vremena, koji su se borili protiv zlih sila, uvojačili se poput vojnika. Milost Duha Svetoga poduprijet će ih i ispuniti ih snagom, svrstavajući ih u rang s nadmoćnim arkanđelima Mihaelom i Rafaeolom.“ (5. svibnja 2001.)
„Bujica moje Riječi slađa je od nektara, a kad ja govorim, ne upotrebljavam nikakve krute formulacije. To nije način na koji ja podižem svece i mučenike ili svjedoke. Da bi bili postojani i jaki, ja im dajem svojega Duha jakosti i pobožnosti, baš kao i arkanđele Mihaela i Rafaela, koji su nadmoćni u jakosti i hrabri ratnici Pravednosti, koji kroz moju svjetlost promatraju svaki aspekt ljudskog ponašanja…“
(Veljača-travanja 2003. Oda Presvetomu Trojstvu).Blagdan arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela je na 29. rujna. Kako bismo sudjelovali s Bogom u pobjeđivanju negativnosti koje Sotona i njegovi demoni uzrokuju u
PRAVOM ŽIVOTU U BOGU predlažem da mi, iz
PRAVOG ŽIVOTA U BOGU, ispovijedimo svoje grijehe i ako je ikako moguće pribivamo misi i pričestimo se na taj blagdan, tj. 29. rujna. Preporuča se devetnica s molbom da arkanđeli Mihael, Gabrijel i Rafael mole za zaštitu svih u
PRAVOM ŽIVOTU U BOGU, osobito Vassule, imajući na umu da je arkanđeo Rafael u Knjizi o Tobiji iscjelitelj i izgonitelj demona. Ja ću prikazati devetnicu svetih misa za zaštitu svih u
PRAVOM ŽIVOTU U BOGU, za zaštitu od svakoga zla.
Bog vas blagoslovio.
O. Tony Sullivan