Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Anđeli

power_settings_newLogin to reply
+7
vivi
mirjam
Wiklif
Mali princ
dominik
samaritanka
Spart
11 posters

descriptionAnđeli EmptyAnđeli

more_horiz
Što znamo a što ne znamo o anđelima?

descriptionAnđeli EmptyRe: Anđeli

more_horiz
Anđeli 1166

more_horiz
slatko ..ali čudno mi je kad si Joshua, nekako te vidim starinskog i mirišiš mi po moljcima..a gogi je bio topliji i bliži..ovovremenski..teško se navikavam na naomi, josua..i tako...a ovaj angel kod nicka mi je divan,tko li je crtač?

more_horiz
Hm...anđeli nisu djeca ni bebe. Anđeli su službujući duhovi, neki od njih su služili Bogu za zatiranje neposlušnih ljudi, definitivno ih ne smatram slatkima i bebastima. Andjeli stoje u Bozjoj prisutnosti i kao i Mojsije odražavaju to. Ali ipak, nama koji smo sa Kristom - divnija je sudbina nego andjelima. Jer kojem andjelu Bog kaže da je Njegovo dijete?

Takodjer se u pismu ponekad Bog javlja kao anđeo - npr. Anđeo novog saveza, anđeli kad su isli Abrahamu...itd, itd.

more_horiz
O tome moramo više nešto staviti. Jel se slažete?
Kako anđeli uječu,djeluju na božju djece, kakvo je njihovo djelovanje?

more_horiz
Pa, čitao sam podosta o tome. Anđeli su službujući duhovi Boga. Znači oni služe Bogu, glasnici su ljudima. Ponekada ubijaju ljude po Božjem nalogu.

U Novom Zavjetu se napominje da sada anđeli služe vjernicima. Anđeli nas štite, bore se na našoj strani i služe nam.

Vrlo rijetko anđeli imaju direktan kontakt s nama. Oni ne smiju nam se pokazati ili nam što reći osim po direktnoj Božjoj zapovjedi i svrsi. No, u isto vrijeme može ih biti gomila oko nas a da ih mi ne primjetimo.

more_horiz
Ima ljudi kršćana koji kažu da osjete prisustvo anđela, kao neki mir i nešto blago i nježno. (?)

more_horiz
Riječ anđeo dolazi iz grčkog jezika a u prijevodu znači Božji glasnik, dakle, anđele osjećamo u sebi i oko sebe kao preteče Božje punine.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Ima ljudi kršćana koji kažu da osjete prisustvo anđela, kao neki mir i nešto blago i nježno. (?)

Hm...osobno nisam imao iskustva s andjelima. Ali bio bih oprezan s time. Kao sto rekoh andjelima nije dopusteno govoriti i komunicirati na ikoji nacin s ljudima ukoliko im to Bog nije zapovjedio. A Bog uvijek zapovjeda nesto s nekim ciljem - znaci andjeo dolazi dati vaznu poruku ili pomoc od Boga.

A treba paziti s tim osjecajima. Vrlo lako ljudi se mogu nabrijavati na razne nacine pa misliti eto duha, eto andjela a nema nista.

Iako doduse Duh moze ispuniti mirom i ljubavlju, no kada nas Duh ispuni - osjecamo doista Boga - svetost i silu - i ljubav i divljenje. I ne moze se usporediti s nekim osjecajima.

more_horiz
Da! Andeli su sluzbujuci duhovi! Ali ima onih andela koji vise ne sluze sto se bore protiv Krista i njegovog naroda kao sto pise u Svetom Pismu:
"I postade veliki rat u nebu: Mihael i andeli njegovi borlili su se zmajem, i zmaj se je borio , andeli njegovi. I ne nadvladase, i vise im se ne nade mjesta u nebu. I zbacen bi zmaj onaj veliki, stara zmija , koja se zove davao i sotona, koji zavodi sav svijet, zbacen bi na zemlju, i andeli njegovi zbaceni bise s njim.
Zato veselite se, nebesa i vi, koji stanujete u njima! Jao zemli i moru! Jer davao side k vama, imajuci gnjev velik, jer zna , da vremena malo ima." ( Otkrivenje 12, 7-9.12)

Dakle posvetimo se Bogu, posvetimo se istini dok je jos vremena da nebi bili zavedeni od duhova pakosti. Posvetimo se istini kao sto je Isus molio svoga Oca: "Posveti ih u istini! Rijec je Tvoja istina!(Ivan 17,17) Dakle usmjerimo svoj zivot prema Bozjoj rijeci. "Jer svo Pismo je nadahnuto i korisno za ucenje, za karanje, za popravljanje za odgajanje u pravednosti, da bude savrsen covjek Bozji , spreman za svako dobro djelo. (2 Timoteju 16,17)

more_horiz
Kada pomislim na anđele, prvo se setim na anđela kao mog osobnog čuvara, ali sigurno da to nije njihov jedini zadatak koji oni obavljaju.

"Jer anđelima svojim zapovijeda za tebe da te čuvaju po svijem putovima tvojim." Psalam 91,11+

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Noemi je napisao/la:

Ovo je brojčani omjer anđela u velikoj borbi između Krista i sotone, između svjetla i tame :
2/3 na strani Krista
1/3 na strani sotone
Može se Duhom Sveti osjetiti prisutnos obje grupe kako se bore.
Neki proroci su vidjeli dio velike borbe .
Sile koje vojuju na dušu - sile pakosti - su sile koje svakodnevno i svakonoćno nastoje svladati i prevariti svaku dušu.Bog nam je dao svo Njegovo oružje da se možemo boriti zajedno sa dobrim anđelima protiv zlih.Pogledajte u Efesima.
To je oružje za svaki dan!
Svaka duša koja ne odbije milost u vrijeme milosti bit će branjena, svaka duša koja odbije primiti milost u vrijeme milosti prepušta se zlim anđelima zato što se ta duša svjesno združila sa grijesima a dobro svjesno odbacila.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Predivna je misao da svaki covek na ovoj zemlji ima svog posebnog andjela, koji ga prati.
U Bibliji pise da smo malo manje svtoreni od andjela, zar to nije predivno. I tu se pokazuje opet Bozja ljubav prema ljudskom rodu.

more_horiz
Interesantno ja imam vise od jednog andjela kao pratioce.

more_horiz
Čitajući jednu kršćansku knjigu,došao sam do dijela gdje se piscu uz objave našeg Gospodina,objavio i njegov anđeo,kojeg opisuje kao ogromno biće visoko oko dva i pol metra i da ga prati gdje god on pođe.Svi mi imamo svog anđela,ali ne zaboravimo da i oni slušaju glas našeg Gospodina Isusa Krista koji je najmoćniji od svih.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Interesantno ja imam vise od jednog andjela kao pratioce.

ti ih vidis i komuniciras s njima? Question

more_horiz
Kako to mislis?

more_horiz
rekao si da imas vise od jednog andjela za pratioce.

ja ne vidim andjele pa se pitam kako to znas?
da li ih vidis i mozes li pricati s njima i oni s tobom?

Wink

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply