Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nadolazeći izbori (anketa - 1. put)

power_settings_newLogin to reply
+6
Euro
Izrail
Feba
Caesar
Istina
Bhakti
10 posters

pollZa koju stranku planirate glasati na sljedećim parlamentarnim izborima?

SDP
6
38%
HDZ
3
19%
HNS
0
0%
HSP
3
19%
HSLS-HSS-PGS
0
0%
HSU
0
0%
DC
0
0%
IDS
0
0%
Još se nisam odlučila/o
2
13%
Neću glasati
2
13%
Ukupno glasova:
16
Poll closed

descriptionNadolazeći izbori (anketa - 1. put) - Page 3 EmptyRe: Nadolazeći izbori (anketa - 1. put)

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Jedno vrijeme se inzistiralo na tome da na forumu nema politike.
Ne kužim kako tome pridonosi ova tema?
Ili se politika vođenja ipak malo promijenila pa možemo koristiti i politički aspekt u raspravama?

Zašto ne,ajd kad već pitate,zna se HDZ

What a Face

descriptionNadolazeći izbori (anketa - 1. put) - Page 3 EmptyRe: Nadolazeći izbori (anketa - 1. put)

more_horiz
Noemi je napisao/la:
e, dođe mi da se učlanim u savez komunista lol!

Prošla baka s kolačima.

pijani

more_horiz
Trešnja je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
e, dođe mi da se učlanim u savez komunista lol!

Prošla baka s kolačima.

pijani

Iscrpljeni su svi recepti kruha i igara!
Vremena su ozbiljna..Demokracija bez krščanskih načela ne može osigurati radna mjesta ni sa kompromisima već samo sa reformama, na primjer kao što se poklazalo u Njemačkoj..Za godinu dana oko 900.000 novih radnih mjesta..

more_horiz
Ma ljudi pustimo mi politiku,ajmo planirat gdje ćemo na ljetovanje Nadolazeći izbori (anketa - 1. put) - Page 3 00010210

more_horiz
Izgleda da je ovo neki partijski forum bar po glasovima. Very Happy

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Izgleda da je ovo neki partijski forum bar po glasovima. Very Happy

ha,ha,ha,ma gdje ti to vidis,vidi veci je problem sto ljudi nece glasovati,a to ti problem na cjelom svijetu,vidi kako je mali odaziv svuda.Mene brine zasto su ljudi apaticni,a apatija je opasna kao i fanatizam.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
@abraham: yeah right...
@izrael: ma kakav partijski forum... situacija je izjednačena kao što je i inače... najveći je problem, kako dina reče, što su ljudi nezainteresirani... od 154 člana foruma, 14 ih je glasalo u ovoj anketi... nažalost, to je velikim dijelom posljedica onoga što je istina rekla gore

more_horiz
Komentar o Milanoviću novinarke Đurđice Ivanišević Lieb:
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_zapazanja.html?broj_ID=11723

more_horiz
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_teoloski.html?broj_ID=11643
citat :
Katolički političar se stoga ne ograničava samo na mijenjanje struktura političko-društvenih jedinica nego svjesno ulaže svoje snage u stvaranje katoličke kulture na primarnim oblicima ljudske egzistencije. To nije volja niti program da se stvori u Hrvatskoj i u Europi neka vrsta katoličkog ili kršćanskog društva. Katolički političar surađuje kao katolik u izgradnji hrvatskog i europskog društva iz dubokoga vjerničkog uvjerenja da stvaranje istinsko humanog društva neće uspjeti bez svjetla katoličko-kršćanske tradicije, bez vrednota koje nam dolaze iz Božje riječi u Svetom pismu. Veliku istinu je izrekao papa Ivan Pavao II. rečenicom: »Ili će se istina i sloboda povezati jedna s drugom, ili će jedna i druga jadno propasti« (enciklika »Fides et ratio«, 1999, 90). Jest, velika je iluzija misliti da je sloboda moguća bez istine. Sloboda bez istine po pravilu rađa besmisleni libertinizam i nesretni individualizam. Ako vodeća elita hrvatskog društva ne naviješta istinu niti ne teži k tome da sazna o istini osobe Isusa Krista, ovo društvo neće imati dovoljno snage niti dobre volje da potpuno sačuva dostojanstvo ljudske osobe, da stvori potrebni prostor i dobre uvjete za život duhovnog rasta i materijalnog blagostanja za svakog čovjeka u državi i u društvu."
Tko je to vodeća elita hrvatskog društva?

more_horiz
Ja mislim da se Crkva mora makuti iz politike kao to je svugdje u normalnim demokratskim drustvima...

more_horiz
Istina je napisao/la:
Ja mislim da se Crkva mora makuti iz politike kao to je svugdje u normalnim demokratskim drustvima...

:confused:

Na koji konkretni način se Crkva uopće miješa u politiku?
Naprotiv, ja bih više rekao da se pod tom krinkom Crkvu sve više isključuje iz društvenih zbivanja, jako malo medijske pozornosti se posvećuje mišljenju Crkvu oko aktualnih događaja.

Evo, vidjeli smo kako Latin uspješno, i uz prešućivanje uredništva htv-a, podmeće iskrivljenu sliku o kardinalu Stepincu. Badava može Crkva pisati svoje mišljenje u Glasu koncila i sl. glasilima, i naknadno objašnjavati stvari, kad se uz podršku glavne tv kuće predočuju ovakvi tendenciozni uratci. Kojima se obmanjuje javnost, što je najvažnije.

more_horiz
Crkva je u politici od novaca koji joj svaki mjesec stize na racune od strane Vlade, pa od uvodenja sexsulanog odgoja koji bi trebo drzati sveceninik, pa od prikrivanja pedofila, zabrane kontracepcije, misa za politicare, mise na kojima svecenici pozivaju ljude za koga da glasaju....Da nastavim?A sto se Stepinca tice, ostvai covjeka da pociva na miru...Osim toga svaka kovanica ima dvije strane...

more_horiz
denisa latina iznimno cijenim jer koju god temu obrađivao, uvijek je nastojao samo doći do istine. bavio se ustaškim zločinima kao i onim za vrijeme komunizma. nije nikoga favorizirao, tako da si tu, cezare, potpuno u krivu. a sad ko ima više putra na glavi... sigurno da je to crkva koja je dopuštala svakakve zločine, a smatra se božjom ustanovom. to je sramotno...

more_horiz
Caesar je napisao/la:
Istina je napisao/la:

:confused:

Naprotiv, ja bih više rekao da se pod tom krinkom Crkvu sve više isključuje iz društvenih zbivanja, jako malo medijske pozornosti se posvećuje mišljenju Crkvu oko aktualnih događaja.

Evo, vidjeli smo kako Latin uspješno, i uz prešućivanje uredništva htv-a, podmeće iskrivljenu sliku o kardinalu Stepincu. Badava može Crkva pisati svoje mišljenje u Glasu koncila i sl. glasilima, i naknadno objašnjavati stvari, kad se uz podršku glavne tv kuće predočuju ovakvi tendenciozni uratci. Kojima se obmanjuje javnost, što je najvažnije.

gle brate, stepinac je imao ulogu u drugom svjetskom ratu da pokrsti srbe između ostaloga, znamo da je pavelić imao plan trećinu srba pobiti, trećinu pokrstiti, trećinu otjerati za srbiju. stepinac je dakle sudjelovao u ovom prvom, i to znam jer je moju prabaku pravoslavku osobno on (pre)krstio. to je naravno bilo i u redu, jer tako ljudi nisu bili pobijeni nego ostali živi. ali šta ćeš...
iako sam po prirodi ljevičar i svaka latinica je melem za moje ultraljevičarske uši i moju dušu, moram u ime objektivnosti priznati da ponekad jednostrano govori o nekim stvarima, zapostavljajući mišljenje desnice (ok, ono sa partizanskim zločinima je bila iznimka). ali vjerujem da latin ima misiju da razbija desničarske mitove, i to je dobro. pokušali su ga ukinuti zbog nekoliko desničara, ali šta ćeš kad ga raja voli...

more_horiz
imhotep je napisao/la:
Caesar je napisao/la:
Istina je napisao/la:

confused

gle brate, stepinac je imao ulogu u drugom svjetskom ratu da pokrsti srbe između ostaloga, znamo da je pavelić imao plan trećinu srba pobiti, trećinu pokrstiti, trećinu otjerati za srbiju. stepinac je dakle sudjelovao u ovom prvom, i to znam jer je moju prabaku pravoslavku osobno on (pre)krstio. to je naravno bilo i u redu, jer tako ljudi nisu bili pobijeni nego ostali živi. ali šta ćeš...
iako sam po prirodi ljevičar i svaka latinica je melem za moje ultraljevičarske uši i moju dušu, moram u ime objektivnosti priznati da ponekad jednostrano govori o nekim stvarima, zapostavljajući mišljenje desnice (ok, ono sa partizanskim zločinima je bila iznimka). ali vjerujem da latin ima misiju da razbija desničarske mitove, i to je dobro. pokušali su ga ukinuti zbog nekoliko desničara, ali šta ćeš kad ga raja voli...

Točno. mnogi protestanti su tada također bili prisiljeni da postanu rimokatolici među kojima i moj pradjed i još mnogi.
Ja im opraštam svima. Ta moramo se voljeti!
MIR KRISTOV SA SVIMA!sunny

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply