Caesar je napisao/la: Istina je napisao/la: Ja mislim da se Crkva mora makuti iz politike kao to je svugdje u normalnim demokratskim drustvima...
:confused:
Na koji konkretni način se Crkva uopće miješa u politiku?
Naprotiv, ja bih više rekao da se pod tom krinkom Crkvu sve više isključuje iz društvenih zbivanja, jako malo medijske pozornosti se posvećuje mišljenju Crkvu oko aktualnih događaja.
Evo, vidjeli smo kako Latin uspješno, i uz prešućivanje uredništva htv-a, podmeće iskrivljenu sliku o kardinalu Stepincu. Badava može Crkva pisati svoje mišljenje u Glasu koncila i sl. glasilima, i naknadno objašnjavati stvari, kad se uz podršku glavne tv kuće predočuju ovakvi tendenciozni uratci. Kojima se obmanjuje javnost, što je najvažnije.
gle brate, stepinac je imao ulogu u drugom svjetskom ratu da pokrsti srbe između ostaloga, znamo da je pavelić imao plan trećinu srba pobiti, trećinu pokrstiti, trećinu otjerati za srbiju. stepinac je dakle sudjelovao u ovom prvom, i to znam jer je moju prabaku pravoslavku osobno on (pre)krstio. to je naravno bilo i u redu, jer tako ljudi nisu bili pobijeni nego ostali živi. ali šta ćeš...
iako sam po prirodi ljevičar i svaka latinica je melem za moje ultraljevičarske uši i moju dušu, moram u ime objektivnosti priznati da ponekad jednostrano govori o nekim stvarima, zapostavljajući mišljenje desnice (ok, ono sa partizanskim zločinima je bila iznimka). ali vjerujem da latin ima misiju da razbija desničarske mitove, i to je dobro. pokušali su ga ukinuti zbog nekoliko desničara, ali šta ćeš kad ga raja voli...