Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nadolazeći izbori (anketa - 1. put)

power_settings_newLogin to reply
+6
Euro
Izrail
Feba
Caesar
Istina
Bhakti
10 posters

pollZa koju stranku planirate glasati na sljedećim parlamentarnim izborima?

SDP
6
38%
HDZ
3
19%
HNS
0
0%
HSP
3
19%
HSLS-HSS-PGS
0
0%
HSU
0
0%
DC
0
0%
IDS
0
0%
Još se nisam odlučila/o
2
13%
Neću glasati
2
13%
Ukupno glasova:
16
Poll closed

descriptionNadolazeći izbori (anketa - 1. put) - Page 2 EmptyRe: Nadolazeći izbori (anketa - 1. put)

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
moram priznati da je mi je smiješno protivljenje SDP-u zbog toga što su "ateisti"...

Neki dan je gđa Antunović govorila o djelovanju SDP na internetu i forumima.
Sad te ja pitam jesi li ti takav aktivist SDP-a?
Pošteno je reći.
Pozdrav.

descriptionNadolazeći izbori (anketa - 1. put) - Page 2 EmptyRe: Nadolazeći izbori (anketa - 1. put)

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Čujte vrijeme izbora je vrijeme i nemira.
Rto rekao sam što sam mislio o temi a načelno se slažem da je i politika refleks zbilje pa ju se nemože zaobići kad se razgovara na forumu.

NE razumijem,zasto bi morali biti u vremenu nemira,kao odrasli kulturni ,krscani,moramo se i tako ponasati,ako neka stranka ima bolji program a sad vec postoje i nekakva,demokratska iskustva,tako se trebamo ponasati.Ne smijemo nikoga vrijedjati,jer svatko ima prava na svoju politicku opredeljenost,ali kad vi vidite rijeci koje su vam neprimjereno izgovorene,sve jedno je za koju stranku,svjesno ili nesvjesno,odlazis od onoga sto je ruzno.Te predstavnici raznih politickih stranaka,moraju imati visoku svjest o tome,inace vise stete nego koristi, svojim partijama,to nije samo zakon,za vodece politicare,nego i za najobicnijeg gradjanina,koji simpatizira neku stranku.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:
NE razumijem,zasto bi morali biti u vremenu nemira,kao odrasli kulturni ,krscani,moramo se i tako ponasati...

Čuj budući da živim u Hrvatskoj poznam i situaciju ovdje i nije baš blizu ovom gore što si ti pisala jer odražava situaciju u kojoj ti živš.
Dakle meni je samo čudno otkud sad politika na forumu onako kao normalno da pričamo politički a prije kad bi netko spomenuo hrvatsko-srbske odnose odmah se skakalo i prijetilo.
Eto samo na to skrećem pažnju da se onako na mala vrata odustalo od zabrane politike.
Osobno bi mi bilo drago da je to bio produkt promišljanja i sazrijevanja uprave a ne posljedica nadolazećih izbora.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Dina je napisao/la:
NE razumijem,zasto bi morali biti u vremenu nemira,kao odrasli kulturni ,krscani,moramo se i tako ponasati...

Čuj budući da živim u Hrvatskoj poznam i situaciju ovdje i nije baš blizu ovom gore što si ti pisala jer odražava situaciju u kojoj ti živš.
Dakle meni je samo čudno otkud sad politika na forumu onako kao normalno da pričamo politički a prije kad bi netko spomenuo hrvatsko-srbske odnose odmah se skakalo i prijetilo.
Eto samo na to skrećem pažnju da se onako na mala vrata odustalo od zabrane politike.
Osobno bi mi bilo drago da je to bio produkt promišljanja i sazrijevanja uprave a ne posljedica nadolazećih izbora.

Ali vidi Izrael,necemo ni u Hrvatskoj dugo izdrzati,ne prici demokraciji i kulturi,jer opet je sve povezano,s materijalnim dobrima.Ljudi ce morati shvatiti ,da se od rada zivi,i nista vise.Ne od toga sto sjedim ,u stranci ili sto sam pristalica, neke stranke.Krscani moraju prednjaciti u kulturi dijaloga,u kulturi demokracije ,iz lose proslosti treba izvuci,dobru pouku.Nemiri nikome nista ne doprinose,osim toga ljudi,vi zaboravljate da zivimo u doba globalizacije,svejedno je koja stranka,dobije mora se ravnati,prema globalnim planovima,i zato,krscani moraju imati,bogatstvo dijaloga i demokracije,bilo gdje da su.Netreba govoriti o politici,i mislim da ovo bas i nije neka politika,ovo su ti vise onako provincijski dijalozi.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Draga Dina,

Ovo si super rekla. Badava je natezati se da li glasati za HDZ ili za SDP. Oni će ionako plesati kako Europa svira. Jer na djelu je globalizacija i novi svjetski poredak !

pozdrav

Euro

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Bhakti je napisao/la:
moram priznati da je mi je smiješno protivljenje SDP-u zbog toga što su "ateisti"...

Neki dan je gđa Antunović govorila o djelovanju SDP na internetu i forumima.
Sad te ja pitam jesi li ti takav aktivist SDP-a?
Pošteno je reći.
Pozdrav.

Hehe, na tvoju žalost, nisam jer nemam vremena i za to. A to što se neki aktiviraju da promoviraju SDP na forumima i preko blogova nije ništa loše. To rade i HDZ-ovci i svi ostali.

No, meni je recimo ovo zanimljivo:

Među HDZ-ovim pristašama izmjenjivale su se poruke sadržaja: "Stranački prijatelji, Milanović je gost Nedjeljom u 2. Gledajte emisiju i glasajte pet puta, koliko je moguće, za HDZ. Proslijedite poruku članovima i simpatizerima."

Napravili su to i SDP-ovci, ali ne tajno...

"Poruka iz SDP-a da glasaju za Milanovića išla je među simpatizerima i članovima, no to je duža praksa i nije ništa novo. Kad god netko od SDP-ovaca sudjeluje u emisijama, uvijek sugeriramo članovima da glasaju za njega", rekla je Grbić Jutarnjem.

A pogotovo ne na ovakav patetičan način:

"Nedavni pokušaji manipuliranja TV i internetskim anketama, od kojih je najzanimljiviji onaj na teletekst-stranicama RTL Televizije, piše Jutarnji list: Tamo je, naime, postavljeno anketno pitanje "Može li SDP predvođen Milanovićem pobijediti na parlamentarnim izborima", na koje je u 24 sata odgovorilo sedam i pol tisuća ljudi, od kojih je čak 92 posto glasovalo negativno, a većina telefonskih glasova pristigla je, neslužbeno saznaje Jutarnji, s Trga žrtava fašizma, gdje se nalazi sjedište HDZ-a. RTL Televizija odbila je komentirati taj podatak."
(www.net.hr)

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

Hehe, na tvoju žalost, nisam jer nemam vremena i za to. A to što se neki aktiviraju da promoviraju SDP na forumima i preko blogova nije ništa loše.

Ali ovi iz SDP navodno plaćaju za to?
Zar ne?
Pa ako je to istina ond atrebaš otići po novce kod njih.
lol!

more_horiz
a načelno se slažem da je i politika refleks zbilje pa ju se nemože zaobići kad se razgovara na forumu.
-
politika kao refleks zbilje .. pomalo vuće na povijesno dijalektički materijalizam u koje teorija odraza - refleksije , marksiziranom Plotinovom emanacijom presvlači sastavnice zbilje i političku "refleksiju" gleda kao otuđenu sferu , kao posljedicu otuđenja rada..
Marksizmu je bilo stalo do izmjene svijeta a ne do spasenja svijeta, te je logos rada potisnuo Logos Riječi i čovjeku oduzeo Boga.. Nije htio vidjeti Logos Riječi i jednostrano ocijenio Feuerbacha..Možemo reči da je marksizam sa svojom teorijom otuđenja koja negira spasenje rezultat otuđenja kršćanstva od Boga...
Kršćani imaju odgovornost za Zbilju, kako bi se spasenje ozbiljilo u različito razvijenim građanskim društvima Europskih zemalja..U zemljama tranzicije još postoje rudimenti tabu tema koje malo hrabriji raspakiravaju na svoj način u okvirima ranjenih vrijednosti..Nacinalizmi su na umoru jer se nisu modernizirali kršćanskom odgovornošću uvažavanja kategorije spasenja u okvirima multikulturalnih odnosa.Igra se još na kartu ljevo -desno - centar itd..a očekuje se pogodni trenutak odmazde..koriste se mediji za izazivanje psihoze lova na vještice u okvirima mitoloških kategorija..
Kršćani su pozvani na primjenu vrijednosti u ekonomsko socijalnoj praksi koju ne bi trebalo dijeliti na ono praktično- bazu i na nadgradnju koja ima neki otuđujući element u kojoj čovjek nosi krivicu koju ne može ispraviti ako ne promijeni bazu..Umjesto da pokjanje bude polazište primjene kritike eksploatacije..
Kršćani trebaju primjeniti Riječ iz Hebrejima 4,12!
I kako kaže apostol Pavao pravilno upravljati riječju da ne bi u ime Boga činili zlo!Političarima je ostavljen veliki prostor koji im ne pripada - prostor između religije kao privatne sfere i države koja ne treba se mješati u religiju..Drugim riječima prostor bez savjesti.Dtržava se ne treba mješati u religiju ali se kršćanstvo ne smije potioskivati u privatnu sferu.Poznato je što je evanđelje - vizija spasnja u realnom svijetu..Spasenju pripada prvo mjesto a sekularizam treba kristijanizirati kako bi građanske institucije imale savjest a demokracija proročku viziju koja se ne služi ljudima koji se daju kupiti i prodati..
Njemački protestanti upravo to naglašavaju na 31. evangeličkim crkvenim danima od 6.-10.lipnja ove godine u Kölnu sa preko 100.000 aktivnih sudionika..
Držim potrebnim probuditi i u Hrvatskoj kršćansku odgovornost za desekularizaciju i za kristijanizaciju demokracije..Vjernik kršćanin ima viziju novog svijeta ali radi suprotno budućem svijetu slave ako ne proslavlja Boga praktičnim sveobuhvatnim kršćanstvom primjenom Isusovih vrijednost u institucije..Dakle jednostavno rečeno zbilju trebamo desekularizirati kako bi prevladali prostor refeleksije u kojem dosjetljivi manipuliraju sa religijom privatne sfere i često koriste konzervativni klerikalizam da sebi podignu rejting a evanđelje eventualno poznaju doktrinalno ili , kažu da su agnostici i da ne napadaju nikoga..Kršćanin također - ne napada nikoga do zlo primjenjujuči Riječ iz Hebreja 4,12!
Zaista , kršćani ne bi smjeli biti indolentni prema izborima ni prema igrama nemira oko izbora..Trebali bi isticati svoj izbor vrijednosti i dijaloškim reformizmom širiti svijest zbilje spasenja..Narodu je potrebna demistifikacija politike pomoču vjere..Političari su stolječima vukli narod za nos potiskujući religiju u privatnu sferu kako bi vlast koristili za zadovoljavanje foteljskih potreba..
Znamo da svaki političar sjeda na isti način na stolicu kao i obničan vjernik, zato u Klajićevom Riječniku se može naći pogodniji izraz upotrebe aluzije pomočnog dijela tijela kojim sjedamo na fotelju kako bi nekom gospodinu odricali vrijednosti koje on na primjer nije ni imao..To je već politika u što se mi ne miješamo..Isto tako diskvalifikaciona upotreba imena za koje mediji očekuju nezgodnu sudbinu ne bi trebala biti odlika članova foruma..Ljudima treba prvo dokazati krivicu a i potom poštivati ljudsko dostojanstvo ako i jesu po nama "nedostojni".
Citiram:
A to što se neki aktiviraju da promoviraju SDP na forumima i preko blogova nije ništa loše. To rade i HDZ-ovci i svi ostali.

Komentar:
Vjernik treba promovirati kršćanske vrijednosti a ne Stranke.Drugo , vjernik ne bi trebao imati otuđenu političku strast..To znači ako je na primjer neki gospodin iz neke stranke pošten itd . tada se ističe gospodinovo poštenje
kao primjer kako je taj gospodin pobijedio antikrista..
Kršćanska odgovornost zna gdje je granica vulgarne politizacije koja računa na nadbiti protivnika umjesto pridobiti Ga za prijatelja Krista..
Molim za šprimjenu Hebreja 4,12..
Riječ - mač sa dvije oštrice u Rukama krštenog Duhom Svetim!Kao primjer pravog biblijskog političara je na pr. Izaija, Solomun, David, itd..Odbacite političke strasti a budite političari kršćanskog dostojanstva!

Zadnja promjena: ; sri 06 lip 2007, 14:42; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Bhakti,
da li ti uvazavas,i nas male ljude ili promoviras,samo svoju partiju.Cuj to ti je nezahvalan posao,moras biti jako dobro
marketinski obucen,inace ovo stvarno ispade kako maloprije reko provincijski razgovori,pa onda cemo birati hocemo li dijalogizirati ili odustati,ako mislis mene, i meni slicne zadobiti za tvoju stranku,ovakvim nacinom sigurno neces,sto ces Izraelu govoriti o ovim stvarima,to su ti staklene noge biraj,glasauj, nemojte drugacijim dijalozima ,vici,ma daj, vi ste mladi ljudi,ucite se kulturnom dijalogu i ponasanju kod izbora,to je duznost i pravo svakog gradjanina,barem sam tako ucila jos nekad u drustveno-politickom uredjenju.Evo obecavam, ti u jednoj od slijedecic tema, na forum stavljam,temu duznost i prava gradjana.Ne mozemo ,se kao gradjani bilo koje drzave na svijetu ponasati, kako mi hocemo.Imamo prava ali zato imamo i duznosti.

more_horiz
Citiram:
Draga Dina,

Ovo si super rekla. Badava je natezati se da li glasati za HDZ ili za SDP. Oni će ionako plesati kako Europa svira. Jer na djelu je globalizacija i novi svjetski poredak !

pozdrav

Euro

Sudbinski je vazno prepoznati da i Europa pleše kako joj sve manje godi, i ona djelom je u silama globalizacije i svjetskog poretka u kojem i Vatikan gubi dah.. Razlikujmo sve svirke i sve muzičare i sve plesaće..Dirigenti i duhovi pakosti pod nebom - s njima imamo rat..Promovirajmo kršćanske vrijednosti jer znamo da su ona dio Isusove žive ostavštine,
živog testamenta čiji je upravitelj na Nebesima..
Pogledajte sudbinu onih koji nisu marili za Krista baveći se politikom..
Trebali bi izvući slijedeči zaključak - seminar o Danielovom proroštvu za političare i novinare:
http://74.53.88.18/~sda/video/kip.mpg
Njemački protestanti ovih dana govore o opasnostima neodgovornosti za sudbinu svijeta, upotrebili su termin krah civilizacije vezan uz potrebu religijskog dijaloga koji bi pozitivno uticao na svijet...i razvoj svijesti o suživotu kultura i religija:
http://www.ekd.de/kirchentag/presse.html
Evangelički dani 2007(2005 )na kojima je bio dan moto za ovogodišnje ED koji počinju danas, video:
http://www.ekd.de/kirchentag/hannover_2005/koeln_2007_dsl.html

more_horiz
Dina je napisao/la:
Bhakti,
da li ti uvazavas,i nas male ljude ili promoviras,samo svoju partiju.Cuj to ti je nezahvalan posao,moras biti jako dobro
marketinski obucen,inace ovo stvarno ispade kako maloprije reko provincijski razgovori,pa onda cemo birati hocemo li dijalogizirati ili odustati,ako mislis mene, i meni slicne zadobiti za tvoju stranku,ovakvim nacinom sigurno neces,sto ces Izraelu govoriti o ovim stvarima,to su ti staklene noge biraj,glasauj, nemojte drugacijim dijalozima ,vici,ma daj, vi ste mladi ljudi,ucite se kulturnom dijalogu i ponasanju kod izbora,to je duznost i pravo svakog gradjanina,barem sam tako ucila jos nekad u drustveno-politickom uredjenju.Evo obecavam, ti u jednoj od slijedecic tema, na forum stavljam,temu duznost i prava gradjana.Ne mozemo ,se kao gradjani bilo koje drzave na svijetu ponasati, kako mi hocemo.Imamo prava ali zato imamo i duznosti.

LOL, Dina, fulala si, al ono totalno... kao prvo, SDP nije moja partija, nisam učlanjen ni u kakvu stranku, niti imam bilo kakve poveznice s bilo kakvom strankom i zato ja nemam šta promovirati SDP... iz istog razloga mi niti ne treba marketinska obuka, niti se trudim ikoga zadobiti za SDP... da je to moj cilj, bio bih na drugim forumima, vjeruj mi... Laughing

a to što ti sebe nazivaš malim čovjekom, nema veze sa mnom, jer te ja tako nisam, niti ikad hoću prozvati, i zato bih molio da mi ne stavljaš riječi u usta... a sada da nastavim priču oko "promoviranja" SDP-a... dakle, kako rekoh, moj cilj nije promovirati SDP i zadobivati ljude za tu stranku, već je moj cilj vidjeti kako kršćani na ovom forumu razmišljaju što se tiče politike i dati im do znanja da (koliko god se ovo činilo kao antikampanja) HDZ nije prožet kršćanskim vrijednostima, dok SDP (kolko god se ovo čini kampanjom) sa svojim nekatoličkim korijenima dijeli puno više zajedničkih crta s kršćanstvom, pošto je socijaldemokracija oblik državnog ustroja najsličniji sa životom ranih kršćana (južna amerika je to skužila pa se ne srame nazvati kršćanskim socijalistima), i pošto su socijaldemokrati u globalu pošteniji... dakle, ako nešto promoviram, onda je to humanizam (na koji Isus poziva), a zatirem zacutanost (protiv koje se Isus borio [farizeji])...

more_horiz
Ponašanje većine političara svih razina pokazuje odnos prema pojedincu ili obitelji. Ispraznost izjava i stajališta o pravima običnih građana glede prava odlučivanja o svojoj sudbini i ostvarivanju općeg dobra potvrđuje se i u današnjoj svakidašnjici. Otuđenost pojedinih političara od stvarnih interesa malog čovjeka vidi se i čuje prečesto.

Nisu li Hrvatski političari u krizi?Ako su oni u krizi narod će prepoznati kako kaže brat Bahkti muljažu kad i birači ne bi muljali - ta muljaža je rezultat zanemarivanja kršćanskih korjena...Ističem nacionalnu odgovornost prema kršćanskim korjenima , kako onih vjerujučih tako i agnostika, ateista..
Bez te odgovornosti , odgovrnosti kršćana - o kojoj je riječ i na Evangeličkim danima u Njemačkoj- nema kvalitetne demokracije ..

Prema Ivanu Mikleniću - Centar GfK - za istraživanje tržišta objavio je krajem studenoga rezultat istraživanja o tome koliko ljudi imaju povjerenja u pojedine skupine profesija odnosno institucije u Hrvatskoj, a rezultat istraživanja pokazao je da je »uvjerljivo najmanje povjerenje u političare«. To istraživanje, predstavljeno uz usporedbu hrvatskih rezultata s prosjekom 19 europskih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država kao 20. zemlje, pokazalo je također da u prosjeku jednako nisko povjerenje u političare imaju i građani tih 20 zemalja. U tom ocjenjivanju građani, koji su se mogli izjasniti u rasponu od 1 - što označuje da uopće nemaju povjerenja - do 5 - što označuje da imaju potpuno povjerenje, dali su političarima ocjenu 1,7 a to je najniža ocjena u istraživanju povjerenja u liječnike, učitelje, vojsku, policiju, Crkvu, pravosuđe, novinare, menadžere i političare. Osim hrvatskih građana svojim političarima izrazito su nezadovoljni grčki i talijanski građani, a najviše povjerenja u političare imaju danski i švicarski građani, a čak četvrtina građana SAD-a ima puno povjerenje u svoje političare. Budući da se ocjena hrvatskih građana uspoređuje s prosjekom drugih 20 zemalja, više od te usporedbe pozornost zaslužuje činjenica da hrvatski građani od svih navedenih skupina osjetljivo najmanje povjerenja imaju u političare.

Oslobođenje od jednoumlja treba biti zasnovano na kršćanskim kriterijima ali pročitajmo o Kraku hobotnice koja je posljedica nepoštivanja kršćanskih vrijednosti:
O nekim uzmimo jednostranim gledanjima o Račanu sa ovog stanovišta kriterija etičnosti:
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_zapazanja.html?broj_ID=7836

a zatim o istom čovjeku drugačije pozitivno sa naglaskom na poštenje i brzinu usklađivanja partije sa vremenom:
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_zapazanja.html?broj_ID=11357
Naučiti birati , osloboditi se od tjeskobe između jednoumlja i anarhoumlja,:

"Ono što ne shvaćamo jest da još uvijek živimo u sjeni jedine partije i jedine armije s potpunim uvjerenjem da je sve što nam se nudi u tisku i u životu jedini mogući izbor - kao što su popularne knjige, popularni prijevodi, predstave u kazalištima koje gledamo i književnici koje ugošćujemo. Proći će dosta vremena dok shvatimo da možemo birati i da ne postoji jedna istina kao što nas se desetljećima pokušavalo uvjeriti"iz Glasa Koncila-
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_zapazanja.html?broj_ID=11442
Ali po nekima mali čovjek bez kapitala se ne treba baviti politikom:
"
Na tragu takvog odnosa prema malom prosječnom čovjeku nalazi se mišljenje glasnogovornika Vlade koji smatra da se prosječni građani bez kapitala i dobrog imovnog stanja ne mogu baviti politikom. Prema njemu, takvi građani mogu biti samo objekt politike, dakle biti podanici. Prema takvom je shvaćanju pravo bavljenja politikom rezervirano samo za više staleže. No, kad smo već kod staleža, podsjećamo da je tu ideju staleža iz ropotarnice povijesti izvadio jedan, sada »pokojni«, političar i da je ta ideja izazvala brojne neugodne osude i polemike u javnosti, a što je tada bitno štetilo njegovoj stranci.
Smatramo da je krajnje nehumano, nekršćanski i nedemokratski neuvažavanje općih načela jednakosti među ljudima, njihova općeg prava na demokraciju: birati i biti biran (aktivno i pasivno biračko pravo). Sada u predizbornoj godini svi dižu galamu oko nepravdâ, posebno oporbeni SDP koji zaboravlja da su u većini nepravda bili sudionici ili su mnoge slične nepravde sami ozakonili, na što smo nedavno nekoliko puta podsjetili. "iz:
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_propisi.html?broj_ID=10361

Birati one koji su u svom životu pokazali kršćanska načela - mislim da je dobar prijedlog .No u Americi je prisutan fundamentalizam koji jednostrano politizira kršćanska načela - taj pokret se zove rekonstrukcionalizam jer svojom političkom promidžbom nastoji izmjeniti , rekonstruirati odbore institucija , izabrati samo one koji su pokazali zadovoljavanje kriterija liste vrijednosti..No Američki odnosi među velikim denominacijama nisu tipični za Europu..a posebno za Hrvatsku ..
Mislim da se hrvatski političari nalaze na novom "bojnom polju" u kojem će pobijediti onaj koji probudi kršćanski um naroda.
Zato je dosta zanimljivo ovo što kaže Bakhti, no kako li se to mjeri?:
HDZ nije prožet kršćanskim vrijednostima, dok SDP (kolko god se ovo čini kampanjom) sa svojim nekatoličkim korijenima dijeli puno više zajedničkih crta s kršćanstvom

ma kraju citiram:
"
Nadolazeći izbori (anketa - 1. put) - Page 2 1144834143_5_30_photo

I najpovršniji promatrači hrvatske političke zbilje zapazili su
da je započela intenzivna predizborna kampanja za parlamentarne izbore koji bi se trebali održati tek krajem 2007. godine. Premda su, ne samo u Hrvatskoj nego i drugim demokratskim zemljama, političarima izbori stalno na pameti i sva njihova djelovanja redovito se ocjenjuju u perspektivi (ne)uspjeha na budućim izborima, ipak je otvaranje predizborne kampanje - i to već na samom početku veoma silovite, s jedne strane - u stanovitoj mjeri iznenađenje, a s druge strane prilika da se - makar samo zbog izbora - otvore ključna pitanja suvremenoga hrvatskog društva.
Možda ipak predstavlja iznenađenje što je glad za vlašću i moći i dalje tako neutaživa pa se gotovo sva pozornost skreće na izbore, a što je ujedno potvrda uvjerenja da je u Hrvatskoj i dalje, i u drugoj polovici 2006. godine, zvanje političara, posebno onoga koji na izborima zasjedne na vlast, najunosnije zanimanje. Naime, nakon 16 godina kakvog-takvog demokratskog iskustva i nakon uvelike odmakloga tranzicijskog procesa, očekivalo bi se da i u hrvatskom društvu na važnosti dobiju drugi segmenti društvenoga života i djelovanja, a ne da i dalje najvažnija bude jedino politika i to, nažalost, politika koja je često u službi osobnih i grupnih interesa, a ne općega dobra. Iznenađenje - što je tako rano počelo natjecanje i zapravo prava borba za osvajanje vlasti - tim je veće što je sve očitije da je sve više hrvatskih građana ozbiljno razočarano i političarima i njihovim političkim djelovanjem. Neobično je što toliki žele postati baš ljudi na položajima, premda jako dobro znaju ne samo da ih zbog toga većina neće cijeniti nego da će ih mnogi zbog toga upravo prezirati."
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_komentar.html?broj_ID=8623
Evo što znači dio čovječjeg tijela koje voli vlast - fotelju kako kaže puk
koji trpi muljažu a očekuje "Mojsija"..Narod ima Božje svjetlo i može sam izači iz mraka i silom Kristovom svladati sile tame..Hoće li mu se priključiti "Mojsije" iz HDZea ili iz SDP, ili iz neke druge partije...?

more_horiz
Vidite jedna stranka poziva vjernike:
HSP protjeruje obiteljske nasilnike s izbornih lista

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Hrvatske stranke prava uputilo je predsjedništvu stranke prijedlog za izmjenom kodeksa tražeći da se u njega uvede pravilo kojim će se svakom članu stranke koji je osuđivan zbog obiteljskog nasilja ili ne ispunjava materijalne obaveze roditelja prema djeci, onemogućiti kandidiranje na izbornim listama.

''Pozivamo i ostale političke stranke da temu obitelji postave visoko na listi predizbornih tema, a vjerske zajednice da pruže podršku da se obitelj nametne kao tema predizborne kampanje'', poručila je Ruža Tomašić, saborska zastupnica i predsjednica HSP-ova povjerenstva za ravnopravnost spolova koje je u subotu organiziralo prvi skup o obitelji u modernoj Hrvatskoj i njezinim problemima.

http://www.kriz-zivota.com/zoom/2304/hsp_protjeruje_obiteljske_nasilnike_s_izbornih_lista/
Bit će puno ironije u pozivanju na kršćanske vrijednosti..

more_horiz
e, dođe mi da se učlanim u savez komunista lol!

more_horiz
LOL, a bilo je nekog govora o osnivanju neke ultralijeve stranke SRP, ne znam šta je s tim sad, haha

@abraham: bilo bi dobro kad ne bi citirao glas koncila protiv SDP-a, jer je to ko da citiraš fanzine Dinama protiv Hajduka...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Bhakti je napisao/la:
LOL, a bilo je nekog govora o osnivanju neke ultralijeve stranke SRP, ne znam šta je s tim sad, haha

@abraham: bilo bi dobro kad ne bi citirao glas koncila protiv SDP-a, jer je to ko da citiraš fanzine Dinama protiv Hajduka...

Ha,ha,ha,Bahakti,to sam takve suprotnosti slusala u Njemackoj od SDP i CDU,a sad evo skupa vladaju,znas politika nije kockasta,nego loptasta,pa se kotrlja.Basketball Basketball </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Pa ja mislim da je najgora stvar sto nas je ona prva vlada devedesetih naucila jest da su svi politicari lopovi i neposteni, a to nije tako..I zato ljudi ne glasaju i nije ih briga,jer misle da ko god dode isti je.Sto naravno odgovara upravo stranci na vlasti. A ja upravo mislim da nije tako.Da u svim strankama ima pojedinaca i u nekim strankama i grupa koji zaista zele postenu i pravednu Hrvatsku..I po meni to se moze postici samo ako se ova korumpirana vlast (cast izuzecima)srusi dolje...

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

Glas Koncila ne zagovara ni jednu stranku.

http://www.sdp.hr/downloads/ivica_racan_moja_slika_hrvatske_2003
http://www.sdp.hr/komentari/ivica_racan_otac_hrvatske_demokracije
Kategorija "politički kompromis" Račana ne pruža sigurnost, to znači da će Milanović morati biti precizniji u odnosu na Europu..u smislu kršćanskih korjena Europe..

Zadnja promjena: ; čet 07 lip 2007, 21:41; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply