Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Radost

power_settings_newLogin to reply
+8
Totus Tuus
Cosa Nostra
Nikola
Aladin
Feba
Bhakti
Trešnja
dominik
12 posters

descriptionRadost - Page 2 EmptyRe: Radost

more_horiz
lijepo si zamijetio...postoji razlika između izverzirane radosti i stanja radosti u Bogu.

Stanje radosti u Bogu dovodi do toga kršćanin zrači svjetlošću, mirom, skladnošću, ne znači uvijek da je radost sa bubnjevima i trubama...

prepozna se lažna radost od one prave koja se osjeti na čovjeku, drugi vide odraz na licu, u očima...

stanje radosti se razlikuje od prolaznog osjećaja "radosti".

more_horiz
Totuse, baš zato, što se osjećaji mijenjaju, kršćani trebaju se izgraditi u statusu božjeg djeteta, osvijestiti svoj položaj i to stanje njegovati molitvom i čitanjem , dobro si to napisao Very Happy

more_horiz
Radost je duboka stvarnost svakog onog koji ljubi Boga i ona proizlazi iz zahvalnosti, pa zato ne ovisi o okolnostima. No da li to znaci da krscani idu okolo nasmijani bez obzira? ne nikako...kad se okrenes oko sebe i vidis koliki ljudi sramote Bozje ime,koliki ljudi cine zlo jedni drugima pozivajuci se na Krista, koliki su u dubokoj nevjeri, a koliki su na putu u pakao tvoj osmijeh se pretvara u suze, u vapaje, u molitvu Ocu da spasi, da dotakne, i smiluje se.Druga stvar u kojoj radost za kratko bude zamijenjena tugom su kusnje koje mogu biti tako teske da posrces od bola.. Ne znam kako zamisljate Isusa kao covjeka ali Pismo kaze da se bojao i bio tuzan, jako tuzan...kusnja pred Getsemani gdje predaje svoju volju da ne ide na kriz , Ocevoj volji da ipak ide, potpuna predaja do smrti(Markovo evan).No sve ovo ce doci ako slijedis Njega, i proci ces sve sto i On... ali ima divni mocni Kralj koji ce nas kroz sve to provesti...zato..hm...da RADUJTE SE LJUBLJENI!

more_horiz
Noemi je napisao/la:
lijepo si zamijetio...postoji razlika između izverzirane radosti i stanja radosti u Bogu.

stanje radosti se razlikuje od prolaznog osjećaja "radosti".

amen

more_horiz
"Mi smo božja svojina, pobjednički narod, a stenjemo i uzdišemo, prva ja, sram me bilo. E, pa neću više! Hoću da živim u Isusovom oslobođenju. Življenje u Radosti jer me Silni BOg ljubi! Jer me oslobodio! Spasio! Opravdao! Sve nas! Uzmimo to! Radujmo se svaki dan, 24 sata bez prestanka! Kad ljudi vide našu radost U Gospodinu Isusu, tražit će ga!"

Hvala na ovom postu. Smile

I ja sam jedna od onih koji su danas pali u loša raspoloženja. Istina, uzrokovana više vanjskim faktorima nego unutarnjim, ali to nije opravdanje, nikakvo!
Potpisujem i Febu:
"Pogledaj poslanicu Filipljanima, Koliko puta Pavao kaže: radujte se! I kad vam je teško i kad vam se duša i tijelo kida od muke i boli, radujte se jer to je privremeno, a Božja slava koja nas čeka je vječna. Radujte se jer Krist je s vama na svim vašim putevima i hrabri vas i podupire."

Amen!
cheers:

more_horiz
Ono sto je zanimljivo kod ovoga je sto je radost jedan rod Duha. Tako na tom drvetu duhovnih rodova imamo takodje jos ljubav, radost, mir, dobrotu, krotost, uzdrzljivost...

I onda ako bi citali Petrovu poslanicu to mozemo posmatrati na ovaj nacin kako je polozio neke duhovne rodove. Vera, snaga, znanje, uzdrzanje, strpljenje, poboznost, bratoljublje i ljubav.

To su ti divni rodovi Duha, ali ono sto mislim da je sustinsko jeste to su rodovi jednog dobrog semena.

A seme je vera, Isus je uporedio sa semenom gorusice. Tako vera jednostavno radja ove stvari, iz nje se ne moze roditi nista drugo. I ako hriscani nemaju ove rodove u sebi to je zato sto nemaju veru.

Nekako kad me uhvati neka seta semo se setim da muke sadasnjeg vremena nisu nista prema slavi koja ce se pokazati na Bozijoj Deci i neopisiva radost je tu. U meni!

more_horiz
Pjevajmo, radujmo se
jer zastor razdvoji se
put do Svetinje nad svetinjom
kroz Krista slobodan je
svirka

more_horiz
Amen, sestro Feba! To je ono što smo želeli time reći!!!

Brat Aladin

more_horiz
Jako su mi poznate te reci, jedan meni i Aladinu jako drag brat je autor te pesme. I njemu ce biti drago kada cuje da je pesmom blagoslovio ljude.

Bas mi je drago sto si cula pesmu.

Pozdrav.

more_horiz
NJEGOVA je napisao/la:
Radost je duboka stvarnost svakog onog koji ljubi Boga i ona proizlazi iz zahvalnosti, pa zato ne ovisi o okolnostima. No da li to znaci da krscani idu okolo nasmijani bez obzira? ne nikako...kad se okrenes oko sebe i vidis koliki ljudi sramote Bozje ime,koliki ljudi cine zlo jedni drugima pozivajuci se na Krista, koliki su u dubokoj nevjeri, a koliki su na putu u pakao tvoj osmijeh se pretvara u suze, u vapaje, u molitvu Ocu da spasi, da dotakne, i smiluje se.Druga stvar u kojoj radost za kratko bude zamijenjena tugom su kusnje koje mogu biti tako teske da posrces od bola.. Ne znam kako zamisljate Isusa kao covjeka ali Pismo kaze da se bojao i bio tuzan, jako tuzan...kusnja pred Getsemani gdje predaje svoju volju da ne ide na kriz , Ocevoj volji da ipak ide, potpuna predaja do smrti(Markovo evan).No sve ovo ce doci ako slijedis Njega, i proci ces sve sto i On... ali ima divni mocni Kralj koji ce nas kroz sve to provesti...zato..hm...da RADUJTE SE LJUBLJENI!

Vidi se, sister, tko si i kamo ides. Very Happy Slicni smo u mislima... Wink Bog te blagoslovio svom puninom u Kristu!

more_horiz
Kršćanin bi trebao da bude raodstan, pa čak i u nevoljama on može da slavi Boga. uzimimo primjer Barnabe i Pavla, kada su bili u zatvoru. Oni nisu bili potišteni i žalosni i samo kukali u ćelijama zbog te nezgode, nego su slavili Gospoda.
I sam Salamun je u Pričama rekao: "Srce veselo pomaže kao lijek, a duh žalostan suši kosti." Da živimo samo po tom načelu, u svjeti bi sigurno bilo manje depresivnih ljudi i bolesti uzrokovane brigom i žalošću.
Naravno da ima i situacija kada možemo biti žalosni, kao što je i Isus plakao nad Jeruzalemom i kod Lazarevog groba.

more_horiz
Tako je mirjam, bili su u zatvoru i radovali se. I to je velika lekcija za nasa, koliko bi od nas danas se radovalo u zatvoru. Ne, to bi za nas bila nesreca, trazili bi advokata, izlaz...

Oni su se radovali, no to je jednostavno, Isus je rekao tamo gde je vase blago bice i vase srce.

Ako nam je Nebo jedini cilj mi cemo biti radosni, jer su nam imena u Nebesima, a ako trazimo zemaljse stvari tugovacemo jer nam one stalno izmicu,

zato, Trazite najpre carstvo Nebesko i Njegovu pravdu a ostalo ce vam se samo dodati.

more_horiz
Tko god ima Krista u svom srcu imat će i radost i ljubav za svoje bližnje. Čovjek koji tvrdi da je kršćanin a nema radosti i ljubavi zapravo je lažac i licemjer. Jer tko može ostati ravnodušan i tmuran znajući da je otkupljen vječnom ljubavlju kroz Isusa Krista? Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply