ljudi, mi ne govorimo o radosti u svakodnevnom životu uzrokavano nečim, ja sam započela temu o radosti kršaćanina.
Kršćanin, koji je ispunjen Bogom, uvijek ima unutarnju radost, jer Bog tako svojim prisustvom djeluje, tamo gdje je Bog, tamo radost,ljubav, ....
Kada smo stopljeni s Bogom, drugačiji smo ljudi. Dominik, kao kršćani, trebamo uzeti našu baštinu koju nam je Isus omogućio, trebamo nadići tugaljivost, tupavost i mlakost. Budimo žarki u Gospodinu, tada ćemo se održavati na nivou "ustava" kraljevstva nebeskog". Božja vladavina je među nama, sad TU, ne samo jednog dana kad napustimo tijelo. Sad je Bog tu, među nama. Naš um treba biti obnovljen, novi smo kroz djelovanje Kristovog duha, priljepke treba odrezati, i bit čovjek božji, rasterećen, radovati se.
" Radujte se, opet vam velim, radujte se". Isusovo evanđelje je Radosna Vijest. Kršćansko je promašilo. Kršćani žive život brige, opterećenja, pritisaka, postali patnici zato jer se krivo tumači evanđelje.
Mi smo božja svojina, pobjednički narod, a stenjemo i uzdišemo, prva ja, sram me bilo. E, pa neću više! Hoću da živim u Isusovom oslobođenju. Življenje u Radosti jer me Silni BOg ljubi! Jer me oslobodio! Spasio! Opravdao! Sve nas! Uzmimo to! Radujmo se svaki dan, 24 sata bez prestanka! Kad ljudi vide našu radost U Gospodinu Isusu, tražit će ga!
Isus nas otkupio, spasio, radujmo se, uzmimo snagu božju u svoj svakodnevni život , molitvom. Puno molitve, puno sile božje.
Ajme, Bog mi otvorio oči! Živio Isus!!!!