Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionMojsije EmptyMojsije

more_horiz
Evo baš me zanima što vi vjernici mislite o Mojsijevim postupcima?Ako uzmemo da je Biblija u potpunosti istinita,ja mislim da jednostavno nije u redu da Mojsije onako hladnokrvno pobije novorođenu djecu,pa zar su bogu vrijednija djeca vjernika nego tzv. "nevjernika".
A ako je Biblija metafora onda opet ne šalje pravu poruku,šta bi sad svi kršćani trebali ić klat djecu muslimanima?
Baš bi htio čut vaše mišljenje o tome.

descriptionMojsije EmptyRe: Mojsije

more_horiz
Na koji konkretno Mojsijev postupak misliš?

Najbolje da nam citirtaš tekst iz Biblije, da bi se znalo točno.

more_horiz
dragan je napisao/la:

Gle,ja nisam vjernik i ne čitam bibliju,ali sjecam se ovog jos otkad mi ju je baka čitala.Tako da ne znam točan citat,ali bilo je ono s pošastima.Prvo skakavci,onda crveni Nil,a na kraju ubojstvo djece.Židovska djeca su bila pošteđena jer im je Mojsije rekao da na svojim vratima nacrtaju križ.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>
Djuro Djuric je napisao/la:
dragan je napisao/la:

Gle,ja nisam vjernik i ne čitam bibliju,ali sjecam se ovog jos otkad mi ju je baka čitala.Tako da ne znam točan citat,ali bilo je ono s pošastima.Prvo skakavci,onda crveni Nil,a na kraju ubojstvo djece.Židovska djeca su bila pošteđena jer im je Mojsije rekao da na svojim vratima nacrtaju križ.

E,da li si siguran u ono sto ti je baka citala da je tocno?Da bi mogli diskutirati moras poznavati bar nekoliko pristupa bibliji,jedan od njih je i povijesni.Basketball Basketball Basketball </BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; pet 18 svi 2007, 22:47; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Zamislite, ljudi, čula sam maloprije " da su ustvari pravi židovi egipćani".

more_horiz
Brate Djuro,
pozivam te da proučiš biblijski izvještaj o Mojsiju u knjizi Izlaska 1-15 poglavlja - vrlo uzbudljiv, napet, zanimljiv i poučan povijesni događaj!

Molim te prouči to, ostavit će te bez daha.

more_horiz
Prijatelju, ako vec kazes da nisi neki vernik, da ne citas Bibliju i da se prisecas onog sto ti baka citala kada si bio mali, onda neke izjave mogu zvuciti vrlo opasno. Npr., kazes:

Ako uzmemo da je Biblija u potpunosti istinita,ja mislim da jednostavno nije u redu da Mojsije onako hladnokrvno pobije novorođenu djecu

Ne mozemo uzeti Bibliju samo zato sto nam je baka nesto citala iz nje. Moramo se sami uveriti u to. Osim toga, da ne znam o cemu je rec iz navedenih dogadjaja, pomislio bih stvarno da je taj Mojsije bio najveci ubica svog vremena, pa kakav li je tek Bog! Cisto da ti skrenem paznju da Mojsije nije nikog ubio od dece, to ti pise u Bibliji, posebno ne hladnokrvno. Da, ubio je jednog coveka, i to nije krio u svom izvestaju, ali decu? Pa, mozemo tome da pricamo onda kada budemo uzeli konkretni text i dogadjaj, ja ne verujem da je bas tako kako mi mislimo.

Pozdrav.

more_horiz
Djuro Djuric je napisao/la:
dragan je napisao/la:

Kada sam te zamolio za citat, nisam to učinio zato što nisam znao na što misliš, nego baš zato što sam mislio da Bibliju nikada i nisi sam proučavao, nego je ona za tebe samo bapska priča.

Misliš li da je Ok napadat i osuđivat nešto što u biti ne poznaješ? Danas je Bibliju jako lagano nabavit, pa bih ti savjetovao da je nabaviš i čitaš, pa onda možemo razgovarat o temema koje ti iz nje nisu jasne.

more_horiz
Djuro Duricu ja vidim da je tvoja baka bila vjernica i da je volila Boga.Zasigurno si bio mali kad ti je to ona citala i iz tadasnje perspektive to o Mojsiju ti se nije svidjelo.Sada kad si odrastao e upravo je sad trenutak da pocnes da citas Bibliju i da vidis da li i sada imas isto misljenje.Djurane nas tebe Bog voli a i mi te volimo i zato molim te upoznaj Boga bolje a jedini nacin je da citas Boziju rijec i da se pocnes moliti.Meni je drago sto si ti dosao na ovaj forum i sto zelis da podjelis sa nama ono sto ne razumijes.

more_horiz
Ispričavam se ako sam ovdje napisao neke dezinformacije,ali ako je tako onda me ispravite.Koliko se ja sjećam bile su pošasti:skakavci,crveni nil i na kraju ubojstvo djece.Ako nije tako,onda mi recite,uvijek ću radije u nekome naći dobrotu nego zloću.A što se tiče moje perspektive,upravo je obrnuto,dok sam bio malo dijete to mi se sviđalo,a sada ne.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply