Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Tko su 2 proroka , 2 svjedoka iz otkrivenja 11

power_settings_newLogin to reply
+4
Justin
kainos
Izrail
hrvoje hrki
8 posters

descriptionTko su 2 proroka , 2 svjedoka iz otkrivenja 11 - Page 2 EmptyRe: Tko su 2 proroka , 2 svjedoka iz otkrivenja 11

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
Svijet neće biti silom spašen, svijet će biti Duhom spašen” – poručuje nam Gospa iz Amsterdama, Majka svih nacija Europe i svijeta. Tekstovi koje objavljujemo u ovom broju u fra Stankovom neumornom prijevodu fascinantni su, počev od akcije širenja njezine sličice i molitve svijetom, do veze s Euharistijskim iskustvima u Amsterdamu kao središtu. U viđenjima koje je vidjelica Ida imala nalazimo cijelu teodiceju i Trijumf Dvaju Srdaca, kao na filmu. Postaje nam posve jasno zašto svaki broj ZP-a započinje tim tekstovima. Ova nas viđenja konačno privode i fenomenologiji naših ekumenskih Susreta Istoka i Zapada Europe (i svijeta). Bijeli golub koji se umjesto crnoga pojavljuje nad svijetom, crni put kojeg treba napustiti da se ne bi otišlo u propast, grana na stablu Crkve koja se pokazuje kao trula od korijena i na kojoj piše “humanizam, marksizam”, pojava zlatne ruže na nebu u vremenu proglašenja Dogme i Trijumfa Dvaju Srdaca – sve su to slike koje nas već u Duhu prenose do Trijumfa.

Da Amsterdam je inace poznat po gospama pa je i ta gospa jedna od njih ili?

nekima je poznata nekima ne
pročitaj malo, nađi preko gugla, ne mogu ti ja sve pojasniti u tančine
naravno, ako te zanima, a ne samo da a priori pobijašcheers

descriptionTko su 2 proroka , 2 svjedoka iz otkrivenja 11 - Page 2 EmptyRe: Tko su 2 proroka , 2 svjedoka iz otkrivenja 11

more_horiz
Trijumf Dvaju Srdaca (XXIX.)

(23.09.2006) - Uvod u listopadski broj Zlatnog pera

Vjerojatno nije slučajno da je se upad vojske Izraela na libanonski teritorij, druge polovice srpnja i prve polovice kolovoza ove godine, poklopio s našom židovsko-cionističkom temom, koja je počela travnja, a nastavila se srpnja mjeseca. Vanjski događaji su potvrdili naše nutarnje slutnje.
U ovom broju tako možemo pratiti upravo nutarnji smisao toga rata, iščitavajući znakove vremena, lučeći duhove, i stvarajući onaj red u glavi koji je zapravo najveći dar kojeg ZP želi darovati svojim vjernim čitateljima, kako se približava deseta godišnjica izlaženja, 15. travnja 2008. Od samog početka, 1998., je ZP istaknulo svoj apostolat prema Pravoslavlju, i na tome ustraje do danas, usredotočujući se posebno u posljednje vrijeme na Carigradski patrijarhat, Atos, osobnosti kakve su episkop Hilarion Alfejev, tvorac ideje pravoslavne-katoličke alijanse, ili kakvu predstavlje profesor iz Lavova Antoine Arjakovski, pravoslavac koji štuje katoličke svece, i ostali...No, pratili smo i Židove, njihovu otajstvenu ulogu u Europi i čovječanstvu, u procesu Sjedinjenja, i tek smo od dvobroja 30/31 snažnije ušli u ono što kardinal Kasper zove «novom teologijom Židovstva nakon Auschwitza». Tako zasigurno u ovome broju Papina propovijed u Auschwitzu predstavlja za nas potrebu dubokog proučavanja, ne samo zato što želimo jedinstvo Europe kao Trijumf Dvaju Srdaca nakon Holokausta, nego i što nam je vlastiti hrvatski, nacionalni bitak ugrožen tumačenjima Jasenovca, i drugih fenomena iz 12-godišnjeg perioda vladavine nacizma...
Razgovor s o. Aleksandrom Menom preveden za ovaj broj nam otkriva dubinu odnosa Pravoslavlja i Židovstva, i vrlo je važan, konačno i stoga što nam je prethodne tri godine o. Men predstavljao «vezu» s Rusijom...I u samoj Rusiji je, kako možemo čitati u ovom broju, takav svećenik bio gonjen anonimnim listićima, što Yves Hamant tumači ovako: “Ako bi se netko ponašao različito od drugih, ako bi javno iskazivao duh neovisnosti, činilo bi se da ta osoba razbija solidarnost kolektiva u njegovoj potčinjenosti sustavu” Kao što se vidi, slobodna i kreativna osobnost uvijek je bila opasna, pa je i remetila lažni mir u životarenju činovničke crkvene svakodnevice.
Ljetni rat na teritoriju Libanona nas je u tom smislu poučio, i svakako držimo da će čitatelji iz razgovora s Markom Franciškovićem povodom izlaska Hrvatske knjige opstanka (potom i čitajući i samu knjigu od 800 stranica), steći jedno sustavno poznavanje uzroka Zla, kao i otvoriti puteve spasa za Hrvatsku u svim sektorima društvenog, nacionalnog i državnog života.
Kako se približava spomenuta deseta obljetnica ZP-a, a imamo cijelu 2007. godinu kao pripremu, možemo zapaziti taj preljepi proces bilježen na stranicama našeg časopisa: ujedinjenje hrvatskih intelektualaca, umjetnika, vjernika u višoj ideji hrvatskoga poslanja.
«Junaci našeg vremena», poput dra Marka Veselice postaju naši prijatelji, a povodom onog govora koji je dr. Tomac iznio o Dva Svjedoka, a što je preneseno u cijelosti u prošlom broju, možemo citirati što je gruzijski predsjednik Chevarnadze izjavio pred Carigradskim patrijarhom Bartolomejom I., prigodom njegove posjete Gruziji: “Staljin je počeo ne teološkom studiju samo da postane komunist, izjavljujući da Bog ne postoji. Ja sam bio komunist, i postao sam Kršćanin.” To vrijedi i za dra Tomca, i za dra Veselicu.
Bitna osobina našeg vremena jest i postavljanje laži na pijedestal, na kojem je prije sjedila Istina. Zato je trebalo dati za pravo Judi i njegovoj izdaji Isusa, teološki opravdati Judu, o čemu povodom pojave Judina evanđelja piše Anthony Valle: “Otuda postaje razumljivim zašto bi gnostički tekst isticao Judu za pomaganje Isusu da skine svoju lažnu kožu, to će reći, da oslobodi svoj istinski nutarnji ja od tjelesnog zatvora i konačno od kozmičkog gulaga ovoga svijeta.”
I, nadalje: “…gnostički inspirirano Judino evanđelje pretapa izdaju iz zlonamjernog u moralno vrli čin. Ustvari, zlo sredstvo može biti upotrebljeno za dobar svršetak. Netko bi mogao zadrhtati misleći o posljedicama, ako jedna tako konzekventna moralnost ikada postane normativni modus operandi moralnog odlučivanja-djelovanja danas. Staljin je opet pred vratima.”
O tome moramo misliti pred prizorima rata u Libanonu, i uopće događanjima u Svetoj zemlji od 1947. (kada je nastala država Izrael) do danas. Nastojali smo ovim brojem posijati fotografije tih eksplodiralih bombi i dimnih zavjesa, koje su od Grada Mira i Pomirenja, Jeruzalema kakav bi trebao biti, stvorili grad mržnje i podjele. Samo ono što su govorili ortodoksni židovski Rabiji, poput Elchonona Wassermana, može nam rasvjetlili duhovnu pozadinu tih prizora.
Piše pater Sigl, apostol slike amsterdamske Marije, Majke svih nacija: “U sljedećim porukama Majka potom ulazi sve detaljnije u pojedinosti svoje SLIKE, na kojoj se pokazuje kao mlada Židovka, dakle točno onako kako je tada živjela u Palestini.” Marija je dakle cijeli svijet, sve nacije, htjela povezati kao Židovka.
Ovim su brojem posijane fotografije s pripadajućim tekstom, koji prate genezu zbivanja šezdesetih godina na Bliskom istoku, s državom Izrael kao protagonistom, i sa Šestodnevnim ratom srpnja 1967., kojeg je Izrael dobio u srazu sa susjednim arapskim zemljama. Poslužili smo se time iz dokumentirane knjige Mordecai Naora The Twentieth Centuri in Eretz Osrael (Dvadeseto stoljeće u Eretz Izraelu), ne samo kako bismo uputili na paralelu s upadom Izraelaca na libanonski teritorij 2006., nego i da bismo još dublje, simultano, ušli u našu temu, dijakronijski i sinkronijski. U sljedećim se brojevima želimo prošetati našom židovskom temom duž cijelog dvadesetog stoljeća, postigavši naš konačni cilj: potpuno razumijevanje globalnih događaja sa Židovima u središtu.
www.zlatnopero.com

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
Svijet neće biti silom spašen, svijet će biti Duhom spašen” – poručuje nam Gospa iz Amsterdama, Majka svih nacija Europe i svijeta. Tekstovi koje objavljujemo u ovom broju u fra Stankovom neumornom prijevodu fascinantni su, počev od akcije širenja njezine sličice i molitve svijetom, do veze s Euharistijskim iskustvima u Amsterdamu kao središtu. U viđenjima koje je vidjelica Ida imala nalazimo cijelu teodiceju i Trijumf Dvaju Srdaca, kao na filmu. Postaje nam posve jasno zašto svaki broj ZP-a započinje tim tekstovima. Ova nas viđenja konačno privode i fenomenologiji naših ekumenskih Susreta Istoka i Zapada Europe (i svijeta). Bijeli golub koji se umjesto crnoga pojavljuje nad svijetom, crni put kojeg treba napustiti da se ne bi otišlo u propast, grana na stablu Crkve koja se pokazuje kao trula od korijena i na kojoj piše “humanizam, marksizam”, pojava zlatne ruže na nebu u vremenu proglašenja Dogme i Trijumfa Dvaju Srdaca – sve su to slike koje nas već u Duhu prenose do Trijumfa.

Da Amsterdam je inace poznat po gospama pa je i ta gospa jedna od njih ili?

Proučimo pažljivo govor Gospe amsterdamske i u ovom broju. Taj govor sadrži smisao naših Susreta, a toliko puta objašnjava i dubinsku simboliku Ruže. Ovom prigodom zlatne:
“Zatim se otvori mreža, i umjesto riba izađoše ljudi razlitih rasa i plemena. Okupiše se oko stijene...Zatim se podiže pored stijene ljepši divniji bjelokosni toranj...Uokolo dođoše jedna za drugom dvanaest zvijezda. Ali u sredinu nad tim dođe najsjajnija Zvijezda, koja se promijeni u zlatnu ružu. Za to vrijeme čula sam glas govoriti: ‘Ona će biti uzdignuta nad sva plemena. Ona je GOSPA SVIH NARODA, koja će vam pomoći!’ Ova nebeska slika ostade dugo stajati preda mnom i zatim polagano nestade pred mojim očima.”

more_horiz
[quote="hrvoje hrki"]Trijumf Dvaju Srdaca (XXIX.)

----------------------------------------

...Brate Hrki...dođi na forum...kriz-zivota
pa našim (vrlim) katolicima...donesi ovu vijest....!

more_horiz
Iznijet ću vam moje viđenje 2 Svjedoka iz Otkrivenja 11.

Ja smatram da je "pečaćenje" Biblijskih proročanstava, ustvari namjerno sakrivanje istih za razumjevanje.

Proročanstva imaju dva načina "kriptiranja":
1. simbolima (zvijeri, rogovi, mora...)
2. "vremenskim pečatom" (namjerno, djelomično ispunjenje proročanstva u nekom ranijem vremenu, da se "zapečati" ili sakrije stvarno ispunjenje u kasnijem vremenu)

Matej 24 je jedan jednostavan primjer:
1. razorenje Jeruzalema 70. n.e.
2. događaji pred kraj vremena (prije Isusovog ponovnog dolaska)

Prvo je djelomično ostvarenje (i ja to zovem "vremenskim pečatom"), dok je drugo ostvarenje, stvaran odgovor na pitanje: "Kada ćeš doći?", koje učenici postavljaju Isusu.

Vrijeme (budućnost) se može jedino sakriti u vremenu. Kao što se bijela slova na bijelom papiru najmanje vide.

Mnogi vide samo taj "vremenski pečat" kao ostvarenje proročanstava, a rijetkima je dano da zavire iza njega u stvarno ispunjenje.

Kako je tema 2 dvjedoka, njih i ja promatram na sličan način.
Oni su sastavni dio truba iz Otkrivenja, koje se također ponašaju po gornjem principu:
1. trube kao "pečat" opisuju povijest od Isusovog vremena, pa do njegovog drugog dolaska. "Vremenski pečat" uvijek otkriva neke stvarne događaje i na taj način Bog zadovoljava našu potrebu za shvaćanjem i na taj način sakriva pravo ispunjenje, koje je predviđeno za "vrijeme svršetka".
2. trube će odsvirati svoje i pred kraj vremena (doslovno ispunjenje), a kako se redaju po danima stvaranja, pričaju svoju priču o Stvoritelju. Na kraju se truba pokazuje nebeski Kovčeg saveza (očito da je to Bogu važno).

Tako i 2. svjedoka imaju svoju "sliku" ili "pečat".
Ako promatramo trube kroz povijest (tj. njihovo ispunjenje kao taj "vremenski pečat"), ta dva svjedoka će biti prepoznata kao "novi i stari zavjet" (kod nekih tumača), tj. knjiga Biblija.
Ali to je samo "pečat", jer postoji i živa Biblija (a ne knjiga), živi ljudi, a to su oni koji "čuvaju Božje zapovjedi i imaju vjeru Isusovu", što je definicija Svetih po Otkrivenju.

Kako trube imaju i doslovno ispunjenje (i priču), koja se odnosi na vrijeme prije Isusovog dolaska, ja ću pričati o ta 2 svjedoka, na jedan novi način, nepoznat gotovo svim vjerskim zajednicima (i adventistima, da ne bi bilo zabune...).

Jeremija 11:
(16) "Zelena maslina lijepa uzrasta",
tako te Jahve nazva.
A sada uz prasak veliki
plamenom sažiže njeno lišće;
spaljene su grane njene.
(17) Jahve nad Vojskama, koji te bijaše posadio, nesreću ti
namijeni zbog zločina što ga učini dom Izraelov i dom Judin kadeći
Baalu da bi mene razgnjevili.

Kako Otkrivenje piše da su to "dvije masline", onda vam citiram ovaj tekst, da bi svima bilo jasno šta Bog zove maslinom.

Isto se tema (o 2. masline) spominje u Zaharijinoj knjizi. Postojale su i u Zaharijino vrijeme, inače se anđeo ne bi čudio Zaharijinom neznanju.

Zaharija 4:
(3) Dvije su masline kraj njega,
jedna njemu zdesna, druga slijeva." (4) Obratih se anđelu koji
je govorio sa mnom i upitah ga: "Što je to, gospodaru?" (5) Anđeo
koji je govorio sa mnom odgovori mi: "Zar ne znaš što je to?"
Ja rekoh: "Ne, gospodaru."
...

(11) Tad progovorih i zapitah ga: "Što su one dvije masline desno
i lijevo od svijećnjaka?" (12) Progovorih opet i upitah ga: "Što
su one dvije maslinove grančice koje kroz dvije zlatne cijevi
dolijevaju ulje?" (13) On mi odgovori: "Zar ne znaš što je to?"
Odvratih: "Ne, gospodaru!" (14) On reče: "To su dva Pomazanika
koji stoje pred Gospodarem sve zemlje
."

Oni koji misle da su "2 svjedoka" samo knjige Novoga i Staroga zavjeta, ja kažem da postoji i živa knjiga Božja, Božji Izrael (jer se po Pavlu vjerom postaje Izraelac).

Pavao u cijelom 11. poglavlju govori o "divljoj maslini nacjepljenoj na pitomu maslinu", sa upozorenjem: "Ne uzvisuj se nad njima, jer ne nosiš ti korjena, nego korjen tebe!"

Za lakše pamćenje: 3 poglavlja sa brojem 11 (Jeremija, Rimljanima i Otkrivenje), i Zaharija 4. poglavlje.

Bez ovoga predznanja, je nemoguće shvatiti istinu o 2 svjedoka iz Otkrivenja 11. A niti veliki duhovni sukob koji se događa u 5. i 6. trubi Otkrivenja: sukob 2 evanđelja (izvornog i lažnog).

Jednima iz usta izlazi "čisti oganj pomješan sa dimom i sumporom", dok toj dvojici svjedoka izlazi "čisti oganj".

Ovo je priča o "žigu zvijerinom" i "666", za kojeg čak i Marija iz Fatime kaže:

"Moja treća tajna, koja sam otkrila ovdje ( u Fatimi) djeci kojoj
sam se ukazivala, a koja vam do sada nije još otkrivena, bit će vam
otkrivena samim tijekom događaja.

Crkva će doživjeti vremena svog najvećeg otpada, nečisti čovjek
uvući će se u nju i sjedit će u samom Hramu Božjem
, dok će mali dio,
koji će ostati vjeran biti podvrgnut najtežim kušnjama i progonima." (
13.5.1990.- br. 425)

...

"U unutrašnjost Crkve ući će zli čovjek koji će pustoš dovesti do vrhunca, kao što prorokuje Sveto Pismo." ( 1.1.1994.- br. 510)

...

"Na istom mjestu gdje sam se ukazala (Fatima), želim vam objaviti
svoju tajnu. Moja tajna odnosi se na Crkvu. U Crkvi će se privesti
kraju veliki otpad, koji će se proširiti na cijeli svijet
; otpad će se
sastojati u općem napuštanju Evanđelja i prave vjere. U Crkvu će ući
nečisti čovjek, koji se suprotstavlja Kristu
, i koji će unijeti u nju
grozotu pustoši
, ostvarujući tako strašno svetogrđe o kojem je
prozborio prorok Danijel / Dn 9,27;11,31;12,11/ . ( 11.3.1995.- br. 539)

Ta 2 svjedoka, jesu duhovni "dom Judin i dom Izraelov" (nebeski grad Jeruzalem ili Kristova zaručnica), koji se suprotstavlja svojom istinom lažima kojima je "napojen cijeli svijet".

Ovaj moj osvrt je bio dosta dugačak, ali tko pažljivo pročita, skratit će si možda i godine istraživanja, ako uopće uspije shvatiti o čemu pričam (jer samo će "umnici u vremenu svršetka" razumjeti, kako piše prorok Danijel na kraju svoje knjige).

Meni je trebalo više od 20 godina...

more_horiz
Kada Bog završi s poganima i nevjesta bude uznesena . Bog se bavi ponovno sa Izraelom . I šalje dva proroka .To su Mojsije i Ilija . To je vrijeme veliki patnji i nevolja, i oni će prorokovati 3,5 godine .Točno onoliko koliko je bila služba Isusova . Oni imaju vlast zatvoriti nebo da nepada kiša za vrijeme njihova proricanja imaju vlast nad vodama da ih pretvaraju u krv. Biblijski -vjernici poruke

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply