Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ujedinjenje Svih Kršćana

power_settings_newLogin to reply
+3
dominik
Totus Tuus
Daniel
7 posters

descriptionUjedinjenje Svih Kršćana - Page 2 EmptyRe: Ujedinjenje Svih Kršćana

more_horiz
Duh Sveti ne cini nista protiv Rijeci. Rijec nam sluzi, medju ostalim, da provjeravamo duhove. Smile

more_horiz
flower

Slažem se s Jevrejinom da Riječ Božja me sjedinjuje s Kristom. Jako je bitno da nam Riječ nakon što nam uđe u glavu i um siđe i u srce i probudi vjeru. Puno je danas 'umne i intelektualne vjere' - mrtve koja vodi u zabludu. Samo znanje nikog neće spasiti ali Božja živa Riječ svakom nudi dar - spasenje.

ocean98

more_horiz
ako je tako zašto onda ima tisuće dominacija koje se svađaju ZBOG Riječi...ajmo sad odgovore Wink a kasnije ću a navesti moje mišljenje i kako riješiti taj problem...i kako mislim da će Bog riješiti taj problem....

more_horiz
flower

Ukratko mislim da bilo gdje da je svađa zbog Riječi tamo Duh Sveti nije upravitelj nego već interes, želja za ljudskom moći i lova. Nije uvijek onako kako izgleda.

ocean98

more_horiz
da to si dobro rekao...samo je nažalost to u većini slučajeva u crkvi

more_horiz
Moja omiljena za svadljivce:

"Služi čovjeku na čast kada se drži daleko od svađe;
a svaki je luđak svadljiv."

Izreke 20,3

:)

more_horiz
:flower:

Rekoše Gospodin; Pravi put je uzak i trnovit i malo ih je koji ga pronađu i njime kroče.

ocean98

more_horiz
flower

Daniel, to si dobro rekao i slažem se da najveći dio ljudi na zemlji samo gledaju i traže interes, ljudsku moć i novac.

A što misliš, zašto neke od njih nazivamo crkvom?
Kažeš u crkvi su većina takvi. Korisno bi bilo prorazgovarati o tome; Zar su SVI crkva koji se koriste kršćanskim simbolima.

Osobno sam uvjeren u to da i vrag zna da Bog postoji ali mu se ne klanja.

ocean98

more_horiz
Slazem se sa tobom ocean 98 da je uzrok svih tih dokrtina i razlika zelja za moci i autoritetom. Toga je jako puno. Pa kada ljudi imaju motiiv da vladaju suprotno Bozijoj Reci, moraju uspostaviti neku svoju doktrinu, kredo koju bi nametnuli tada kao jedinu istinu.

Da verujem da tako nastaju doktrina i to je ono sto razjedjinjava Hrisovo telo, ujediniti ga moze jedino Rec Bozija.

more_horiz
da, da, da, tako je...ujediniti Tijelo može samo Riječ Božja...ali kako to postići? možemo li mi to sami ili nas Bog mora pogurati?

more_horiz
Daniele ne Riječ, već Duh.

Duh je osoba. On već postiže ujedinjenje. Ako ga ti ne vidiš, moli Boga da ti pokaže.

Zar ne shvaćaš? Duh vodi svoju crkvu cijelo vrijeme. Znači da je cijelo vrijeme jedinstvena.

Onaj tko ima Duha Božjeg u sebi, dio je te Crkve. Tada i vidi djelovanje Duha. Tada mu Duh može pokazati svoju Crkvu.

Ne treba čovjek raditi ništa na ujednjenju crkvi. Ono na čemu treba raditi je on sam i njegov osobni odnos s Bogom. Njegova osobna poslušnost Bogu i djelovanje u skladu s primljenim riječima i uputama po Duhu. Sve to piše u Bibliji.

Svatko tko ima ispravan odnos s Bogom shvaća što je Kristova Crkva.

Takvu Crkvu ne može zaustaviti čovjek ili đavo.

Takvu Crkvu ne može voditi čovjek.

Ona je Božje djelo.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Ovo bi bilo divno i ja patim sto nije tako. Ali sta uciniti?

Pa problem je sto svi za sebe mislimo da smo u pravu. Da oni drugi nisu pravi Hristovi.

Svi, posebno ljudi sa ovog foruma, trebamo ponizno pasti u zajednoj molitvi pred Hrista i postom i vapajima zatraziti Njegovu pomoc.

Treba svi da trazimo od Njega da nam kaze gde je put. Sta On hoce da verujemo i mislimo. To nam je potrebno.

Medjutim, vecina je uverena u svoje i nece da primi vise svetlosti i znanja.
Evo ja sam prvi da se ponizim i zatrazim Hristovu milost za put i verovanje koje treba da sledim. Prvi sam.

Stavljam potpis na ovo!
O.M. Ziger

Pročitajte svi Ivan 15:5. Bez Njega ništa ne možemo!
Jedinstvo je moguće samo u Kristu. Kada Krist sjedne na tron zajednice, a ne filozofija ili tradicija ljudska i kada dopustimo da nas On vodi vidjeti, tada će jedinstvo doći samo po sebi.

more_horiz
evangelina je napisao/la:
Daniele ne Riječ, već Duh.Duh je osoba. On već postiže ujedinjenje. Ako ga ti ne vidiš, moli Boga da ti pokaže.Zar ne shvaćaš? Duh vodi svoju crkvu cijelo vrijeme. Znači da je cijelo vrijeme jedinstvena.Onaj tko ima Duha Božjeg u sebi, dio je te Crkve. Tada i vidi djelovanje Duha. Tada mu Duh može pokazati svoju Crkvu.Ne treba čovjek raditi ništa na ujednjenju crkvi. Ono na čemu treba raditi je on sam i njegov osobni odnos s Bogom. Njegova osobna poslušnost Bogu i djelovanje u skladu s primljenim riječima i uputama po Duhu. Sve to piše u Bibliji.Svatko tko ima ispravan odnos s Bogom shvaća što je Kristova Crkva.Takvu Crkvu ne može zaustaviti čovjek ili đavo. Takvu Crkvu ne može voditi čovjek. Ona je Božje djelo.
imaš pravo, i Duh isto...ali ne slaže mse s tim da čovjek ne treba raditi na ujedinjenju Tijela...mi MORAMO raditi na tome...ali nitko mi nije odgovorio na pitanje da li nas Bog mora pogurati u tome?

more_horiz
Bog izlije Duha i da vidis kako se krscani ujedinjavaju i revnuju zajedno... Laughing Very Happy Smile

more_horiz
flower

Svako dobro djelo dolazi odozgor i od Boga je darovano našim rukama. Dakle, ja kad nešto dobro činim zavaravam se ako mislim da to uistinu JA činim. Bog koristi moje ruke i to moje djelo čini jer sam rekao DA Božjem Duhu.

Bog se za svoje uvijek pobrine a za ujedinjavanje crkve - crkva je uvijek bila, ostala i bit će uvjek ujedinjena.

Stavljam potpis na zadnji evangelinin post. Sjajno napisano!

ocean98

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply