Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ujedinjenje Svih Kršćana

power_settings_newLogin to reply
+3
dominik
Totus Tuus
Daniel
7 posters

descriptionUjedinjenje Svih Kršćana EmptyUjedinjenje Svih Kršćana

more_horiz
ovo nije tema za ekumenizam...i molim da se ne pokušava objašnjavati pojam i korijen riječi ekumenizam...hvala

što mislite, što je potrebno kršćanskom svijetu da se ujedini? što Bog mora poslati na zemlju da bi sastavio ono što je đavao rasparao?

descriptionUjedinjenje Svih Kršćana EmptyRe: Ujedinjenje Svih Kršćana

more_horiz
Potrebni su ljudi otvorena srca, eto što. Ljudi. Mi. Ništa više. Sve drugo znamo.

more_horiz
Sta ti mislis Danijele napravi jedan jasniji uvod.

more_horiz
vjerojatno zeli mir medju denominacijama...i suradnju..

more_horiz
Ovo bi bilo divno i ja patim sto nije tako. Ali sta uciniti?

Pa problem je sto svi za sebe mislimo da smo u pravu. Da oni drugi nisu pravi Hristovi.

Svi, posebno ljudi sa ovog foruma, trebamo ponizno pasti u zajednoj molitvi pred Hrista i postom i vapajima zatraziti Njegovu pomoc.

Treba svi da trazimo od Njega da nam kaze gde je put. Sta On hoce da verujemo i mislimo. To nam je potrebno.

Medjutim, vecina je uverena u svoje i nece da primi vise svetlosti i znanja.
Evo ja sam prvi da se ponizim i zatrazim Hristovu milost za put i verovanje koje treba da sledim. Prvi sam.

more_horiz
Dobro, Jevrejine, jako pohvalan stav. No tako su Iraelci rekli i Jeremiji: "Ti samo govori u Ime Gospodnje i sve što bude Gospod rekao poslušaćemo." A kada je Gospod progovorio, svi su rekli: "To nije bila Reč Gospodnja!"

Zašto je to skoro uvek tako. Zato što je to uvek u suprotosti sa religioznim svetom svakoga vremena. Kada Bog otkriva sebe i Svoju Reč, to je uvek suprotno onome što ljudi očekuju. To je tako bilo juče, to je tako i danas. To su principi Biblije koji se ne menjaju kao ni Bog.

Kada bi izneo odgovor na navedenu temu posta, znam da bih bio strašno osporavan u onome što verujem, s toga bolje da stvar zadržim za sebe. A oni koji traže valda će naći ono što traže.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ovo nije tema za ekumenizam...i molim da se ne pokušava objašnjavati pojam i korijen riječi ekumenizam...hvala

što mislite, što je potrebno kršćanskom svijetu da se ujedini? što Bog mora poslati na zemlju da bi sastavio ono što je đavao rasparao?

Svjetlo i tama se ne mogu ujediniti.
Oni koji se žele ujediniti u svjetlu moraju izači iz tame..Koji ostavljaju svjetlo prelaze pod sotoninu zastavu..
Koji slušaju Antikrista ne slušaju Krista..
Koji su oprali svoje haljine u Kristovoj krvi idu za Kristom..
Sadašnje je svjetlo - svijetlo troanđeoske istine o času suda Božjeg
Otkrivenje 14 glava.Koji hoće ugoditi Kristu trebaju se odreći klanjanja Zvijeri..i pokloniti se Bogu..i držati Zapovijseti Božje i imati vjeru Isusovu..odbiti žig Zvijeri i primiti pečat Božji..Za dovršetak posla izlaska kršćanskoga svijeta iz tame Bog daje Silu Svetoga Duha crkvi ostatka koja je crkva adventista sedmoga dana - pokret Ilije vremena poslijetka..
abraham

more_horiz
Cesto spominjes Iliju na kraju vremena ko je on?

more_horiz
prvo, jako molim VAS da se na ovoj temi ne započinje o učenjima, crkvama, doktrinama ili pak dogmama...

ako to želite, možete što se mene tiče, ja vas neću siliti da ne radite to, ali tada vrlo važna tema je bačena u odvod wc-a i samo čeka da netko ne potegne vodu...nadam se da me razumijete...

hvala

more_horiz
drugo

vidio sam ujedinjenje Tijela kada je meni trebala molitva, i tome je tako pogodilo strašno u pozitivnom smislu...a značilo je da ako jedan u Kristu treba pomoć, svi uskaču, to je Tijelo koje se bori za svoje udove...

ali zašto čim nožni mali prst ozdravi, Tijelo opet počne raditi drugačije radnje koje nisu u skladu?

zato jer je čovječanstvo od pada - takvo, takvo da čak ni Duh Božji to ne može spojiti zajedno...jer nama treba ipak neki Tjelesni Autoritet koji će nam reći to je ovakvo, a ono je onakvo...jer smo tjelesna bića...

ali kako se Tjelesni (materijalni) Autoritet može pokrenuti na zemlji bez da Isus ponovno dođe?

da li ima netko ideju kakvu?

osim da pod jednim čovjekom pude cijela crkva, jer to nitko osim katolika ne prihvaća, i to nije biblijski...

no sviđa mi se Totusov odgovor da treba imati otvoreno srce...no kako srce otvoriti?

jel ste o tome razmišljali...

ja ću reći svoje mišljenje malo kasnije...pozdrav

more_horiz
Pozdrav danijele,

Shvatam tvoj stav u vezi ove teme i trudicu se da ne brkam teme i ne prenosim polemike sa drugih mesta na ovo.

Vidi kako ja to smatram, ja licno verujem da je cela crvka crkva Bozija. Ja imam svoja uverenja ali ne kazem da neko nije spasen ako ne veruje sve isto sto i ja.

Zaista to verujem. I evo kada sam bio u Zagrebu otisao sam na sluzbu jednog brata seminar oslobodjenja i ozdravljenja. Bilo je jako ugodno slusati propoved.

Sada postoje stvari oko kojih se nismo slozili, oko mnogih jesmo nekih nismo.

Sada on je svakako moj brat i ja cu uciniti sve sto mogu da mu pomognem, postojace razlike ali ja uvek gledam u ljudima nesto sto me moze spojiti sa njima a ne razdvojiti.

Eto malo sam gledao tvoj sajt koji si napravio i vidim to ovako, gledao sam i trazio pozitivne stvari, jer je Isus rekoa da ne treba da gledamo trn u oku svoga brata a balvan u svom ne vidimo.

Eto trazio sam pozitivne stvari i Bog mi je dao da ih vidim. A razlike mozemo ostaviti po strani, JER JA VISE VOLIM DA SAM U SRCU ISPRAVAN A U GLAVI POGRESAN NEGO OBRATNO!

more_horiz
Daniel je napisao/la:
drugo

vidio sam ujedinjenje Tijela kada je meni trebala molitva, i tome je tako pogodilo strašno u pozitivnom smislu...a značilo je da ako jedan u Kristu treba pomoć, svi uskaču, to je Tijelo koje se bori za svoje udove...

ali zašto čim nožni mali prst ozdravi, Tijelo opet počne raditi drugačije radnje koje nisu u skladu?

zato jer je čovječanstvo od pada - takvo, takvo da čak ni Duh Božji to ne može spojiti zajedno...jer nama treba ipak neki Tjelesni Autoritet koji će nam reći to je ovakvo, a ono je onakvo...jer smo tjelesna bića...

ali kako se Tjelesni (materijalni) Autoritet može pokrenuti na zemlji bez da Isus ponovno dođe?

da li ima netko ideju kakvu?

osim da pod jednim čovjekom pude cijela crkva, jer to nitko osim katolika ne prihvaća, i to nije biblijski...

no sviđa mi se Totusov odgovor da treba imati otvoreno srce...no kako srce otvoriti?

jel ste o tome razmišljali...

ja ću reći svoje mišljenje malo kasnije...pozdrav

NIje stvar u tjelesnome autoritetu Danijele! Stvar je da je taj autoritet DUh Bozji. No, PRECESTO mi ga NE SLUSAMO. I zato, kada smo napadnuti, brzo se ujedinimo, kad imamo neprijatelja i kad smo ugrozeni. No, kad neprijatelja nema - prozdiremo jedni druge.

Mi se ponasamo kao nevjernici.

Razlozi su ovi, po mojem misljenju:
1) Tvrdoca naseg srca
2) Neposluh Duhu

Ta dva razloga se manifestiraju u raznim oblicima, kao tvrdim stajanjem pri denominacijskim doktrinama i uvjerenoscu da samo mi i nasi ucitelji znaju pravu istinu, siktanje na druge denominacije i govori da ce oni ici u pakao - te time nijecemo Duha u njima u hulimo protiv Boga. Samo zbog vlastite sebicnosti i uvjerenosti da smo sami mi u pravu - na sto nas svekoliko potice Sotona.

I naravno, samo odupiranje Duhu kada nam govori i potice nas na ljubav i prihvacanje brace i sestra, pa makar bili drugih denominacija i nekih uvjerenja.

more_horiz
A da se zajedno molimo?

Da stavimo problem nasih srca pred Isusa i priznamo da imamo problem koji izgleda ne mozemo da resimo?

Resenje, ljudi dajte resenje, a ne analize. Mi i mnogi pre nas analiziraju i procenjuju, ali resenje gde je pravo resenje da izadjemo iz ovog problema?

Ja verujem u poniznu molitvu za pomoc koja nam je svima potrebna. A sta ako vecina nas misli da nam pomoc po ovom pitanju nije potrebna?

Svi bi sve da kazu i zakljuce, ali kada treba krst poniznosti da se ponese, onda se tu zastane. I onda opet analize i pricanje.

Trebamo svi doci Isusu i priznati nasu potrebu. Nasu oholost i naduvenost, kao i samodovoljnost. Priznati da nismo spremni poneti krst kako bi to On hteo da bude u nasem zivotu. Eto to je problem i tu je resenje.

Kada bi smo to ucinili, spremni da ucimo i cujemo od Isusa sta ima da nam kaze, dosli bi smo do resenja.

Ali avaj mi volimo da pricamo da diskutujemo i mudrujemo.

A ko se onda uciti?

more_horiz
Krist je u tijelu na Nebu, u proslavljenom tijelu kakovo će imati svi probraženi jer su od Njega - od drugog Adama, S Neba.
Mi imamo Tijelesni autoritet -Krista koji je tada - u svome zemaljskom tijelu od krvi i mesa u nedokučivom spoju ljudskoge Adamove i Božanske prirode umro za nas tijelom starog čovjeka i uskrsnuo tijelom Kristovim -Novog - u tijelu u kojem se sva punina Božja nalazi fizički..
Mi smo još smrtna tijela pod raspadnućem, ali vjerom u Krista vršeći Njegove zapovijesti spasenja da učinimo učenicima sve ljude udružujemo se u tijelo pod Njegovom glavom..To tijelo je imalo svoju povijest i ima svoju budućnost .Nije svaki dio tijela kao tijelo u tijelu prošlo isto iskustvo rasta, zato nas poziva da izađemo iz tijela koje nije po Bogu a u njemu se nalaze udovi koji ne pripadaju tome tijelu jer su od tijela Kristova..Kada dolazimo u pomoć udu koji je u krizi a nije s nama u posebnom tijelu, slavimo tijelo Isusa Krista, ono fizičko - duhovno koje je na Nebu i glava je svima udovima bez obzira u kojem se tijelu nalaze a odazivaju se Njegovom pozivu na združivanje u Crkvu ostatka..U svakoj crkvi nalaze se pravi udovi Kristovog tijela, no pitanje je da li će dati svoj život uda za drugi ud Kristov ili za drugi ud da se spase i postane ud Kristov za tijelo Duha u kojeg nas poziva Krist
- naš fizički autoritet koji je otvorio srce svoje položivši život za nas..Nadom u Duhu Svetom ud skaće u pomoć udu - fizički..
abraham

more_horiz
odlično, odlično...ajde još netko neka da neke ideje ili primjedbe...možda će se nešto i izroditi iz ovoga...budem ja malo dao opširnije svoje viđenje toga...kasnije, navečer kada dođem iz crkve... Smile

more_horiz
Mislim da cijelo vrijeme postoji "ujedinjena" crkva i to je ono što se zove Tijelo Kristovo. Tom crkvom upravlja Duh Sveti.

Sastoji se od ljudi koji su nanovorđeni, vjerni, sveti, poslušni i ponizni Bogu.
Nalazi se u svim denominacijama i crkvama, zato što Bog zove i podiže svoje ljude svugdje.

Meni je Bog pokazao samo male djeliče takve crkve, dok sam se mučila pitanjima poput vas sada. Onaj tko postavi isto pitanje na pravo mjesto, Bogu, dobiti će i odgovor. Meni je takav odgovor bio velika utjeha. Bog je Svevid. On drži sve u svojim rukama. Crkva je Njegova, oduvijek. I On ju vodi i njome upravlja oduvijek.

Kroz stoljeća, ako proučavate povijest, Njegova crkva traje i ne gasi se. Ona je uvijek skrivena, uglavnom radi ispod površine, ispod vanjskih nametljivih religijskih manifestacija koje su lako dostupne javnosti. Tu i tamo u povijesti se dogodi veće izliće Duha Svetog i tada je Crkva zanimnje javnosti, no ona traje uvijek.

Ljudi u takvoj crkvi su vezani neraskidivim lancima Duha i prepoznaju se gdje god se našli.

Stoga ne mučite se oko ujedinjavanja na ljudski način.

Čuvajte sebe da ne posrnete, da čvrsto stojite ukorijenjeni u Božjoj riječi, budite poslušni Duhu i dozvolite da vas vodi. Tada će vas on dovesti do drugih.
daj srce

more_horiz
flower

Apsolutno se slažem s evangelinom da je crkva ujedinjena jer nanovorođeni ljudi koji su u Kristu i Krist u njima čine njegovo Tijelo. Ja ne mislim da postoji nejedinstvo među kršćanima. Ili je netko kršćanin onda je jedinstven s drugim kršćanima i to je to. Tako razmišljam ja.

Možda je problem u nama ljudima kada čeznemo za ljudskim a što ja mislim je Bogu jako nebitno - to da se tijelo kristovo uspostavi kao nekakva politička vidljiva stranka. Tijelo Kristovo ima svoje zajednice u raznim gradovima i mjestima koje vode lokalni prezbiter i sve skupa vodi Božji Duh.

Tako mislim da je cijelo vrijeme i da je tako danas, al ako čeznemo za političkim ustrojstvom onda nam ono bitno odjednom postaje jako nebitno.

Pomalo je to tužno. Osobno mislim da je Isus bio politički antitalent. Slijedimo li njegov primjer?

ocean98

more_horiz
Verujem da ujedinjenje hriscana postoji u Hristu, i ono je rukovodjeno Svetim Duhom na temlju ucenja Svetog Pisma.

To je pravo i jedino mesto za nastavak potpunog ujedinjenja sada razdvojenog hriscanstva.

Prema tome nikako se ne bih slozio sa tvrdjom da je dovoljno samo vodstvo i upravljanje Duha Svetoga. Sveti Duh i Bozja rec moraju biti vodilja nasim stopama, zajedno!

U tom cinu vodstva i mi moramo uciniti svoj deo. Ja moram u poniznosti i molitvi, istrazujuci rec, da pustim Svetog Duha da me uci i po onome sto me nauci onda i vodi, ili upravlja sa mnom. Rec Bozja i Duh Sveti vode u jedinstvo sa Hristom, a u Hristu na taj nacin nalazimo jedinstvo Njegovog tela, prave Crkve.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply